Waar wilt u heen?
Vertrek datum tussen

Travelnauts

Bedrijfsinformatie

Zit reizen u in het bloed, of wilt u gewoon eens een verre reis maken? Maar u ziet zo’n lange reis, ver van huis, in een onbekend land met andere gewoontes en exotisch eten, met uw (jonge) kind(eren) niet echt zitten? Travelnauts neemt die zorg weg en biedt u de mogelijkheid om wel zo’n reis te maken.

Ons doel is om u een zorgeloos en vooral praktisch verloop van uw reis en verblijf met (jonge) kinderen te laten ervaren. Daarbij bieden wij uitsluitend producten en service van de hoogste kwaliteit. Zo zorgen we voor een optimale beleving voor het hele gezin. We noemen ons niet voor niets ‘experts in verre gezinsreizen’.

Met de kids
U en uw kinderen staan centraal. Door de 30 jaar ervaring in de reisbranche is Travelnauts in staat geweest om een zeer breed productaanbod samen te stellen, dat met name geschikt is voor ouders met kinderen. Daarbij maken we onderscheid in 3 leeftijdscategorieën, te weten 0 t/m 5, 6 t/m 11 en 12 t/m 18 jaar. Wij kunnen u een zo selectief mogelijk productaanbod bieden, dat tevens avontuurlijk en leerzaam voor uw kind(eren) is.

Uiteraard kunt u elke gevonden reis nog volledig naar uw wensen en ideeën aanpassen. Ook als u zelf al een reis in gedachten heeft, kunt u contact opnemen met ons: wij zorgen vrijblijvend voor een passend reisvoorstel. Offerte aanvragen

Een unieke formule
De meest exotische bestemmingen bereikbaar voor het hele gezin.
Extra aandacht voor de kids, ongeacht de leeftijd.
De hoogste kwaliteit producten en service.
Praktisch elk gewenst reisaanbod mogelijk.
Zeer veel tips voor het reizen met kinderen: Tips

Onze missie
Travelnauts wil u de mogelijkheid geven om uw passie voor verre reizen te delen met uw kinderen.

 

De Travelnauts

 • David van de Ven
  Eigenaar en Travelnaut in hart en nieren

  David, eigenaar en oprichter van Travelnauts: “Het reizen met kinderen is veel eenvoudiger dan men denkt. Het is niet erg als je kind niet altijd stil zit: een kind is nooit 12 uur achter elkaar wakker en u zult zien dat hij het merendeel van de reis rust. Het eerste en het laatste uur in het vliegtuig naar een verre bestemming is op een bepaalde leeftijd veelal wat lastiger. Want dat is immers ook het meest spannende deel van de reis! Maar dan heeft u het grootste deel van de reis gehad en dan gaat er een wereld voor u en uw kinderen open. Wij zijn met Luuk, 15 jaar en Kees, 4 jaar inmiddels in vele landen geweest: van Amerika tot Canada, Costa Rica, St. Thomas, Sri Lanka, Thailand en in 2017 nog naar Namibië. Met veel kennis van de bestemmingen, ervaring met de ongemakken die reizen met jonge kinderen met zich meebrengt en de drive om uw reis tot een geweldig succes en levenservaring te maken, ben ik u graag van dienst!”

 • Luuk van de Ven
  Beste klant en ervaringsdeskundige

  Luuk is een echte Travelnaut. Hij is in vele verre landen geweest en heeft veel avonturen beleefd. Hij kan niet wachten tot hij weer een verre reis gaat maken. Luuk: “vervelend? Zo’n lange reis? Nee joh, voor je het weet is het voorbij en ben je in een andere wereld! En het is elke keer weer zo spannend en leuk!”. Ga naar de KIDS pagina en lees een van zijn reisverslagen en bekijk de foto’s. Hij is onder andere geweest in New York, Sri Lanka, Malediven, Puerto Rico, Costa Rica, Amerika, Mexico, Cuba, Belize, St. Thomas, Grand Cayman en de Malediven.

 • Mandy de Haas
  Reisadviseur & administratief medewerkster

  Mandy is als stagiaire bij Travelnauts gestart. Na haar eindstage  is zij bij Travelnauts blijven werken. ‘Het werk tijdens mijn stage was leuk en gevarieerd, en dus ook de reden om te blijven.’ Mandy heeft haar studie Toerisme aan het ROC Flevoland afgerond in 2009 en is meteen gestart bij Travelnauts. Ze is een groot fan van de Verenigde Staten en bezocht een groot deel van Amerika tijdens haar reizen. ‘Buiten Europa ken ik o.a. Florida, Oost-Amerika & The Deep South op mijn duim, maar ik kan niet wachten om de rest van de wereld te ontdekken.’ Naast het reizen houdt Mandy er van om met vrienden op pad te zijn en concerten en festivals te bezoeken in binnen en buitenland.

 • Ilse Vervoort
  Reisadviseur

  Ilse heeft altijd al een passie gehad voor reizen en wist dan ook al snel dat ze wilde gaan werken in de reisbranche. Ze heeft eerder gewerkt als reisleidster in Spanje en heeft daarna een aantal jaren ervaring op gedaan bij een reisbureau. Ilse heeft de studie Management Toerisme aan de NHTV in Breda gevolgd en is na haar afstudeerstage blijven werken bij Travelnauts. ‘Het werk bij Travelnauts is ontzettend leuk en afwisselend, geen dag is hetzelfde!’

  Tijdens haar studie heeft Ilse een reis gemaakt door de landen Singapore, Maleisië, China en Amerika. ‘Singapore heeft zoveel meer te bieden dan alleen een tussenstop. Deze multiculturele stad met haar vele winkelcentra, groene parken en vriendelijke locals maken deze stad een bijzondere vakantiebestemming. Maleisië biedt een goede combinatie tussen steden, natuur en cultuur en leent zicht perfect voor een eerste kennismaking met Azië.’

  ‘Een andere reis die een geweldige indruk op mij heeft gemaakt is de rondreis door West-Canada. Wildlife spotten, wildwater raften, het beklimmen van een gletsjer, maar ook het reizen met een camper was voor mij absoluut een fantastische ervaring. Ervaar zelf met uw kinderen het ultieme gevoel van vrijheid, want tijdens een camperreis kunt u gaan en staan waar u wilt en bepaalt u uw eigen reistempo. Natuurlijk bieden wij tal van handige tips en suggesties voor activiteiten die uw verre gezinsvakantie compleet maken!’

