Waar wilt u heen?
Vertrek datum tussen

Canada

West Canada; Grizzly’s spotten in Tweedsmuir

Een onvergetelijke highlight in uw reis; dit Grizzly avontuur wordt een geweldige beleving! U reist af naar Bella Coola, een lodge met Canadese charme in British Columbia. Hier wacht u een uitgebreide wildernis-ervaring midden in de natuur. U gaat samen met uw kids op zoek naar grizzly beren! Maar er is nog veel meer te doen in de omgeving; natuurwandelingen, zwemmen in de rivier, mountainbiken, vissen, tuben op de rivier, paardrijden, boogschieten… een compleet ‘outdoor avontuur’ voor het hele gezin!

  • Grizzlyberen
  • Wildernis
  • Vissen
  • Wandelen
  • Oerwoud
  • Varen
  • Tuben op de rivier
  • Zwemmen

Dag 1 Aankomst Bella Coola
Dag 2 Bella Coola
Dag 3 Bella Coola
Dag 4 Bella Coola

Travelnauts verzorgt graag uw volledige rondreis door Canada. We voegen deze bouwsteen dan graag toe aan uw reis indien gewenst.

Canada

Programma

Het bezoek aan Tweedsmuir is onderdeel van een rondreis door West-Canada, u kunt deze bouwsteen toevoegen aan al onze andere op maat gemaakte reisprogramma’s in Canada.

Dag 1
Aankomst Bella Coola
Verblijf: Tweedsmuir Park Lodge

U arriveert vandaag per vliegtuig, auto of ferry in Bella Coola. Wanneer u per auto komt, kunt u het beste in enkele dagen vanuit Vancouver via Whistler, Lillooet en Williams Lake naar Tweedsmuir rijden. We raden aan om uiterlijk om 14.00 uur bij de lodge te arriveren, aangezien de eerste beerspot excursie rond 15.00 uur start.

Na het inchecken ontvangt u in het kort informatie over de lodge en alle beschikbare activiteiten. Geniet van een wandeling langs de rivier, bezoek het Wildlife Viewing Station, maak een korte wandeling over de Esker Trail door een oud bos, speel frisbee met de kinderen, of ga gewoon heerlijk relaxen op uw balkon en geniet van het uitzicht op Mount Stupendous en Mount Mellikan. Door middel van begeleide wandel-, boot- en vistochten kunt u in dit gebied de échte wildernis verkennen.

Een heerlijk driegangen diner wordt iedere avond om 19.00 uur geserveerd.

Tweedsmuir Park Lodge
Het historische Tweedsmuir Park Lodge is een uitnodigende, op families gerichte wildernis lodge gelegen in Tweedsmuir Provincial Park, Bella Coola. De lodge is gelegen in 24 hectare wildernis met toegang tot een variëteit aan recreatieve activiteiten. Van oorsprong was de lodge gebouwd in 1929 als jachtlodge, in 1952 is de lodge omgebouwd als accommodatie voor diegenen die op zoek zijn naar een eco-vriendelijk avontuur.

Na een dag van buitenactiviteiten kunt u heerlijk relaxen bij een van de twee gigantische openhaarden, of geniet van de spa of jacuzzi buiten. Vanuit de lodge heeft u prachtig uitzicht over de bergen en houdt u uw ogen open voor de lokale wildlife, waaronder grizzlyberen en zwarte beren!

De chalets en huisjes van de lodge zijn vervaardigd in hout en zijn rustiek ingericht.

Faciliteiten:
Wildlife & Grizzlyberen uitzichtsplatformen, spa met 12 persoons jacuzzi in de buitenlucht, gym, sauna, woon-/dineerkamer met openhaard, sportbar met openhaard, tafelhockey, biljart, darts, spelletjes en satelliet tv, massage, gratis draadloos internet toegang door de gehele lodge, chalets en cabins, winkeltje, groot centraal veld voor volleybal of frisbeeën en andere sportieve activiteiten, visvijver voor de kinderen, mountain bikes, prachtige wandelpaden en wasservice.

