Reisverslag familie op reis door Zuid-Afrika tijdens de kerstvakantie

Je gunt je kind toch de wereld!

met kinderen van 12, 10 en 9 jaar

Wij hebben een geweldige vakantie achter de rug en danken jullie voor de fantastische planning en samenstelling. Zowel voor ons als de kinderen was het een geweldige ervaring.
Over het algemeen was de hotelkeuze goed, achteraf gezien zouden we een aantal zaken wijzigen in de reis maar dat is met de kennis van nu.

Even de highlights:
We hebben behoorlijk wat afgereisd, volgens mij 9-10 verschillende overnachting locaties en zo’n 3300 km gereden. Het was een volle reis waarin we veel gezien hebben maar niet altijd de tijd hadden om op locatie nog iets te ondernemen.

1. Kaapstad, perfecte locatie,( even het extra matras regelen). Heerlijke tijd geweest, achteraf gezien hadden we hier nog wel een dag kunnen doorbrengen.
2. stellenbosch, kleine halve, paradijs  :), geweldige locatie, fantastische mensen.
3. Lairds, nog zo’n paradijs, echter veel te kort. Wat een lieve mensen en wat kunnen zij goed koken. Hier hadden wenk wel twee dagen willen blijven.
4. Addo, achteraf gezien hadden we dit kunnen skippen, daar we vrij lang in het krugerpark zijn gebleven en daar alles gezien hebben. Huisjes waren oke, receptiepersoneel was onaardig/niet vriendelijk,  de safarigids was geweldig! Overigens ook hier was geen matras, de nachtdienst kwam deze om 22:00 alsnog brengen en was weer erg aardig. We hadden deze dag graag doorgebracht in het park tsjitsjikama of bij port elisabeth / francis bay wat erg mooi was.
5. vliegtrip naar johannesburg, we zaten in een A330 met 15 passagiers/ erg grappig.
6. hotel johannesburg, was geheel leeg met kerst… achteraf gezien had ik graag 100 km gereden en in een lodge gezeten waar het toch wat gezelliger zou zijn. Het hotel was wat saai.
7. casa del sol, Mooi hotel, eten was niet top, maar de mensen waren aardig, kamers waren goed, erg gezellig, veel activiteiten. hier konden we daadwerkelijk met de kinderen ook nog wat activiteiten doen. De olifanten encounter is echt aan te bevelen, zeer interessant en erg mooi ondanks dat het toeristisch is maar het is kleinschalig waardoor je er een goed gevoel aan over houdt.
8. sephann lodge was goed, lekker eten, goed zwembad, aardige(soms te aardige) mensen. Mooie safari’s naar kruger, nederlands park maar aan te bevelen. (Hadden hier graag oud jaar of kerst gevierd.)
(de rit van sepana naar berg en dal was geen 3 uur maar 8-11 uur. het is 268 km waar je gemiddeld een snelheid haalt van 35 omdat je af en toe moet stoppen voor dieren en kijkers.) Waren om 10:00 vertrokken waardoor het een lange dag in de auto was maar wel bijna alle dieren gezien dus erg mooie rit.
9. Berg en Dal, mooi huis er groot! Ook hier is het park personeel niet erg hulp vaardig, onaardig ten opzichte van de lodges. Geweldige safari’s gemaakt door het park.
10: misty mountain. we hadden gedacht dat we in een luxe afsluiting zouden komen met mooi zwembad en luxe restaurant. Dit was een tegen vallen. Sloffende serveersters die er niet uitzagen dat ze lol in hun werk hadden, oude huisjes, veel te doen maar niet op de momenten dat wij daar waren + niet geschikt voor de kinderen. De speelruimte en de pub waren er maar stelde eigenlijk niet veel voor. (Mogelijk omdat ons verwachtingspatroon bij deze locatie te hoog was.)
11. algemeen, bijna overal was wifi, echter deze was zou langzaam dat dit hier niet mee te werken was. Mogelijk kun je wel met een dongeltje goedkoop internetten.

Wij hebben een fantastische reis gehad. De opmerkingen zijn opmerkingen die wij achteraf gezien anders zouden doen of vrienden/kennisen zouden aanbevelen en is geen commentaar naar jullie. Het vervoer was goed. We hadden de eerste keer een fordbus. De kinderen hadden dus alle ruimte, vanaf johannesburg een huyndai(of zoiets ) een benzinebus, dit was lastig in de bergen want het motortje was iets te licht, soms reden we 40 de berg op. Verder perfect voor de reis.

Zodra we de foto’s geselecteerd hebben zullen we wat plaatjes doorschieten.

Zuid Afrika is een geweldige bestemming voor een gezin met kinderen van de leeftijd 10-15.Wij zullen zeker nog een terug gaan voor een golfvakantie(later) of gewoon een mooie week naar kaapstad.
Travelnauts heeft onze vraag goed aangevuld en daar een geweldige invulling aan gegeven. Ik zal jullie dan ook zeker aanbevelen in mijn kennissenkring.

Nogmaals hartelijk dank.

Bekijk al onze kindvriendelijke reizen naar Zuid-Afrika.