 • Erwin de Bruijn
  Reisadviseur

  Na 3,5 jaar gestudeerd te hebben aan de NHTV te Breda begon Erwin als afstudeer stagiair bij Travelnauts. In het derde jaar van zijn studie Management Toerisme, heeft Erwin een half jaar in Australië gewoond en hier een fantastische tijd gehad. Enkele jaren later keerde hij daarom terug naar ‘the land Downunder’ en reisde nog een half jaar rond, waarin hij ook Fiji bezocht. ‘Hoewel ik altijd een passie voor reizen heb gehad, heeft Australië absoluut mijn ogen geopend. De wereld is prachtig en biedt ontzettend veel mogelijkheden voor jong en oud. In Australië vond ik het geweldig om de grote hoeveelheid wilde dieren te kunnen zien in hun natuurlijke en onaangetaste omgeving. Het land biedt een ultiem gevoel van vrijheid en ontzettend veel opties om te reizen met kinderen!’

  Hierna is Erwin o.a. in Costa Rica, Singapore en Bali geweest, ten opzichte van Australië een totaal andere ervaring. Erwin over zijn beleving in deze landen: ‘Singapore is een enorme stad, erg indrukwekkend. Een leuke tip: bezoek de dierentuin in Singapore. Voor kinderen is vooral een nachtsafari ’s door de ‘zoo’ spectaculair, zij kunnen dan van dichtbij ervaren hoe de dieren ’s nachts leven. Bali is ten opzichte van Singapore erg onder ontwikkeld maar daardoor juist geweldig! Hier heeft vooral een mountainbike tocht door lokale dorpjes erg veel indruk op mij gemaakt, tijdens de tocht wordt er veel verteld over het leven van de lokale bevolking.’

  Inmiddels is Erwin afgestudeerd en werkt hij alweer enkele jaren bij Travelnauts. Hierover zegt hij het volgende: ‘Het werk biedt mij een geweldige uitdaging en de gelegenheid om mijn passie voor reizen te delen met u. Alle bestemmingen die wij aanbieden zijn erg indrukwekkend en ik werk graag samen met u aan een voorstel dat geheel bij uw wensen aansluit.

 • Ilona Blom
  Reisadviseur

  Ilona heeft bij diverse bedrijven in de reiswereld gewerkt en versterkt al enkele jaren het team van Travelnauts.

  Ilona heeft jaren gewerkt voor een Antillen specialist en kent Aruba, Bonaire, Curaçao en Sint Maarten erg goed. Daarnaast heeft ze ook een grote passie voor Zuid Amerika. ‘Een paar jaar geleden heb ik een reis gemaakt van Buenos Aires naar Rio de Janeiro en vooral de natuur en de vriendelijkheid van de mensen hebben veel indruk gemaakt’. Een andere bestemming waar ze niet over uitgepraat raak is Jordanië. ‘Je stapt binnen 5 uur vliegen in een compleet andere wereld. Een hoogtepunt van deze reis was Petra, de oude verborgen stad. Ook de nacht in een bedoeïententenkamp in de Wadi Rum woestijn was een koude, maar mooie ervaring. Als ik u een tip mag geven voor u volgende reis; Vietnam! In dit land is het toerisme nog niet overal en dat maakt het reizen in Vietnam nog speciaal’.

  Ook heeft Amerika sinds deze zomer een speciale plek, dit na een schitterende rondreis door zowel het Oosten als Westen. In 2015 gaat ze op ontdekkingsreis in Sri Lanka en Afrika.

  ‘Reizen is voor mij naast het zien van de highlights van een bestemming ook het ontdekken van andere culturen en gewoontes. Als je hiervoor open staat dan maak je mooie momenten en avonturen mee, die je vooraf niet had kunnen bedenken’.

 • Jessica Jiscoot
  Reisadviseur

  Jessica studeerde in 2013 af bij Travelnauts en maakt inmiddels onderdeel uit van het team. Ze heeft in haar 3,5 jaar studie aan het NHTV in Breda een hoop reizen gemaakt, zowel binnen als buiten Europa. Daarnaast heeft ze een half jaar in Thailand gewoond en gewerkt en kan ze niet wachten wat haar volgende vakantieavontuur wordt.
  Jessica over haar reiservaring: “In 2012 heb ik veel gereisd, zowel naar Azië als naar West-Amerika. Zo heb ik in korte tijd twee verschillende continenten met elkaar kunnen vergelijken. Ver reizen geeft mij het gevoel van vrijheid, rust en avontuur tegelijk. Azië heeft de perfecte combinatie van cultuur en natuur voor mij; de mensen, het eten, de natuur.. alles is in balans. Amerika is voor mij het land met de meeste diversiteit; de gastvrijheid van de mensen, de natuur verandert elke 600 kilometer die je rijdt en alles is er mogelijk. Het is het ideale land voor autorondreizen en kan mij het “on-top-of-the-world” gevoel geven.” Dit jaar reisde ze rond in Canada, ook dit land veroverde direct een plekje in haar reishart.

  “Mijn ideale reisgezelschap? Als je met degene bent van wie je houdt.”

 • Jelbrig Rijpkema
  Reisadviseur

  Jelbrig versterkt het Travelnauts-team sinds 2013. Na haar studie aan de NHTV in Breda ging ze aan de slag bij een touroperator gespecialiseerd in cultuurreizen. Op eigen houtje maakte ze reizen door Zuid-Afrika, Maleisië, Borneo, Laos, Vietnam, Costa Rica, Panama, Thailand en Nieuw-Zeeland. Daarnaast woonde en werkte ze een half jaar in het bruisende Buenos Aires. De van oorsprong Friese Jelbrig woont inmiddels al een lange tijd niet meer in haar geboorteprovincie, maar zegt zelf dat alle ‘Friese clichés’ op haar van toepassing zijn; ‘ik hou van schaatsen, zeilen en spreek uiteraard ook Fries’. Tijdens haar studiejaren gaf ze elke zomer zeillessen aan kinderen. ‘Een prachtige bijbaan; werken met kinderen is geweldig! Travelnauts is voor mij het perfecte bedrijf om mijn beide passies, reizen en kinderen, te combineren. Ik kijk er naar uit om een fantastische reis voor u en uw kids in elkaar te mogen zetten!’

 • Bart Pomp
  Reisadviseur

  Als vierdejaarsstudent aan de opleiding Functiegerichte Toerisme & Recreatie aan de NHTV te Breda, is Bart in 2014 begonnen met zijn afstudeerstage bij Travelnauts. Voor aanvang van zijn studie vertrok Bart voor een half jaar naar Australië. ‘Gespannen en zenuwachtig liet ik Nederland achter mij, maar al snel wist ik dat ik een goede keuze had gemaakt. Van wereldsteden tot onontdekte dorpen, van regenwouden tot woestijnen; Australië heeft het allemaal. Het warme klimaat en de gemoedelijke ‘Aussies’ zorgen ervoor dat dit land altijd een speciale aantrekkingskracht zal houden op mij.’

