Reisverslag familie op reis door Florida, Bahama's & New York

Je gunt je kind toch de wereld!

met kinderen 16 en 13 jaar

Oeps, verslapen

Zondag 14 juli op Maandag 15 juli. Ik kan niet slapen, waarom? Te druk gehad, daarom Een dag ervoor een dierbare verloren, misschien daarom? Alles ingepakt, of…? Eeehhhh  zenuwen? Oh  super spannend, daarom? Of is alles goed geregeld, daarom… neeeeh  dat kan niet, Travelnauts heeft alles pico bello opgestuurd. Uiteindelijk viel  ik in slaap om 04.00 uur. Wekker ging, maar zeer waarschijnlijk erdoor heen geslapen. Om half zes werd ik wakker gebeld door de taxi die voor de deur stond, WAT!! Neeee, als een speer de rest aan het poetsen gekregen en hup aankleden. Zonder te ontbijten zijn we de deur uitgegaan en ja gelukkig gelukkig hadden we een avond ervoor alles ingepakt en klaargezet beneden in de hal. Half slaperig en tegelijkertijd vol enthousiasme op Schiphol aangekomen. Via zelf service desk ingecheckt, koffers afgegeven en vanaf nu kon onze vakantie beginnen, beseften we pas na ons ontbijt en niet te vergeten de koffie. Om 08.10 mochten we boarden bij KLM. Onze stoelnummers waren ook al gereserveerd door Travelnauts. Op naar Detroit luchthaven (een overstap). Hier aangekomen, mochten we na de gebruikelijke douanecontrole zelf onze koffers gaan halen wat niet lang duurde. Vervolgens 50 meter verderop weer op de band gelegd voor de Delta Airlines vlucht naar Miami luchthaven. Na een mooie vlucht van ongeveer 3 uren, aangekomen. Yes, eindelijk Miami. Binnen de luchthaven goede begeleiding gehad tot naar buiten. Je hoeft nergens te kijken op borden waar je heen moet, het sprak voor zich. We werden aangewezen naar de rij voor de taxi, die vrij snel kwam.

Miami

Op naar Hotel Marseilles aan Miami Beach. Heerlijk middenklasse hotel met ruime kamer voorzien van airco, betegelde badkamer met inloopdouche, tv, koffiezetapparaat, goede bedden, aan een drukke straat met veel beweging,  prima ligging, 10 meter verderop een bushalte, met zwembad en direct toegang naar de Beach via een prachtige/rustgevende achtertuin. Na inchecken gingen we naar onze kamer, maar wij vonden het uitzicht niet aantrekkelijk dus gevraagd voor een ander kamer aan de straat kant of beach kant. Zonder problemen omgeruild naar een hoekkamer met prachtig view over Miami aan de ene kant en andere kant  Miami Beach. Dit hotel wordt in 2014 gerenoveerd dus wij gaan zeker nog een terug.

Veel geregend in Miami, maar desondanks de eerste dag de bus gepakt voor $2 pp naar Aventura mall. Prima grote mall in de sale tijd. Je kunt de hele dag merk shoppen en er is een grote foodcourt aanwezig met verschillende keukens. Bij terugkeer naar het hotel besloten we om dagje Key West te boeken bij een touroperator en voor de dag erop Sawgrass mill. De volgende dag haalde de bus ons netjes op bij het hotel om ons rit te vervolgen in de regen naar Key West, het zuidelijkste punt van Florida. (Je kunt ook heel makkelijk met de auto daarheen, wel drie uurtjes rijden). Ook weer veel geregend zowel gaan als tijdens als terugkeer. Maar ons doel was bereikt, daar ging het om. In de avond lekker Cubaans gegeten in Lincoln Street vlakbij ons hotel. Een gezellige en dure straat met  veel eettentjes. Bij terugkeer naar ons hotel, bevonden wij ons tussen het drukke avond leven van Miami. Veel muziek, vakantiegangers of inwoners, auto’s, restaurants, cafés en winkels die tot laat open zijn, briesje van een heerlijk 25-28 graden. Kun je het je voorstellen?

