De leukste activiteiten voor families in China

Je gunt je kind toch de wereld!

China spreekt bij heel veel volwassenen en kinderen tot de verbeelding. Met verhalen over oude keizers, een Grote Muur en draken krijgt het bijna iets sprookjesachtig. China is een groot land waar u  op een comfortabele manier doorheen kunt reizen. Zo is er een enorm spoorwegnet en kunt u uw eigen slaapcoupé afhuren. Een rit in de trein vinden kinderen meestal fantastisch. Elke stad heeft weer zijn eigen hoogtepunten voor jong en oud; van mooie oude tempels tot het Karstgebergte en van de reuzenpanda tot het Terracottaleger met z’n vele stenen soldaten.

Adembenemende landschappen, levendige steden, indrukwekkende berggebieden, kleurrijke bevolkingsgroepen, pagodes en monumentale opgravingen zijn slechts enkele ingrediënten dat tijdens een rondreis door China op u te wachten staat. Reizen in China is anders dan al het andere dat u ooit hebt meegemaakt. Het land is namelijk een continent op zichzelf: zo groot als Europa, met een kwart van de wereldbevolking en met enorme regionale verschillen van zowel landschap, bevolking, stedenbouw, sfeer als toegankelijkheid.

Wanneer u denkt aan China denkt u ongetwijfeld aan de oppervlakte van dit gigantische land. Maar wist u dat u China, en een groot deel van haar highlights, prima kunt bezoeken in 2 weken? Wij hebben een aantal van deze highlights tijdens een rondreis door China voor u op een rijtje gezet!

Travelnauts adviseert reizen naar China voor gezinnen met kinderen vanaf circa 7 jaar vanwege de hoogteverschillen. Deze rondreis is geheel op maat aan te passen. Verlengen of inkorten van de reis is eveneens mogelijk.

 

De leukste routes voor families

Travelnauts geeft China een 8 vanwege de grote diversiteit aan steden, landschappen, reismogelijkheden en bezienswaardigheden. Houdt u echter rekening met de lange reisafstanden in het binnenland. Vliegen is het meest eenvoudig, maar wanneer de kinderen iets ouder zijn, is een tocht per trein (met of zonder overnachting) een geweldige ervaring!

De reis begint in Beijing, waar u een bezoek kunt brengen aan de Chinese muur en de ‘verborgen stad’. Vervolgens gaat u per hoge snelheidstrein naar Pingyao. Hier wandelt u rond door de smalle straten van het compacte centrum. U reist verder per trein naar Xi’an, ooit één van de grootste steden van de wereld en het oostelijke eindpunt van de Zijderoute. Vandaag de dag is Xi’an een wereldberoemde toeristische bestemming, dankzij het herontdekte grafcomplex van de eerste keizer van het land, Qin Shihuangdi. Een waar wereldwonder! U bezoekt tijdens de reis onder andere ook Chengdu; de springplank voor een bezoek aan Tibet of aan het fascinerende berggebied van de Emeishan en Guilin ook wel het ‘Woud van Cassia’s’. U eindigt de reis met een bezoek aan Shanghai.

 

Hong Kong

  • Voor jonge kinderen zijn er veel speeltuinen en fonteinen waar ze zich even kunnen uitleven (en afkoelen). Gaaf is de kabelbaan Ngong Ping 360 naar Lantau eiland. Een geweldig uitzicht en helemaal spectaculair als u kiest voor de cabine met glazen bodem.
  • Ga in de ochtend met de langste roltrappen ter wereld naar boven. U doet er 20 minuten over om naar boven te gaan. Wandel daarna naar beneden naar de Botanische tuin, naast tropische planten komt u hier ook verschillende dieren zoals oerang oetans, schildpadden en flamingo’s tegen. Vervolg daarna de route naar Hong Kong Park, in dit park vindt u veel vijvers en watervallen. Ook is een grote volière met diverse tropische vogels.  Naast het park vindt u ook het beginpunt van de tram naar The Peak. Letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt van Hong Kong welke u niet mag missen.
Chinese Muur, Beijing

Beijing

  • Als u in Beijing bent bezoekt u natuurlijk de Verboden Stad. Maar bezoek ook het park achter de stad. Dit park ligt op een heuvel en u heeft uitzicht over de Verboden Stad, voor mij persoonlijk echt een hoogtepunt van de reis!
  • Bezoek ook eens het park rondom de Tempel van de Hemelse Vrede. In dit park doen mensen Tai Chi, spelletjes met elkaar en komen veel lokale Chinezen samen. Zo ontzettend leuk om te zien. Dit geldt trouwens voor alle grote parken in Chinese steden.

