Waar wilt u heen?
Vertrek datum tussen

Zuid-Afrika

Pezulu Tree House Lodge

Slapen in een boomhut in Zuid-Afrika

Verblijf in een heuse Tree House Lodge; een unieke ervaring! Als bouwsteen toe te voegen aan uw rondreis door Zuid-Afrika.

 

Reviews

Zuid-Afrika Familie Vertongen in Zuid-Afrika Beste Ilona & Jessica, We zijn nog steeds aan het nagenieten van een wondermooie en fantastische...
Kidsspecials
  • Slapen in een boomhut
  • Douchen in de openlucht
  • Giraffen spotten
  • Safari in het Krugerpark
  • Op zoek naar de Big Five
  • Raften
  • Cheeta project bezoeken
  

 

Heerlijk wakker worden in de boomtoppen (de kamers bevinden zich op 1 tot 8 meter hoogte) en een volle dag voor de boeg om op zoek te gaan naar de Big Five in het Krugerpark! Een safari mag zeker niet ontbreken. Een andere optie is een gedeelte van de Panoramaroute verkennen, een prachtig natuurgebied met diverse bekende highlights. Het bezoek aan de Pezulu Tree House Lodge in onderdeel van een rondreis door Zuid-Afrika, u kunt deze bouwsteen toevoegen aan al onze andere op maat gemaakte reisprogramma’s in Zuid-Afrika.

Activiteiten: dag/nacht game drives (safari’s), een kijkje in het vogelparadijs het hele jaar door, paardrijden, bezoek aan het Cheeta breading project of het Moholoholo Animal Rehabilitation Centrum, boottochten op de Blyde dam en natuurlijk het Kruger park bezoeken. Ook een game walk behoort tot de mogelijkheden, of voer het tamme nijlpaard Jessica. Verder kunt u ook white water rivier raften of een cruise nemen op de Blyde rivier.

Klikt u op ‘programma’ voor een uitgebreide omschrijving van de lodge.

 

Zuid-Afrika

Programma

Het bezoek aan de Pezulu Tree House Lodge in onderdeel van een rondreis door Zuid-Afrika, u kunt deze bouwsteen toevoegen aan al onze andere op maat gemaakte reisprogramma’s in Zuid-Afrika.

Pezulu Tree House Game Lodge
De kleine en exclusieve Pezulu Tree House Game Lodge ligt in de Limpopo provincie in de buurt van Hoedspruit. Op circa 40 minuten rijden van de Orpen ingang van het Kruger National Park. De lodge heeft in totaal 8 unieke boomhutten met rieten daken en kan maximaal 14 personen herbergen. Elk boomhut is zo gebouwd dat de omgeving er niet onder lijdt; spijkers zijn niet gebruikt om de bomen niet te beschadigen. De hutten zijn om de bomen heen gebouwd en beschikken over elektriciteit en een privébalkon. Activiteiten die u kunt ondernemen zijn onder andere dag/nacht game drives (safari’s), een kijkje in het vogelparadijs het hele jaar door, paardrijden, bezoek aan het Cheeta breading project of het Moholoholo Animal Rehabilitation Centrum, boottochten op de Blyde dam en natuurlijk het Kruger park bezoeken. Ook een game walk of georganiseerde jeepsafari zijn leuke mogelijkheden

Pezulu ligt in de Limpopo provincie, rijk aan Afrikaanse beesten en dichtbij het Kruger National Park’s Orpen Gate. Hier ervaart u een echte en unieke Bushveld ervaring. Verken het Krugerpark met een jeepsafari of te voet vergezeld door een ervaren gids. U kunt ook een panoramavlucht nemen, die u prachtige uitzichten en een heel ander perspectief laat zien. Na zo’n spannende dag kunt u heerlijk relaxen op het houten dek, met een uitzicht op een drinkplaats met wilde beesten. Of een douche nemen in de openlucht terwijl de giraffen de bladeren van ‘uw’ boom eten. Voor de liefhebber is er ook een verkoelend zwembad.

De prachtige houten boomhutten, uitgerust met eigen balkon geven u een adembenemend uitzicht. De hoogtes verschillen van 1 tot 8 meter hoog en verschillende stijlen zijn verkrijgbaar, zoals de Honeymoon-hut, met een en-suite badkamer, een familiekamer of een hut met een loungeruimte. Alle hutten hebben elektriciteit en in de lodge kunt u genieten van het heerlijk traditionele Zuid-Afrikaanse eten. Van ontbijt tot diner en drankjes in de avonduren, alles is verkrijgbaar. Vanuit de milieuvriendelijk gebouwde hutten kunt u genieten van het wild, kuddes die voorbij razen of een giraffe die een kijkje komt nemen. De beroemde Panoramaroute is vanuit hier makkelijk te bereiken en ook vele andere activiteiten zoals het Cheetah Breeding Project en Moholoholo Bird and Animal Rehabilitation Centre kunt u vanuit hier bezoeken. Verder kunt u ook nog white water river raften, een cruise nemen op de Blyde rivier of het tamme nijlpaard Jessica voeren.

