Reisverslag familie op reis door Noordoost-Amerika

Je gunt je kind toch de wereld!

met een kind van 2 en een baby

Het heeft een tijd geduurd maar hieronder een kort verslag van onze reis naar Noordoost -Amerika, kort New -England.

New England 28/6 tot 19/7 (2 volwassenen, 1 peuter en 1 baby):

De eerste stad in onze reis was de hoofdstad van de VS, Washington DC. Na het lange aanschuiven bij de security stond onze bagage al keurig op ons op te wachten. Snel een taxi naar downtown DC. We logeerde in het Hilton, op wandelafstand van het witte huis etc. Na een jetlag (lees vroege ochtend) op stap naar de grote bezienswaardigheden: congres, witte huis, Washington mem., Lincoln mem. Enz. We hadden hier graag nog een dagje langer rond gelopen maar onze huurauto wachtte ons op.

Pensilvania, Bird In Hand is een gehuchtje vlakbij Lancaster; midden tussen de liberale Amish. We werden hier hartelijk ontvangen in het Amish View Inn en het ontbijt daar spreken we nu nog over, lekker en veel. Leuke activiteiten te doen on -site. Ook is het leuk om met de auto gewoon wat rond te rijden.

New -Haven, onze tussenstop voor het Noorden. We hebben hier onze vrienden ontmoet en zei lieten ons Yale universiteit zien. Mijn vrouw waande zich een beetje op de set van een bekende studenten-serie.

Rutland in de groene staat Vermont. Wat ons verraste waren de leuke wegrestaurants. Heel pittoresk en gezellig om te stoppen voor de lunch. Verder zijn we hier gaan wandelen in de bergen. Super mooie uitzichten en echt de moeite waard om even te stoppen bij een meer om je voeten nat te maken. Vergeet je wandelschoenen niet, de hike paden kunnen stijl zijn.

Na de Green Mountains door naar de White Mountains in Jackson, New-Hampshire. Ons hotel oogde uit de 19de eeuw en dat was ook zo. Een heel gezellige entree en wat een mooi balkon. Hier kon je van een glas wijn te genieten na een dagje stappen. Let op: Hier mocht alleen uit plastiek bekers wijn gedronken worden. Spijtig dat het hotel overboekt was vanwege een huwelijk; hierdoor kwamen we een beetje in een achterkamertje te zitten. Toch kon dat de pret niet drukken. Wat je zeker moet doen: met de auto Mount Washington bezoeken.

Na al die mooie berglandschappen tijd voor wat rust in Hyannis. Hyannis is gelegen op Cape-Cod en dat merk je zodra je het hotel uitstapt: vissershaven, vissersbootjes, visrestaurants en veel Amerikaanse toeristen. Het hotel zelf was een beetje het tegenovergesteld van oude hotel in Jackson; heel erg gericht op zonnige toeristen en alles gefocust rond het zwembad. Heerlijk voor de kinderen om uren te zwemmen en voor ons om te relaxen.

Na de batterijen opgeladen te hebben aan de kust, terug naar een stad. Boston! Boston is voor de Amerikanen een hun bakermat, waar het allemaal is begonnen. De onafhankelijkheid van Engeland wordt hier duidelijk naar voren gebracht door het Freedom Trail en de verschillende historische gebouwen en monumenten opgericht ter herinnering aan die tijd. Heerlijk bruisende stad, met verschillende wijkjes en eigenlijk alles op wandelafstand. We verbleven hier in het mooie Boston Plaza op de 14de (lees 13de) verdieping en hadden een mooi uitzicht over de stad.

Met de trein van Boston naar NYC. Heerlijk om met de trein door het landschap te schuiven. Net zoals bij ons zie je de achtertuintjes van de mensen en krijg je een totaal andere inkijk dan die je gewend bent. De kinderen vonden het leuk dat ze wat konden spelen, slapen, eten en vooral; naar buiten konden kijken. Aangekomen in NYC vermoed je al dat deze stad anders is, groter! De stad die nooit slaapt, slaapt echt niet. Vanuit Hell’s Kitchen konden we met de metro alle delen van Manhattan en eromheen goed bereiken, zelfs met de buggy (Bugaboo Kameleon). Ons hotel gaf ons een grotere kamer dan we gewend waren, wat heerlijk was voor ons langste verblijf. Opnieuw veel afgesproken met onze vrienden die alle hoekjes en kantjes van de big apple hebben laten zien. Ongelooflijk! We wilde niet meer weg…

Een tip: Boek bij Travelnauts, ze hebben ons flink geholpen bij de voorbereiding van deze reis en we kunnen alleen maar goede dingen zeggen.

Bekijk hier onze kindvriendelijke vakanties naar Amerika.