Schildpadden in Costa Rica

Je gunt je kind toch de wereld!

Schildpadden zijn een van de dieren die op de bucketlist staan tijdens een reis door Costa Rica. Er zijn een aantal mooie plekken in Costa Rica waar uw kinderen deze dieren van dichtbij kunnen zien, en er ook veel over kunnen leren.

Tortuguero

Tortuguero, gelegen aan de Caribische kust, is hier een goede plek voor. In de periode juli tot oktober leggen de schildpadden hun eieren op het strand dat grenst aan Tortuguero. De beste kans om de dieren te zien is ’s avonds, dan komen zij namelijk aan wal. Travelnauts adviseert de dieren altijd te bezoeken onder begeleiding van een gids. Zo kunt u de dieren zien op de beste manier.

 

Tamarindo Wildlife Refuge

Tortuguero is niet de enige plek in Costa Rica waar deze prachtige dieren zich bevinden. Aan de Pacifische kust komen bovendien deze dieren aan land. Bijvoorbeeld in Tamarindo Wildlife Refuge & Las Baulas National Marine Par. Het park bestaat voornamelijk uit mangrove moeras, er wonen hier een verscheidenheid aan dieren zoals de roze lepelaar, wasbeertjes, apen en natuurlijk krabben en krokodillen. Maar waar het natuurlijk allemaal om gaat is de zeeschildpadden, aan deze zijde van het land komen om hun eieren te leggen tussen oktober en maart.

Ook aan deze kant adviseren wij om ‘s avonds op pad te gaan met een gids. Zo laat de gids zien hoe een schildpad een gat in de grond graaft en er vervolgens een grote hoeveelheid eitjes in legt. De tours zijn aan strenge regels gebonden omdat onderzoekers steeds minder schildpadden zagen, dit maakt de tour hier naartoe extra bijzonder.

Onze familiereizen naar Costa Rica

Blijf op de hoogte van de mooiste familiereizen

Wilt u ook op reis met de kinderen naar Costa Rica? Bekijk al onze familiereizen naar Costa Rica. Wilt u verder lezen, leuke reistips en foto’s bekijken, op de hoogte blijven van aanbiedingen en de reiservaringen van andere avontuurlijke gezinnen volgen? ‘Like’ ons dan op Facebook, volg ons op Instagram of schrijf u hieronder in voor onze nieuwsbrief.