Onvergetelijk Namibië met de kinderen

Je gunt je kind toch de wereld!

Top 4: Meest bijzondere plekjes van Namibië

Onvergetelijke momenten met de kinderen in Namibië

Voor de Top 4 van deze week nemen we u mee naar het prachtige Namibië. Dit Zuid-Afrikaanse land biedt een afwisseling van woestijnen, nationale parken en bijzondere plekken. Travelnauts heeft een Top 4 van de meest bijzondere plekjes van Namibië voor u op een rij gezet:

1. Etosha National Park

Het Etosha National Park is het grootste beschermde natuurgebied van Namibië. De naam Etosha betekent ‘Grote Witte Vlakte van Droog Water’. Deze naam slaat op het grote deel van het park dat alleen na hevige regenval tijdelijk onder water staat. Veel Afrikaanse diersoorten kunt u in Etosha aantreffen zoals zebra’s, olifanten, giraffen, gnoes, springbokken en neushoorns. Het park beschikt over enkele waterbronnen die de wilde dieren het hele jaar door van water voorzien. Bovendien kunt u ín het park overnachten in een van de restcamps.

2. Kalahari Woestijn

De Kalahari is een halfwoestijn, waar het in het regenseizoen ook groen kan zijn. Het is een zeer gevarieerd gebied dat naast zandwoestijn ook grote stukken grassige steppe en savanne omvat. De grassige gebieden worden getypeerd door lang stug gras, stekelige struiken en acacia’s. Er leven onder andere leeuwen, hyena’s, verschillende soorten gazellen, stokstaartjes en bavianen. Bovendien is het de thuisbasis voor de San, ook wel Bosjesmannen, die hier al eeuwenlang jagen en verzamelen.

3. Sossusvlei/Deadvlei

De beroemde Sossusvlei, een zeer groot schilderachtig duingebied met rode zandduinen, bevindt zich in het Namib Naukluft National Park. In het hart van Sossusvlei vindt u Deadvlei; Deadvlei en Sossusvlei samen vormen een van de grote toeristische trekpleisters van het land. Luipaarden, cheeta’s, lynxen, zebra’s, kudu’s en giraffen: u kunt ze hier allemaal tegenkomen. U vindt hier ook ‘Duin 45’ – misschien wel de meest bekende duin ter wereld -die leuk is om te beklimmen en er zijn mogelijkheden om te gaan quad rijden in de duinen.

4. Solitaire

Het meest bekende gehucht van het Namib-Naukluft National Park is zonder twijfel Solitaire. Ooit was het plaatsje deel van een Toyota-advertentiecampagne. Mede door de Nederlandse schrijver Ton van der Lee is het gehucht internationaal bekend geworden. De schrijver zocht eenzaamheid en vergetelheid in de Namib-woestijn, bivakkeerde er een jaar lang tussen het niets, maar besloot toch om er een restaurant en een kleine camping te beginnen. Zijn Hollandse appeltaart is er legendarisch geworden en is nog altijd te koop nu de schrijver zelf vertrokken is.

Ook samen met de kinderen naar dit prachtige land? Bekijk hier alle familiereizen naar Namibië.

Volg Travelnauts op Facebook en Instagram
Wilt u verder lezen, leuke reistips en foto’s bekijken, op de hoogte blijven van aanbiedingen en reiservaringen van andere avontuurlijke gezinnen volgen?
‘Like’ ons dan op Facebook en volg ons op Instagram.