  Ook heeft Bart rondgetrokken door Nieuw-Zeeland. ‘Als ik terugdenk aan Nieuw-Zeeland kan ik het land in één woord samenvatten; natuur. De natuur is hier overweldigend en doordat het land niet enorm groot is, is het een goede bestemming om rond te reizen. Een bezoek aan het Abel Tasman National Park is een absolute must!’

  Tijdens zijn studie maakte hij diverse reizen naar Azië, waaronder China, Hongkong, Indonesië, Thailand, Singapore en Dubai. ‘In Azië werd ik telkens verbaasd door de vriendelijke mensen, de levendigheid op straat en natuurlijk het Aziatische eten. De combinatie van cultuur en natuur is hier goed verdeeld, zodat dit continent voor ieder wat wils heeft.’ Binnenkort bezoekt hij het mysterieuze Midden-Oosten. Inmiddels maakt Bart deel uit van het Travelnauts team: ‘Een jong en open bedrijf waar men nog echt bezig is met het samenstellen van de perfecte reis voor gezinnen met kinderen. Wie weet, ben ik diegene die binnenkort uw reis mag samenstellen!’

 • Roeli Gouda
  Reisadviseur

  Roeli haar interesse voor reizen begon al op jonge leeftijd waarna zij besloot om toerisme te gaan studeren. Want wat is er nu mooier om van je hobby je werk te maken. Na haar studie Management Toerisme aan de NHTV in Breda en haar afstuderen bij Travelnauts, maakt ze sinds kort deel uit van het team.

  Tijdens haar studies heeft zij verschillende reizen gemaakt zowel binnen Europa als buiten Europa. Een van de hoogtepunten van haar reizen was Thailand. ‘Thailand heeft zoveel verschillende kanten. Hete ene moment sta je in het drukke Bangkok en het andere moment fiets je door de jungle of overnacht je in een natuurlijke omgeving op het water.’

  ‘Als ik aan reizen denk, denk ik aan: avontuur, nieuwe plekken ontdekken, in aanraking komen met lokale gewoonten, genieten van de natuur en heerlijk ontspannen.’ Een andere interesse van Roeli is fotografie. ‘Het combineren van reizen en fotografie is de ideale combinatie om de bijzondere momenten van een reis vast te leggen. Ik kan niet wachten om de wereld verder te ontdekken.’

  Graag help ik u om uw perfecte droomreis met het hele gezin samen te stellen.

 • Fabienne Pikaar
  Reisadviseur

  Al van jongs af aan is ze gefascineerd door andere culturen, een studie aan de NHTV was dan ook geen verrassende keuze. Tijdens haar studie heeft ze een deel in de Verenigde Staten doorgebracht. Daar heeft ze de prachtige landschappen zoals o.a. de Grand Canyon kunnen bewonderen.

  Na het avontuur in Amerika besefte ze dat dit nog maar het begin was van het ontdekken van de wereld en ging aan de slag bij een touroperator gespecialiseerd in verre reizen. In deze tijd heeft ze veel gereisd in Azië; China, Thailand, Laos, Cambodja, Australië en Vietnam.

  Azië had haar hart gestolen en vertrok voor een aantal jaar naar Japan om in de ‘Japanse Alpen’ te werken en wonen.’ Compleet onder gedompeld te worden in een andere cultuur maakt reizen zo bijzonder. Reizen is voor mij het ontdekken van andere culturen, bijzondere plekken en het opgaan in de natuur’.

  “Werken bij Travelnauts is geen dag hetzelfde, het is fantastisch om mijn passie voor reizen te delen met andere. Elke bestemming is zo uniek, ik help u graag bij het samenstellen van uw ideale reis.”

 • Wendy Hansum
  Reisadviseur

  Vanaf het eerste moment dat Wendy een atlas opensloeg begon haar nieuwsgierigheid te groeien naar die verre landen. Tijdens haar studie toerisme aan de NHTV had ze de smaak te pakken en reisde ze met haar backpack naar verschillende uithoeken van de wereld zoals Midden- en Zuid-Amerika, Cuba en Thailand. Na haar studie heeft Wendy reizen begeleid in Indonesië, Namibië en China. Ook is ze als reisbegeleidster van families met kinderen door Peru getrokken; “Ik vind het ontzettend leuk om met kinderen te werken, ze kijken vaak zo anders naar dingen en kunnen echt genieten van het moment.”

  Peru heeft een speciaal plekje in haar hart. “Van jungle naar woestijn tot besneeuwde Andestoppen, je vindt het er allemaal. Wat dit land voor mij zo bijzonder maakt zijn de mensen, zo vriendelijk en behulpzaam”. Een ander land wat veel indruk op haar heeft gemaakt is Namibië, “Je kunt hier uren door de savannes rijden en in plaats van auto’s op de weg kom je antilopen, olifanten en zebra’s tegen! s’ Avonds de giraffes voorzichtig uit de waterplek zien drinken vlakbij uw lodge is onvergetelijk!”.

  Een bijzondere quote luidt “travel is the only thing you buy, that makes you richer”. Het is Wendy’s passie om bij te mogen dragen aan deze verrijking.

 • Nicole Steenman
  Reisadviseur & administratief medewerkster

  Nicole reisde al van jongs af aan naar verschillende landen in Azië. In haar jeugd is zij onder andere naar Japan, Thailand, Maleisië en de Filipijnen geweest. Dit creëerde een passie voor reizen naar Azië en heeft zij later gekozen om de studie Hoger Toeristisch en Recreatief Onderwijs te volgen aan het Inholland in Haarlem. Op dit moment zit zij in het 3e jaar van haar opleiding en komt het team van Travelnauts versterken als parttime medewerker.

  ‘’Mijn droom is om een wereldreis te maken en hoop dit zo snel mogelijk te gaan doen. Ik wil nog meer van Azië zien en Zuid-Amerika lijkt mij ook een erg mooi continent waar ik graag een bezoekje aan zou willen brengen tijdens mijn reis.’’

  Het lijkt mij super om u te helpen met uw vakantie en dit een onvergetelijke reis te maken voor u en de kids!

 • Jori Frederiks
  Reisadviseur & administratief medewerker

  Als kleine jongen vond Jori reizen al geweldig. Elk jaar keek hij uit naar de zomervakantie om nieuwe plekken op de aardbol te kunnen ontdekken. Na de middelbare school was de keuze voor de NHTV in Breda snel gemaakt. Want wat is nou leuker dan dagelijks bezig zijn met reizen? Na zijn studie heeft hij een aantal maanden gestudeerd in Spanje. Daarnaast heeft hij gewerkt bij een reisorganisatie in Amsterdam.

  Jori heeft verschillende reizen gemaakt binnen- en buiten Europa. Zijn eerste ervaring met het Aziatische continent was een reis naar Thailand. Een rondreis heeft hem alle mooie plekken in dit geweldige land laten zien. Tijdens deze reis ontdekte hij hoe puur, gastvrij en vriendelijk de Thaise mensen zijn. Ondertussen is hij nog lang niet klaar met reizen. Hij wil namelijk nog veel meer landen wegstrepen op zijn bucketlist.

