Reisverslag familie op camperreis door Florida

Je gunt je kind toch de wereld!

met kinderen van 7 en 8 jaar

We hebben een geweldige vakantie in Florida gehad! Natuurlijk ook mede dankzij jullie geweldige ondersteuning en hulp!

De vluchten verliepen voorspoedig en ook de door jullie gereserveerde vliegtuigstoelen waren prima geregeld.
De eerste hotelovernachting was eenvoudig maar voldeed prima, bovendien waren we natuurlijk lekker moe van de lange vlucht.

Het camper verhuurbedrijf heeft ons netjes opgehaald en duidelijke instructies gegevens over de camper. Voor ons was dit de 4e keer dat we met een camper in Florida op vakantie zijn gegaan, dus we konden mooi vergelijken. De camper zelf was ok, maar volgens ons wel al een tijdje in de verhuur… Enkele kleine mankementjes werden ter plekke snel opgelost en verder hebben we zonder problemen rondgereden.

Florida blijft natuurlijk een geweldig gebied om met een camper te ontdekken. Jiska en Donna hebben genoten van Universal Studio`s!
Ook de Everglades waren, ondanks de vele muggen, een belevenis. We hebben zelfs een nachtwandeling gemaakt met een Ranger en `s nachts alligators gespot. Allemaal erg spannend!

De Florida Keys waren perfect om even helemaal in vakantiestemming te komen. Daarna hebben we Miami, verschillende winkelcentra en natuurlijk South Beach bezocht. Als afsluiting zijn we naar Crystal River gereden. Hier hebben we gezwommen met zeekoeien die hier dit gedeelte van het jaar verblijven. Een hele unieke ervaring. Na enkele ‘rust-dagen’ in Orlando was ons avontuur helaas weer voorbij en moesten we terugkeren naar ons koude Nederland…

Al met al hebben we een geweldige vakantie gehad.

Nog enkele tips voor andere reizigers:
– Jullie geven in de informatiemap aan dat de kosten voor campsites variëren tussen 15-60 dollar per nacht. Dit was enkele jaren geleden ook het geval. Dit jaar waren de campings aanmerkelijk duurder. Ook campinggasten uit Amerika  ‘klaagden’ over de hoge tarieven.
– In december, januari en februari moet je echt reserveren! We hebben regelmatig meegemaakt dat campings volgeboekt waren. De voorgaande keren hebben wij dit enkel meegemaakt bij camping op de Keys.
– Bijna overal is gratis wifi, maar het werkt overal heel slecht. Wij zijn hier in Nederland erg verwend, in Florida liggen ze op dat gebied nog een beetje achter.

Nogmaals heel hartelijk dank voor al jullie moeite en wellicht tot een volgende vakantie!

Bekijk al onze kindvriendelijke reizen naar Amerika.