Waar wilt u heen?
Vertrek datum tussen

Amerika

West-Amerika; Cowboys en canyons

Bestaat uw gezin uit echte natuurliefhebbers? Dan is een avontuurlijke reis naar de pracht en praal van de West-Amerikaanse canyons en woestijnen een aanrader! Hoge roodgekleurde bergwanden, adembenemende valleien, prachtige meren waar u boottochten over kunt maken, kleurrijke zandsteenformaties, indrukwekkende rotswoningen en dat alles gecombineerd met een bezoekje aan het bruisende Los Angeles: deze reis doet u constant versteld staan van de natuurpracht in het ‘Wilde Westen’. De reis is geschikt voor gezinnen met kinderen van alle leeftijden. Kinderen kunnen veelal bij de ouders op de kamers slapen en u heeft vaak de keuze uit wat luxere lodges in de nationale parken of middenklasse hotels net buiten de grenzen van de parken. Uiteraard kunt u deze reis combineren met een bezoek aan andere parken en steden in West-Amerika.

Reviews

Amerika Familie in ’t Veld – Trommel in West-Amerika vrijdag 8 juli 2016 Vandaag begint onze reis naar de westkust van de USA. Om 06:00...
  • Los Angeles
  • Death Valley
  • Grand Canyon
  • Las Vegas
  • Bryce Canyon
  • Yosemite
  • San Francisco
  • Stranden
  • Disneyland

Dag 1 Amsterdam – Los Angeles
Dag 2 Los Angeles
Dag 3 Los Angeles – Death Valley (Reisafstand: 470 km, circa 5 uur)
Dag 4 Death Valley – Las Vegas (Reisafstand: 190 km, circa 2 uur)
Dag 5 Las Vegas – Zion National Park (Reisafstand: 265 km, circa 2,5 uur)
Dag 6 Zion National Park – Bryce Canyon (Reisafstand: 140 km, circa 2 uur)
Dag 7 Bryce Canyon
Dag 8 Bryce Canyon – Lake Powell (Reisafstand: 245 km, circa 3 uur)
Dag 9 Lake Powell – Monument Valley (Reisafstand: 210 km, circa 2,5 uur)
Dag 10 Monument Valley – Mesa Verde (Reisafstand: 220 km, 2,5 uur)
Dag 11 Mesa Verde – Grand Canyon (Reisafstand: 450 km, circa 5 uur)
Dag 12 Grand Canyon
Dag 13 Grand Canyon – Scottsdale (Reisafstand: 385 km, circa 4 uur)
Dag 14 Scottsdale – Palm Springs (Reisafstand: 455 km, circa 4 uur)
Dag 15 Palm Springs – Los Angeles (Reisafstand: 175 km, circa 2 uur)
Dag 16 Los Angeles – Amsterdam
Dag 17 
Aankomst in Amsterdam

Amerika

Programma

Uitgebreid overzicht.

Dag 1
Amsterdam – Los Angeles
Verblijf: Hotel Angeleno.

Na aankomst haalt u de auto op de luchthaven op en rijdt u naar uw hotel in Beverly Hills. U verblijft 2 nachten in Los Angeles.

Los Angeles
The City of Angels is een unieke verzameling van woongebieden verspreid door de stad. De leukste wijken om te bezoeken zijn Beverly Hills, Hollywood en het strand van Santa Monica.
Loop in Hollywood over de Walk of Fame en kijk of uw favoriete filmsterren een ster hier hebben. In de voortuin van het Grauman’s Chinese Theatre kunt u ook hand- en voetafdrukken van de sterren bekijken.
Wilt u zien hoe en waar de ‘rich and famous’ wonen, maak dan een tour door Beverly Hills! Een leuke (en betaalbare manier) om dat te doen is gewoon op te stappen op de Beverly Hills Trolley. U hoort dan leuke anekdotes over (vroegere) bewoners…
En waar winkelen de sterren? Juist, Rodeo Drive. Misschien vindt u het leuk om hier even met open mond naar de vele geparkeerde dure auto’s en bekende filmsterren (en toeristen) te kijken?
Het strand van Santa Monica is een heerlijk strand maar vooral de pier maakt dit een bijzondere plek voor jong en oud. Op de pier kunt u de achtbaan in of het reuzenrad, de draaimolen is uit 1939 en er is zelfs een aquarium.
U kunt ook een familie-uitstapje maken naar Disneyland of Universal Studios.

