Noorwegen: leuke en avontuurlijke activiteiten voor kinderen

Wilt u samen met uw kinderen op reis naar Noorwegen met de leukste activiteiten? De vele outdoor activiteiten die u hier kunt ondernemen maken van Noorwegen absoluut een droombestemming voor kinderen! Onderstaande activiteiten en excursies zijn leuk voor jong en oud.

Reisspecialist Annabeth op Isla Holbox
Door: Annabeth Hooghiemstra
Land: Noorwegen
Datum: 21 december 2020

Beleef Noorwegen vanaf het water

In Noorwegen vindt u de op één na langste kustlijn ter wereld, bijna 240.000 eilanden en duizenden meren. Noorwegen is dan ook het paradijs voor watersportliefhebbers. Peddel in een kano of kajak langs de kust of door de fjorden of ga mee op een van de beroemde fjordencruises en laat u betoveren door de prachtige omgeving. Suppen, snorkelen, raften en surfen zijn favoriet onder onze jongere reizigers! Gedurende het hele jaar zijn de surfomstandigheden uitstekend in Noorwegen voor deze activiteiten.

 

Huskysledetocht op wielen

Wie aan een winterreis naar Scandinavië denkt, denkt onder andere aan een hondensledetocht met husky’s. Staat dit hoog op uw lijstje, maar wilt u in de zomer reizen? Niet getreurd, ook dan behoort deze onvergetelijke ervaring tot de mogelijkheden. Zodra de sneeuw is gesmolten, worden de gewone sledes vervangen door sledes met wielen. Spring achterop en laat u voorttrekken door deze bijzonder vriendelijke honden. Eerlijk is eerlijk, dit is niet alleen leuk voor de kinderen!

Toch liever door de sneeuw? Wij organiseren ook winterreizen naar verschillende landen in Scandinavië.

Gletsjertocht

Verspreid door Noorwegen zijn een aantal spectaculaire gletsjers te vinden. Vooral in Fjord Noorwegen en Noord Noorwegen komt u ze tegen. Voor de kinderen is het één groot avontuur om de gletsjers te beklimmen! Een gids neemt u mee naar de mooiste plekjes en vertelt u van alles over de gletsjer en omgeving. Deze tochten zijn over het algemeen geschikt voor gezinnen met kinderen vanaf 8 jaar.

Op safari in Noorwegen

Het woord safari doet u waarschijnlijk aan Afrika denken, toch kunt u ook dicht bij huis op safari. Een gids neemt u mee en samen gaan jullie op zaak naar elanden, rendieren, muskusossen, adelaars en bevers. Ook de walvissafari is een onvergetelijke ervaring voor het hele gezin, u zult over deze activiteiten in Noorwegen nog lang over napraten!

Rendieren in dovrefjell
Familiereis Noorwegen

Verken de vele rotskuilen

Als u goed oplet tijdens uw vakantie in Noorwegen, dan zult u meerdere rotskuilen tegenkomen. Sommige hiervan zijn gigantisch en met water gevuld, waardoor er een natuurlijk zwembad is ontstaan. Voor het ontstaan van deze gladde kuilen in de harde rotsen gaan we ver terug in de tijd, de kuilen bestaan namelijk al sinds de ijstijd!

Plezier op het platteland

Veel Noorse boeren hebben hun deuren geopend voor boerderijbezoekers. De kids kunnen er buitenspelen, dieren verzorgen en aaien, en met een beetje geluk biedt de boer nog een ritje op de tractor aan. Er zijn veel bergboerderijen die over een fantastisch uitzicht beschikken. Terwijl de kinderen lekker aan het rondrennen zijn, kunnen de ouders genieten van de prachtige natuur.

Tusenfryd attractiepark

Op ruim een half uur van centraal Oslo ligt het grootste pretpark van het land. Het park is eenvoudig per openbaar vervoer te bereiken en beschikt over meer dan 30 attracties. Het park biedt vertier voor alle leeftijden. Er zijn verschillende achtbanen, waterattracties, maar ook veel attracties voor de jongere kinderen. Enkele attracties zijn ingericht met een typisch vikingthema om toch in de Noorse sferen te blijven.

Golfsurfen bij Tjørvehavn in Borhaug

Een leuke activiteit om met het hele gezin te doen is leren golfsurfen. Bij Borghaug zijn er meerdere surfscholen die u dit graag leren. Kunt u al golfsurfen dan kunt u hier een surfbord lenen en direct het water in. De golven bieden hier voor ieder wat wils.  

Familiereis
Familiereis Noorwegen

Hike naar de Preikestolen

De Preikestolen ligt op zo’n 604 meter boven het Lysefjord wat zorgt voor een adembenemend uitzicht als u eenmaal boven bent. De tocht naar boven is een van de bekendste bergwandelroutes in Noorwegen, maar houd er rekening mee dat het een zware wandeling is. De wandelroute is 8 kilometer lang en duurt ongeveer 5 uur. Sommige delen van de route kruizen door ruig terrein, dus goede wandelschoenen zijn hier een absolute must! Heeft u geen wandelervaring, maar u wilt toch de Preikestolen trotseren, dan raden wij aan om met een gids naar boven te gaan. Ook voor gevorderde wandelaars is het leuk om samen met een gids deze tocht te maken. 

Onze familiereizen naar Noorwegen