Reisverslag familie op reis door Zuid-Afrika

Je gunt je kind toch de wereld!

met een kind van 19 jaar

We hebben met zijn vieren genoten van een heel leuke vakantie.

Het gevarieerde aanbod in de overnachtingen is ons goed bevallen, vooral het kamperen in de middle-of-nowhere in Oudtshoorn is een aanrader. De tent staat op een mooie locatie met een geweldig uitzicht op een meertje. We hebben ontzettend veel dingen gedaan tijdens onze vakantie.

In Kaapstad hebben we eerst onze dochter opgepikt en hebben de Tafelberg beklommen en zijn naar Robbeneiland, Kirstenbosch, Waterfront, Bo Kaap en Kaap de Goede Hoop (+ Boulders Beach) geweest.

Langs de tuinroute hebben we een townshiptour gedaan in Knysna (echte aanrader), diverse dierenparken bezocht bij Plettenberg Bay met als hoogtepunt een olifant encounter in Knysna Elephant Park en allerlei activiteiten gedaan in Tsitsikamma (wandelen, ziplinen en tuben). Mijn dochter heeft zelfs een bungee jump gedaan vanaf de Bloukrans Bridge, wat een hoogte.

In Addo hebben we op eigen gelegenheid een safari gedaan en hebben veel dieren gespot, vooral veel olifanten en slechts één leeuw.

Op de terugweg in Oudtshoorn de Cango Caves, een struisvogelfarm en Cango Wildlife Ranch bezocht, aanrader is daar een encounter met een cheetah.

Daarna via de R62 en naar Montagu gereden en als laatste locatie Stellenbosch, waar we ook een aantal dierenparken (Lion Park, Giraffe House en krokodillenfarm Le Bonheur) bezocht hebben. Als afsluiting natuurlijk een echte wijnproeverij gedaan vlakbij Stellenbosch met een geweldig uitzicht op de bergen.

Kortom een geweldige vakantie samen met onze dochter, eentje om nooit meer te vergeten.

Bekijk al onze kindvriendelijke reizen naar Zuid-Afrika.