Dag 2
Bella Coola
Verblijf: Tweedsmuir Park Lodge

Na een heerlijk ontbijtje starten de activiteiten van vandaag. De dag start met een prachtige boottocht over de rivier Atnarko. Dit is het hart van de Coast Range Mountains waar majestueuze bergpieken en gletsjers boven de grasgroene vallei uittorenen. Als u van vissen houdt, is dit een goede kans om uw eigen diner te vangen (vishengels zijn aanwezig). Houdt echter uw ogen open voor wild! De Atnarko rivier is het thuis van forel en 5 verschillende soorten zalm, waardoor er tevens een gezonde populatie van adelaars, grizzlyberen, rivierotters en zwarte beren blijft bestaan. Houd uw camera bij de hand!

Terug bij de lodge wordt er een heerlijke lunch geserveerd. Vervolgens neemt uw gids u mee voor een wandeling over de Valley Loop Trail welke deel uitmaakt van de historische Alexander Mackenzie Heritage Trail. In 1793 was Sir Alexander Mackenzie, een jonge bont handelaar, de eerste persoon die het Noord-Amerikaanse continent doorkruiste. Hij deed dit tezamen met een klein groepje van 8 personen en meer dan 12 jaar eerder dan de beroemdere Lewis en Clark expeditie. Hij arriveerde in Bella Coola via dit pad, lopend en per kano helemaal vanuit Montreal!

Aan het einde van de middag komt u weer terug in de lodge en heeft u wat tijd om te relaxen.

Dag 3
Bella Coola
Verblijf: Tweedsmuir Park Lodge

Na het ontbijt gaat u weer op pad met uw gids (een bioloog), met wie u een natuurwandeling maakt in het oude oerwoud van Tweedsmuir Park, het grootste provinciale park van British Columbia. Uw gids zal de ecologie van het gebied uitleggen en, als hoogtepunt, zal hij laten zien hoe u grizzlyberen kunt traceren! Hij zal u tekenen van beren laten zien zoals bomen waar de beren tegenaan wrijven met klauw- en bijtsporen en uitgegraven kuilen in het bos voor het middagslaapje van de beer.

’s Middags geniet u van een picknick lunch in de natuur. Daarna verder op ontdekkingstocht door Tweedsmuir Park met een rit over de Tote Road. U passeert oude verlaten boerderijen boordevol karakter. Dit is voornamelijk wildlife territorium, de kans om wilde dieren te spotten is dus groot. Aan het einde van de weg kunt u een korte en zeker aan te raden wandeling maken naar Stillwater Lake. Dit is een prachtig ongerepte plek die u niet mag missen!

Dag 4
Bella Coola
Verblijf: Tweedsmuir Park Lodge

De dag van vertrek is aangebroken. We raden aan nog een laatste bezoekje te brengen aan het Wildlife Viewing Station voor het ontbijt. U checkt om uiterlijk 11.00 uur uit. U vertrekt vervolgens per vliegtuig, auto of ferry. Einde van een bijzondere reis..

Wij overleggen graag het vervolg van uw reis met u.

Alle bovenstaand excursies vinden plaats in kleine groepjes.

Let op: bovenstaand programma vindt plaats vanaf begin juni t/m eind augustus. Het programma kan ter plaatse worden gewijzigd wegens weersomstandigheden, beeractiviteiten, enz.

Vanaf eind augustus tot halverwege oktober zal het programma nog meer toegespitst zijn op het spotten van grizzlyberen. In de herfst zullen de zalmen namelijk in dit gebied arriveren om te gaan paaien. In deze periode is Bella Coola gastheer van een van de hoogste concentraties grizzlyberen in de regio.

Canada

Prijzen

Prijsindicatie voor deze 5-daagse bouwsteen: € 2090,- per persoon.
Prijsindicatie voor een 4-daagse bouwsteen: € 1590,- per persoon.
Kinderen tot 12 jaar krijgen korting, baby’s (tot 2 jaar) verblijven gratis.

Prijzen zijn afhankelijk van uw reisperiode en gezinssamenstelling. Daarnaast kunt u kiezen of u de activiteiten bij de lodge alleen met uw gezin wilt ondernemen, of in een kleine groep. Vraagt u gerust een vrijblijvende offerte aan voor een gedetailleerd kostenoverzicht.