Hotel Angeleno
Kleinschalig hotel in het hart van Beverly Hills en niet ver van Hollywood en Santa Monica. Er is onder meer een zwembad, een steakhouse op de bovenste verdieping en een café in de lobby. De kamers hebben een balkon en kijken uit over de stad.

Dag 2
Los Angeles
Verblijf: Angeleno.

Vandaag heeft u de tijd om Los Angeles te ontdekken. Het is ook een ideale dag om een familie uitstapje naar Disneyland of Universal Studios te maken.

Disneyland
Het bekende Disneyland zoals dit in de jaren 50 ontstond is nog steeds in volle glorie aanwezig, en u kunt dus genieten hoe de fantasiewereld van Walt Disney tot leven komt in Main Street U.S.A., en de daar omheen gelegen thema gebieden. Naast een bezoek aan Mickey Mouse kunt u ook nog naar een nieuwer park, dat recht tegenover de ingang van Disneyland is gebouwd. Het draagt de naam “California Adventure” en is meer bedoeld voor degenen die meer houden van zogenaamde “Thrill Rides”. Zo is er een flinke achtbaan, een 60 meter hoge toren waar je binnen 4 seconden naar de top geschoten wordt (en waarschijnlijk nog sneller weer naar beneden valt) en een wildwaterbaan. Kleinere kinderen kunnen terecht bij “A Bug’s Land”, een leuke variatie op de Disney film “A Bug’s Life” waar ze zich opeens heel klein zullen voelen tussen de insecten. Naast de 2 parken is er Downtown Disney. Dit gebied is voor iedereen gratis toegankelijk en ligt precies tussen de 2 parken en de diverse Disney Hotels in. Het heeft een gezellige sfeer met straatartiesten, terrasjes, restaurants, winkels, boetiekjes, en een flinke bioscoop.

Universal Studios
Universal Studios bevindt zich in Hollywood en valt te beschrijven als iets tussen een themapark en een pretpark. Het is dan ook het park van de gelijknamige filmproducent. Het park bestaat uit attracties als griezelhuizen, achtbanen, shows en – niet te vergeten – de sets van bekende series en films als “Desperate Housewives” en “War of the Worlds”.

De Studio Tour is één van de belangrijkste attracties van het park, waarin je in een soort busje wordt rondgereden langs de sets van verschillende tv-series. Animal Actors is ook zeker de moeite waard. De acteerprestaties van de dieren zullen u vaak verbazen.
In Special Effects Stage worden de geheimen van speciale effecten toegelicht en gedemonstreerd met af en toe een gelukkige vrijwilliger. Ook leuk: The Simpson Ride!

Dag 3
Los Angeles – Death Valley
(Reisafstand: 470 km, circa 5 uur)
Verblijf: Furnace Creek Ranch.

U verlaat de stad en rijdt het binnenland in op weg naar de woestijn. Na een steile afdaling bereikt u Death Valley. Vergeet geen stop te maken bij de indrukwekkende Sand Dunes op weg naar uw accommodatie, gelegen nabij het bezoekerscentrum.

Death Valley National Park
Death Valley is de heetste, droogste en laagste plek van heel Noord-Amerika. Ondanks dit afschrikwekkende imago, is dit park erg populair bij natuurliefhebbers. U vindt hier prachtige zandduinen, uitzonderlijk mooie rotsformaties, schitterende woestijnlandschappen en kraters. Voor kinderen voelt het park vaak als een heel grote zandbak…

In Badwater ziet u volop zoutpannen. Maak een wandeling over deze zoutpannen en ervaar het aparte gevoel van piepend zout onder uw voeten. De naam Badwater komt van het ondiepe watertje bij de weg. Het paard van een vroegere verkenner weigerde dit zoute water te drinken, vandaar de naam Bad Water.Er is ook een natuurlijke brug vlakbij. De kinderen vinden het prachtig om hier te schreeuwen vanuit de canyon voor een mooie echo en onder de brug is het een heerlijke speelplek.Furnace Creek Ranch
In het hart van Death Valley park vindt u deze accommodatie. Er zijn onder meer drie restaurants, een winkel, een zwembad, een golfbaan en vele andere sportieve mogelijkheden zoals paardrijden. De kamers zijn voorzien van een kleine koelkast. Bijzonder aan deze accommodatie is ook het Borax Museum op het terrein waar tentoonstellingen zijn over mijnen.