  Tijdens een reis probeert Jori zich zoveel mogelijk onder te dompelen in de lokale cultuur. Op deze manier ervaar je een reis volgens hem op zijn best. Jori helpt u graag met het samenstellen van de perfecte reis. Want niets is leuker dan dagelijks bezig te zijn met reizen en families blij maken.

 • Kim Röben
  Reisadviseur

  Kim is al van jongs af aan geïnteresseerd in andere culturen en gewoontes. Reizen is dan ook haar grootste passie. Tijdens haar HBO opleiding heeft zij 6 maanden Chinese taal en cultuur gestudeerd waarvan deels in Chengdu, China. Ook was zij tijdens haar studie in de zomermaanden reisbegeleidster in verschillende landen in Europa. Na het afronden van haar studie Hoger Toeristisch en Recreatief Onderwijs in 2011 werkte ze als assistent manager bij een klein touroperator in Amersfoort, gespecialiseerd in individuele fietsreizen in Azië. Kim heeft de afgelopen jaren dan ook veel door Azië gereisd. Maar ook delen van Latijns Amerika heeft ze al van haar lijstje kunnen afstrepen.

  ‘Wanneer ik op reis ben, kom ik graag zo veel mogelijk in contact met lokale bevolking. Zo leer je een land het beste kennen. Bruiloften, dorpsfeesten en begrafenissen, tijdens mijn reizen ben ik voor allerlei soorten gelegenheden uitgenodigd. Een betere manier om contact te leggen is er niet, super!’

  ‘Ik vind het geweldig om mijn werk en mijn passie met elkaar te kunnen combineren. Het delen van mijn passie met anderen waardoor zij net zo enthousiast worden over een reis als ik, is wat ik het liefste doe.’

 • Joëlle Meijer
  Reisadviseur & administratief medewerkster

  Joëlle versterkt sinds kort het team van Travelnauts. Ze is dol op reizen. Ze houdt ervan actief de omgeving te verkennen en excursies te doen, maar deze moeten wel afgewisseld worden met relaxte stranddagen.

  Tijdens haar opleiding aan de NHTV heeft ze haar eerste reis buiten Europa gemaakt. Een mooie rondreis door Vietnam en Singapore. Dat smaakt natuurlijk naar meer! ‘Het contrast wat ik daar zag aan cultuur is groot. Ben je eindelijk gewend aan de nogal losse cultuur van Vietnam, ga je Singapore verkennen waar overal regels voor zijn. Desalniettemin heb ik ontzettend genoten van al het moois dat ik heb gezien!’

  De grootste droom die ze heeft is om een mooie rondreis te maken door Australië en Nieuw-Zeeland. ‘Op de één of andere manier trekt Australië me heel erg, maar sinds ik bij Travelnauts werk, zie ik steeds meer mooie bestemmingen voorbij komen waar ik veel over leer. Ik wil nu overal naartoe dus dat belooft wat voor de toekomst! ’

 • Kees van Niejenhuis
  Reisadviseur

  Op jonge leeftijd voelde Kees al de drang om de wijde wereld te gaan verkennen. Na het afronden van de middelbare school vertrok hij 3 maanden naar Costa Rica, zijn eerste grote verre reis. Dit prachtige land heeft ervoor gezorgd dat hij Hoger Toeristisch en Recreatief Onderwijs ging studeren in Amsterdam. Tijdens deze studie heeft hij een stage gedaan in Zuid Afrika, een land wat hij nooit zal vergeten. Na het afronden van zijn studie in 2011 is Kees met veel plezier aan de slag gegaan in de reisbranche. Zijn reiservaring is inmiddels flink gegroeid. Hij heeft langere periodes gereisd in het Midden Oosten, Azië, Oceanië, Latijns Amerika en het Caribisch gebied. “Elk werelddeel is weer anders, ieder land heeft iets unieks. Reizen betekent voor mij het ontdekken van bijzondere plekken, het ervaren van nieuwe culturen en genieten van mooie natuur. Ik vind het leuk om mijn passie voor reizen te delen met anderen en help u daarom ook graag met het samenstellen van een bijzondere reis”.

 • Jolien Dekker
  Reisadviseur

  Na haar studie Media & Entertainment Management is Jolien in de reiswereld terecht gekomen, maar haar passie voor reizen was er al veel langer. Tijdens haar studie heeft ze zes weken in Tanzania doorgebracht en meteen na haar studie is ze gaan rondtrekken in Thailand en Cambodja. “Mijn mooiste ervaringen? De zonsopkomst bekijken bij de tempels van Angkor Wat had voor mij iets magisch. En het duiken met manta ray’s in de Andaman zee, voor de kust bij Thailand, is één van mijn favorieten. Maar ik hou ook erg van de ‘simpele’ dingen, zoals ontbijten met pancakes in een diner in Amerika.’ Zij helpt u graag de unieke elementen in uw reis toe te voegen.

 • Rianne van Egmond
  Reisadviseur & administratief medewerkster

  Rianne is sinds oktober stagiair bij Travelnauts. Ze is bezig met haar derde jaar van de studie Hoger Toeristisch en Recreatief Onderwijs in Haarlem. Ze vindt het van kleins af aan al leuk om met reizen bezig te zijn en een studie in deze richting kon dus niet ontbreken. Ze heeft diverse bestemmingen in Europa bezocht en kan niet wachten om na haar studie de rest van de wereld te ontdekken! Haar droom is na haar studie een mooie rondreis te maken naar de bestemmingen Thailand en Maleisië.

 • Samantha Uijttenboogaard
  Reisadviseur

  Op de MAVO wist ze al dat ze in de reisbranche wilde gaan werken. Na de MAVO volgde een opleiding van 4 jaar bij de MTRO van Landstede in Zwolle. Aansluitend heeft ze bij verschillende touroperators gewerkt en ervaring opgedaan. Nu, 15 jaar later en vele mooie reizen verder, is ze nog steeds helemaal happy met het samenstellen van mooie reizen voor anderen. “Elk continent heeft zo haar eigen charme en bijzondere eigenschappen. Reizen heeft mij een rijker persoon gemaakt. ‘Travel is the only thing you buy that makes you richer’. Verre reizen met kleine kinderen is voor veel mensen misschien nog een grote stap, maar ik overtuig u er graag van met mijn kundige wetenswaardigheden, dat u zou willen dat u het eerder had gedaan.”

