Ervaring: Amerika

Je gunt je kind toch de wereld!

Familie in Florida

Goedemiddag Travelnauts,

Ik neem even de tijd om onze vakantie-ervaringen aan jullie terug te koppelen.

Zoals al eerder gezegd: echt geweldig geweest. Eigenlijk kunnen we niet zeggen wat de echte highlights waren: alles was zo anders en daardoor zo leuk.

Het hotel in Miami (Marseilles hotel) was echt helemaal top! Luxe kamers, alles rondom het zwembad, de service en strandbedjes bij het strand. Perfecte plek om South beach te ontdekken. Parkeren is daar wel duur: 35 dollar per dag, maar we waren blij dat we de auto daar al bij ons hadden, hebben hem wel gebruikt om naar de haven en het centrum te gaan.

Tip die best bij dit hotel gegeven kan worden is dat aan de overkant Maxines Bistro zit: erg leuk restaurant voor ontbijt,lunch en diner. Wij vonden het gezellig en lekker gegeten voor een , voor Miami begrippen, goede prijs.

Key West was geweldig: leuke sfeer. Misschien had ik niet goed gelezen maar ik had daar mooie stranden verwacht, maar die zijn er dus eigenlijk niet. We vonden het hotel wat tegenvallen gezien de omschrijving en foto’s in onze reisinformatie. Het zwembad was troebel en heel warm. De foto’s doen alles wel mooier eruit zien dan in werkelijkheid. In de omschrijving stond dat onze  kamers op het zwembad uitkeken maar wij keken op de parkeerplaats. Er stond niet bij dat we ontbijt kregen maar het ontbijtbuffet zat er wel bij en dat was een leuke bijkomstigheid. Key west hadden we nog wel een dagje langer willen blijven.

Tip: vlakbij, wel met de auto, is een klein haventje aan de andere kant van de brug. Zit een super leuk restaurant Hurricane Hole, waar we ‘s avonds gegeten hebben. Vissers komen aan in het haventje en maken ter plekke de vis schoon. Leuke plek!

Het appartement in Naples was super, leuke en goed uitgerust.

Genoten van de Everglades, alligators en dolfijnen gezien op de pier.

De villa die wij hadden in Hudson was super. Beetje oubollig ingericht maar doordat deze van particulieren was was alles aanwezig. Prachtig groot zwembad. Paar keer wezen eten bij Sam’s bar in Hudson: leuke tent aan het water met prachtige ondergaande zon en dolfijnen.

De locatie van deze villa viel ons wel een beetje tegen: we zaten nog 20 minuten rijden boven New Port Richey. Terwijl we verwacht hadden meer in de regio Clearwater te zitten. Naar de mooie stranden, St Petersburg en Tampa is nog minimaal 1 1/2 uur rijden. Dat was wel jammer.

De villa in Orlando lag heel centraal, dichtbij Disney.

Jammer was dat zij niet op de hoogte waren dat we 4 slaapkamers hadden gereserveerd (we kregen 3 slaapkamers). Maar de service vanuit dat reisbureau was prima, hebben ons een paar keer terug gebeld en we mochten een paar uur langer blijven op de dag van vertrek.

Wat echter wel een aandachtspunt is, is dat er 500 dollar borg is afgeschreven op onze creditcard en dat we dit binnen 3 weken na vertrek weer terug gestort zouden krijgen. we hebben al met hen gemaild maar tot op heden deze nog niet terug ontvangen. Vreemde gang van zaken: direct na controle van een villa kan dit toch terug gestort worden. Misschien moeten jullie de afspraken met dit kantoor eens herzien.

We hebben 3 parken bezocht en hebben ervan genoten.  Het was een vakantie om niet meer te vergeten.

Hartelijk dank voor jullie inspanningen en goede zorgen!