Dag 4
Death Valley – Las Vegas (Reisafstand: 190 km, circa 2 uur)
Verblijf: Luxor Hotel

Vandaag heeft u nog tijd om van Death Valley te genieten. Vervolgens rijdt u via de Artists Drive naar Badwater, het laagste punt in de Verenigde Staten. Hierna vervolgt u uw reis naar Las Vegas.

Las Vegas
Las Vegas heeft meer te bieden dan gokken alleen. Las Vegas heeft ook uw kinderen voldoende te bieden. Maak een wandeling langs de Strip en val van de ene verbazing in de andere: ga in de achtbaan in Hotel New York ( met een snelheid van 105 km per uur!), bekijk de fonteinenshow in het Bellagio en beproef vanavond uw geluk in één van de vele casino’s. En wat dacht u van Insanity, The Ride, op een hoogte van 275 meter draait u rond in een mechanische arm die 20 meter boven de Stratosphere Tower uitsteekt. Vergeet niet van het mooie uitzicht te genieten, als u uw ogen open durft te doen!
En wat dacht u van M&M’s World? 4 verdiepingen alleen maar M&M’s? Hier kunt u alles kopen wat met M&M’s te maken heeft.  In het Silverton Hotel zit “The Aquarium”. The Aquarium heeft een inhoud van 445.000 liter zoutwater. Er zwemmen meer dan 5000 exotische vissen tussen prachtig koraal. In het “Dolphin Habitat” kunnen uw kinderen voor één dag dolfijnentrainer zijn! Zij krijgen een duikpak aan, ze voeden de dolfijnen, ontmoeten en spelen met de dolfijnen en gaan ook nog op de foto met ze! In het Mirage hotel kunt u ook een bezoek brengen aan Secret Garden, waar de witte tijgers van de bekende broers Siegfried & Roy wonen, er zijn ook nog andere katachtige dieren om te ontdekken.

Dag 5
Las Vegas – Zion National Park (Reisafstand: 265 km, circa 2,5 uur)
Verblijf: Zion Lodge.

Vandaag een mooie route naar het Zion National Park, waar de bergwanden hoog boven u oprijzen. U overnacht in de centraal gelegen Zion Lodge.

Zion National Park
Het meest bezochte deel van Zion National Park is Zion Canyon. Dat is een ravijn, 24 kilometer lang en 800 meter diep, met hoog oprijzende wanden en hellingen. Het ravijn is uitgeslepen door de Virgin River, en dankzij die rivier heeft Zion Canyon nu rijk gevarieerde flora en fauna. Het is heerlijk om hier te wandelen en te genieten van de prachtige natuur. Er zijn speciale routes uitgezet voor families met (jongere) kinderen zoals de Weeping Rock Trail (waarbij de tocht eindigt bij een rots waar water uit sijpelt) en de verschillende Emerald Pools trails waar u naar kleine plassen wordt geleid en daar kikkers zult ontdekken. Ook leuk voor kinderen is het Junior Ranger/Ontdekker (voor kinderen onder 11 jaar) programma waarbij allerlei activiteiten uitgevoerd moeten worden om certificaten en speldjes te verdienen.

Zion Lodge
Deze lodge is de enige accommodatie die zich ín het nationale park bevindt. In uw kamer kunt u zelf koffie zetten. Er is een restaurant en een koffiebar. Ook kunt u souvenirs vinden in een winkeltje. Vanuit uw accommodatie loopt u zo weg voor een van de prachtige tracks in het nationale park. U kunt ook paardrijden vanuit het hotel.

Dag 6
Zion National Park – Bryce Canyon (Reisafstand: 140 km, circa 2 uur)
Verblijf: The Lodge at Bryce Canyon

Vanochtend kunt u nog lekker wandelen, voordat u door de Zion-tunnel naar Bryce Canyon rijdt, waar u 2 nachten verblijft in de Bryce Lodge, midden in het park.

Bryce Canyon National Park
Bryce Canyon is niet echt een ravijn, maar een serie van vreemdsoortige, natuurlijk gevormde amfitheaters. In de amfitheaters staan talloze zeer grillig gevormde rotsformaties in allerlei kleurschakeringen, variërend van wit, roze, oranje en rood rotspartijen (hoodoos genaamd). Ook kinderen zullen hierdoor gefascineerd raken.

The Lodge at Bryce Canyon
Deze lodge in het nationale park heeft een perfecte ligging dichtbij de rotsformaties amfitheaters. De accommodaties hebben een balkon of terras en hebben een (gas)open haard. U kunt dineren in het hoofdgebouw en er is geen televisie zodat u echt van de natuur kunt genieten.