 • Charlotte Somers
  Reisadviseur

  Als kind ging Charlotte elk jaar met haar familie naar een andere bestemming binnen Europa, waardoor zij al heel wat landen van Europa heeft gezien. Toen zij na haar studie alleen een reis maakte door Australië, Nieuw-Zeeland en Thailand ontdekte zij hoe geweldig het is om nieuwe culturen, natuur en avontuur te ontdekken in verschillende werelddelen. Van het slapen in de open lucht onder de sterrenhemel in de outback van Australië, tot skydiven in Nieuw-Zeeland tot Sunkran in Thailand. Al deze ervaringen zorgden ervoor dat Charlotte nog lang niet uitgereisd was en al gauw nieuwe culturen wilde ontdekken in Latijns Amerika. Argentinië, Uruguay en Brazilië zijn adembenemend mooi, de absolute hoogtepunten vond zij de Perito Moreno Glacier in het zuiden van Argentinië en de Iguazu watervallen in Brazilië. Ook een volgende reis bleef niet uit, ditmaal naar Maleisië, Borneo, Singapore en Sri Lanka. ‘Wat mij enorm aanspreekt in deze landen is de vriendelijkheid van de bevolking, de boeddhistische levensstijl en de olifanten die gewoon langs de kant van de weg lopen’.

  Charlotte heeft naast haar reispassie een passie voor kinderen en het werken met gezinnen. Vanuit haar eerdere werkervaring is zij goed in staat om in te spelen op de behoeftes van ouders en kinderen. Travelnauts biedt haar de mogelijkheid om gezinnen met kinderen te kunnen adviseren bij het organiseren van een droomreis op maat, een perfecte combinatie waar beide passies samen komen.

 • Ingrid Scholte
  Reisadviseur

  Inmiddels werkt Ingrid ruim 11 jaar in de reisbranche. Tijdens haar HBO-studie Toeristisch Management heeft zij kennis opgedaan bij een kleinere touroperator gespecialiseerd in cultuurreizen. Na haar studie is zij zich gaan specialiseren in maatwerkreizen voor Latijns-Amerika en Afrika bij een andere reisorganisatie. Nu gebruikt zij haar kennis voor het samenstellen van maatwerkreizen voor gezinnen bij Travelnauts.

  “Ik probeer zelf ook veel van de wereld te zien door elk jaar een mooie, verre reis te maken. Mijn top 3 is: Ecuador en de Galapagos, Madagaskar en Costa Rica.” Maar ook een camperreis door Amerika of Namibië vindt zij fantastisch en tevens wordt ze erg blij van Cuba.

  “Mijn bucketlist? Ik wil heel graag de gorilla’s zien in hun natuurlijke leefomgeving, maar ook Australië staat hoog op mijn lijstje en Zuid-Afrika lijkt mij ook erg mooi… zoveel te zien.”

Travelnauts

Diensten

Travelnauts kan de volgende diensten voor u verzorgen:

Schiphol taxi
Travelnauts werkt samen met het bedrijf Taxi Correct. Zij zijn gespecialiseerd in het vervoer naar Schiphol. 

Enkele voordelen:
– 24 Uurservice
– Vanuit heel Nederland
– De taxi wordt niet gedeeld, dus u reis direct heen en/of terug
– U kunt betalen via Travelnauts of rechtstreeks
– Wij kunnen tot 12 uur voor vertrek reserveren 

Wij zullen de kosten op uw verzoek vrijblijvend doorgeven.

Wat verder nog belangrijk is:

Hoe gaat het met kinderstoeltjes?
Volgens de taxiwet zijn er geen kinderstoeltjes verplicht in een taxi. Op de achterbank van een taxi hoeven kinderen geen kinderzitje te gebruiken. Kinderen vanaf 3 jaar en volwassenen moeten wel gebruik maken van de gordels, voor zover beschikbaar. Kinderen jonger dan 3 jaar mogen in een taxi los op de achterbank zitten. Als er geen gordels in de taxi aanwezig zijn, mogen alle passagiers, zowel volwassenen als kinderen, los op de achterbank zitten.

Voorin een taxi moeten kinderen groter dan 1,35 meter en volwassenen de gordel gebruiken en kinderen kleiner dan 1,35 meter een goedgekeurd kinderzitje. Als er geen gordels in een taxi aanwezig zijn, mogen kinderen kleiner dan 1,35 meter niet voorin zitten, terwijl kinderen groter dan 1,35 meter en volwassenen in dat geval los voorin mogen zitten. 

Verzekeringen
Gaat u altijd goed verzekerd op reis? Travelnauts werkt samen met Mondial Assistance, voor zowel uw reis- als annuleringsverzekering. Travelnauts biedt prima premie’s, zonder risico’.

Thuisvaccinatie
Travelnauts werkt samen met Thuisvaccinatie.nl, een gerenommeerde organisatie met 1 belangrijk voordeel: u kunt de inentingen in uw eigen huiselijke omgeving ondergaan. Dat betekent geen wachttijden, geen stress en vooral de zekerheid en vertrouwdheid van thuis.

Thuisvaccinatie.nl is een landelijk werkend vaccinatiecentrum. Ze vaccineren aan huis of op locatie. U wordt buiten kantooruren aan huis bezocht door een van de professionele medewerkers. Als u een afspraak wilt maken voor een vaccinatie of advies, laat het ons dan weten. Wij zorgen ervoor dat de afspraak op het door u gewenste tijdstip wordt gemaakt.

Gemak staat voorop 
Op onze website vindt u ook informatie over infectieziekten, vaccinatiemogelijkheden, maatregelen die u kunt nemen ter preventie van infectie en maatregelen die u kunt treffen, als u een besmetting heeft opgelopen tijdens uw reis. Meestal worden de vaccinaties volledig vergoed. U kunt hiervoor de polisvoorwaarden van uw zorgverzekeraar raadplegen.

Travelnauts

Sponsoring

Travelnauts is trotse sponsor van Make-A-Wish Nederland

Make-A-Wish Nederland in het kort
Make-A-Wish Nederland, voorheen ‘Stichting Doe Een Wens’, bestaat al sinds 1989 en vervult ieder jaar ruim 500 liefste wensen van kinderen en jongeren tussen 3 en 18 jaar met een ernstige ziekte. Om de wensen van deze kinderen te vervullen, steunt Make-A-Wish Nederland op donateurs, vrijwilligers en fondsenwervende acties. Meer hulp betekent dat meer wensen in vervulling gaan. Achter elke wensvervulling staat een team van professionele vrijwilligers dat zorgvuldig alle stappen in het proces begeleidt en volgt. Elke wensvervulling is 100% maatwerk en het uitgangspunt is altijd de fantasie van het kind zelf. Iedere wens wordt omgezet in een onvergetelijke ervaring die op korte én op lange termijn een enorm effect heeft. Niet alleen voor het kind maar ook voor het gezin.

