Hoogtepunten Penang

Je gunt je kind toch de wereld!

Botanische tuin

De bezienswaardigheden in Maleisië Penang  kennen een prachtige combinatie van stad en natuur, maar het bijzondere is toch wel de botanische tuin net buiten Georgetown. Het is de enige botanische tuin in Maleisië en kent een mooie variatie in groen. Bezoekers kunnen er wandelen, hardlopen en picknicken. Uiteraard hebben verschillende dieren zich gevestigd in het park zoals apen, vlinders, eekhoorns en vogelsoorten natuurlijk.

Haven

Nu begrijpen we als geen ander dat er aan een haven niet zo veel bijzonders lijkt, gewoon wat boten en steigers. Echter kent penang ook nog een andere invulling van de haven, namelijk de huizen die er staan. Bij Penang Clang Jetties vindt u verschillende huizen die gebouwd zijn op enorme palen. De huizen zijn allemaal door de bewoners zijn gemaakt en ogen hier en daar wat wankel, wat het wonen hier een spannende ervaring maakt. Zelfs de loopplanken bestaan uit slechts een paar planken, kortom zeker ze moeite waard om te bekijken.

Chinese cultuur

Penang kent een rijke geschiedenis en verschillende culturen, maar één gaat u herkennen uit duizenden, de Chinese cultuur. Door de verschillende tempels, details en de stijl van de huizen waant u zich voor een moment in China. Een van de bezienswaardigheden die u dan ook niet mag missen is het Penang Khoo Kongsi Clan House. Dit is namelijk de grootste Chinese tempel in het land, de prachtige details en bijzondere ornamenten maken de tempel onvergetelijk.

Street art

Sinds 2012 is Georgetown versiert met kunst van kunstenaar Ernest Zacharevic. Hij heeft verschillende werken geschilderd op huizen, poorten en nog veel meer. Naast dat de kunstwerken mooi zijn om te zien zijn ze ook nog eens fotogeniek. U kunt namelijk onderdeel zijn van verschillende werken. De kunst van Ernest is onder andere te vinden op Muntri Street, Weld Quay, Lebuh Leith, Armenian Street en Ah Quee Street.

 

Onze familiereizen naar Maleisië

Blijf op de hoogte van de mooiste familiereizen

Wilt u ook op reis met de kinderen naar Maleisië? Bekijk al onze familiereizen naar Maleisië. Wilt u verder lezen, leuke reistips en foto’s bekijken, op de hoogte blijven van aanbiedingen en de reiservaringen van andere avontuurlijke gezinnen volgen? ‘Like’ ons dan op Facebook, volg ons op Instagram of schrijf u hieronder in voor onze nieuwsbrief.