Dag 7
Bryce Canyon
Verblijf: The Lodge at Bryce Canyon

Vandaag heeft u alle tijd om het Bryce Canyon park goed te verkennen. Vergeet uw fotocamera niet! Zeer geschikt voor kinderen is de Navajo Loop Trail en de Queen’s Garden Trail. De laatstgenoemde is niet alleen redelijk gemakkelijk te lopen maar u belandt ook in een van de mooiste delen van het park met prachtige hoodoos.

Dag 8
Bryce Canyon – Lake Powell (Reisafstand: 245 km, circa 3 uur)
Verblijf: Lake Powell Resort.

Door de Red Rock Canyon rijdt u naar Kanab, u waant zich waarschijnlijk in een ‘western’ film. Vanaf Kanab is het een korte rit naar Lake Powell, een oase in de woestijn. U overnacht aan het meer.

Lake Powell
Het heldere blauwe water van Lake Powell contrasteert mooi met de rode rotsformaties in het woestijnlandschap. Een blauw meer in de woestijn, in een zee van rode gesteenten, waar normaal gezien nooit een natuurlijk meer zou kunnen zijn. Het is adembenemend mooi en tegelijkertijd een beetje raar. Het is ontstaan om het Colorado River water op te slaan maar is nu één van de belangrijkste recreatiegebieden van het Zuidwesten. De meer dan 2000 km lange kustlijn biedt allerlei recreatiemogelijkheden; varen, waterskien, jetskiën, parasailing, wandelen en ontdekken. U heeft waarschijnlijk niet de tijd dit allemaal te doen, daarom raden wij aan een paar dingen uit te kiezen en daar van te genieten.De grootste natuurlijke zandstenen brug in de wereld Rainbow Bridge treft u hier en is goed per boot te bereiken. De brug is maar liefst 88 meter hoog en 84 meter breed. Het kreeg deze toepasselijke naam, omwille van de mooi uitgestrekte boog. De Rainbow Bridge is een heilige plek voor de Navajo Indianen. Navajo Village 
is de nieuwste attractie bij Lake Powell. Hier kunt u meer over de Navajo cultuur, tradities en taal leren.

Lake Powell Resort
Dit resort ligt aan het meer bij Wahweap Marina waarvandaan alle activiteiten op het meer plaatsvinden. Het hotel heeft ook een zwembad en een restaurant. De kamers beschikken onder meer over een koffiezetapparaat en een minikoelkast.

Dag 9
Lake Powell – Monument Valley (Reisafstand: 210 km, circa 2,5 uur)
Verblijf: Gouldings Lodge.

Rijdend door de indrukwekkende Painted Desert, met een grote verscheidenheid aan kleuren, bereikt u Monument Valley.

Monument Valley
Monument Valley is misschien wel het meest aansprekende voorbeeld van de overweldigende schoonheid van het woestijnlandschap in het zuidwesten van Amerika. Het silhouet van de eenzame rode rotsen, omgeven door een lege, weidse vlakte, heeft als decor gediend bij tientallen films en commercials. In dit gebied wonen nog altijd de Navajo Indianen. Maak een tocht door de vallei onder begeleiding van een Navajo en geniet van de indrukwekkende natuur.

Gouldings Lodge
Deze lodge ligt op ruim 2 kilometer van de ingang en biedt eenvoudige motelkamers met een balkon, waarvandaan u een fraai uitzicht hebt op de rotsformaties in de vallei. In de kamers bevindt zich ook een koffiezetapparaat en een minikoelkast. Er is onder meer een zwembad en fitnessruimte.

Dag 10
Monument Valley – Mesa Verde (Reisafstand: 220 km, 2,5 uur)
Verblijf: Far View Lodge.

Via het onbekende Hovenweep National Monument rijdt u naar het Mesa Verde National Park.

Mesa Verde National Park
Mesa Verde is het enige nationale park in de VS waar het niet gaat om de natuur, maar om de geschiedenis van de vroegere bewoners. Ongeveer vijftienhonderd jaar geleden vestigde een groep Indianen zich op een dichtbegroeide hoogvlakte in het zuidwesten van de staat Colorado. Sommige van de oude nederzettingen mogen – onder begeleiding van een Park Ranger – worden bezocht. Kinderen van 4 tot 12 jaar oud kunnen meedoen aan het Junior Ranger Programma en een badge verdienen als de opdrachten goed uitgevoerd zijn.