Inclusief:
– Overnachtingen in Tweedsmuir Park Lodge
– Ontbijt, lunch en diner in de lodge
– Excursies onder begeleiding van een gids
– Vervoer ter plaatse (inclusief vervoer vanaf Bella Coola airport of ferry’s in de omgeving)
– Entreegelden tot het park
– Gebruik van alle sportmaterialen, inclusief mountainbikes

Exclusief:
– Fooien
– Optionele excursies (bij te boeken via Travelnauts)
– Overige maaltijden

Kinderen van alle leeftijden zijn welkom in de lodge.

Canada

Praktisch

Geschiedenis
Waarschijnlijk zijn Aziatische stammen duizenden jaren geleden via een landbrug tussen Siberië en Alaska in Noord-Amerika aangekomen. Sommige van deze stammen vestigden zich later in Canada, andere groepen trokken verder naar het zuiden. Toen de Europese ontdekkingsreizigers arriveerden werd Canada bevolkt door een grote verscheidenheid aan inheemse stammen die, onafhankelijk van hun leefomgeving, een nomadisch of gevestigd leven leidden als jagers, vissers of boeren. Ongeveer 1000 jaar geleden, toen de Noormannen zich gedurende korte tijd op New Foundland vestigden, kwamen de Europeanen voor het eerst in contact met de inheemse stammen. Het zou echter nog 600 jaar duren voordat zij voorgoed voet aan wal zouden zetten.

Hoofdstad
Ottawa

Oppervlakte
9.984.670 km2

Aantal inwoners
35.623.680 (2017)

Grenst aan
Noorden: Noordelijke IJszee

Oosten: Atlantische Oceaan
Westen: Alaska en Grote Oceaan
Zuiden: Verenigde Staten

Taal
Canada is 2-talig: men spreekt er Engels en Frans. Met name in de provincie Quebec wordt Frans gesproken, in New Brunswick, Ontario en Manitoba wordt op sommige plaatsen nog Frans gesproken.

Sport
Bekende sporten:

– IJshockey
– Baseball
– American Football

Veiligheid
Canada is een veilig land om per auto te bereizen. Net zoals in Nederland dient u echter altijd op uw spullen te passen, met name in de grotere steden. Wij adviseren u de paspoorten en uw geld te bewaren in de kluis van het hotel (indien aanwezig). Wij raden u af om met sieraden over straat te lopen en uw kostbaarheden in de auto te laten liggen.

Roken/niet roken
Er is een algeheel rookverbod in restaurants en bars in Canada.

Elektriciteit
Het voltage in Canada is 120. U heeft een verloopstekker nodig.

Voltage Frequentie Type stekker
120 V 60 Hz A / B

Inentingen
Voor Canada zijn geen inentingen nodig.

Religie
Bijna 50% is Rooms-katholiek, ca 30% is Protestant.

Geld/Bankzaken
Valuta

De valuta in Canada is de Canadese Dollar. De waarde van 1 Euro is ca. CA $ 1,34. U kunt Euro’s overal wisselen. Ook kunt u pinnen bij alle banken, indien uw pas is voorzien van het Cirrus teken. Creditcards worden overal geaccepteerd.

Prijsindicatie
Indien u in uw hotel eet, liggen de kosten beduidend hoger dan wanneer buiten uw hotel eet.

Gemiddelde kosten

Ontbijt CA$ 15,-
Lunch CA$ 15,-
Diner CA$ 30,-
Koffie CA$ 2,-
Bier CA$ 6,-
Frisdrank CA$ 3,-

Buiten de hotels kunt u veelal voordeliger eten. Een bagel met koffie kost ongeveer CA $ 5,-. Een hamburger in een restaurant kost ca. CA $ 12,-

Fooien
In Canada is het gebruikelijk om een fooi te geven. U dient hierbij rekening te houden met circa 15% van de rekening (eten/drinken). In de hotelkamers is dat ongeveer CA$ 2,-

Feestdagen
01 januari Nieuwjaarsdag
20 februari Family Day (Calgary & Toronto)
17 maart St. Patricks Day
01 en 02 juli Canada Day
02 september Laborday
14 oktober Thanksgiving
31 oktober Halloween
25 december Kerstmis
26 december Boxing Day

Beste tijd
Canada kunt u het beste bezoeken in de maanden mei tot en met september. In de maanden juli en augustus kan het erg warm zijn. Hoe hoger u komt (British Columbia/Alberta), des te aangenamer het klimaat is.

