Waar wilt u heen?
Vertrek datum tussen

Zuid-Afrika

Aquila Private Game Reserve

Op slechts 2 uur rijden van Kaapstad bevindt zich het Aquila Private Game Reserve. Indien u de West Kaap bezoekt en toch op safari wilt is dit een uitermate geschikt safaripark; geheel malariavrij én ook jonge kinderen mogen mee op de safari’s. Het Aquila Game Reserve staat bekend om zijn educatieve benadering van de safari’s heeft zich ervoor ingezet om het wild terug te brengen in de Kaapregio. En met succes: op dit moment is Aquila een safaripark, waar u voor het eerst in 250 jaar, de volledige Big Five kunt zien! De gamedrives (safari’s) vinden plaats in de vroege ochtend en de late namiddag en zijn inbegrepen bij uw verblijf.

  • Safari’s
  • Malariavrij wildpark
  • Big Five
  • Speciale kindersafari’s
  • Zwemmen

Kindvriendelijke safarilodge
Vanaf Kaapstad rjidt u naar het Aquila Game Reserve. Volg hiervoor de N1 die helemaal naar het noorden loopt. Een kleine tien kilometer voor Touwsriver neem je de R46 tot Ceres. Behalve het wildpark heeft deze regio nog veel meer te bieden. Hier liggen enkele zeer interessante wijnroutes, musea, Karoo-dorpen, golfbanen en de Karoo Botanical Gardens.Tijdens uw verblijf in Aquila gaat u de wonderen van de Afrikaanse natuur met een ranger ontdekken! U en uw kinderen zullen uw ogen uitkijken. In de namiddag staat u een tweede safari te wachten. alle safari’s en de maaltijden zijn inbegrepen bij uw verblijf. Bovendien kunt u hier in luxe familiecottages verblijven, met een prachtig uitzicht over de wijde omgeving.

Klikt u op ‘programma’ voor een uitgebreide omschrijving van deze lodge.

 

Zuid-Afrika

Programma

Welkom in het familievriendelijke Aquila Game Reserve!

Op slechts 2 uur rijden van Kaapstad bevindt zich het Aquila Private Game Reserve. Indien u de West Kaap bezoekt en toch op safari wilt is dit een uitermate geschikt safaripark. Het Aquila Game Reserve staat bekend om zijn educatieve benadering van de safari’s. Aquila heeft zich ervoor ingezet om het wild terug te brengen in de Kaapregio. En met succes: op dit moment is Aquila een safaripark,  waar u voor het eerst in 250 jaar, de volledige Big Five kunt zien! De gamedrives vinden plaats in de vroege ochtend en de late namiddag. Ook de allerjongste kinderen mogen mee op safari!

Uw verblijf
U slaapt in een mooie chalet met uitzicht over de wijde omgeving. Speciale familiechalets zijn zeer geschikt voor grotere gezinnen. Tijdens uw verblijf kunt u gebruik maken het mooie 35 meter lange zoutwaterzwembad met poolbar, het restaurant, een boma (buitenrestaurant), de bibliotheek, de kids entertainment ruimte en de prachtige tuin waarin de chalets gelegen zijn.

Activiteiten
In het Aquila Game Reserve zijn er mogelijkheden in overvloed voor een avontuurlijke dag tussen het wildlife van Zuid-Afrika. Ontdek het park in een 4×4, te voet, te paard of op een mountainbike. Leer jagen met pijl en boog of kleiduif schieten. Verder kunt u hier abseilen , zwemmen in de vele rotsachtige meren en voor de cultuurzoeker is er de Khoi/San Bushart tour. Dit is een tocht langs rotstekeningen van meer dan 10.000 jaar geleden, gemaakt door een van de eerste volken van dit land.

Vanaf Kaapstad is het slechts 90 minuten rijden naar het  Aquila Game Reserve. Volg hiervoor de N1 die helemaal naar het noorden loopt. Een kleine tien kilometer voor Touwsriver neem je de R46 tot Ceres. Behalve het wildpark heeft deze regio nog veel meer te bieden. Hier liggen een aantal zeer interessante wijnroutes, musea, Karoo-dorpen, golfbanen en de Karoo Botanical Gardens.