Far View Lodge – Mesa Verde
Het enige hotel in Mesa Verde is de Far View Lodge. Dit hotel ligt 25 km ten noorden van de ingang van het park. De kamers hebben een balkon en meestal een weids uitzicht.

Dag 11
Mesa Verde – Grand Canyon (Reisafstand: 450 km, circa 5 uur)
Verblijf: El Tovar.

Via de Cameron Trading Post rijdt u het Coconino Plateau op. Vanaf de Desert View Tower heeft u het eerste uitzicht op de Grand Canyon. Langs de South Rim vervolgt u uw weg naar uw hotel. Vanavond kunt u van een schitterende zonsondergang genieten.

Grand Canyon National Park
De Grand Canyon wordt beschouwd als een van de zeven wereldwonderen der natuur. U kunt de Grand Canyon bekijken vanaf verschillende uitkijkpunten. Zie de enorme diepte van de Grand Canyon voor het eerst bij Desert View en maak een wandeling langs de South Rim.

Hotel El Tovar
U slaapt 2 nachten in het El Tovar Hotel, in het nationale park, aan de rand van de Canyon. Er is een restaurant geopend voor ontbijt, lunch en diner en de kamers zijn eenvoudig maar functioneel ingericht.

Dag 12
Grand Canyon
Verblijf: El Tovar.

Vandaag heeft u de hele dag de tijd om de canyon te ontdekken. Interessant voor families is het IMAX theater in het Visitor Centre waar kinderen meer kunnen leren over de geheimen van de Grand Canyon. Ook leuk voor het hele gezin: een afdaling op de rug van een ezel over de Bright Angel Trail (minimale lengte hiervoor is 1.22 meter) of op de rug van een paard (minimum leeftijd is 8 jaar) langs de pijnbomen naar de South Rim.
En wat dacht u van een treinrit naar het oude (Wilde) Westen? De Grand Canyon Railway brengt u per stoomtrein vanuit Williams naar de Grand Canyon en terug met een stop van enkele uren in de canyon. Misschien ziet u wel cowboys aan boord! De totale treinervaring is een hele dagexcursie.

Dag 13
Grand Canyon – Scottsdale (Reisafstand: 385 km, circa 4 uur)
Verblijf: Renaissance Scottsdale Resort.

Via Flagstaff rijdt u naar de Oak Creek Canyon. U kunt een bezoek brengen aan het artistieke Sedona. In de namiddag komt aan in Scottsdale, nabij Phoenix.

Phoenix/Scottsdale
Phoenix is een grote uitgestrekte stad. Het kan hier in de zomer heet zijn. Er zijn veel leuke familie-uitstapjes te ondernemen in Phoenix en omgeving: voor cultuurliefhebbers die geïnteresseerd zijn in het leven van de oorspronkelijke indiaanse stammen, is een bezoek aan het Heard Museum de moeite waard. En als u eens iets heel anders wilt, breng dan een bezoek aam ‘Mystery Castle’, een ‘kasteel’ gebouwd door een vader die de droom van zijn dochter wilde laten uitkomen. Het kasteel is niet alleen van steen gemaakt maar ook van auto-onderdelen en andere ongebruikelijke onderdelen gemaakt. Zo is het cement van geitenmelk gemaakt…Phoenix biedt als stad ook heel wat natuur. Het grote South Mountain Park bijvoorbeeld biedt een prachtig uitzicht over de stad en omgeving . U zult hier veel grote saguaro cactussen op de hellingen zien.
Actieve families kunnen in Phoenix ook hun hart ophalen want er zijn veel buitensporten te ondernemen. Erg leuk voor families vinden wij: ‘tuben’ (in een rubberen band de Salt River afdobberen: een aanrader voor iedereen die kan zwemmen!) en/of in een luchtballon boven de cactussen en het woestijnlandschap zweven.

Renaissance Scottsdale Resort
Luxe resort in de woestijn, 20 kilometer van het centrum van Phoenix in de wijk Scottsdale. Het resort heeft onder meer twee zwembaden, 2 spa’s, een fitnessruimte, tennisbanen, een restaurant en een poolbar. De kamers beschikken over een koelkastje en een patio. Ook kunt u er koffie en thee zetten.

Dag 14
Scottsdale – Palm Springs (Reisafstand: 455 km, circa 4 uur)
Verblijf: JW Marriot Desert Springs Resort.

Vandaag rijdt u dwars door de Sonora-woestijn naar het Joshua Tree National Park.
Zorg dat u tijdig in Palm Springs aankomt, zodat u nog uitgebreid van de faciliteiten van uw viersterren resort kunt genieten.