Cruisen langs de Bahamas

Na een goede nachtrust kwam de bus ons weer netjes ophalen in de regen op weg naar Sawgrass mill. Prachtige, hele grote outlet waar je zeker een hele dag mee zoet bent. Foodcourt aanwezig met veel keukens. Ieder wat wils. In de avond onze vele inkopen gepropt in de koffers, want de volgende ochtend moesten we met taxi naar de haven van Miami waar het cruiseschip the Majesty of the Seas onze vakantie zou voortzetten. Ontzettend goede begeleiding weer bij de haven en ook na de gebruikelijke douanecontrole konden we aan boord van het prachtige, grote, luxe schip. In eerste instantie is het echt een ‘wauw’ gevoel, bij de allereerste stappen op de schip. Eenmaal op het schip kregen we onze sleutel tot de binnenhut en de bagage werd ook netjes bezorgd bij onze kamer  op de 2e etage. Ik was niet zo happy met onze kamer (klein, beetje krap en met ons vieren). Ach ja het waren maar 3 nachten, om alleen te slapen. Al met al; kamer was ontzettend netjes en heerlijke bedden, schone doucheruimte en toilet. Onze tijd op het schip brachten we vaak door in de vele ruimtes die er waren, waar veel vermaak was. Ieder wat wils. Prachtige ervaring en zeker de moeite waard om dat nog eens te doen, alleen niet meer een binnenhut.

De volgende dag meren aan bij Coco Cay (de eerste stop). Na het uitchecken gingen we met een  shuttle boot naar het eiland. Omdat het daarvoor had geregend en de voorspellingen niet best waren, vielen  vele  wateractiviteiten  uit. Ook de glass bottom boat. Wat wij heel graag wilden doen. Gelukkig scheen een lekkere zonnetje en onze dag op het eiland was top. Kids hebben gekozen voor snorkelen uiteindelijk en wij konden relaxen op de vele strandstoelen die er waren. Ook hebben we mogen genieten van een overheerlijke lunch op het strand, die al opgezet was door de maatschappij. Goed geregeld. Hierna keerden we terug met de shuttle boot om naar onze schip te gaan. Weer inchecken natuurlijk. Na een heerlijke douche en  wat formeler aankleden was het weer tijd voor het diner. Weer anders en een mooie ervaring om iedereen om je heen in nette kleding te zien met een relaxte uitstraling en geweldige dosis gezelligheid. Na het diner konden we heerlijk genieten van een leuke show vervolgens een danswedstrijd bij het zwembad waar er weer een diner was georganiseerd. Heerlijke avond, lekkere temperatuur, heerlijk briesje.

De volgende dag; op naar Nassau, een eiland van de Bahama’s waar er veel te zien is. Onze kids wilden graag naar Atlantis, dus hebben wij alvast geboekt op de boot (heel duur) om naar het waterpark te gaan. Het was ontzettend heet die dag  en heel druk. Kids hebben de dag van hun leven gehad. Ze hadden  zeker 1,5 uur moeten wachten voor een spectaculaire attractie. Namelijk een attractie waar er een rubberboot voor nodig is, die je vervolgens  via een glijbaan naar de haaien brengt (natuurlijk bevinden de haaien zich achter glas). Geweldige ervaring volgens onze kinderen. Missie geslaagd! Wel een korte dag. Heerlijke dag gehad en op naar ons schip weer, waar we ook weer na het dineren (dit keer casual) een heerlijke avond hebben gehad. Op tijd naar bed en inpakken want voor 24.00 uur moesten we onze koffers voor onze hut zetten, zodat deze konden worden opgehaald en vervolgens tijdig via de bagageband naar de haven werden gebracht. Weer goed geregeld hoor.

