Vancouver Island met kinderen

Je gunt je kind toch de wereld!

Top 4: Bijzondere plekken Vancouver Island

Tijdens een rondreis West-Canada of Noordwest-Amerika mag een bezoek aan Vancouver Island niet ontbreken.

Dit eiland leent zich uitstekend om 2 weken op rond te reizen. Maar wat zijn nou juist de unieke plaatsen die niet mogen ontbreken? U vindt ze hieronder!

1. Port Hardy

Deze plek mag absoluut niet ontbreken tijdens een bezoek aan Vancouver Island. Port Hardy is het meest noordelijk gelegen punt waar u kunt verblijven en is gelegen aan de rand van het prachtige Cape Scott Provincial Park. Daarnaast vertrekken er verschillende ferry’s vandaan, waaronder de welbekende Inside Passage. De tocht voert u door de adembenemende Fjorden van Canada naar Prince Rupert.

2. Quadra Island

Om Vancouver Island zijn veel kleine eilanden te vinden. Eén van deze eilanden is Quadra Island. Vanaf Campbell River stapt u op de ferry en geniet u van de 30 minuten durende tocht. Een klein deel wordt bewoond, de rest van het eiland wordt gedekt met natuur. Een ideale omgeving voor de natuurliefhebber en wandelaar. Vanaf het plaatsje Heriot Bay kunt u verder varen naar Cortes Island, tevens een natuureiland waarover een rondje rijden absoluut de moeite waard is.

3.Ucluelet / Tofino

Even helemaal bijkomen in Ucluelet / Tofino. U kunt lekker relaxen aan de kust, aan een van de stranden bij Tofino, zwemmen in de oceaan, kajakken, wildlife spotten, een bezoekje brengen aan het prachtige Pacific Rim National Park. Ucluelet en Tofino liggen op ca. 30 minuten rijden van elkaar. Beide plaatsen lenen zich uitstekend voor rust en ontspannen.

4. Cowichan Lake

Minder bekend maar zeker de moeite waard is Cowichan Lake, deze plek is vooral voor de reiziger per camper. Dit meer is zuidelijk gelegen op het eiland en ligt midden tussen de bossen en bergen. Parkeer hier de camper en geniet van het meer, de natuur en de plaats The Town of Lake Cowichan, een knus plaatsje, wat als slogan heeft; Vancouver Island’s best kept secret.

Ook samen met de kinderen naar Vancouver Island? Bekijk hier alle familiereizen naar Canada.

Wilt u verder lezen, leuke reistips en foto’s bekijken, op de hoogte blijven van aanbiedingen en de reiservaringen van andere avontuurlijke gezinnen volgen?

‘Like’ ons dan op Facebook & volg ons op Instagram.