Reisverslag familie op reis door Zuid-Afrika

Je gunt je kind toch de wereld!

met kinderen van 9 en 5 jaar

Inmiddels zijn we alweer 3 weken terug uit Zuid-Afrika. Met deze mail willen we jullie even laten weten dat we terugkijken op een fantastisch mooie en bijzondere reis! Alles is ook zonder ongemakken en ongelukken verlopen, dat is fijn!

Absoluut hoogtepunt was voor ons allemaal het verblijf in Lalibela. We hadden ook het geluk dat het er erg rustig was, we waren er de eerste nacht zelfs alleen. De 2e nacht kwam er een gezelschap van 10 personen bij.

We hebben de gamedrives alleen met ons gezin en 2 rangers gedaan (we hoefden dus niet op te splitsen in een kinder- en volwassensafari). We vonden dat fantastisch en het voelde ook heel luxe! Marc’s camp is verder fantastisch: het eten, de verzorging, de rust, het personeel, het kidsprogramma (ook al waren Eline en Dide alleen, het knutselen en spelen met de dame vonden ze erg leuk!). Een hele dikke 10 voor Lalibela, zou bijna een must moeten zijn.

Daarnaast heeft het verblijf in Swaziland ons ook verrast, het park is erg mooi! We hebben daar gefietst, dat was ook een erg leuke afwisseling. De beehives waren ook erg leuk! Het Krugerpark was ook een hoogtepunt, het zelf safari rijden is ons meegevallen. Super leuk om te doen en Berg en Dal vonden wij een prima basic accommodatie.

Het appartement in Kaapstad was geweldig! Luxe, ruim, fantastische locatie en in Kaapstad hadden we ons ook nog veel langer kunnen vermaken. De overige accommodaties waren ook allemaal erg mooi en bijzonder. St. Lucia vonden we wat tegenvallen, zowel het plaatsje zelf als de accommodatie Rhino Coast (kamer 6 is echt een achteraf-kamer). Twee nachten was ook prima geweest. Maar dat mag de pret verder niet drukken.

In Plettenberg bij de Dunes resort hebben we een upgrade gedaan van de 2 hotelkamers naar een self-catered huisje. Dat gaf ons net wat meer ruimte en mogelijkheid om daar te eten, te zitten en te relaxen.

We beperken ons even tot de highlights, we kunnen nog wel even zo doorgaan :-)).

De gamedrive in Pezulu en het diner in Misty Mountain waren prima geregeld, we hebben er van genoten! Bij de gamedrive vanuit Pezulu viel het wel wat tegen dat we een uur heen en een uur terug moesten rijden naar het reservaat. Persoonlijk vonden wij de gamedrives bij Lalibela qua beleving en verzorging dan toch wat meer hebben.

Al met al een fantastische reis! We kijken er met heel veel plezier op terug. Jullie heel erg bedankt voor de uitstekende begeleiding, van begin tot eind stonden jullie voor ons klaar. Complimenten daarvoor!

Bekijk al onze kindvriendelijke reizen naar Zuid-Afrika.