Wat is de ‘Big Five’?
De ‘Big Five’ of ‘Grote Vijf’ is de aanduiding voor de vijf wilde diersoorten: leeuw, olifant, buffel, luipaard en neushoorn. Tijdens safari’s vallen deze dieren onder de meest indrukwekkende soorten die u tegenkomt, de rangers gaan daarom graag met u naar ze op zoek. De lijst van de ‘Grote Vijf’ is ooit tot stand gekomen door vroegere jagers van weleer, voornamelijk gebaseerd op de moeilijkheidsgraad om deze dieren te vinden tijdens het jagen. Het gaat dus niet om de omvang van de dieren, zoals vaak wordt gedacht. Dan zou namelijk ook het nijlpaard geschaard moeten worden onder de Big Five. In het Aquila Game Reserve komen alle vijf de soorten voor, samen met vele andere dieren. Tip: houd een lijstje bij tijdens de safari’s en bekijk aan het einde van het verblijf hoeveel verschillende dieren het hele gezin heeft gespot!

Uw verblijf is inclusief 2 safari’s per overnachting, ontbijt, lunch en diner.

U kunt deze bouwsteen toevoegen aan uw op maat gemaakte rondreis door Zuid-Afrika.

 

Zuid-Afrika

Prijzen

De prijzen van deze bouwsteen zijn afhankelijk van vertrekdatum, duur van uw verblijf, gezinssamenstelling en verzorging. Vraagt u gerust een vrijblijvende offerte aan voor een gedetailleerd kostenoverzicht.

Zuid-Afrika

Praktisch

Geschiedenis
De officiële geschiedenis (geschreven), start op 6 april 1652, wanneer Jan van Riebeeck een nederzetting sticht bij Kaap de Goede Hoop. Zowel Nederlandse als Duitse boeren trekken van uit de Kaapprovincie het binnenland in en drijven hier de oorspronkelijke bevolking weg. Nadat ook de Engelse kolonisten het land in trekken, blijft er van het grondgebied van de oorspronkelijke bevolking niet veel over. Na de vondst van goud en diamanten wordt het land volledig bezet door de Engelsen, die een aparte unie van Zuid-Afrika maken binnen de Gemenebest. Vanaf 1931 tot 1994 wordt Zuid-Afrika beheerst door apartheid. In 1994 vinden de eerste vrije verkiezingen plaats, deze worden gewonnen door het ANC, onder leiding van Nelson Mandela.

Hoofdstad
Pretoria (bestuurlijke macht), Kaapstad (wetgevende macht), Bloemfontein (rechterlijke macht).

Oppervlakte
1.221.037 km2

Aantal inwoners
54.841.552 (2017)

Grenst aan
Noorden: Namibië, Botswana en Zimbabwe

Oosten: Mozambique, Swaziland en Indische Oceaan
Zuiden: Indische Oceaan
Westen: Atlantische Oceaan

Taal
In Zuid-Afrika wordt gesproken; Afrikaans, Engels, Zoeloe, Xhosa en nog vele andere talen.

Sporten
– Voetbal

– Rugby
– Cricket

Veiligheid
De tegenstelling tussen arm en rijk in Zuid-Afrika is erg groot. Met name in de grote steden is de criminaliteit groter dan in andere gemiddeld grote steden. Zuid-Afrika is echter een veilig land om te “bereizen” per auto, camper en of bus. Net zoals in Nederland dient u echter altijd op uw spullen te passen. Wij adviseren u de paspoorten en uw geld te bewaren in de kluis van het hotel (indien aanwezig). Wij raden u af om met sieraden over straat te lopen en uw kostbaarheden in de auto te laten liggen. Zorg dat uw auto in een bewaakte garage wordt geparkeerd.

Roken/niet roken
In de meeste hotels en guesthouses geldt een rookverbod.

Elektriciteit
Het voltage in Zuid-Afrika is 220. U heeft een verloopstekker nodig.

Voltage

Frequentie

Type stekker

230 V

50 Hz

D / M ***

Inentingen
DTP

Hepatitis A
Voor het Kruger park en de natuurparken in Kwazulu Natal wordt het wel aangeraden om malaria tabletten te slikken.

Religie
Bijna 75% is Christen, 2% Moslim, 1,5% Hindoe en de overige zijn natuurgodsdiensten.

Geld/Bankzaken

Valuta
De valuta in Zuid-Afrika is de Rand. De waarde van 1 Euro is ca. ZAR 9,-. U kunt Euro’s overal wisselen. Ook kunt u pinnen bij alle banken, indien uw pas is voorzien van het Cirrus teken. Creditcards worden overal geaccepteerd.

