Reisverslag familie op reis door West-Australië

Je gunt je kind toch de wereld!

met kinderen van 8, 10 en 14 jaar

We zijn weer thuis! De terugreis ging super voorspoedig en de jetlag valt ook wel mee. Het was een geweldige reis en willen jullie en het hele team enorm bedanken voor de goede zorgen en support!
De highlights van de kinderen (en ons) zijn:
Kalbarri: wandelen langs de zee en de walvissen spotten en uit het water zien springen. ‘s ochtends de pelikanen voeren was ook heel leuk! Het is sowieso een heel leuk plekje. De familiefoto bij nature’s window bij zonsondergang is een topfoto!
Monkey Mia: super gaaf die dolfijnen die je bijna kan aanraken. We hebben daar een kano gehuurd en ze kwamen zo dichtbij! Heel speciaal. Keet en Morris trilden steeds van genot en spanning als er weer een dolfijn bovenkwam en zijn waterstraal uitblies. Het was Teun zijn idee om de kano te huren. We hadden hem eigenlijk voor een uur, maar nadat Teun, Keet en ik deze ervaring hadden gehad ben ik teruggegaan om Susan en Morris op te halen en nog een keer te gaan. Maar goed ook. De volgende dag deden we het nog een keer, echter geen dolfijn gezien…
Exmouth: snorkelen en over het strand struinen bij Turquoise bay. Exmouth is wel nog 140km verder dan Coral bay, dus het was wat langer rijden dan aangegeven. En eigenlijk moet je daar 2 dagen zijn. Dus een dag langer. Zoveel te doen. Tours kun je beter ook vantevoren regelen. We zagen daar midden in het dorp ook een Emu over straat wandelen. Zo grappig.
Karijini: wij vonden de Kalamina gorge heel mooi en rustig. Dat is n aanrader. Fortescue falls was ook prachtig. Morris zei “ ik heb nog nooit op zo’n mooie plek gezwommen – gaf dat de natuur dat maakt”. Sowieso ook spannend in de tent en ‘s nachts hoorden we dingo’s. Op weg naar het park zagen we er touwens een lopen. Dat was cool.
Port Hedland was eigenlijk helemaal niets. Het hotel was ook echt heel matig. Oud, vies etc. Die zou ik er in het vervolg niet meer in zetten. Dan maar een hele lange rit van Karijini naar Broome. De rit Port Hedland – Broome hebben wij trouwens een stuk sneller gedaan dan in de planning stond.
Broome was fantastisch. Heerlijk resort, prachtig strand, leuk plaatsje. Zwembad was favoriet bij de kids. Na het harde werken de afgelopen 10 dagen super tot rust komen! Zonsondergang samen met Susan was heel romantisch..
Toen naar Sydney. Ook echt een highlight. Voor ons extra speciaal omdat we er 3 jaar gewoond hebben. Adina apartments was heel goed. Schone, nette kamers, top plek. We hebben de wandeling van Coogee naar Bondi gedaan die heel leuk was, ondertussen koffie en lunch en wederom veel walvissen. Taronga Zoo was ook een echte topper, net als het Aquarium. Extra leuk omdat we de eerste twee weken al zoveel wildlife hadden gezien. Nu dan nog in keer bij elkaar. De ferry naar de Zoo was ook weer speciaal en levert mooie pics op. Verder hebben we de laatste avond bij café Sydney gegeten met zicht op harbour bridge en opera house. En we hebben nog een walvis tour gedaan. 3 van de 5 waren zeeziek, maar het was wel speciaal. Die tour hadden we ook in Broome geboekt maar werd daar door de wind gecancelled. Ik vond het heerlijk om gewoon wat door de buurt te wandelen en Susan en ik hebben veel koffiemomentjes gepakt (overal tijdens de reis trouwens).
Cathey Pacific was topmaatschappij met mooie vliegtuigen, aardige en klantvriendelijke stewardessen, alles op tijd en leuke feature dat ze twee camerapunten hebben waar je steeds kunt volgen wat de piloten zien.
De locaties bij Kalbarri, Monkey Mia, Exmouth waren ook prima. Perth was niet top. Niet schoon, heel basic en niet echt n warme ontvangst. Na zo’n lange vlucht moet je eigenlijk in een warm bad aankomen. Ik heb daar zelf de keuze gemaakt low budget te gaan, maar dat moet je nieuwe klanten eigenlijk uit hun hoofd praten.
De auto was prima, maar voor Karijini zou het toch beter zijn om een 4wd te hebben. Wij kwamen in Broome aan met een grote ster in de ruit en we bleken op de parkeerplaats van het resort ook n lekke band te hebben. Goede timing! Maar de banden hebben het vooral in Karijini flink te verduren gehad denk ik.
Overall, dus echt top! Beste vakantie ooit!