Ga vandaag op safari en spot de Big Five! Of onderneem één van de andere vele activiteiten in deze prachtige omgeving.

Deze bouwsteen is onderdeel van uw rondreis door Zuid-Afrika en kunnen we in elke op maat gemaakte reis voor u toevoegen.

 

 

Zuid-Afrika

Prijzen

De prijzen voor de arrangementen zijn afhankelijk van vertrekdatum, duur van uw verblijf, gezinssamenstelling en verzorging. Vraagt u gerust een vrijblijvende offerte aan voor een gedetailleerd kostenoverzicht.

Inclusief:
– Twee of meer overnachtingen op basis van logies, ontbijt en diner
Deze bouwsteen wordt toegevoegd aan uw rondreis door Zuid-Afrika

Exclusief:
Optionele extra’s
Safari’s (zijn uiteraard voor u te regelen)      

Zuid-Afrika

Praktisch

Geschiedenis
De officiële geschiedenis (geschreven), start op 6 april 1652, wanneer Jan van Riebeeck een nederzetting sticht bij Kaap de Goede Hoop. Zowel Nederlandse als Duitse boeren trekken van uit de Kaapprovincie het binnenland in en drijven hier de oorspronkelijke bevolking weg. Nadat ook de Engelse kolonisten het land in trekken, blijft er van het grondgebied van de oorspronkelijke bevolking niet veel over. Na de vondst van goud en diamanten wordt het land volledig bezet door de Engelsen, die een aparte unie van Zuid-Afrika maken binnen de Gemenebest. Vanaf 1931 tot 1994 wordt Zuid-Afrika beheerst door apartheid. In 1994 vinden de eerste vrije verkiezingen plaats, deze worden gewonnen door het ANC, onder leiding van Nelson Mandela.

Hoofdstad
Pretoria (bestuurlijke macht), Kaapstad (wetgevende macht), Bloemfontein (rechterlijke macht).

Oppervlakte
1.221.037 km2

Aantal inwoners
54.841.552 (2017)

Grenst aan
Noorden: Namibië, Botswana en Zimbabwe

Oosten: Mozambique, Swaziland en Indische Oceaan
Zuiden: Indische Oceaan
Westen: Atlantische Oceaan

Taal
In Zuid-Afrika wordt gesproken; Afrikaans, Engels, Zoeloe, Xhosa en nog vele andere talen.

Sporten
– Voetbal

– Rugby
– Cricket

Veiligheid
De tegenstelling tussen arm en rijk in Zuid-Afrika is erg groot. Met name in de grote steden is de criminaliteit groter dan in andere gemiddeld grote steden. Zuid-Afrika is echter een veilig land om te “bereizen” per auto, camper en of bus. Net zoals in Nederland dient u echter altijd op uw spullen te passen. Wij adviseren u de paspoorten en uw geld te bewaren in de kluis van het hotel (indien aanwezig). Wij raden u af om met sieraden over straat te lopen en uw kostbaarheden in de auto te laten liggen. Zorg dat uw auto in een bewaakte garage wordt geparkeerd.

Roken/niet roken
In de meeste hotels en guesthouses geldt een rookverbod.

Elektriciteit
Het voltage in Zuid-Afrika is 220. U heeft een verloopstekker nodig.

Voltage

Frequentie

Type stekker

230 V

50 Hz

D / M ***

Inentingen
DTP

Hepatitis A
Voor het Kruger park en de natuurparken in Kwazulu Natal wordt het wel aangeraden om malaria tabletten te slikken.

Religie
Bijna 75% is Christen, 2% Moslim, 1,5% Hindoe en de overige zijn natuurgodsdiensten.

Geld/Bankzaken

Valuta
De valuta in Zuid-Afrika is de Rand. De waarde van 1 Euro is ca. ZAR 9,-. U kunt Euro’s overal wisselen. Ook kunt u pinnen bij alle banken, indien uw pas is voorzien van het Cirrus teken. Creditcards worden overal geaccepteerd.

