Nieuws

Je gunt je kind toch de wereld!

China – Beste route & reisperiode

China spreekt bij heel veel volwassenen en kinderen tot de verbeelding. Met verhalen over oude keizers, een Grote Muur en draken krijgt het bijna iets sprookjesachtig. China is een groot land waar u  op een comfortabele manier doorheen kunt reizen. Zo is er een enorm spoorwegnet en kunt u uw eigen slaapcoupé afhuren. Een rit in de trein vinden kinderen meestal fantastisch. Elke stad heeft weer zijn eigen hoogtepunten voor jong en oud; van mooie oude tempels tot het Karstgebergte en van de reuzenpanda tot het Terracottaleger met z’n vele stenen soldaten.

Adembenemende landschappen, levendige steden, indrukwekkende berggebieden, kleurrijke bevolkingsgroepen, pagodes en monumentale opgravingen zijn slechts enkele ingrediënten dat tijdens een rondreis door China op u te wachten staat. Reizen in China is anders dan al het andere dat u ooit hebt meegemaakt. Het land is namelijk een continent op zichzelf: zo groot als Europa, met een kwart van de wereldbevolking en met enorme regionale verschillen van zowel landschap, bevolking, stedenbouw, sfeer als toegankelijkheid.

Beste route

Travelnauts geeft China een 8 vanwege de grote diversiteit aan steden, landschappen, reismogelijkheden en bezienswaardigheden. Houdt u echter rekening met de lange reisafstanden in het binnenland. Vliegen is het meest eenvoudig, maar wanneer de kinderen iets ouder zijn, is een tocht per trein (met of zonder overnachting) een geweldige ervaring!

De reis begint in Beijing, waar u een bezoek kunt brengen aan de Chinese muur en de ‘verborgen stad’. Vervolgens gaat u per hoge snelheidstrein naar Pingyao. Hier wandelt u rond door de smalle straten van het compacte centrum. U reist verder per trein naar Xi’an, ooit één van de grootste steden van de wereld en het oostelijke eindpunt van de Zijderoute. Vandaag de dag is Xi’an een wereldberoemde toeristische bestemming, dankzij het herontdekte grafcomplex van de eerste keizer van het land, Qin Shihuangdi. Een waar wereldwonder! U bezoekt tijdens de reis onder andere ook Chengdu; de springplank voor een bezoek aan Tibet of aan het fascinerende berggebied van de Emeishan en Guilin ook wel het ‘Woud van Cassia’s’. U eindigt de reis met een bezoek aan Shanghai.

De beste reisperiode

China kunt u over het algemeen het beste bezoeken van de maanden april tot en met oktober. Buiten deze periode kan het er namelijk erg koud zijn. De beste maanden in deze periode zijn april tot en met mei en september tot en met oktober. In deze maanden is de temperatuur aangenaam en valt er relatief het minste regen. In de zomer kunt u ook prima China bezoeken, maar dient u wat meer rekening te houden met hoge temperaturen en iets meer regenval tussen de mooie dagen door.

Ook een rondreis door China maken? Bekijk ons reis op de website.