Ervaring: Jordanië

Je gunt je kind toch de wereld!

Meneer Gadeyne en mevrouw Depraetere in Jordanië

Beste Travelnauts
Hieronder een klein reisverslag van onze reis naar Jordanië in oktober 2019.
Eerst wil ik even vermelden dat wij alleen gegaan zijn, zonder onze kinderen (8 en 10 jaar),
Ik dacht dat dit niets voor hen was, maar ik heb mij daarin sterk vergist !
Jordanië is vlot te doen met kinderen. Iedere dag hebben we wel gezegd, “ohh dit zouden Emma en Simon ook leuk gevonden hebben.”
Je vroeg achter de hoogtepunten van onze vakantie. Wel onze vakantie was iedere dag een hoogtepunt.
Ik had hele hoge verwachtingen van Jordanië, en de vakantie was nog beter dan dat ik me voorgesteld had !
We zijn geland in Amman en hadden 1 volle dag om Amman te bezoeken. De hoofdstad is een hele fijn stad om een dagje rond te lopen.
Het oude gedeelde met het amfitheater, the citadel. Het religieuze gedeelde, met de vele moskeeën, het toeristische gedeelde met de ontelbare winkeltjes en restaurantjes. De vriendelijkheid van de mensen was de rode draad door onze vakantie.
De volgende dag vertrokken we richting Petra. Je hebt 3 mogelijkheden om daar te geraken : de HighWay (de snelste, maar saaiste), langst de Dode Zee (dat was onze terugweg). En de weg er tussen in. Hiervoor moet je een ganse dag uittrekken. Zoveel mooie dingen onderweg ! Eerst stuk was wel saai maar wel spannend. Om de x aantal km staat er politie en word je tegengehouden. Wij al met een bang hartje…. Maar dit houdt niets in. Gewoon eventjes checken. Maar liever één keer te veel, dan één keer te weinig. Jordanië is een super veilig land. Heel veel controle maar ik heb me daar niet 1 keer onveilig gevoeld.
Vervolgens kom je in de Grand Canyon van Jordanië. Wij hebben de Grand Canyon in USA nog niet gezien, maar dit vonden wij adembenemend. De foto’s geven de schoonheid niet weer, met de warmte en de zon, alles vervaagt in 1 kleur.
Eenvolgende must-stop-plaats is het Dana Natural Reserve. “The hidden gem” van Jordanië ook wel genoemd. Bij de ingang moet je je auto laten staan en word je door een pick up opgehaald. In het park kan je ook overnachten (tenten wel basic, maar wel super mooie natuur). Wij hebben daar een wandeling van ongeveer 2 uur gemaakt en dan terug doorgereden. Er zijn verschillende wandelingen, en mooi aangegeven.
Volgende dag : Petra. Tja een wereldwonder hé, het is niet voor niets een wereldwonder. Gewoon al de weg door die kloof (Siq) vond ik al super mooi. En dan al die uitgehouwen graven, huizen, tempels…. Geen woorden voor. Ik vind ook dat fotos echt niets weergeven dan wat het in het echt is. Iedereen zou dit in zijn leven gezien moeten hebben. Maar onderschat het niet. Wij hebben Petra in 1 dag gedaan, en daarmee wou ik zoveel mogelijk gezien hebben. Wij waren kapot ‘s avonds. 23 km gewandeld in de zon + 1000 m hoogtemeters… Trappen, trappen en nog eens trappen. Heel vermoeiend…. Maar je wil gewoon blijven doorgaan …
Volgende dag, richting Wadi Rum. Met onze speciale slaapplaats the Bubbles. Als romantische ziel vond ik dit wéér een hoogtepunt. Ik liep de ganse dag met een glimlach rond… Doordat wij een SUV hadden mochten wij zelf in de woestijn rijden. Dit vond mijn man dan weer geweldig. Boys and their toys hé. Onze privé tocht in de woestijn was ook super, maar wel mega toeristisch. Als verrassing krijgen wij een privé kampvuurtje met thee tijdens de zonsondergang. En de dag was nog niet gedaan….  ‘s Nachts in de woestijn…. Sterren, sterren en nog eens sterren. Na 22u gingen de lichten uit op de kampplaats en dan werd de lichten aan de hemel aangestoken… en dat terwijl je in je bed ligt. “zucht” Die Bubble was voor mij zeker zijn geld waard !
De volgende dag hadden we als eindbestemming Dode Zee. Ook een hele mooie rit daarnaar toe. Vergezichten, ruige rotsformaties, eindeloze vlaktes…. Ik had voor de dag een wandeling door de Wadi Mujib op het programma staan. Maar dit was al gesloten. Ook al stond er op internet, open tot 1 november. Dit is een wandeling door het water in een kloof. Prachtige foto’s gezien op internet. Maar spijtig genoeg niet mogelijk …
Aangekomen in ons hotel aan de dode zee, zijn we onmiddellijk naar de Dode Zee gewandeld. Ons hotel had een privé strandje met een grote pot modder. Was echt heel fijn. De Dode Zee is toch iets raar hoor. Je kan daar gewoon in drijven, zwemmen gaat niet, je voeten worden naar omhoog geduwd, uit het water. Ook de dag erna heb ik mij nog eens helemaal ingesmeerd met modder en nog een uurtje rondgedobberd. Voor de rest is er daar niets te zien of te doen. Aan het zwembad liggen was geen optie, want je werd er opgegeten door heel agressieve vliegen. Super vervelend. Dus was het maar een boekje lezen op de kamer en bekomen van al de mooie impressies van dit o zo vriendelijk land.
You must see Jordan before you die …. Maar ja, er zijn zoveel mooie plaatsen op de wereld!
Bedankt Travelnauts voor de -opnieuw- schitterende reis en de goeie zorgen en organisatie. Het was weer een toppertje!
Lieve reisgroetjes
Sophie Depraetere