Bezienswaardigheden in Kenia: Tips & Hoogtepunten

Je gunt je kind toch de wereld!

Benieuwd naar de hoogtepunten van Kenia..? Het land van de grote tegenstellingen. Wilde dieren, uitgestrekte savannes en indrukwekkende safari’s wachten u in dit prachtige Oost-Afrikaanse land. Naast kleurrijke nomadische stammen, zoals de Masai en Samburu, vindt u er een overweldigende natuur met grote verscheidenheid.

 

Kenia bezienswaardigheden: Safari

Safari in 1 van de vele natuurparken

De safari’s worden uitgevoerd op privébasis, waarbij u met eigen gezin en een gids op pad gaat. Een ‘game drive’ is een ander woord voor safari, waarbij u op zoek gaat naar wilde dieren op de uitgestrekte vlakten van de wildreservaten. Safari’s worden samen met uw gids uitgevoerd in de 7-persoons minibus waarmee u door Kenia reist. Het busje heeft schuiframen en een pop-up dak; volledig veilig (ook voor de kinderen) maar met goede mogelijkheden om alles te kunnen zien en foto’s te kunnen maken.

Kenia heeft verschillende nationale parken, waar u de kans heeft om veel wilde dieren tegen te komen. Een van de bekendste en belangrijkste wildparken in Kenia is Masai Mara. Hier maakt u kans om de ‘Big Five’ (leeuw, luipaard, olifant, neushoorn en buffel) te spotten! Dit park staat ook bekend om de grote migratie, die elk jaar plaats vindt van juli tot september. Benieuwd naar andere nationale parken in Kenia en de bijzonderheden er van? Klik hier voor meer informatie erover!

Bezoek aan een kleurrijk Masai dorp

Tijdens een rondreis Kenia heeft u de mogelijkheid een bezoek te brengen aan een Masai dorp. U neemt een kijkje bij en in de huisjes, krijgt uitleg van één van de stamleden over het leven in het dorp, leert over de gebruiken en gewoonten van de Masai en krijgt de gelegenheid om vragen te stellen aan de stamleden. Een bijzondere ervaring. Daarnaast brengt u een bezoek aan het lokale schooltje in het dorp. U ziet hoe de kinderen les krijgen en in welke omstandigheden dit gebeurt. Leuk is om lesmateriaal, schriften, pennen en/of potloden van huis mee te nemen, zodat u dit kunt doneren aan het schooltje. U kunt met enkele kleinigheden een grote bijdrage leveren aan het onderwijs van deze kinderen. Op sommige dagen hebben zij een lokaal marktje, hier wordt u door een door een speciaal aan u toegewezen stamlid rondgeleid en kunt u zelfgemaakte souvenirs aanschaffen.

Familiereis Kenia
Kenia bezienswaardigheden: Masai dorp
Zwarte Neushoorn in Kenia

Bezoek de zwarte neushoorn

Voor de zwarte neushoorn gaat u naar Ol Pejeta Conservancy. Dit gebied staat bekend om haar populatie zwarte neushoorns, die met uitsterven bedreigd wordt. In heel Kenia zijn er nog maar circa 540 en  in Ol Pejeta wonen er 88. Eentje hiervan was een heel bijzonder exemplaar: neushoorn Morani was namelijk tam. Voor een zwarte neushoorn is dit heel bijzonder. Tamme Morani is inmiddels helaas overleden, maar de Ol Pejeta Conservancy heeft voor zijn dood een volledig gerenoveerd informatiecentrum van 200 hectare groot rondom Morani opgezet, welke nog te bezoeken is. Sinds een paar jaar is er een nieuwe ambassadeur te bewonderen: de zestienjarige neushoorn Baraka. Baraka werd in het wild geboren op het terrein van Ol Pejeta Conservancy, maar werd blind waardoor hij niet meer in het wild kon leven. Baraka (wat ‘zegen’ betekent in het Swahili) is niet zo tam en ‘knuffelbaar’ als Morani was, maar u kunt hem voeren en van heel dichtbij bekijken. Een bijzondere ervaring!

 

Bezoek Chimpanzee Sanctuary

Naast de zwarte neushoorn kunt u ook een bezoek brengen aan de chimpanzees in een Chimpanzee Sanctuary. In dit opvangcentrum vindt u chimpansees die mishandeld zijn of al jong wees zijn geworden. In het park worden ruim veertig verwaarloosde chimpansees uit heel West en Centraal Afrika opgevangen, verzorgd en weer uitgezet. Het is de enige plek in Kenia waar u de bedreigde chimpansees kunt bekijken. U wandelt met uw gids rondom het gebeid van de chimpansees. Er zit een onderzoekscentrum bij die de dieren bestudeert en in de gaten houdt. Een erg leuke ervaring voor de kinderen!

Familiereis Oeganda
Bezienswaardigheden Kenia: Chimpanzee
Olifantenweeshuis in Nairobi, Kenia

Bezienswaardigheden in Kenia: Olifantenweeshuis (Nairobi)

In het olifantenweeshuis in Nairobi worden zieke olifanten en moederloze baby olifantjes en baby neushoorntjes opgevangen. Er komt nog veel stroperij voor waarbij moederolifanten slachtoffer zijn.  De baby olifantjes worden hierdoor wees en kunnen opgevangen worden in het weeshuis. Bovendien kunnen de olifanten wees worden doordat hun moeder ze is kwijtgeraakt. Wanneer op dit moment de moeder olifant niet meer gevonden kan worden, worden de baby olifanten naar dit weeshuis gebracht. De olifanten worden in het weeshuis opgevoed en klaargestoomd om in de toekomst het wild weer in te gaan. In het weeshuis kunt u van dichtbij zien hoe de olifanten worden opgevoed. Het is een geweldige ervaring om ze te zien spelen in de modder en lekker in een poeltje te zien baden. Dit is één van de uniekste ervaringen van alle bezienswaardigheden in Kenia.

Heerlijk strandeinde Mombasa

Het is mogelijk om de safarireis af te sluiten op Mombasa. Mombasa de tweede stad van Kenia, en de grootste havenstad van Oost-Afrika. Hier vindt u nog invloeden uit de tijd dat de Chinezen en Portugezen er heersten. Deze invloeden zijn terug te zien in de gebouwen, waardoor de stad een multicultureel karakter heeft. Net buiten de stad vindt u de witte zandstranden, voor snorkelliefhebbers zijn er prachtige koraalriffen voor de kust te vinden. Ideaal voor duik- en snorkelliefhebbers! Een heerlijk ontspannen einde van de indrukwekkende safarireis.

Wit strand, Mombasa

Onze familiereizen naar Kenia

Blijf op de hoogte van de mooiste familiereizen

Wilt u ook op reis met de kinderen naar Kenia? Bekijk al onze familiereizen naar Kenia. Of op reis met kinderen naar een ander land in Afrika? Bekijk al onze familiereizen naar Afrika. Wilt u verder lezen, leuke reistips en foto’s bekijken, op de hoogte blijven van aanbiedingen en de reiservaringen van andere avontuurlijke gezinnen volgen? ‘Like’ ons dan op Facebook, volg ons op Instagram of schrijf u hieronder in voor onze nieuwsbrief.