Nieuws

Je gunt je kind toch de wereld!

China – Leukste tips voor kinderen

Volgens reisspecialist Ilona Blom:

In Hong Kong:
*Voor jonge kinderen zijn er veel speeltuinen en fonteinen waar ze zich even kunnen uitleven (en afkoelen). Gaaf is de kabelbaan Ngong Ping 360 naar Lantau eiland. Een geweldig uitzicht en helemaal spectaculair als u kiest voor de cabine met glazen bodem.

*Ga in de ochtend met de langste roltrappen ter wereld naar boven. U doet er 20 minuten over om naar boven te gaan. Wandel daarna naar beneden naar de Botanische tuin, naast tropische planten komt u hier ook verschillende dieren zoals oerang oetans, schildpadden en flamingo’s tegen. Vervolg daarna de route naar Hong Kong Park, in dit park vindt u veel vijvers en watervallen. Ook is een grote volière met diverse tropische vogels.  Naast het park vindt u ook het beginpunt van de tram naar The Peak. Letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt van Hong Kong welke u niet mag missen.

In Beijing:
Als u in Beijing bent bezoekt u natuurlijk de Verboden Stad. Maar bezoek ook het park achter de stad. Dit park ligt op een heuvel en u heeft uitzicht over de Verboden Stad, voor mij persoonlijk echt een hoogtepunt van de reis!

 

Volgens reisspecialist Wendy Hansum:

Wat ik altijd adviseer is het park te bezoeken wat gelegen is rondom de Tempel van de Hemelse Vrede. In het park doen mensen Tai Chi, spelletjes met elkaar en komen veel lokale Chinezen samen. Zo ontzettend leuk om te zien!

Volgens reisspecialist Fabienne Pikaar:

* In Xi’an is het avosluut de moeite waard om met de kinderen dumplings maken en daarna natuurlijk lekker op te eten. Naast dat ze leren een heerlijk gerecht te maken is het ook nog een super leuk om te doen!

* Ook ik vind een bezoek aan de groene parken absoluut een tip om te doen met kinderen. Oude lokale mensen die samen komen en gezelschapsspellen doen. Daarnaast zijn er in de parken ook de mogelijkheid  om te sporten, er zijn namelijk allerlei items geïnstalleerd waarop gesport kan worden.

* In het Kas gebergte is het super gaaf om met de kinderen te gaan vlotvaren of bamboevaren. Super gaaf om u zo te verplaatsen over het water, een echt avontuur.

Ook samen met de kinderen naar dit prachtige land? Bekijk hier alle familiereizen naar China.