Joshua Tree National Park
Dit park werd ingesteld ter bescherming van de Joshua Tree. Dat is, anders dan de naam doet vermoeden, geen boom maar een grote plant en het is een van de meest karakteristieke planten in de Mohave Desert. De grootste exemplaren zijn ongeveer 12 meter hoog. U kunt in dit park mooie kortere familiewandelingen maken en vergeet niet de lunch mee te nemen want er zijn onderweg veel leuke picknickplekken. Ook kunt u een fietstocht ondernemen of een rots beklimmen. Bij het bezoekerscentrum vindt u veel informatie over de Joshua Tree zelf en de dieren die in het park leven. Kinderen zullen genieten van het ‘wilde westen’ landschap. Ook de Cholla Cactus Garden is een aanrader: u vindt hier een hele tuin vol cactussen in de vorm van teddyberen.

PalmSprings
Palm Springs ligt midden in de woestijn en vormt een hideaway voor veel superrijke Amerikanen. En dat is te zien aan de luxe huizen, de meer dan 80 golfbanen, de uitstekende restaurants en aan de chique winkels. Ga in ieder geval ook met de kabelbaan naar de top van Mount San Jacinto en geniet van het schitterende uitzicht. Als de kinderen tenminste het hotel uit te krijgen zijn…

JW Marriot Desert Springs Resort
Dit resort ligt tussen de golfbanen in Palm Desert (nabij Palm Springs) en beschikt onder meer over maar liefst 5 zwembaden (ook een kinderbad) en 11 restaurants. Het is een hotel van absolute topklasse waar u zich heerlijk kunt laten verwennen.

Dag 15
Palm Springs – Los Angeles (Reisafstand: 175 km, circa 2 uur)
Verblijf: Westin Los Angeles Airport.

In de ochtend kunt u nog shoppen in Palm Springs, voordat u terug rijdt naar Los Angeles. Mochten er nog dingen zijn die u aan het begin van de reis niet hebt gedaan in L.A., dan is daar nu tijd voor. En wat dacht u van shoppen in een van de ‘malls’ (winkelcentrum)?

Westin Los Angeles Airport
Dit hotel ligt vlakbij de luchthaven en beschikt over een zwembad, fitnessclub, sauna, grillrestaurant en koffiebar (Starbucks). De kamers beschikken onder meer over bijzonder comfortabele bedden.

Dag 16
Los Angeles
In de loop van de dag levert u de auto op de luchthaven weer in waar de reis eindigt en u aan boord gaat voor uw vlucht naar Amsterdam.

Dag 17
Amsterdam
Aankomst in Amsterdam.

Amerika

Prijzen

Hieronder vindt u een indicatie van de kosten. De exacte kosten zijn afhankelijk van de vertrekdatum en gezinssamenstelling.

Volwassene: € 2099,-
Kind (2 t/m 11): € 399,-
Baby (0 t/m 1): € 95,- 

Exacte prijzen voor dit arrangement zijn op aanvraag via het offerte formulier te verkrijgen.

Inclusief:
–          Retourtickets & luchthavenbelasting
–          Overnachtingen in de aangegeven hotels of vergelijkbaar.
–          Routebeschrijving inclusief kaarten.
–          Een Fly-Drive pakket.
–          2 weken autohuur, intermediate 4-deurs van Alamo, All inclusive.

Exclusief:
–          Benzine.
–          Maaltijden.
–          Entree gelden voor de parken.
–          Fooien.
–          Persoonlijke uitgaven

Amerika

Praktisch

Geschiedenis
De historie van de Verenigde Staten wordt gekenmerkt door vele oorlogen: de Frans–Indiaanse Oorlog, de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog en de laatste burgeroorlog tot 1865. Daarna volgde een snelle industrialisatie, uitbreidend naar het westen van de Verenigde Staten.

Hoofdstad
De hoofdstad van de Verenigde Staten is Washington D.C.

Oppervlakte
9.826.675km2

Aantal inwoners
326.625.791 (2017)

Grenst aan
Noorden: Canada
Oosten: Atlantische Oceaan
Zuiden: Mexico
Westen: Grote Oceaan

Taal
De voertaal is Engels.

Sport
– American Football
– Baseball
– Basketball
– IJshockey

Veiligheid
De Verenigde Staten is een veilig land om te bereizen per auto. Net zoals in Nederland dient u echter altijd op uw spullen te passen, met name in de grotere steden. Wij adviseren u de paspoorten en uw geld te bewaren in de kluis van het hotel (indien aanwezig). Wij raden u af om met sieraden over straat te lopen en uw kostbaarheden in de auto te laten liggen.

