Leuke activiteiten in Suriname om te doen met kinderen

Samen met uw kinderen op reis naar Suriname? Maak dan tijdens de reis een aantal excursies en onderneem enkele leuke activiteiten. Onderstaande activiteiten en excursies zijn leuk voor jong en oud!

Gezinsreizenexpert Ilona op Naxos
Door: Ilona Blom
Land: Suriname
Datum: 28 februari 2020

Commewijne gebied

Het Commewijne gebied vindt u ten noorden van Paramaribo aan de overzijde van de Suriname rivier. Fiets op eigen tempo door dit prachtige gebied. Bezoek verschillende dorpjes waar vroeger suiker, cacao, koffie en katoenplantages hun glorie periode hadden.

De Commewijnerivier staat bekend om de dolfijnen die hier voorkomen. Erg leuk is om een boot tocht te maken door het gebied en de zoogdieren te spotten.

Palumeu, de Surinaamse jungle

Verblijven in de jungle van Suriname ofwel Palumeu is een hele bijzondere ervaring voor jong en oud. De lodge ligt midden in de Amazone en dat is al een hele beleving op zich. Per vliegtuig komt u aan in Palumeu. Tijdens de vlucht ziet u het regenwoud van bovenaf. Het is net alsof u allemaal broccoli’s naast elkaar ziet.

Tijdens het verblijf maakt u een wandeling naar het naastgelegen dorp. Erg leuk voor de kinderen is de kennismaking het de indianenstammen die hier leven. De wandeling en klim maar ‘Poti Hill’ zorgen voor een waanzinnig uitzicht over de bergtoppen.

Kinderen kunnen hier ook heerlijk zwemmen in de rivier en leren pijl-en-boog te schieten.

Aapje
Strand bij Galibi

De kust van Galibi

Een uniek stukje Suriname ontdekken? Ga dan naar Galibi! Het is één van de weinige plekken met natuurlijke witte zandstranden. Zwemmen is er niet toegestaan omdat het een beschermd natuurgebied is. Maar een absolute aanrader is ‘s avonds om een boot tocht te maken langs de stranden. Grote kans dat u zeeschildpadden aan land ziet komen om hun eieren te leggen. De grootste kans hierop heeft u in de periode februari – juli.

Dagtocht Brownsberg

Het Brownsberg natuurgebied ligt op circa 2,5 uur rijden van Paramaribo. Dankzij de grote diversiteit aan flora en fauna is de kans zee groot dat u veel verschillende vogelsoorten en kikkers zult zien. En uiteraard zult u de brulapen horen! Wandel naar mooie uitzichtpunten en bezoek verschillende watervallen. Even verkoeling zoeken? Daar zorgen de watervallen wel voor!

 

Brownsberg, Suriname

Canopy in Bergendal

Voor zowel volwassenen als kinderen is het mogelijk om canopy excursie te maken in Bergendal. Zwevend aan een kabelbaan raast u van boomtop naar boomtop. Voor kinderen is er een speciale kinder canopy route. Als echte Tarzan en Jane slingeren zij tussen de boomtoppen door.

Kookworkshop

Deze excursie is vooral leuk om te doen met oudere kinderen. Tijdens een kookworkshop wordt u meegenomen op een culinaire reis. Samen met uw kinderen bent u te gast bij een Surinaamse familie. Samen kookt u 2 tot 3 verschillende gerechten en leert u alles over de geschiedenis van deze traditionele gerechten. Eenmaal weer terug in Nederland, kunt u de heerlijke gerechten zelf maken en weer terug denken aan de mooie vakantie naar Suriname.

Onze familiereis naar Suriname