Reisverslag familie op reis door Zuid-Afrika

Je gunt je kind toch de wereld!

met kinderen van 14 en 16 jaar

We zijn nog steeds aan het nagenieten van een wondermooie en fantastische vakantie in Zuid-Afrika! Alles is perfect verlopen volgens ons reisschema, ook de vluchten en huurwagens waren tiptop!
Dé hoogtepunten van onze reis waren uiteraard de safari’s! Wat we uiteindelijk heel tof vonden was het verschil in landschap tussen de Game Reserves in Kariega en Honeyguide (Hoedspuit). Kariega was véél groener en dichtere bushes en in Honeyguide uiteraard een stuk droger vanwege de warmte. We hebben er zelfs een dagje van 36 graden gehad :-). Beide safari’s waren gewoonweg top, de begeleiding, het eten, de gastvriendelijkheid, de onvergetelijke ervaringen met de big five, kortom woorden tekort om dit te beschrijven!
Kaapstad was een pracht van een stad, zalig om te vertoeven vooral aan het Waterfront. Stellenbosch en omgeving vonden we ook zeer mooi en het rijden langs de kustlijn was adembenemend, we hebben zoveel moois gezien! En in Hazyview hadden we achteraf bekeken ook wat langer kunnen blijven, daar is ook nog zoveel te beleven… Jammer dat we beperkt zijn in ons verlof maar we zouden gerust nog een aantal weekjes in Zuid-Afrika kunnen spenderen :-)!
Wat de verblijven betreft, waren dit voor ons de toppers:
Skeiding Guest Farm: omwille van het familiale gevoel, gastvrijheid, lekker eten en uiteraard de beleving met de struisvogels (voederen in de ochtend)!
Africamps Glamping: omwille van de originaliteit, inrichting, comfort, de ligging van de tenten en prachtige omgeving!
Lidiko Lodge: prachtige lodge in een toch wel druk en toeristisch plaatsje, vriendelijkheid, héérlijk ontbijt!
Pezulu Tree House: TOP!!! Wat een fijne ervaring om hier te kunnen logeren. Hier hebben we eigenlijk ongepland een night game drive en bush walk gedaan onder belediging van Ranger Mike, topkerel trouwens. Deze keer met het oog op de kleinere dieren en insecten (schorpioenen en nog zoveel meer), een aparte en intense ervaring! Dit is een kleinschalig verblijf waar je een zeer familiaal gevoel hebt, ook de eigenaar was een supervriendelijk man. We hebben hier enorm de authenticiteit van het verblijf geapprecieerd en uiteraard de originaliteit van de boomhutten!
Kariega Game Lodge: prachtige ruime lodges, zeer hygiënisch, kleinschalig en een zeer persoonlijk contact met Ranger die tijdens het ganse verblijf steeds ter beschikking staat. Ook de gemeenschappelijke ruimtes zoals restaurant, bar waren super mooi en super vriendelijk personeel!
Honeyguide tented Camp: zeer unieke ervaring om in een tent te logeren in een big five reservaat. De inrichting was prachtig en sanitair héél modern, knap gedaan! Daarnaast mag de topkeuken niet vergeten worden en zeker de begeleiding op safari door 2 toprangers.
Romney Park in Kaapstad: zeer mooi appartement! Héérlijk ontbijt alweer en supervriendelijk personeel!
Rissington Inn (Hazyview): prachtige ligging en wondermooie tuinen, niets op aan te merken!
Wat we wat minder vonden was Knorhoek, dit enkel omwille van de verouderde kamer en héél oude badkamer. Maar op zich héél netjes wat wij het belangrijkste vinden. Ook het ontbijt daar was wel top! En Mantenga Lodge in Swaziland was het allerminste verblijf, niet zo hygiënisch en zeer verouderd. Dit was de enigste plaats waar het eten ons ook niet kon bekoren. Swaziland was in onze ogen een overbodige tussenstop. We vonden dat wel wat gedoe aan de grensovergangen, extra tijdverlies. We hebben hier ook niet echt de tijd gehad om hier iets lokaals te beleven dus echt veel kunnen we over Swaziland niet vertellen.
Ik stuur hierbij enkele foto’s/filmpjes van wat we beleefd hebben, o.a. een helicoptervlucht boven Durban-coast en de duizend valleien, buitengewoon prachtige ervaring!! En ook de hoogste bungyjump ter wereld  in Tsitsikamma mag niet ontbreken om extra te vermelden, een once in a lifetime experience!
Wij danken jullie van harte voor de alweer perfecte voorbereiding van deze unieke vakantie en kijken alvast uit naar weer iets nieuws!