De volgende dag komen we aan bij de haven van Miami. Na de nodige controles pakten we onze koffers en gaan we richting taxi, die ons weer naar de luchthaven van Miami bracht. Hier wachtte bij de Car Rental onze huurauto op ons. Ook weer goed geregeld, mooie grote auto. Bye Bye Miami, here we come Orlando.

Orlando

Na ruim 3 uurtjes rijden, kwamen we aan bij ons hotel. Mooie goed gelegen hotel, gratis parkeren en rondom vele outlets en parken. Onze kamer is voortreffelijk ruim, vooral na de  kleine binnenhut van daarvoor. Wat een verschil. Hier moesten we wel even beseffen dat we in Orlando zijn, weer heel anders dan Miami, vele malen rustiger. Bij het hotel was er een mogelijkheid om te boeken voor de vele pretparken die er zijn in de omgeving. We hebben dus geboekt voor Seaworld , Gatorland  en Busch Garden. Alle drie de dagen heel leuk gehad. Ook zijn we naar een outlet geweest, die niet ver was van ons hotel. Weer redelijk veel ingeslagen. Na 3 nachten en 4 dagen te verblijven, was het weer tijd om de auto in te leveren.

New York

Bij de luchthaven konden we de auto inleveren en ons reis verder voortzetten met het vliegtuig naar New York. Weer goed geregeld door Travelnauts. Geen vertraging gehad en na 3 uurtjes waren we in New York. Na weer de gebruikelijke controle konden we de taxi nemen om naar ons hotel te gaan, richting Manhanttan. Een reis van ruim 50 minuten. Eindelijk zien we Times Square, het monument van WTC (het World Trade Centre), Empire State Building en nog meer highlights. Waauuuuwww… Na onze taxirit, aangekomen in hotel Holiday Inn die redelijk is en druk bezocht en ruime kamers heeft met lekkere bedden. Ook onze badkamer was ruim en netjes. Wij hadden hier ook uitzicht op een drukke straat, dus wat wil je nog meer? Nadat we waren  bijgekomen, zijn we richting Times Suare  gaan lopen. Dat viel wel tegen, omdat wij vanaf 59 street,  9th avenue naar 42 street, 6th avenue moesten lopen. Een wandel tocht van ruim een half uur. Maar Manhantan, jeetje, hoge gebouwen alsof het op je af komt en heel druk, veel shopgelegenheden. Voor ieder wat wils. Onderweg naar Times Square, kwamen we operators tegen, die tickets verkochten voor de rode en blauwe sightseeing tours. We kochten de blauwe, waarom? Omdat we die meneer toevallig tegen het lijf liepen. Hij legde ons de routes uit en we besloten om de dagen in Manhantan met de hop on hop off bus te doen.

Op naar de bus, die ons reed naar de verschillende bushaltes, waar je verder je ding kan doen. Ideaal. De laatste dag naderde, dus inpakken, de laatste highlights nog 1 keer bekijken als het nog kon. En we wilden graag nog de cruise over de rivier doen, die 2 uren zou varen, zodat we een indruk kregen van New York/Manhantan van de andere kant. Ook nog eens langs het Vrijheidsbeeld. Helaas het was nogal een afstand lopen daar naar toe, dus we misten de een na laatste boot van 1500 uur. We kwamen aan en de boot ging vlak voor onze neus weg. De volgende kwam pas om 1800 uur, maar dat was niet haalbaar omdat we rond die tijd juist richting vliegveld JFK moesten. Het Vrijheidsbeeld, ja die hadden we gezien hoor, gelukkig met de gratis ferry.

Bye Bye New York, Hello Amsterdam. Mooie prachtige herinneringen, we zijn naar de plekken geweest die  we graag wilden zien.  Wat is bijgebleven? Toch wel het monument van WTC.

We kijken erg uit naar ons volgende verre vakantie, wellicht Travelnauts?

Bekijk al onze kindvriendelijke reizen naar Amerika.