Prijsindicatie
De kosten hiervoor zijn uiteenlopend. Indien u in uw hotels eet, liggen de kosten beduidend hoger dan wanneer buiten uw hotel eet. Gemiddeld:

Ontbijt ZAR 40,-
Lunch ZAR 50,-
Diner ZAR 80,-
Koffie ZAR 5,-
Bier ZAR 9,-
Frisdrank ZAR 9,-

Fooien
In Zuid-Afrika is het gebruikelijk om een fooi te geven. U dient hierbij rekening te houden met ca. 10% van de rekening (eten/drinken). In de hotelkamers ongeveer ZAR 20,- per nacht.

Feestdagen

01 januari Nieuwjaarsdag
21 maart Dag van de mensenrechten
27 april Vrijheidsdag
01 mei Dag van de Arbeid
16 juni Dag van de jeugd
09 augustus Vrouwendag
25 en 26 december Kerstmis

Beste tijd
Zuid-Afrika is wat weer betreft het beste te bezoeken in onze na jaars- / wintertijd, oftewel september tot en met april. De natuur is het mooist in de maanden september en oktober, alle planten en bomen staan dan in voorjaarsbloei. De warmste maand is de maand januari.

Reistijd
De vliegtijd naar Zuid-Afrika is ongeveer 12 uur. Indien u met een overstap vliegt, dient u rekening te houden met ca. 3 uur extra reistijd.

Tijdsverschil
Er is geen tijdsverschil met Nederland.

Bagage
Indien u economy class vliegt, mag u 23 kg bagage meenemen. Dit geldt voor KLM, British Airways, Lufthansa en South African Airways.

Douane
In Zuid-Afrika wordt 14% belasting geheven. Deze kunt u terug ontvangen bij het verlaten van het land, indien u voor meer dan ZAR 250,- aan goederen heeft aangeschaft. Let u op welke souvenirs u mee terug neemt van vakantie.

Paspoort en visa
U dient in het bezit te zijn van een paspoort dat nog 6 maanden geldig is na vertrek uit Zuid-Afrika. Indien er kinderen met u mee reizen dienen zij in het bezit te zijn van een eigen paspoort.

Vertrekbelasting
Alle luchthavenbelastingen zijn inbegrepen.

Aanvlieghavens
U kunt rechtstreeks vliegen naar Johannesburg en Kaapstad en met een overstap naar Durban, Port Elizabeth en andere steden.

Vervoer ter plaatse
Trein: de wereldberoemde Blue Train. Hiermee kunt u “in stijl” van Pretoria naar Kaapstad reizen. Het algemene spoornetwerk in Zuid-Afrika is goed ontwikkeld.

Binnenlandse vluchten: met name het traject van Durban naar Port Elizabeth adviseren we per vliegtuig af te leggen.

Rijbewijs
U dient minimaal 5 jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs en de minimum leeftijd voor het besturen van een auto is 23 jaar.

Klimaat
Zuid-Afrika heeft een niet zo’n grote diversiteit wat betreft klimaat. Vanaf Kruger Park tot ongeveer Durban is het een subtropisch klimaat met vrij hoge gemiddelde temperaturen. De zomers zijn warm en droog. In de winter (april-september) kan het met name in Kaapstad vrij veel regenen. In vergelijking tot bijvoorbeeld Zuid-Europa schijnt de zon vrij veel.

Zonnebescherming
Gebruik factor 20 als minimale beschermingsfactor tegen de schadelijke UV straling van de zon. Houd rekening met het huidtype van uw kind. Neem een zonneparaplu mee als u met een baby reist. Tijdens de safari’s, vaak in de vroege ochtend en in de avond, dient u rekening te houden met een felle opkomende en ondergaande zon.

Kleding
Afhankelijk van de periode en plaatsen waar u naar toe gaat. Met name in de avonden kan het erg fris zijn en adviseren we u om warme kleding mee te nemen. Zo ook indien u per camper reist.

Eten & drinken
Zuid-Afrika heeft een geweldige keuken, met name vlees staat er  op de menu kaarten. De keuken is verder een mix van; Engels, Nederlands, Frans, Duits maar ook Maleis en Indiaas. Bekende gerechten zijn; Bobotie (een ovenschotel met gehakt), Braai (barbecue), Biltong (gedroogd rundvlees, maar het kan ook van struisvogel of hert zijn).

Ontbijt
De Zuid-Afrikanen in de grote steden eten vooral het Engelse ontbijt; cornflakes, eieren, brood, bacon, kaas, sinaasappelsap, koffie en thee. In andere gebieden wordt er meer pap en ‘vetkoeks’ (gefrituurde deegbal, die je met boter, jam en thee eet). Maar ook vers gebakken brood met gezouten boter, dikke plakken bacon, ‘boerewors’ en vers fruit.

Zuid-Afrika

Reviews