Reisverslag familie op reis door Thailand

Je gunt je kind toch de wereld!

met een kind van 4 jaar

We hebben een héérlijke vakantie gehad en mooie ervaringen opgedaan!

Alles is goed verlopen zowel de heenreis, het reizen in Thailand zelf als de terugreis. Nu inderdaad aan het ‘jetlaggen’.
We zijn goed door jullie voorbereid en ook hartelijk ontvangen in Thailand. Sowieso is de vriendelijkheid en de behulpzaamheid van de Thai erg fijn om te ervaren. En ze zijn inderdaad dol op kinderen, Ben werd er vaak verlegen van ;-).
Asian Trails, jullie partner in Thailand, was ook altijd vriendelijk en op tijd. Goed verzorgd. Ben was blij verrast met de olifantenknuffel die we de naam “Hihi” hebben gegeven (het verzonnen zusje van het olifantje HaHa in Elephant Hills :-). Alles was prima geregeld!
Ben heeft zich ook prima vermaakt in Thailand. Veel indrukken voor hem: Elephant Hills en de laatste week strand waren voor hem het leukst.

De hotels waren allen prima.
Het Chatrium in Bangkok was echt geweldig. Fantastische kamer en wow wat een ontbijt! De locatie is prima, doordat zij een shuttleboot hebben naar de pier waarvan je óf verder met de boot kan óf verder met de Skytrain. Echt een aanrader dit hotel.
De locatie en de kamer van Home Phutoey bij de River Kwai was prima. Ook leuk dat ze op hun eigen terrein een paar plekken hebben die informatie geven over de oorlog. Wel erg jammer dat de gewone zwembaden niet onderhouden waren waardoor we hier niet in konden zwemmen. Het zou allemaal wat beter onderhouden kunnen zijn. Verder zijn we daar heel vriendelijk bijgestaan en was het eten prima.
Elephant Hills en het verblijf daar was top. Begrijpelijk dat je dit terugziet in de prijs. Wat een prachtig ‘kamp’: prima service, goed eten, goede gidsen, prachtige omgeving en de tent is ook prima. Inderdaad luxe in de jungle. Ook een aanrader.
Tot slot is ook het Holliday Inn in Ao Nang ons erg goed bevallen. Onze keus was daarop gevallen vanwege de faciliteiten voor Ben en dat is ook zeker uitgekomen. Leuk zwembad met glijbanen en er is ook een Kidsclub waar Ben een paar keer is geweest. Als je de straat oversteekt sta je op het strand. De locatie van het hotel was voor ons ook goed. Ligt wat uit de drukte van Ao Nang zelf en als je wilt kan je daar in 10 minuten heenlopen of neem je de tuktuk. Vlakbij het hotel is ook voldoende eetgelegenheid. Dit hotel zou ik ook zeker aanbevelen aan anderen.

De excursies zijn ons goed bevallen, alhoewel we ons wel hebben verkeken op de hoeveelheid achter elkaar. Daar hadden we zelf beter over moeten nadenken. De eerste 1,5e week was daardoor, en doordat we steeds erg vroeg op moesten, vermoeiend. Zeker voor Ben. We hebben we in Elephant Hills ervoor gekozen om één dag vrij te nemen en te ontspannen bij het zwembad. Wellicht de suggestie om klanten daarop te wijzen. Voor ons had het denk ik geholpen als we meer rustdagen in het begin hadden ingebouwd.
Wat nog goed is om te weten is dat na aankomst met de nachttrein in Surat Thani het een uur wachten was op de transfer van en naar Elephant Hills. Op zich was/is dat geen probleem, alleen was handig geweest als we dat van tevoren hadden geweten. Dan ben je daar op voorbereid. Nu hadden we even de twijfel of het wel goed zou komen / of we op de goede plek waren.

Bedankt voor jullie inzet. We hebben dankzij jullie voorbereidingen, een zorgeloze en geweldige vakantie gehad!

Bekijk al onze kindvriendelijke reizen naar Thailand.