020 52 89 333 SGR ANVR Calamiteitenfonds
Voorstel aanvragen

Familiereis West Amerika

Je gunt je kind toch de wereld!

Treed in de voetsporen van de pioniers

Na eerst het oosten te hebben ontdekt en veroverd trokken de pioniers richting het westen. De overweldigende natuur die ze onderweg tegen kwamen wekte grote bewondering. Na onder andere de Grand Canyon, Bryce Canyon, Zion en Yosemite te zijn gepasseerd kwam men aan de Pacific Coast en stichtte beroemde steden als Los Angeles en San Francisco. Later volgde het gokparadijs Las Vegas, midden in de woestijn. Treed in de voetsporen van de pioniers en ‘discover the West’. Bekijk al onze kindvriendelijke reizen naar Amerika.

Wij geven dit cijfer voor
  • Overweldigende natuur
  • Bruisende steden
  • Wandelen in de parken
  • Pret in Las Vegas & Disneyland
  • Korte reisafstanden
  • Vele activiteiten
  • Strandmogelijkheden
  • Rechtstreeks vliegen
Meer ervaringen

Klantervaringen

Meer ervaringen

Contactverzoek West Amerika

Wilt u dit jaar of volgend jaar naar West Amerika reizen, maar twijfelt u om nu een reisvoorstel aan te vragen of te boeken vanwege Covid-19? Laat dan uw gegevens achter. Wanneer veilig reizen weer mogelijk is, nemen wij contact met u op.

Insider tips voor onvergetelijke ervaringen met de kinderen van onze productmanager Bart

Het zuidwesten van Amerika barst van het prachtige natuurschoon en toeristische attracties. Er zijn echter ook een aantal plaatsen waar de meeste mensen niet zo snel aan denken, maar die zeker wel de moeite waard zijn! Hieronder vindt u een overzicht van de tips van Bart:

1. Op die fiets door het ravijn
Het Zion National Park is uitermate geschikt om per fiets te ontdekken met kinderen van alle leeftijden. Het park bestaat uit bijna 600 km² rotsen en ravijnen, uitgesleten door de Virgin River. Het meest bezochte gedeelte is de Zion Canyon. Door deze canyon zijn zowel wandel- als fietspaden aangelegd. Bij het visitor center kunt u fietsen huren en vanuit daar een prachtige fietstocht maken. Doordat dit startpunt onderin de canyon ligt en de fietspaden over ‘de bodem’ van de canyon lopen, zijn er weinig hoogteverschillen. Dit maakt het fietsen ook erg leuk voor jonge kinderen. Langs de hoge muren van de canyon fietst u richting het einde van het pad bij de ‘Temple of Sinawava’. Extra leuk: er worden ook kinderfietsen verhuurd!

2. Oak Creek Canyon
Wanneer u vanuit Flagstaff in zuidelijk richting naar Sedona gaat, rijdt u al snel het Coconino National Forest in. Een prachtig bosgebied, afgewisseld met rode rotsen. Voordat u bij Sedona bent, komt u langs Oak Creek Canyon; onze tip voor een (camper) overnachting. Zoals de naam al aangeeft, is hier door de erosie van de rivier Oak Creek hier een canyon ontstaan. In onze zomerperiode is Oak Creek een kleine en ondiepe rivier. Dat maakt de creek uitermate geschikt voor kinderen om lekker in te spelen en af te koelen na een bezoek aan de bekende Red Rocks van Sedona.

3. Avila Beach
Langs de Highway 1, tussen San Luis Obispo en Pismo Beach ligt Avila Beach. Vanwege de ligging aan de noordkant van de San Luis Obispo Bay staat er hier weinig wind. Ook zorgt de stroming van de zee voor de aanvoer van warm water. In vergelijking met de omgeving, heeft u hier dus warmer zeewater én minder wind; een heerlijke combinatie als uw gezin van strand houdt!

4. Sausalito op de fiets
Op de fiets rijdt u vanaf Fishermans Wharf over de Golden Gate Bridge de stad San Francisco uit. Aan de noordzijde van de brug ligt een mooie vallei waar u heuvelafwaarts doorheen fietst (erg prettig na de beklimming van de brug!). Via de vallei komt u uit in het dorpje Sausalito; een echte aanrader indien u de drukte van San Francisco wilt ontvluchten. Een sfeervol dorpje, zonder hoogbouw met veel restaurantjes aan het water. Wanneer u uiteindelijk besluit terug te gaan naar San Francisco, hoeft u gelukkig niet met de fiets weer de brug te beklimmen. Vanuit Sausalito stapt u – met fiets – op de ferry terug naar Fishermans Wharf. Onderweg vaart u onder andere langs Alcatraz en heeft u een prachtig uitzicht over de skyline.

5. Griffith Observatory
In de heuvels van Hollywood ligt het Griffith Observatory, dé plek voor kinderen (en volwassenen) die alles van de ruimte te weten willen komen. Vanuit het observatorium wordt de ruimte met telescopen in de gaten gehouden. Voor de bezoekers zijn er wisselende tentoonstellingen te bekijken, maar het hoogtepunt is het planetarium. In deze bioscoopzaal worden over het plafond films geprojecteerd over de aarde en de ruimte. Daarnaast heeft u vanuit de tuinen van het observatorium een prachtig uitzicht over het Hollywood sign en Los Angeles.

Bekijk alle reizen

Onze top 3 familiereizen naar West Amerika

Bekijk alle reizen

Blijf op de hoogte van de mooiste verre familiereizen

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al ons reisnieuws.

Terug | Naar boven
Scroll verder

Bel mij terug

Plan een vrijblijvend en informatief gesprek in met onze reisspecialisten. Wij adviseren u graag over onze familiereizen, de flexibele voorwaarden en veilig reizen.