Reisverslag familie op reis door New York en West-Canada

Je gunt je kind toch de wereld!

met kinderen van 11 en 9 jaar

New York

Eindelijk was het zover: onze reis naar New York en West-Canada!

Om deze speciale reis in stijl te beginnen werden we per limousine naar ons hotel “Holiday Inn Midtown” in New York gebracht. Geweldig!

Het hotel heeft een rooftop pool op de 10e verdieping. Heerlijk om af en toe de drukte van de stad achter je te laten en natuurlijk een must als je met kinderen van 9 en 11 jaar op vakantie bent.

Op de eerste dag liepen we naar Times Square. De weg er naartoe bleek afgesloten. “Nobody is crossing this line, Obama is passing here in 15 minutes!” En ja hoor, daar kwam de enorme stoet met politieauto’s, beveiligingswagens met zwaarbewapende mannen in de achterbak en toen “The Beast” met President Obama, gevolgd door nog meer beveiliging en een zwarte ambulance (met daarin een operatiekamer). Wat een belevenis!

Highlights van New York vonden wij: het uitzicht vanaf het One World Trade Center, de Memorial site van 9-11, de Brooklyn Bridge by night, met de ferry langs het vrijheidsbeeld, the High line (park op een voormalige metrolijn), de winkels op 5th Avenue (Apple Store en een warenhuis voor meiden, waar je je pop een make over kan geven), de Lego Store bij Rockefeller Center en fietsen door Central Park.

Maar het allermooiste is het ervaren van ‘the buzz of the city that never sleeps’! Alsof je door een film loopt. Lekker ontbijten in een cafeetje, een hotdog kopen bij de typische stalletjes, mooie taxi’s , Amerikaanse auto’s en trucks. Brandweerwagens die luid toeterend en met laaiende sirene voorbij racen. Na een paar dagen riepen de kids: “Wij zijn New Yorkers!”

Op de vijfde dag van de vakantie vertrokken we met een geweldige Chevy naar het vliegveld, waar we soepeler de VS verlieten dan we toen we de VS in wilden (strenge controles)!

West-Canada: the Rockies! Calgary – Drumheller – Banff – Jasper – Clearwater – Whistler – Vancouver Island – Victoria – Ucluelet – Vancouver

Na 5 uur vliegen landen we in Calgary. We maken nog een praatje met de piloot en krijgen een warm welkom van de hostessen op het vliegveld. Het blijkt typisch voor Canada: iedereen is relaxed en vriendelijk! Op naar ons hotel naast het vliegveld. Later die dag zijn we naar het “Trampoline-walhalla The Flying Squirell” gegaan waar de kids zich lekker konden uitleven na de lange reis. Calgary heeft een mooie skyline, maar op zaterdag rond 18.00 was er –ondanks het folkfestival- weinig te beleven in de stad. Wel heerlijk gegeten in een Ierse pub onder het Sheraton hotel.

Calgary

Op 1,5 uur rijden van Calgary ligt één van de grootste vindplaatsen van dinosaurussen: the Dinosaur Badlands, een prachtig ruig landschap dat op zich al de moeite waard is om te zien. Met onze eigen dino-deskundige van 9 jaar bezoeken we het Royal Tyrell Museum in Drumheller: een must voor alle dino liefhebbers!

Banff

In Banff het Banff museum bezocht: prachtig gebouw en…je kunt hier alvast alle Canadese dieren spotten (weliswaar opgezet J).

Jasper

Daarna de Icefield Parkway van Banff naar Jasper: 3 uur lang rijden door een prachtig ruig landschap met de ene na de andere gletsjer en prachtige blauwe meren. De eerst wilde dieren zijn gespot: eekhoorns en steenbokken. Een bezoek aan de Athabrasca Glacier schijnt een must te zijn, maar het leek ons erg toeristisch, dus die hebben we overgeslagen. In plaats daarvan zijn we gaan raften op de Athabrasca River: super!
’s Avonds zaten we bij onze lodge in Jasper toen we ineens een enorme Elk (hert) voorbij zagen lopen: prachtig. We konden hem van dichtbij bekijken. En hij schopte zelfs tegen onze voetbal. De volgende dag deden we ’s avonds een Wildlife Tour. We reden voornamelijk lang de Yellow Head Highway, dus dat hadden we ook zelf kunnen doen J. Maar wel veel Elks gezien, waaronder een ‘big bull’. En heeeel in de verte zagen we vanuit de bus een beer door het bos lopen.

Clearwater

Door naar Clearwaterwaar we 3 nachten in de prachtige B&B Canadian Bear verblijven. Clearwater river is inderdaad heel helder! Mooie watervallen en relaxen op het strand van Dutch Lake, waar inderdaad veel Nederlanders zijn!

Whistler

De rit van Clearwater naar Whistler vonden wij nog indrukwekkender dan de Icefield Parkway. Ruige bergen, woestijnlandschap gevolgd de groene bergen rondom Whistler. Whistler is gezellig en levendig. The Peak to Peak Gondola is een must net als mountainbiken bij Lost Lake.

Vancouver Island

Door naar Vancouver Island: Victoria. We logeerden in de Fairmont Empress (wauw!), naar het British Columbia museum en lekker shoppen.
De volgend stop was Ucluelet het mooiste hotel van de reis: het Black Rock Oceanfront Resort. Hier komen we voor het echte werk: beren en walvissen spotten! Score: 6 beren (waaronder 2 welpjes gespot) en 6 walvissen, maar ook zeeleeuwen en 6 bold eagles! Echt een hoogtepunt van de reis!
Op zondag verlieten we het eiland en we waren niet de enigen: dat betekende 4,5 uur wachten voordat we mee konden met de ferry. Reserveren is een aanrader!

Vancouver

Tot slot een dagje Vancouver, wat eigenlijk veel te kort is om deze leuke stad te beleven. Fietsen gehuurd en naar Granville Island (oud industriegebied met overdekte markten en straattheater) gefietst. Daarna natuurlijk nog een stuk door Stanley Park gefietst we een prachtige zwarte eekhoorn spotten. Afsluitend lekker aan het zwembad gelegen en gegeten aan Coal Harbour.

Conclusie

Een prachtige reis, met als eindconclusie: we moeten nog een keer terug om de rest te zien!

De vliegreis viel ons allemaal mee. Alleen de volwassenen hadden na terugkomst last van een jetlag. Travelnauts heeft in nauw overleg met ons een hele mooie reis samengesteld. Bedankt!

Achteraf gezien hadden we wat meer rust in willen bouwen door Victoria over te slaan en een extra nacht in Ucluelet en Vancouver te zijn. Meestal sliepen waren we 2 nachten per locatie. Persoonlijk zou wat ons betreft 3 nachten beter zijn, met als consequentie: locaties schrappen en dat valt niet mee!

Bekijk al onze kindvriendelijke reizen naar Canada.