Prijsindicatie
De kosten hiervoor zijn uiteenlopend. Indien u in uw hotels eet, liggen de kosten beduidend hoger dan wanneer buiten uw hotel eet. Gemiddeld:

Ontbijt ZAR 40,-
Lunch ZAR 50,-
Diner ZAR 80,-
Koffie ZAR 5,-
Bier ZAR 9,-
Frisdrank ZAR 9,-

Fooien
In Zuid-Afrika is het gebruikelijk om een fooi te geven. U dient hierbij rekening te houden met ca. 10% van de rekening (eten/drinken). In de hotelkamers ongeveer ZAR 20,- per nacht.

Feestdagen

01 januari Nieuwjaarsdag
21 maart Dag van de mensenrechten
27 april Vrijheidsdag
01 mei Dag van de Arbeid
16 juni Dag van de jeugd
09 augustus Vrouwendag
25 en 26 december Kerstmis

Beste tijd
Zuid-Afrika is wat weer betreft het beste te bezoeken in onze na jaars- / wintertijd, oftewel september tot en met april. De natuur is het mooist in de maanden september en oktober, alle planten en bomen staan dan in voorjaarsbloei. De warmste maand is de maand januari.

Reistijd
De vliegtijd naar Zuid-Afrika is ongeveer 12 uur. Indien u met een overstap vliegt, dient u rekening te houden met ca. 3 uur extra reistijd.

Tijdsverschil
Er is geen tijdsverschil met Nederland.

Bagage
Indien u economy class vliegt, mag u 23 kg bagage meenemen. Dit geldt voor KLM, British Airways, Lufthansa en South African Airways.

Douane
In Zuid-Afrika wordt 14% belasting geheven. Deze kunt u terug ontvangen bij het verlaten van het land, indien u voor meer dan ZAR 250,- aan goederen heeft aangeschaft. Let u op welke souvenirs u mee terug neemt van vakantie.

Paspoort en visa
U dient in het bezit te zijn van een paspoort dat nog 6 maanden geldig is na vertrek uit Zuid-Afrika. Indien er kinderen met u mee reizen dienen zij in het bezit te zijn van een eigen paspoort.

Vertrekbelasting
Alle luchthavenbelastingen zijn inbegrepen.

Aanvlieghavens
U kunt rechtstreeks vliegen naar Johannesburg en Kaapstad en met een overstap naar Durban, Port Elizabeth en andere steden.

Vervoer ter plaatse
Trein: de wereldberoemde Blue Train. Hiermee kunt u “in stijl” van Pretoria naar Kaapstad reizen. Het algemene spoornetwerk in Zuid-Afrika is goed ontwikkeld.

Binnenlandse vluchten: met name het traject van Durban naar Port Elizabeth adviseren we per vliegtuig af te leggen.

Rijbewijs
U dient minimaal 5 jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs en de minimum leeftijd voor het besturen van een auto is 23 jaar.

Klimaat
Zuid-Afrika heeft een niet zo’n grote diversiteit wat betreft klimaat. Vanaf Kruger Park tot ongeveer Durban is het een subtropisch klimaat met vrij hoge gemiddelde temperaturen. De zomers zijn warm en droog. In de winter (april-september) kan het met name in Kaapstad vrij veel regenen. In vergelijking tot bijvoorbeeld Zuid-Europa schijnt de zon vrij veel.

Zonnebescherming
Gebruik factor 20 als minimale beschermingsfactor tegen de schadelijke UV straling van de zon. Houd rekening met het huidtype van uw kind. Neem een zonneparaplu mee als u met een baby reist. Tijdens de safari’s, vaak in de vroege ochtend en in de avond, dient u rekening te houden met een felle opkomende en ondergaande zon.

Kleding
Afhankelijk van de periode en plaatsen waar u naar toe gaat. Met name in de avonden kan het erg fris zijn en adviseren we u om warme kleding mee te nemen. Zo ook indien u per camper reist.

Eten & drinken
Zuid-Afrika heeft een geweldige keuken, met name vlees staat er  op de menu kaarten. De keuken is verder een mix van; Engels, Nederlands, Frans, Duits maar ook Maleis en Indiaas. Bekende gerechten zijn; Bobotie (een ovenschotel met gehakt), Braai (barbecue), Biltong (gedroogd rundvlees, maar het kan ook van struisvogel of hert zijn).

Ontbijt
De Zuid-Afrikanen in de grote steden eten vooral het Engelse ontbijt; cornflakes, eieren, brood, bacon, kaas, sinaasappelsap, koffie en thee. In andere gebieden wordt er meer pap en ‘vetkoeks’ (gefrituurde deegbal, die je met boter, jam en thee eet). Maar ook vers gebakken brood met gezouten boter, dikke plakken bacon, ‘boerewors’ en vers fruit.

Zuid-Afrika

Reviews

Zuid-Afrika
Familie Vertongen in Zuid-Afrika
Beste Ilona & Jessica, We zijn nog steeds aan het nagenieten van...