Reisverslag familie op reis door Florida

Je gunt je kind toch de wereld!

met kinderen van 9 en 13 jaar

Ik kan je melden dat we heelhuids terug zijn in Nederland en dat we een fantastische reis hebben gehad met ons gezin.
We hebben voor Florida gekozen omdat we verwachten dat daar voor iedereen wat te beleven is, die verwachting is ruimschoots uitgekomen.
Daarnaast wilden we toch zo veel mogelijk zien en meemaken, dit betekend een redelijk actieve vakantie met de nodige verplaatsingen maar daardoor ook veel nieuwe indrukken.
Eigenlijk is ons niets echt tegengevallen en waren we erg tevreden met de keuzes van de hotels, compliment voor Travelnauts.

Voor de volledigheid heb hieronder de verschillende onderdelen hieronder kort beschreven met enkele mogelijke verbeterpunten.

Vliegreis Dusseldorf – Miami en retour

Zeer goed bevallen, vooraf inchecken was dus helaas niet mogelijk, maar we zaten in het vliegtuig netjes naast elkaar en op de terugreis 2 aan 2 aan het raam.
Advies is om ook de parkeerplek zo vroeg mogelijk te boeken voor de voordeligste plekken.

Autohuur

Wij waren aangenaam verrast door de efficiënte afhandeling van de autohuur ter plekke (Miami).
De verhuurlocatie staat goed aangegeven en is zeer eenvoudig te bereiken, er waren geen lange wachtrijen.
We moesten nog wel het nodige tekenen, maar hebben voor alle additionele opties bedankt zoals geadviseerd.
Wel was het noodzakelijk een Sun-pass voor de tolwegen af te nemen, hier hebben we ook profijt van gehad tijdens het reizen.

Miami

Fantastisch.
Locatie hotel was perfect, parkeren duur, ik heb uiteindelijk gekozen voor de parkeergarage in 16 street ($16 per dag ipv $35 valet)
Wij hebben ter plaatse een bus tour en de thriller boot tocht geboekt, beide waren zeer de moeite waard. (met een bon uit een reclameboekje dat in de foyer lag nog een aanzienlijke korting ontvangen).

Key West

Heerlijke sfeer, mooi hotel, prachtige sunset.
De reis duurde wel langer dan aangegeven, het is minimaal 3½ uur rijden en met een beetje oponthoud snel 4 uur.
Op de terugweg wilden we zwemmen met dolfijnen bij het Dolphin Research Center, maar helaas was dat die dag niet mogelijk, verstandig om dus vooraf te informeren.

Naples (Everglades)

Hier is echt een fout in het reisschema geslopen, de afstand is minimaal 250mls/400km en de reis duurt daarom minimaal 5 uur (ipv 240km in 3 uur zoals aangegeven)
Mooie omgeving, goede restaurants, verder erg rustig.
Airboot tocht gemaakt in Everglades city, erg leuk.

Sarasota

Heerlijke strandlocatie.
Helmsley Sandcastle is een mooie locatie, helaas kregen wij in eerste instantie een vreselijke kamer toebedeeld.
De kamer had geen uitzicht, en geen ruimte om buiten te zitten, nadat we terug gegaan zijn naar de receptie hebben we met moeite een betere kamer gekregen.
De receptioniste zij dat we slechts recht hadden op een standaard kamer en dat we moesten bijbetalen voor een upgrade, wij vonden de toegewezen kamer beneden peil en hebben aangegeven dat dit niet aan onze verwachtingen voldeed, na tussenkomst van de manager hebben we een zeer goed alternatief gekregen met een mooi uitzicht en de mogelijkheid voor de kamer buiten te zitten.

Orlando

Zeer veel vermaak, leuke omgeving voor jong en oud.
We gingen voor de pretparken, maar vonden de omgeving, de Malls en Outlets ook leuk, in de food corners kon je ook voor een gering bedrag een prima maaltijd nuttigen.

We hebben Disney’s Magic Kingdom en het Waterpark Wed ’n Wild bezocht. In de Mall’s hebben we voornamelijk kleding gekocht.

Cocoa Beach

Wederom een heel mooie locatie, het International Palm resort is wel enigszins gedateerd, maar we hebben lekker aan het strand gegeten en genoten van de golven en de gehuurde surfplank.
Zoals eerder gezegd een heerlijke vakantie, we gaan graag nog eens terug.
Wellicht is het voor jullie mogelijk om naast de standaardkamers ook de kamers in iets hogere prijsklasse aan te bieden,

Bedankt en wellicht tot een volgende keer.

Bekijk al onze kindvriendelijke reizen naar Amerika.