Xi’an

In Xi’an is het absoluut de moeite waard om met de kinderen dumplings maken en daarna natuurlijk lekker op te eten. Naast dat ze leren een heerlijk gerecht te maken is het ook nog een super leuk om te doen!

Het Kars gebergte

In het Kars gebergte is het super gaaf om met de kinderen te gaan vlotvaren of bamboevaren. Super gaaf om u zo te verplaatsen over het water, een echt avontuur.

China met kinderen uitzicht op de Chinese Muur

De Chinese muur

Een bezoek aan China is uiteraard niet compleet zonder een bezoek aan de Chinese muur. Een echt wereld wonder en iets wat u absoluut gezien moet hebben tijdens uw reis door China. Een bijzondere manier is om een mooie wandeling te maken óver de muur. U kunt op pad gaan met een gespecialiseerde gids die u naar een erg mooi en minder druk deel van de muur zal brengen. In een wandeling van ongeveer 2 à 3 uur wordt u meegenomen langs de muur en ziet u bijzondere delen met indrukwekkende achtergronden en verhalen.

De ‘verboden stad’ in Beijing

De Verboden Stad staat in het hartje van Beijing. Het was eeuwenlang verboden voor buitenstaanders en was de plaats van waaruit de Chinese keizer van de Ming- en de Qing-dynastie hun rijk bestuurden. De Verboden Stad was tijdens de Ming- en de Qing-dynastie de vaste verblijfsplaats van 24 achtereenvolgende keizers. De stad was verdeeld in het binnenhof (waar de keizer woonde) en het buitenhof (waar de hofhouding woonde). Bij elkaar woonde er enkele duizenden mensen in de Verboden Stad. Om de Verboden Stad heen lag de Keizerlijke Stad. Ook deze was verboden gebied voor buitenstaanders. In de Keizerlijke Stad bevonden zich onder meer de bakkerij, het naaiatelier, de wapenzaal, de stallen, een drukkerij en een dokter.

 

Het Terracotta leger in Xi’An

Het Terracottaleger is een unieke verzameling van aardewerken soldaten en paarden uit het oude China. De unieke verzameling dienden als grafgift voor de eerste Chinese keizer, genaamd Qin Shi Huangdi. Ze waren gemaakt om het graf te bewaken. Het leger is een heel lange tijd onontdekt geweest, doordat het was bedekt door een dikke laag zand. In 1974 ontdekten een aantal boeren bij toeval één van de Terracottasoldaten, waarna al snel het hele leger werd gevonden. Dit is hét hoogtepunt van Xi’An en ook zeker een goede tip voor China!

Yangshuo

De schitterende natuur van Yangshuo maakt dit plekje tot een echte must see voor een bezoek aan China! Het plaatsje ligt middenin het zo karakteristieke schilderachtige Karst landschap en in het centrum van een rijk landbouwgebied waar rijst het belangrijkste gewas is. Ook groeit hier veel bamboe, suikerriet en tropische vruchten. Yangshuo is de perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan de uniek gevormde Karstgebergte. Al genietend van de groene natuur en mooie rivieren kunt u door Yangshuo en omgeving lopen, fietsen of heerlijk varen.

Yangshuo

Onze familiereizen naar China

Blijf op de hoogte van de mooiste familiereizen

Wilt u ook op reis met de kinderen naar China? Bekijk al onze familiereizen naar China. Wilt u verder lezen, leuke reistips en foto’s bekijken, op de hoogte blijven van aanbiedingen en de reiservaringen van andere avontuurlijke gezinnen volgen? ‘Like’ ons dan op Facebook, volg ons op Instagram of schrijf u hieronder in voor onze nieuwsbrief.