Waarom sponsort Travelnauts Make-A-Wish Nederland?
Make-A-Wish Nederland krijgt geen subsidie van de overheid en is dus geheel afhankelijk van giften van bedrijven en particulieren. Travelnauts vindt het belangrijk om een steentje bij te dragen zodat meer wensen kunnen uitkomen en deze kinderen weer kunnen ervaren hoe het is om kind te zijn. 

Wat betekent dit?
Travelnauts doneert van iedere boeking € 10,- aan Make-A-Wish Nederland. Maar we doen nog meer. Travelnauts is sinds 2013 namelijk de trotse organisator van verre reizen voor Make-A-Wish. We organiseerden al een aantal onvergetelijke reizen voor kinderen met een bijzondere wens en blijven dat ook in de toekomst doen.

Wat kunt u nog meer doen?
U kunt ook donateur worden van Make-A-Wish Nederland en er voor zorgen dat de liefste wensen van deze kinderen in vervulling kunnen gaan. U bepaalt zelf het bedrag voor uw maandelijkse gift. Kijk voor meer informatie op: www.makeawishnederland.org

Samara-logo Martijn-logo Cody-logo

Travelnauts

Partners

Travelnauts werkt onder andere samen met de volgende bedrijven:

– Allianz Global Assistance
– Tenzing Travel
– Make-A-Wish Nederland
– KLM
– Delta Airlines
– Malaysia Airlines
– Virgin Atlantic
– Cathay Pacific
– United Airlines
– Singapore Airlines
– China Airlines
– Taxiservice Snel Naar Schiphol
– Thuisvaccinatie
– Probaat accountants & adviseurs
– ING Bank

Travelnauts

Voorwaarden

Onderstaand vindt u de Travelnauts boekingsvoorwaarden. Travelnauts is aangesloten bij de ANVR en u boekt een reis o.b.v. de ANVR-Consumentenvoorwaarden. Travelnauts heeft haar eigen boekingsvoorwaarden op het gebied van o.a. aanbetalen en annuleren. De voorwaarden van Travelnauts zijn altijd leidend t.o.v. de ANVR-voorwaarden. Voor alle informatie omtrent de ANVR-consumentenvoorwaarden, Stichting Garantiefonds Reisgelden en de Calamiteitenfonds, klik hier: ANVR-voorwaarden.

Artikel 1. Inleidende bepalingen
1. Travelnauts; de reisorganisator.
2. Reisovereenkomst; de overeenkomst waarbij Travelnauts zich jegens zijn wederpartij verbindt tot het verschaffen van een door hem aangeboden van te voren georganiseerde reis.
3. Reiziger; de wederpartij van Travelnauts (reiziger of aanmelder).
4. Werkdagen en kantooruren; maandag tot en met vrijdag van 09.00 – 18.00 uur, uitgezonderd erkende feestdagen.

Artikel 2. Totstandkoming reisovereenkomst
1. De overeenkomst komt tot stand door aanvaarding door de reiziger van het aanbod van Travelnauts. Na totstandkoming van de overeenkomst ontvangt de reiziger een opdrachtbevestiging. Na ondertekening ontvangt de reiziger schriftelijk een bevestiging, in de vorm van een factuur.
2. Het aanbod van Travelnauts is vrijblijvend en kan zo nodig door deze worden herroepen. Herroeping dient zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk de volgende werkdag na aanvaarding te geschieden onder opgaaf van redenen. Herroeping wegens correctie van fouten in de reissomberekening is toegestaan
3. De reiziger verstrekt het Travelnauts uiterlijk bij het sluiten van de overeenkomst alle gegevens omtrent hemzelf en de door hem aangemelde reizigers die van belang kunnen zijn. Tevens vermeldt hij bijzonderheden omtrent de hoedanigheid of de samenstelling van de door hem aangemelde groep reizigers die van belang kunnen zijn voor de goede uitvoering van de reis door Travelnauts.
4. Degene die namens of ten behoeve van een ander een overeenkomst aangaat (de aanmelder), is hoofdelijk aansprakelijk voor alle verplichtingen die uit de overeenkomst voortvloeien. Alle verkeer (ook het betalingsverkeer) tussen de reiziger en Travelnauts verloopt uitsluitend via de aanmelder. Elke andere reiziger is voor zijn eigen aandeel in de reisovereenkomst.
5. Kennelijke fouten en vergissingen binden Travelnauts niet.
6. Travelnauts draagt geen verantwoordelijkheid voor algemene informatie in foto’s, folders, advertenties, websites en andere informatiedragers, voor zover onder verantwoordelijkheid van derden opgesteld of uitgegeven.

Artikel 3. Betaling
1. Bij het totstandkomen van de overeenkomst dient een aanbetaling van 20% van de totale overeengekomen reissom te worden voldaan. In uitzonderingsgevallen (bijvoorbeeld bij vliegtickets of cruises) kan een afwijkende (aan-)betalingsregeling gelden.
2. Het restant van de reissom moet uiterlijk zes weken voor de dag van vertrek betaald zijn. Bij niet tijdige betaling is de reiziger in verzuim. Dit kan annulering tot gevolg hebben waarbij de annuleringskosten in rekening worden gebracht aan de reiziger.
3. Indien de overeenkomst binnen 6 weken voor de dag van vertrek tot stand komt, moet de gehele reissom per omgaande voldaan worden.
4. De reiziger die niet tijdig betaalt, is over het nog verschuldigde bedrag de wettelijke rente verschuldigd. Daarnaast worden buitengerechtelijke incassokosten (15% van het gevorderde) in rekening gebracht.

Artikel 4. Reissom
1. De gepubliceerde reissom is gebaseerd op de prijzen, geldkoersen, heffingen en belastingen, zoals deze Travelnauts bekend waren ten tijde van het samenstellen van de reis. De vermelde reissommen gelden per persoon, tenzij anders vermeldt.
2. Zolang de gehele reissom niet voldaan is, heeft Travelnauts het recht om tot 20 dagen voor de dag van vertrek de reissom te verhogen in verband met wijzigingen in de vervoerskosten (met inbegrip van brandstofkosten), de verschuldigde belastingen, heffingen en de toepasselijke wisselkoersen.
3. De reiziger heeft het recht een verhoging van de reissom als bedoeld in het vorige lid af te wijzen. Hij moet (op straffe van verval) van dit recht gebruik maken binnen 3 werkdagen na ontvangst van de mededeling van de verhoging.
4. Indien de reiziger de reissomverhoging afwijst, heeft Travelnauts het recht de overeenkomst op te zeggen. Hij moet (op straffe van verval) binnen 7 werkdagen na ontvangst door de reiziger van de mededeling over de verhoging van dit recht gebruik maken. In dat geval heeft de reiziger recht op kwijtschelding of onmiddellijke restitutie van reeds betaalde gelden.

