Zuid-Afrika – Leukste tips voor kinderen

Je gunt je kind toch de wereld!

Een aantal van onze Zuid-Afrika reisspecialisten hebben de leukste tips voor reizen met kinderen voor u op een rij gezet!

Reisspecialist Jolien over safari’s

– Ga samen met de kinderen op verschillende tijden op safari! Want in de ochtend, middag en avond zijn verschillende dieren actief. Dieren die overdag actief zijn, ziet u na zonsondergang minder snel. En natuurlijk ziet u de nachtdieren, zoals hyena’s, overdag niet. Behalve impala’s, die zijn altijd overal.

– Maak samen met een gids een safari of bushwalk! De gids weet namelijk alle in’s en out’s van het gebied waar u bent en kent alle dieren en hun geluiden. Hij of zij kan op basis van het gedrag van vogels bijvoorbeeld vertellen of er leeuwen in de buurt zijn. In het donker kan hij of zij aan de weerkaatsing van licht in ogen in de verte vertellen welk dier zich verschuilt in de bosjes.

Reisspecialist Ilse over de leukste excursies

– Hermanus is de bekendste badplaats als het gaat om walvissen observeren. Elk jaar van juni tot november komen deze indrukwekkende dieren vanuit Antartica de Zuid-Afrikaanse wateren opzoeken. Rond deze periode komen ze hier overwinteren en zullen zij hun jongen opvoeden. U kunt de walvissen observeren vanaf de kustlijn en vaak merkt u ze al op van een afstand minder dan 10 meter. Tevens kunt u de walvissen vanaf het water spotten. U kunt een rondvaart maken langs de baai van Hermanus of wat helemaal bijzonder is; spot de walvissen van dichtbij vanuit een kajak! Hermanus is een van de plaatsen in de wereld om deze prachtige dieren van dichtbij te bewonderen. Wat een unieke ervaring is voor jong en oud.

– Tsitsikamma is een uitstekende locatie voor een indrukwekkende canopytocht door de boomtoppen! Op dertig meter hoogte glijdt u aan een kabelbaan van boom naar boom, uiteraard goed vastgegespt en via dikke kabels. Een erg leuke ervaring voor families die een verkenning van het natuurgebied graag willen combineren met een spannend avontuur. Jong en oud kan deelnemen aan de tocht die indruk zal maken op alle deelnemers. De tours vinden plaats in kleine groepjes en staan uiteraard onder leiding van een gids die u alles zal vertellen over het gebied waar u doorheen slingert. Een leuke manier om kennis te maken met Tsitsikamma!

Reisspecialist Ilona over haar favoriete plekjes

– Een van de leukste plekken om pinguïns te spotten vond ik Betty’s Baai. U kunt deze baai bezoeken onderweg van Kaapstad / Stellenbosch naar Hermanus. De meest bekende plek om pinguïns te spotten is Simonstown (ten zuiden van Kaapstad), maar ook de meest drukke plek. Betty’s Baai was rustig, niet zoveel toeristen, veel pinguïns gezien en een prachtige omgeving.

– Een leuke ervaring is een diner bij Mama Africa in Kaapstad. Wel wat toeristisch, maar goed eten en een gezellig sfeervolle Afrikaanse live muziek. Reserveren wordt aangeraden!

Reisspecialist Ingrid over hotels

– Een fantastisch verblijf voor kinderen is het Pezulu Tree House nabij Hoedspruit, want wie wil er nou niet slapen in een prachtige boomhut? Deze boomhutten hebben ook nog eens uitzicht over het Krugerpark en er is een grote kans dat een kudde giraffen een kijkje komt nemen bij uw boomhut.

– Slaap in het Rissington Inn nabij Hazyview. Wordt wakker met uitzicht op de aapjes die over het grasveld rennen en spring vervolgens onder een verfrissende buitendouche om wakker te worden. Uw kinderen hebben alle ruimte om te spelen op het grote grasveld en kunnen een duik nemen in het zwembad. De perfecte uitvalsbasis voor het rijden van de Panoramaroute!

– Erg fijn om mee te nemen wanneer u met kleinere kinderen reist is een Deryan Travelcot. Zo heeft u altijd een eigen bedje bij de hand. Dankzij het gaas dat om de Deryan Travelcot zit blijven ongewenste beestjes buiten.

Ook samen met de kinderen naar dit prachtige land? Bekijk hier alle familiereizen naar Zuid-Afrika.