Op avontuur bij het Isaberg Mountain Resort in Zweden

Vorige maand was gezinsreizenexpert Leonie op reis in het prachtige zuiden van Zweden. Ze verbleef toen ook in het kindvriendelijke Isaberg Mountain Resort (in de regio Småland). In dit blog vertelt Leonie waarom ze zo enthousiast is over dit geweldige resort, welke activiteiten u met uw kinderen in de idyllische, bosrijke omgeving van het resort kunt ondernemen en waarom u het Isaberg Mountain Resort wilt toevoegen aan uw familiereis door Zweden! Gaan u en uw kinderen mee op avontuur?

Gezinsreizenexpert Leonie bij het Isaberg Mountain Resort
Door: Leonie Noordhout
Land: Zweden
Datum: 17 augustus 2022
Småland

Een rit door het Zweedse landschap

‘’Na een fijne vlucht van anderhalf uur landde ik in Göteborg, waar mijn huurauto voor mij klaarstond. Tijdens de rit van Göteborg naar Hestra, waar het Isaberg Mountain Resort ligt, werd het mij al snel duidelijk; veel ‘Zweedser’ dan Småland wordt het niet! De rit nam mij mee door dichte, groene naaldbossen, langs kleurrijke bloemenvelden en ontelbare meren. Stuk voor stuk mooie plekken om even de benen te strekken. Ook de typerende rode houten huisjes en waarschuwingsborden voor elanden op de weg ontbraken niet. Wat is het leuk om door dit schitterende Zweedse landschap te rijden!

Isaberg Mountain Resort in Hestra

Na een rit van ruim anderhalf uur kwam ik aan in Hestra; een klein dorpje dat niet veel voorstelt. Het dorpje zelf was echter niet de reden waarom ik hier naartoe kwam. Nee, het is het Isaberg Mountain Resort dat ik graag wilde bezoeken. Ik had namelijk al zoveel goede verhalen gehoord over dit familieparadijs midden in de Zweedse natuur! Ondanks dat de naam doet vermoeden dat het resort in een bergachtige omgeving ligt, is deze ‘berg’ slechts een heuvel van ongeveer 300 meter hoog.

De regio is ongekend populair bij de Zweden die hier graag op wintersport komen. Echter, ook in de zomermaanden wordt Isaberg druk bezocht, want er zijn ontzettend veel geweldige activiteiten – voor jong en oud – te ondernemen in de prachtige natuur. Dit wilde ik natuurlijk zelf gaan ervaren.

Zwemmen bij het Isaberg Mountain Resort in Hestra
Kanoën bij het Isaberg Mountain Resort

Activiteiten op het water bij het Isaberg Mountain Resort

Het Isaberg Mountain Resort ligt op een idyllische locatie in Zweden, omringd door groene bossen en aan het Algutstorpasjön-meer. Het is een heerlijke plek om te genieten van de serene natuur en om tot rust te komen, maar daarnaast is het ook de perfecte plek om er samen met de kinderen op uit te gaan.

Toen ik bij aankomst mijn eerste blik op het meer wierp, dacht ik dat het een klein meertje was. Dat dit een onjuiste observatie was, werd duidelijk toen ik de volgende dag met een kano op verkenning ging. De ‘overkant’ bleek namelijk een eiland in het meer te zijn en het meer strekte zich nog veel verder uit achter dit eiland. Tijdens mijn kanotocht kwam ik amper andere gezinnen tegen. Ik voelde me echt een avonturier!

Het meer wordt omringd door naaldbossen; dit is precies het beeld van Zweden wat ik in mijn hoofd had. Op een van de oevers trok ik mijn kano op het droge en heb ik in alle rust genoten van een heerlijke picknick. U kunt bij het Isaberg Mountain Resort overigens niet alleen kano’s, maar ook roeiboten, kajaks, sup-boards of waterfietsen huren. Eenmaal terug is het heerlijk vertoeven op het strandje en vanaf de duikplank op de steiger springt de kinderen zo het verkoelende water in!