Artikel 5. Reisdocumenten en reisbescheiden
1. De reiziger dient bij vertrek en gedurende de reis in het bezit te zijn van de benodigde geldige documenten, zoals een paspoort en de eventueel vereiste visa, bewijzen van inentingen / vaccinaties en (internationaal) rijbewijs (bij selfdrive). De reiziger dient de door Travelnauts verstrekte algemene informatie hieromtrent op juistheid te controleren bij instanties die daaromtrent uitsluitsel kunnen geven. Wanneer het hiervoor gestelde door de reiziger niet wordt nageleefd en de reiziger de reis daardoor niet of niet geheel kan maken, komen de kosten met alle daaraan verbonden gevolgen voor rekening van de reiziger.
2. De reiziger dient gedurende de reis in het bezit te zijn van een verzekering waarin tenminste het risico van ziekenhuiskosten, dokterskosten, begrafeniskosten en repatriëringkosten op redelijke wijze zijn gedekt.
3. Travelnauts stelt de benodigde reisbescheiden uiterlijk 10 dagen voor de dag van vertrek in het bezit van de reiziger, mits volledige betaling van de reis heeft plaatsgevonden.

Artikel 6. Wijziging door de reiziger en in-de-plaatsstelling
1. Tot 28 dagen voor vertrek kan de reiziger wijzigingen in de overeenkomst aanvragen. Deze wijzigingen zullen voor zover mogelijk aangebracht worden. Bij een gewijzigde reissom dient de reiziger de gewijzigde reissom, onder aftrek van de reeds betaalde gelden, voldoen. Naast de werkelijke kosten bedragen de wijzigingskosten € 50 per boeking per wijziging en eventuele communicatiekosten. Uitstel van de vertrekdatum of vermindering van het aantal betalende passagiers wordt beschouwd als een (deel-)annulering waarop artikel 7 van toepassing is.
2. Tijdig voor de aanvang van de reis kan de reiziger zich laten vervangen door een ander mits de ander voldoet aan alle aan de overeenkomst verbonden voorwaarden en het verzoek uiterlijk 14 dagen vóór vertrek ingediend wordt. De aanmelder, de reiziger en degene die hem vervangt zijn hoofdelijk aansprakelijk tegenover Travelnauts voor de betaling van het nog verschuldigde gedeelte van de reissom, de in artikel 6, lid 1 bedoelde wijzigings- en communicatiekosten en de eventuele extra kosten als gevolg van de vervanging.

Artikel 7. Annulering door de reiziger
1. Indien een overeenkomst wordt geannuleerd, is de reiziger naast eventueel verschuldigde reserveringskosten de volgende annuleringskosten verschuldigd:
a. bij annulering tot de 42ste dag (exclusief) vóór de vertrekdag: de aanbetaling;
b. bij annulering vanaf de 42ste dag (inclusief) tot de 28ste dag (exclusief) vóór de vertrekdag: 35% van de reissom;
c. bij annulering vanaf de 28ste dag (inclusief) tot de 14e dag (exclusief) vóór de vertrekdag: 50% van de reissom;
d. bij annulering vanaf de 14e dag (inclusief) tot de 7e dag (exclusief) vóór de vertrekdag: 75% van de reissom;
e. bij annulering vanaf de 7e dag (inclusief) tot de vertrekdag of later: de volledige reissom.
2. Indien een reis is samengesteld uit verschillende onderdelen, waarop verschillende annuleringsbepalingen van toepassing zijn, gelden per onderdeel de specifiek hierop van toepassing zijnde bepalingen. Bijvoorbeeld bij vliegtickets, cruises, camperhuur, autohuur, bijzondere diensten zoals nationale parken en culturele of sportevenementen kan een afwijkende annuleringsregeling gelden.
3. Het annuleren van een overeenkomst door één of meer reizigers die gezamenlijk voor een verblijf in een hotelkamer, appartement of andere accommodatie hebben geboekt, geldt als annulering van alle overeenkomsten, zodat door alle reizigers de bedragen, bedoeld in voorgaande leden, moeten worden betaald. Voor de overblijvende reizigers wordt de reissom opnieuw bepaald. Dit kan een meerprijs tot gevolg hebben.

Artikel 8. Opzegging door Travelnauts
1. Travelnauts heeft het recht de overeenkomst op te zeggen wegens gewichtige omstandigheden. Onder gewichtige omstandigheden worden verstaan omstandigheden die van zodanige aard zijn dat verdere gebondenheid van Travelnauts aan de overeenkomst in redelijkheid niet kan worden gevergd.
2. Een op de overeenkomst betrekking hebbende dekkingsbeperking van het Calamiteitenfonds Reizen is een gewichtige omstandigheid.
3. Indien de oorzaak van de opzegging aan de reiziger kan worden toegerekend, komt de hieruit voortvloeiende schade voor rekening van de reiziger. Indien de oorzaak van de opzegging aan Travelnauts kan worden toegerekend, komt de hieruit voortvloeiende schade voor rekening van Travelnauts. Indien de oorzaak van de opzegging noch aan de reiziger noch aan Travelnauts kan worden toegerekend, dragen partijen ieder hun eigen schade.

Artikel 9. Wijziging door Travelnauts
1. Door lokale omstandigheden van de bereisde gebieden of andere omstandigheden die hiermee verband houden, behoudt Travelnauts zich het recht voor om wijzigingen aan te brengen in de reis, bijvoorbeeld in de reisroute, het reisschema, plaats van aankomst en vertrek, het vervoer en het verblijf, de tijdstippen waarop en de volgorde waarin geplande excursies worden uitgevoerd, of zelfs de reis te beëindigen wanneer deze reeds is aangevangen. Onder andere omstandigheden worden in ieder geval verstaan de in artikel 10, punt 4 onder a en b genoemde omstandigheden. Veranderingen in reisschema’s ten gevolge van aanhoudende slechte weersomstandigheden vallen eveneens onder de werking van dit artikel. Wijzigingen in het vervoer en het verblijf kunnen ondermeer betreffen de aanwijzing van een ander soort vervoermiddel of andere soort accommodatie en/of andere vervoerder.
2. In geval van wijziging doet Travelnauts de reiziger indien mogelijk een alternatief aanbod. Het alternatieve aanbod dient minstens gelijkwaardig te zijn.
3. Travelnauts mag de overeenkomst ook op een niet wezenlijk punt wijzigen wegens gewichtige omstandigheden. In dat geval kan de reiziger de wijziging slechts afwijzen indien de wijziging hem tot nadeel van meer dan geringe betekenis strekt.
4. De reiziger die gebruik maakt van zijn recht om de wijziging of het alternatieve aanbod ingevolge de vorige leden af te wijzen, moet dit binnen 3 werkdagen na ontvangst van het bericht over de wijziging kenbaar maken. Vanaf 10 dagen voor vertrek geldt hiervoor een termijn van 24 uur (1 werkdag). In dat geval heeft Travelnauts het recht de overeenkomst met onmiddellijke ingang op te zeggen. Hij moet (op straffe van verval) van dit recht gebruik maken binnen 3 werkdagen na ontvangst van de mededeling van de wijziging door de reiziger. Vanaf 10 dagen voor vertrek geldt hiervoor een termijn van 24 uur (1 werkdag). De reiziger heeft in dat geval recht op kwijtschelding of teruggave van de reissom (of, indien de reis reeds ten dele is genoten, op teruggave van een evenredig deel daarvan) binnen 2 weken.
5. Indien na vertrek van de reiziger(s) een belangrijk gedeelte van de diensten, waarop de overeenkomst betrekking heeft, niet wordt verleend of Travelnauts bemerkt dat hij in een belangrijk gedeelte van de diensten niet zal kunnen voorzien, zorgt Travelnauts er voor dat passende, alternatieve regelingen worden getroffen met het oog op de continuering van de reis.

