Reisverslag Zuid-Afrika met kinderen

Je gunt je kind toch de wereld!

Jelbrig in Zuid-Afrika

Reiservaring Zuid-Afrika met Travelnauts

“Zuid-Afrika is een aanrader voor dierenliefhebbers. Van mestkevers tot ‘Pumba & Timon’ en van leeuwen tot struisvogels. Eén van de mooiste routes van het zuidelijk halfrond is de ‘Tuinroute’ welke mij van Kaapstad naar Port Elizabeth bracht.

In Kaapstad en omliggende dorpen kunt u zich de eerste paar dagen prima vermaken. Met het beklimmen van de Tafelberg, Kaap de Goede Hoop met de vele pinguïns, wijn proeven in Stellenbosch, of heerlijk eten aan het Waterfront. Wat zeker niet mag ontbreken tijdens uw bezoek aan Kaapstad is Robbeneiland waar ex-gevangenen u rondleiden op het eiland waar Nelson Mandela 18 jaar heeft vastgezeten.

Erg leuk voor het hele gezin is de struisvogelboerderij in Oudtshoorn, waar u op de grote sterke eieren van een struisvogel mag gaan staan. Wellicht wat vreemd na deze ervaring, maar bestel ’s avonds een stukje struisvogel als diner, een echte delicatesse! Door de bossen van Tsitsikamma kunt u een wandeling ‘op hoogte’ maken of zoeven aan een zip-line. Of gaat u liever golfsurfen op één van de best surfbare wateren van de wereld, in Jeffrey’s Bay?

Dan het prachtige Addo Elephant Park. De naam zegt het al; hier zult u veel olifanten tegen komen. Maar u kunt er ook andere dieren spotten, wie ontdekt er de meest soorten?

De ‘Tuinroute’ eindigt in Port Elizabeth. Vlakbij deze stad ligt een wildlife ranch, waar u en de kinderen jonge leeuwen mogen aaien. Ik vond het een geweldige ervaring! Als tijd geen rol speelt, is het mogelijk de route door te zetten in de richting van het Krugerpark, langs de Drakenbergen en Swaziland.

Baie dankie en totsiens in Suid-Afrika!”