Noorwegen: leuke en avontuurlijke activiteiten voor kinderen

Je gunt je kind toch de wereld!

Noorwegen: leuke en avontuurlijke activiteiten voor kinderen

Wilt u samen met uw kinderen op reis naar Noorwegen? De vele outdoor activiteiten die u hier kunt ondernemen maken van Noorwegen absoluut een droombestemming voor kinderen! Onderstaande activiteiten en excursies zijn leuk voor jong en oud.

Beleef Noorwegen vanaf het water

In Noorwegen vindt u de op één na langste kustlijn ter wereld, bijna 240.000 eilanden en duizenden meren. Noorwegen is dan ook het paradijs voor watersportliefhebbers. Peddel in een kano of kajak langs de kust of door de fjorden of ga mee op een van de beroemde fjordencruises en laat u betoveren door de prachtige omgeving. Suppen, snorkelen, raften en surfen zijn favoriet onder onze jongere reizigers! Gedurende het hele jaar zijn de surfomstandigheden uitstekend in Noorwegen.

Kajakken Noorwegen

Huskysledetocht op wielen

Wie aan een winterreis naar Scandinavië denkt, denkt onder andere aan een hondensledetocht met husky’s. Staat dit hoog op uw lijstje, maar wilt u in de zomer reizen? Niet getreurd, ook dan behoort deze onvergetelijke ervaring tot de mogelijkheden. Zodra de sneeuw is gesmolten, worden de gewone sledes vervangen door sledes met wielen. Spring achterop en laat u voorttrekken door deze bijzonder vriendelijke honden. Eerlijk is eerlijk, dit is niet alleen leuk voor de kinderen!

Gletsjertocht

Verspreid door Noorwegen zijn een aantal spectaculaire gletsjers te vinden. Vooral in Fjord Noorwegen en Noord Noorwegen komt u ze tegen. Voor de kinderen is het één groot avontuur om de gletsjers te beklimmen! Een gids neemt u mee naar de mooiste plekjes en vertelt u van alles over de gletsjer en omgeving. Deze tochten zijn over het algemeen geschikt voor gezinnen met kinderen vanaf 8 jaar.

Gletsjer beklimmen Noorwegen

Op safari in Noorwegen

Het woord safari doet u waarschijnlijk aan Afrika denken, toch kunt u ook dicht bij huis op safari. Een gids neemt u mee en samen gaan jullie op zaak naar elanden, rendieren, muskusossen, adelaars en bevers. Ook de walvissafari is een onvergetelijke ervaring voor het hele gezin, u zult hier nog lang over napraten!

Verken de vele rotskuilen

Als u goed oplet tijdens uw vakantie in Noorwegen, dan zult u meerdere rotskuilen tegenkomen. Sommige hiervan zijn gigantisch en met water gevuld, waardoor er een natuurlijk zwembad is ontstaan. Voor het ontstaan van deze gladde kuilen in de harde rotsen gaan we ver terug in de tijd, de kuilen bestaan namelijk al sinds de ijstijd!

Plezier op het platteland

Veel Noorse boeren hebben hun deuren geopend voor boerderijbezoekers. De kids kunnen er buitenspelen, dieren verzorgen en aaien, en met een beetje geluk biedt de boer nog een ritje op de tractor aan. Er zijn veel bergboerderijen die over een fantastisch uitzicht beschikken. Terwijl de kinderen lekker aan het rondrennen zijn, kunnen de ouders genieten van de prachtige natuur.

Boerderij Noorwegen

Ook op reis met kinderen naar Noorwegen?

Bekijk al onze familiereizen naar Noorwegen

 

Wilt u verder lezen, leuke reistips en foto’s bekijken, op de hoogte blijven van aanbiedingen en de reiservaringen van andere avontuurlijke gezinnen volgen?

‘Like’ ons dan op Facebook, volg ons op Instagram of schrijf u in voor onze nieuwbrief.