Artikel 10 – Aansprakelijkheid en overmacht
1. Onverminderd het bepaalde in de artikelen 8, 9 en 11 is Travelnauts verplicht tot uitvoering van de overeenkomst zoals de reiziger op grond van de overeenkomst redelijkerwijs mag verwachten.
2. Indien de reis niet verloopt overeenkomstig de in lid 1 bedoelde verwachtingen, is de reiziger verplicht daarvan zo spoedig mogelijk mededeling te doen aan de betrokkenen als bedoeld in artikel 12.
3. Indien de reis niet verloopt overeenkomstig de in lid 1 bedoelde verwachtingen, is Travelnauts verplicht eventuele schade te vergoeden, tenzij de tekortkoming in de nakoming niet aan hem is toe te rekenen noch aan de persoon van wiens hulp hij bij de uitvoering van de overeenkomst gebruik maakt, omdat:
a. de tekortkoming in de uitvoering van de overeenkomst is toe te rekenen aan de reiziger; of
b. de tekortkoming in de uitvoering van de overeenkomst niet kon worden voorzien of niet kon worden opgeheven en toe te rekenen is aan een derde die niet bij de levering van de in de reis begrepen diensten is betrokken; of
c. de tekortkoming in de uitvoering van de overeenkomst te wijten is aan een gebeurtenis die Travelnauts of degene van wiens hulp hij bij de uitvoering van de overeenkomst gebruik maakt, met in achtneming van alle mogelijke zorgvuldigheid niet kon voorzien of verhelpen; of
d. de tekortkoming in de uitvoering van de overeenkomst te wijten is aan overmacht als bedoeld in lid 4 van dit artikel.
4. Travelnauts zal in ieder geval niet aansprakelijk kunnen worden gesteld voor schade die is ontstaan tengevolge van de hieronder vermelde omstandigheden:
a. oorlog, oorlogsgevaar, staat van beleg, quarantaine, oproer, daden van sabotage, staking, uitsluiting, misdaad, boycotacties, schaarste van goederen, storingen in communicatiemiddelen, storingen in vervoermiddelen, vertragingen van openbare vervoermiddelen.
b. maatschappelijke ontwrichting tengevolge van natuurrampen en ernstige ongevallen.
c. fouten van derden alsmede het niet nakomen door derden van hun verbintenissen wanneer deze derden géén werknemers zijn van Travelnauts of rechtstreeks door Travelnauts zijn ingeschakeld bij de uitvoering van de overeenkomst.
5. De aansprakelijkheid van Travelnauts voor schades waarvoor de gebruikelijke reis- en annuleringsverzekeringen dekking bieden, is uitgesloten. Evenmin is Travelnauts aansprakelijk voor schades die krachtens het van toepassing zijnde geschreven of ongeschreven Internationaal Recht zijn uitgesloten.
6. De aansprakelijkheid van Travelnauts per reiziger wegens overlijden van de reiziger en het ontstaan van fysiek en psychisch letsel, zal nimmer hoger kunnen zijn dan eenmaal de reissom per persoon.
7. De aansprakelijkheid voor alle overige schades zal per reiziger nooit meer kunnen bedragen dan 50% van de reissom per persoon.
8. Travelnauts is nooit aansprakelijk voor verlies of beschadiging van bagage en reisbescheiden.

Artikel 11 – Hulp en bijstand
1. Travelnauts is naar gelang de omstandigheden verplicht de reiziger hulp en bijstand te verlenen, indien de reis niet verloopt overeenkomstig de verwachtingen die deze op grond van de overeenkomst redelijkerwijs mocht hebben.
2. Indien de reis niet verloopt overeenkomstig de verwachtingen die de reiziger op grond van de overeenkomst redelijkerwijs mocht hebben wegens omstandigheden die noch aan de reiziger noch aan Travelnauts zijn toe te rekenen, draagt ieder zijn eigen schade. Voor Travelnauts bestaat deze o.a. uit de extra inzet van menskracht: voor de reiziger bestaat deze o.a. uit extra verblijf- en repatriëringkosten.
3. De reiziger is verplicht tot naleving van alle aanwijzingen van Travelnauts ter bevordering van een goede uitvoering van de reis en is aansprakelijk voor schade veroorzaakt door zijn ongeoorloofde gedragingen, te beoordelen naar de maatstaf van het gedrag van een correcte reiziger.

Artikel 12 – Klachten
1. Een geconstateerde tekortkoming in de uitvoering van de overeenkomst moet zo spoedig mogelijk te worden gemeld bij de betrokken dienstverlener, zodat deze een passende oplossing kan treffen. Indien de tekortkoming niet wordt opgelost en afbreuk doet aan de kwaliteit van de reis, moet deze onverwijld worden gemeld bij de lokale vertegenwoordiging of, indien niet bereikbaar, bij Travelnauts. De communicatiekosten worden door Travelnauts vergoed, tenzij blijkt, dat deze redelijkerwijs niet hadden behoeven te worden gemaakt. Bewijs van gemaakte kosten (nota’s) dienen getoond te worden. Indien achteraf blijkt dat de reiziger niet aan deze meldingsplicht voldaan heeft en Travelnauts niet in de gelegenheid gesteld is de tekortkoming te verhelpen, kan zijn eventuele recht op schadevergoeding worden beperkt of uitgesloten.
2. Als een klacht niet bevredigend wordt opgelost, moet deze uiterlijk binnen één maand na afloop van de reis schriftelijk en gemotiveerd worden ingediend bij Travelnauts. Als de klacht niet de uitvoering maar de totstandkoming van een overeenkomst betreft, dient deze binnen één maand na kennisname door de reiziger van de feiten, waarop de klacht betrekking heeft, bij Travelnauts te worden ingediend.
3. Op alle geschillen tussen Travelnauts en de reiziger is Nederlands recht van toepassing.