Reistijd
In ongeveer 7,5 uur vliegt u naar Toronto, in circa 12 uur naar Vancouver. Indien u via een stad aan de oostkust vliegt (Toronto), dient u rekening te houden met circa 3 uur extra reistijd.

Tijdsverschil
In Canada is het aan de oostkust (Toronto) 6 uur vroeger dan in Nederland. Aan de westkust (Vancouver) is het 9 uur vroeger.

Bagage
Het is toegestaan om 23 kg bagage mee te nemen als u economy class vliegt. Dit geldt voor KLM en United Airlines.

Douane
Het is niet toegestaan om eten en drinken mee te nemen in of uit Canada. U dient rekening te houden met de strenge douanevoorschriften in Canada.

Paspoort en visa
U dient in het bezit te zijn van een paspoort dat nog geldig is tot en met de dag van vertrek vanuit Canada. Indien u langer dan 90 dagen in Canada verblijft, is een visum noodzakelijk. Uw kinderen hebben een eigen paspoort nodig. In het vliegtuig ontvangt u een douaneformulier dat u voor aankomst dient in te vullen. Indien u via Amerika vliegt: u dient toestemming aan te vragen voor het visum-vrij reizen naar of via USA. De aanvraag dient uiterlijk 72 uur voor vertrek te zijn afgerond en geldt ook voor kinderen. De toestemming is geldig voor meervoudige toegang tot de USA voor een periode van twee jaar. Met ingang van 8 september 2010, dient hiervoor US$ 14,- per persoon te worden betaald.

Vertrekbelasting
Vrijwel alle luchthaven en veiligheidsbelastingen zijn inbegrepen bij de ticketprijzen. Alleen in Vancouver & Calgary dient u CA$ 25,- te voldoen.

Aanvlieghavens
U kunt rechtstreeks vliegen naar: Toronto, Montreal, Vancouver, Edmonton en Calgary. Daar kunt u overstappen om naar de andere steden te vliegen, zoals Halifax, Quebec en Winnipeg.

Vervoer ter plaatse
Trein: In Canada ligt een uitgebreid spoornetwerk, waarbij met name de bekende trajecten, bijvoorbeeld Vancouver – Banff met de Rocky Mountaineer, zeer de moeite waard zijn.

Bus: alle grote steden zijn per bus te bereiken. Wij adviseren echter niet om met kinderen per bus te reizen, omdat de afstanden te lang zijn.
Taxi: In de grote steden is het zeer gebruikelijk en voordelig om gebruik te maken van een taxi.
Binnenlandse vluchten: zoals we in Nederland de trein/bus kennen, wordt in Canada vanwege de grote afstanden het vliegtuig gebruikt. Daarom adviseren we u zoveel mogelijk per vliegtuig te reizen.

Rijbewijs
U dient in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

Klimaat
Canada kunt u het beste bezoeken in de maanden mei tot en met september. In de maanden juli en augustus kan het erg warm zijn. Hoe hoger u komt (British Columbia/Alberta), des te aangenamer het klimaat is.

Canada heeft vanwege de grootte een divers klimaat.
Oostkust: warme zomers/koude winters
Westen: warme zomers, milde winters. De Rocky Mountains zijn in de winter uiteraard erg koud. Het kan aan de westkust (Vancouver en omgeving) regenachtig zijn.

Zonnebescherming
Gebruik factor 20 als minimale beschermingsfactor tegen de schadelijke UV straling van de zon. Houd rekening met het huidtype van uw kind. Neem een zonneparaplu mee als u met een baby reist.

Kleding
Bij het reizen per camper adviseren we u voor de avonden ook warmere kleding mee te nemen.

Eten en drinken
Net als in Amerika is eten erg belangrijk. Dat vindt u onder andere terug in grote porties. Vlees, met name steaks en hamburgers, komen op alle menukaarten voor. De laatste jaren groeit het type restaurants: van Thais tot Italiaans, van eenvoudig tot chique: er is van alles te vinden. De provincie Quebec heeft veel goede Franse restaurants.

Ontbijt
De Canadezen eten pancakes, wafels met maple syrup, gebakken bacon, roereieren, worstjes, witte bonen in tomatensaus, röstikoekjes en toast met boter en jam.

Canada

Reviews