Activiteiten in het bos bij het Isaberg Mountain Resort

Ik noemde net al even dat de omgeving bestaat uit naaldbossen, naaldbossen en nog eens naaldbossen. Ik ben tenslotte in Zweden. Vanuit het Isaberg Mountain Resort zijn er veel activiteiten mogelijk in deze bossen. Zo heb ik een aantal mooie tochten per mountainbike gemaakt. Er zijn routes die speciaal voor kinderen zijn uitgezet, maar voor de echte avonturiers zijn er ook uitdagende routes over steile paden met losse stenen. De route van de top van de berg naar beneden was mijn favoriet!

Na het kanoën en mountainbiken wilde ik de volgende dag rustig opstarten en dus besloot ik ’s ochtends – na een heerlijk ontbijt – de kabelbaan naar de top van de berg te nemen. Eenmaal boven genoot ik van het panoramische uitzicht over deze bosrijke omgeving terwijl de zon langzaam hoger klom. Daarna stapte ik in een geel karretje om via de rodelbaan weer naar beneden te racen (jonge kinderen kunnen samen met hun ouders in een karretje). Gaaf!

‘s Middags verkende ik de bosrijke omgeving op een wel heel gave manier, namelijk op 16 meter hoogte, bij de Tree Top Adventure. Via touwbruggen, koorden en klimnetten, en tokkelbanen verplaatste ik me, vol adrenaline, van het ene platform naar het andere tussen de boomtoppen. Wat een geweldige ervaring voor jong en oud!

Rodelen bij het Isaberg Mountain Resort
Sauna van het Isaberg Mountain Resort

Relaxen bij het Isaberg Mountain Resort

Even bijkomen na alle activiteiten? Ook dat kan bij het Isaberg Mountain Resort. Het is ontzettend fijn om op het strandje tot rust te komen, maar er zijn ook rustigere activiteiten mogelijk, zoals jeu de boules en minigolf. Als de kinderen nog energie (over) hebben, dan kunnen ze zich uitleven bij de verschillende speeltuinen (voor alle leeftijden), trampolines en de basketbal- en voetbalvelden. Voor de ouders onder ons is de drijvende sauna op het meer ook een echte aanrader! Kortom; het hele gezin kan zich bij het Isaberg Mountain Resort goed vermaken.

Activiteiten in de omgeving van het Isaberg Mountain Resort

Ook in de omgeving van het Isaberg Mountain Resort is genoeg te zien en te beleven. Ontmoet bijvoorbeeld een van de grootste sterren van Zweden in Astrid Lindgrens Värld in Vimmerby; Pippi Langkous! Ook veel andere figuren van Astrid Lindgren ontmoet u in dit park. Het museum is het gehele jaar open, maar het veel grotere pretpark is alleen in de zomermaanden toegankelijk.

Onderweg naar Vimmerby is ook het plaatsje Eksjö de moeite waard om te bezoeken. Dit is namelijk een van de drie “houten huizensteden” van Zweden. Zeer fotogeniek en wat mij betreft echt een tussenstop waard.

Altijd al eens cowboy voor een dag willen zijn? Ga dan naar het attractiepark High Chaparral. Alle thema’s van het Wilde Westen komen hier naar voren: cowboys, goudzoekers, indianen, tipitenten, boogschieten, houthakken, Lucky Luke en de Daltons, pistolen en geweren, boemeltreinen en ga zo maar door. Het park is zo groot, u kunt er gemakkelijk meerdere dagen doorbrengen. Bent u een golfliefhebber? Ga dan golfen bij de Isaberg Golf Club, deze club staat bekend als een van de mooiste 18-hole golfbanen van Zweden.

Villa Kakelbont in Vimmerby
Småland

Zelf op vakantie naar Zweden met de kinderen?

De officiële slogan van Småland is ‘Het echte Zweden’ en dit kan ik na mijn bezoek dan ook volmondig beamen. Wilt u samen met uw kinderen op avontuur bij het Isaberg Mountain Resort en bent u benieuwd naar de regio Småland en de rest van Zweden? Bekijk dan onze reizen in Zweden met kinderen.

Neem gerust contact op met mij of een van mijn collega’s, want in veel regio’s van Zweden bieden wij zeer leuke verblijven en activiteiten voor families aan!’’

Reis naar Zweden