Waar wilt u heen?
Vertrek datum tussen

Thailand

Bangkok, River Kwai, wilde dieren en strand

Wat is er nu leuker dan in een drijvend hotel te slapen, olifanten te wassen en op witte zandstranden te spelen? Tijdens deze reis is het allemaal mogelijk. Het begint in Bangkok, waar zoveel te beleven valt; van de traditionele drijvende markt (u moet er wel vroeg voor opstaan) en een echt gouden sprookjeskasteel tot een spetterend waterpretpark. De beroemde ‘Bridge on the River Kwai’, overnachten midden in de jungle! Luisterend naar alle jungle geluiden valt u heerlijk in slaap. Vervolgens reist u per nachttrein naar het zuiden. In Elephant Hills verblijft u in de jungle. Let op of u de neushoornvogel ziet overvliegen. In Krabi waant u zich in een paradijs en kunt u bijkomen van al de mooie indrukken van de afgelopen dagen. Deze reis is geschikt voor families met kinderen van alle leeftijden. Het verblijf in Bangkok en op uw strandbestemming is in een goed middenklasse hotel, het verblijf bij de River Kwai is vrij eenvoudig, maar wel avontuurlijk. U verblijft tijdens deze reis ook in luxe tenten.

Reviews

Thailand Familie Dijkstra in Thailand 31 juli 2018 Fabian’s moeder komt ons ophalen om ons in de stromende regen naar het...
  • Fietsen in Bangkok
  • Drijvende markt
  • Kanoën
  • Watervallen
  • Jungle wandelingen
  • Olifanten wassen en voeren
  • Witte zandstranden
  • Snorkelen

Overzicht dag tot dag

Dag 1 Amsterdam – Bangkok
Dag 2 Aankomst Bangkok
Dag 3 en dag 4 Bangkok
Dag 5 Bangkok – River Kwai
Dag 6 River Kwai
Dag 7 River Kwai – Bangkok – Surat Thani
Dag 8 Surat Thani – Khao Sok National Park / Elephant Hills
Dag 9 Elephant Hills
Dag 10 Elephant Hills – Krabi
Dag 10 – dag 16 Krabi
Dag 16 Krabi – Amsterdam

Thailand

Programma

Dag 1
Amsterdam – Bangkok
U vliegt van Amsterdam naar Bangkok. Aankomst is de volgende dag.

Dag 2
Aankomst Bangkok

Verblijf: Anantara Sathorn

Na aankomst wordt u opgehaald van de luchthaven en naar uw hotel gebracht.

Bangkok
Bangkok is de stad van de mystieke tempels en drijvende markten, maar ook van een rumoerige verkeerschaos, de futuristische skytrain en een roerig nachtleven. Een stad van contrasten die onderdak biedt aan zo’n tien miljoen inwoners. De gouden tempeldaken staan zij aan zij met de strakke skyline van torenhoge wolkenkrabbers.

De boeddhistische heiligdommen liggen dicht bij elkaar in het oudste gedeelte van Bangkok. Steek de Chao Phraya over per pont en bezoek de indrukwekkende Tempel van de Dageraad, Wat Arun. Een bezoek aan het koninklijke Grand Palace mag u ook niet overslaan.

Anantara Sathorn
Een luxe hotel/appartementencomplex gelegen in een van de zakendistricten van Bangkok. Zeer goede prijs-kwaliteitverhouding. U beschikt over een suite met 2 aparte slaapkamers en een woonkamer.

Dag 3 en dag 4
Bangkok

Verblijf: Anantara Sathorn

U heeft twee hele dagen om op ontdekking te gaan in Bangkok.

Activiteiten: fietsen door Bangkok, de drijvende markten, waterpark, Koninklijk Paleis, rivier cruise, sloppenwijk en winkelen.

Dag 5
Bangkok – River Kwai

Verblijf: Jungle Rafts

’s Ochtends wordt u opgehaald bij uw hotel in Bangkok en reist u naar Kanchanaburi; de plek waar geallieerde krijgsgevangenen in de Tweede Wereldoorlog de wereldberoemde spoorweg naar Myanmar en de Brug over de Kwai-rivier hebben aangelegd.

U overnacht in een drijvend hotel. Indien gewenst kunnen wij u ook een hotel op het vaste land aanbieden.

Tijdens uw verblijf bij de Jungle Rafts zijn vrijwel alle excursies inbegrepen. U bent vrij om hieraan deel te nemen.

Kanchanaburi
Kanchanaburi is gesticht als verdedigingspost tegen de Birmezen. De stad was namelijk een populaire plaats op de invasieroute. In de Tweede Wereldoorlog werkten duizenden geallieerde krijgsgevangenen aan de Birma-spoorlijn; de spoorlijn langs de oude Birmese invasieroute (tegenwoordig: Myanmar). Het werd ook wel de ‘Dodenspoorlijn’ genoemd vanwege de 16.000 krijgsgevangenen en 90.000 Aziatische werkkrachten die tijdens de aanleg stierven aan ondervoeding, tropische ziekten en mishandeling. De 415 kilometer lange spoorlijn moest een aanvoerroute worden voor onder meer de Japanse verovering van Myanmar. Een van de meest beruchte plekken langs de spoorlijn was de Hellfire Pass, een 1200 meter lange en 5 meter brede passage door een berg die onder erbarmelijke omstandigheden door krijgsgevangenen en dwangarbeiders is uitgehakt. Vele, met name Australische en Britse, gevangenen vonden hier de dood. ’s Nachts werd de passage verlicht door olie- en carbidlampen, vandaar de naam Hellfire Pass. Een klein herdenkingsmuseum is tegenwoordig bij deze passage te bezichtigen. Diverse musea en geallieerde begraafplaatsen zijn te bezoeken in de omgeving. Ook Nederlandse soldaten liggen hier begraven.

