Nieuws

Je gunt je kind toch de wereld!

6 redenen om naar Oman te gaan

Staat Oman nog niet op uw bucketlist? Wij hebben 6 redenen voor u op een rij gezet waarom u Oman moet bezoeken. Ze deze sprookjesachtige bestemming snel op uw lijstje!

Gastvrijheid

Oman is één van de meest gastvrije landen van het midden-oosten. De mensen gaan graag een gesprek met u aan, zijn erg open en zijn zeer geïnteresseerd. Daarnaast kent men een hoog service niveau. Staat u dus niet verstelt van de fantastische en vriendelijk service in hotels en restaurants. Wist u dat Oman ook ontzettend veilig is? Er gebeurt zelf zó weinig dat het in de top 10 veiligste landen ter wereld staat.

Woestijn en bergen

Het landschap van Oman is zeer afwisselend. Van een eindeloze woestijn tot uitgestrekte ruige bergen. Het Hadjargebergte ligt in het noordoosten van Oman en wordt vaak vergeleken met de Grand Canyon in het westen van de Verenigde Staten. De bergen zijn ruig, ongerept en u vindt er oude forten en traditionele bergdorpen. Om het echte Oman te ervaren kunt u overnachten onder de heldere sterrenhemel in de woestijn. U wordt omringt door enorme heuvels en ‘s ochtend lopen er wilde kamelen rond het kamp.

Kindvriendelijke hotels

Dankzij de hoge service en gastvrije mensen zijn de meeste hotels zeer kindvriendelijk. Vrijwel alle hotels beschikken over een zwembad zodat de kinderen verkoeling kunnen zoeken. De grotere hotels in de kustplaatsen beschikken vaak over een privé zandstrand en een kidsclub. Alle hotels bieden diverse excursies en activiteiten voor jong en oud.

Ongerepte zandstranden

Oman staat bekend om de vele ongerepte zandstranden. Op de privé stranden van de grotere hotels kunt u heerlijk ontspannen en kunnen de kinderen snorkelen in het heldere zeewater. De stranden van Oman zijn om enkele plekken zo ongerept dat u er zeeschildpadden kunt spotten. Samen met een gids gaat u in de avond of vroeg in de ochtend op pad. U ziet hoe de zeeschildpadden het strand op komen, diepen kuilen graven en hun eieren leggen. Bent u in de zomermaanden in Oman dan heeft u grote kans om te zien hoe de eieren uit komen en de kleine zeeschildpadden hun weg naar zee vinden.

Leuke excursies voor jong en oud

Tijdens een rondreis door Oman kunt u samen met de kinderen leuke excursies ondernemen. Wat dacht u van dolfijnen spotten voor de kust van Muscat? Zandboarden in de woestijn? Zeeschildpadden zien op één van de stranden? Of een cultureel bezoek aan de grote moskee van Muscat? In Oman is er genoeg te doen voor jong en oud!

Tropische Wadi’s

Wellicht denkt u dat het een fata morgana is, maar de wadi’s van Oman zijn een klein paradijs midden in de natuur. De wadi’s zijn een fijne plek om de autorit naar de volgende bestemming te onderbreken. De kinderen kunnen gerust een duik nemen in het vaak kristalheldere water.

Wilt u een rondreis maken door Oman? Bekijk onze Oman reizen!

Volg Travelnauts op Facebook & Instagram
Wilt u verder lezen, leuke reistips en foto’s bekijken, op de hoogte blijven van aanbiedingen en de reiservaringen van andere avontuurlijke gezinnen volgen?
‘Like’ ons dan op Facebook & volg ons op Instagram.