Roken/niet roken
Er is een algeheel rookverbod in restaurants en bars in de Verenigde Staten.

Elektriciteit
Het voltage in Amerika is 110. U heeft een verloopstekker nodig.

Voltage Frequentie Type stekker
120 V 60 Hz A / B

Inentingen
Voor Amerika zijn geen inentingen nodig.

Religie
Bijna 60% is protestant en ongeveer 30% is rooms-katholiek.

Geld/Bankzaken

Valuta
De valuta in Amerika is de US Dollar. De waarde van 1 Euro is ca. US$ 1,11 (juni 2017). U kunt Euro’s overal wisselen. Ook kunt u pinnen bij alle banken als uw pas is voorzien van het Cirrus-teken. Creditcards worden overal geaccepteerd.

Prijsindicatie
De kosten voor lunch, diner etc. zijn uiteenlopend. Indien u in uw hotels eet, liggen de kosten beduidend hoger dan wanneer u buiten uw hotel eet. Bijvoorbeeld:
Ontbijt US$ 15,-
Lunch US$ 15,-
Diner US$ 30,-
Koffie US$ 2,-
Bier US$ 6,-
Frisdrank US$ 3,-
Buiten de hotels kunt u meestal voordeliger eten. Een bagel met koffie kost ongeveer US$ 5,-. Een hamburger in een restaurant kost ca. US$ 12,-.

Fooien
In Amerika is het gebruikelijk om een fooi te geven. U dient hierbij rekening te houden met circa 15% van de rekening (eten/drinken). In de hotelkamers is dat ongeveer US$ 2,- per dag.

Feestdagen
01 januari Nieuwjaarsdag
16 januari Martin Luther King Day
30 mei Herdenkingsdag
04 juli Onafhankelijkheidsdag
23 november Thanksgiving
25 december Kerstmis

Beste tijd
Amerika kunt u het beste bezoeken in de maanden april/mei tot en met oktober. Natuurlijk geldt voor de grote steden zoals New York, Boston, Washington etc. dat deze het gehele jaar kunnen worden bezocht. Florida is bij uitstek geschikt om het gehele jaar te bezoeken. In de maanden juli en augustus kan het erg warm zijn in de westelijke & zuidelijke staten.

Reistijd
In ongeveer 7,5 uur vliegt u naar New York, in circa 12 uur naar Los Angeles. Indien u via een stad aan de oostkust vliegt (met overstap), dient u rekening te houden met circa 3 uur extra reistijd.

Tijdsverschil
In Amerika is het aan de oostkust (New York/Washington) 6 uur vroeger dan in Nederland. Aan de westkust (Los Angeles, San Francisco) is het 9 uur vroeger.

Bagage
Indien u economy class vliegt is het toegestaan om 23 kg bagage mee te nemen. Dit geldt voor Delta Airlines, KLM en United Airlines.

Douane
Het is niet toegestaan om eten en drinken mee te nemen in of uit Amerika. U dient rekening te houden met de strenge douanevoorschriften van de Verenigde Staten.

Paspoort en visa
U dient in het bezit te zijn van een paspoort dat nog geldig is tot en met thuiskomst, dus tot en met de dag van aankomst in Nederland/België. Indien u langer dan 90 dagen in Amerika verblijft, dient u tevens in het bezit te zijn van een visum.
Het Amerikaanse Department of Homeland Security (DHS) heeft het Electronic System for Travel Authorization (ESTA) aangekondigd.
ESTA is een geautomatiseerd systeem om vast te stellen of reizigers die staatsburger zijn van landen die deelnemen in het visumontheffingsprogramma (VWP), waaronder Nederland en België, zonder visum naar of via de USA mogen reizen. Met ingang van 12 januari 2009 is het programma verplicht en zullen alle reizigers naar of via de USA ESTA toestemming moeten verkrijgen alvorens visumvrij te mogen reizen. De aanvraag hiervoor zal online gedaan moeten worden via https://esta.cbp.dhs.gov.
Eventueel kunnen wij u hierbij assisteren, echter, de verwerking zult u zelf moeten doen i.v.m. een aantal persoonlijke vragen die gesteld worden. De aanvraag dient uiterlijk 72 uur voor vertrek te zijn afgerond en geldt ook voor kinderen. In de meeste gevallen zal ESTA onmiddellijk uitsluitsel geven over het visumvrij kunnen reizen. De toestemming is geldig voor meervoudige toegang tot de USA voor een periode van twee jaar, tenzij uw paspoort eerder verloopt. U dient naast de ESTA-toestemming te beschikken over een geldig Nederlands paspoort. Voor meer informatie kunt u terecht op de Engelstalige website www.cbp.gov/esta.
Indien er kinderen met u mee reizen dienen zij in het bezit te zijn van een eigen paspoort dat nog geldig is tot en met de terugkomst datum. Indien u met kinderen reist die niet uw achternaam dragen, dient u een uittreksel van het geboorteregister, een ouderverklaring en/of een verklaring van de voogd/ouder mee te nemen.

Vertrekbelasting
Alle luchthaven en veiligheidsbelastingen zijn inbegrepen bij de ticketprijzen.

Aanvlieghavens
U kunt naar zeer veel steden vliegen in Amerika; veel gebruikte aanvlieghaven zijn New York, Washington, Miami, Boston, Chicago, Los Angeles, Seattle en San Francisco. Met een overstap kunt u uiteraard naar elke bestemming doorvliegen.

Vervoer ter plaatse
Binnenlandse vluchten: zoals we in Nederland de trein/bus kennen, wordt vanwege de grote afstanden in Amerika het vliegtuig gebruikt. Uiteraard adviseren we u zoveel mogelijk per vliegtuig (bij stopovers) of per auto/camper te reizen.
Trein: treinvervoer in Amerika is zeer goed mogelijk. Er ligt een uitgebreid spoornetwerk, waarbij met name de bekende trajecten de moeite waard zijn, bijvoorbeeld Seattle – Los Angeles of Boston – New York – Philadelphia – Washington D.C.
Bus: alle grote steden zijn per bus te bereiken. Wij raden u echter af om met kinderen per bus te reizen. Gebruik hiervoor een huurauto.
Taxi: In de grote steden is het zeer gebruikelijk en voordelig om gebruik te maken van een taxi.

Rijbewijs
U dient in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

Klimaat
De Verenigde Staten hebben vanwege de grootte een divers klimaat: landklimaat, woestijn, ‘sub’-tropisch.
Oostkust: warme zomers/koude winters
Zuiden: warme vochtige zomers, warme winters
Westen: warme zomers, milde winters
Midden: warme zomers, koude winters
Hawaï: tropisch regenwoud

Zonnebescherming
Gebruik factor 30 als minimale beschermingsfactor tegen de schadelijke Uv-straling van de zon. Houd rekening met het huidtype van uw kind. Neem een mini-parasol en/of zonnehoed mee als u met een baby reist.

Kleding
Kledingadvies is afhankelijk van de periode en plaatsen waar u naar toe gaat.

Eten & drinken
Eten en drinken is erg belangrijk in Amerika. Alles is hier groot, dus ook de porties eten. Vlees, vooral steaks en hamburgers, vindt u op bijna alle menukaarten. De laatste jaren groeit de diversiteit aan keukens en het type restaurants: van Thais tot Italiaans, van eenvoudig tot chique. Verder vindt u bij de kust veel vis en schaaldieren op de menukaart en in het zuiden ziet men duidelijk Mexicaanse invloeden, bijvoorbeeld taco’s en uiteraard gefrituurd eten, zoals kip-nuggets.

Ontbijt
De Amerikanen zijn dol op ontbijt! Pancakes met maple syrup, gebakken bacon, roereieren, worstjes, witte bonen in tomatensaus, röstikoekjes, toast met boter en jam komt u overal tegen. Er worden ook veel bagels gegeten met cream cheese en/of gerookte zalm.

Amerika

Reviews

Amerika
Familie in ’t Veld – Trommel in West-Amerika
vrijdag 8 juli 2016 Vandaag begint onze reis naar de westkust van...
Amerika
Familie Kloosterman – Hofman in West-Amerika
Wie? Jilje Kloosterman en Anita Hofman en de kinderen Floor (16), Rosanne...
Amerika
Familie Van Kessel in West-Amerika
Wie?: Thomas van Kessel en Cornelia de Graaff met hun kinderen Benjamin...
Amerika
Autorondreis West-Amerika
Hallo David, We hebben het ontzettend naar onze zin gehad in Amerika....
Amerika
Familie van der Heijden in West-Amerika
Wat begon als een grapje wordt werkelijkheid: we gaan naar Amerika! ‘We’...