Jungle River Rafts
Een beetje magisch is het wel. Het is een drijvend hotel, aan de River Kwai, midden in de jungle! Verwacht u niet te veel luxe hier. Alle basisfaciliteiten zijn aanwezig, bed, toilet, douche (zonder warm water) en een hangmat voor de kamer. Bijzonder is het Birmese personeel en de sfeer in de avond als de olielampjes aan gaan.

Dag 6
River Kwai

Verblijf: Jungle Rafts

Vandaag brengt u een bezoek aan het dorp van een lokale stam: de Mon tribe. De middag is ter vrije besteding en u heeft een ruime keuze uit activiteiten die u kunt ondernemen. U kunt onder meer gaan zwemmen, kanoën of Erawan watervallen bezoeken. Wist u dat de rivier maar liefst 380 kilometer lang is.

Dag 7
River Kwai – Bangkok – Surat Thani

Verblijf: 1e klas slaapcoupé

Vandaag kunt u nog een duik nemen in het water of lekker relaxen. Na de lunch gaat u met de trein van Wang Po naar Nam Tok, een circa 1 uur durende rit over het originele spoor ‘Death Railway’. Bij Nam Tok wordt u weer opgehaald en naar het treinstation in Bangkok gebracht. Hier volgt uw rit naar het zuiden van Thailand in een nachttrein; een spannende ervaring voor de kinderen. Indien gewenst kunnen we u ook vliegtickets naar het zuiden aanbieden.

De nachttrein naar Surat Thani vertrekt rond 19.30 uur. U verblijft in een eerste klasse softsleeper coupé met airconditioning.

Dag 8
Surat Thani – Khao Sok National Park / Elephant Hills

Verblijf: Luxe tent

Bij aankomst in Surat Thani wordt u opgehaald en naar Khao Sok National Park gebracht; hét hoogtepunt van uw reis. U verblijf namelijk in het luxe ‘glamping’ tentenkamp en kruipt in de rol van olifantenverzorger. Een unieke belevenis: u komt oog in oog te staan met de Aziatische olifant en ervaart hoe deze bijzondere dieren leven, eten en gewassen worden.

U combineert een verblijf in het Elephant Hills Camp met een nacht in het drijvende tentenkamp op het prachtige Cheow Larn meer.

Khao Sok National Park
Khao Sok is een groot nationaal park, gelegen in het centrale deel van zuidelijk Thailand. Dit uitgestrekte regenwoud herbergt veel tropische dieren, variërend van olifanten en stekelvarkens tot neushoornvogels en bijzondere vissen. De meeste dieren zijn echter vrij schuw en laten zich niet makkelijk zien. Ze leven bijvoorbeeld in de toppen van de bomen, zoals eekhoorns en apen, of ze zijn alleen ’s nachts actief, zoals stekelvarkens en vleermuizen. Veel nadrukkelijker aanwezig is wel het planten- en insectenarsenaal van een oerwoud. Ook aan ongewervelde dieren en vogels is absoluut geen gebrek. Apen zult u echter hoogstwaarschijnlijk wel spotten en zonder twijfel gaan horen tijdens deze trip!

Word olifantenverzorger!
Vandaag heeft u uitgebreid de kans om kennis te maken met de bijzondere Aziatische olifant. Uw gids en de olifantenverzorgers (‘mahouts’ genaamd) geven u uitleg over het leven van de olifanten. Vervolgens bereidt u de maaltijd voor de olifanten en mag u uw volledige mand vol gevarieerd voedsel aan deze indrukwekkende dieren voeren. Vooral uw kinderen zullen het geweldig vinden wanneer de bamboestengels en bananen door een vriendelijke olifantenslurf uit hun handen worden genomen. Het avontuur is nog niet voorbij; ervaar hoe  de olifanten een (modder)bad nemen in de waterpoel bij het kamp. Hierna is het uw beurt… samen met uw kinderen geeft u uw eigen olifant een volledige wasbeurt; van het schoon schrobben tot het schoonspuiten. Ook kleine olifantjes zijn aanwezig, voor de kleinere kids, en uiteraard houdt de mahout altijd een oogje in het zeil. Een unieke belevenis en onvergetelijk voor de kinderen!

Boottocht over de Sok rivier
Na de lunch in buffetvorm, wordt u meegenomen naar de rivier waaraan het kamp gelegen is. Na een korte instructie krijgen u en uw kinderen een zwemvest aan en stapt u in een rubberen boot/raft. U hoeft zelf alleen maar achterover te zitten en te genieten van de prachtige omgeving; een mix van oerwoud met kalkstenen rotsen en bergen, terwijl uw gids stroomafwaarts af en toe bijstuurt.

Luxe tent
U overnacht in uw eigen luxe tent, met vaste bedden en een badkamer met warm en koud water. De deuren en ramen van de tenten zijn bedekt met klamboe en canvas flappen, zodat insecten en reptielen buiten blijven. Er is ook een zwembad bij het complex aanwezig.

Dag 9
Elephant Hills

Verblijf: luxe drijvende tent

Vandaag wordt u gewekt door de junglegeluiden om u heen en staat het ontbijtbuffet voor u klaar. Hierna reist u door naar de volgende plek in Khao Sok National Park: Elephant Hills Rainforest Camp. Maar niet voordat u volop heeft genoten van de prachtige tocht om hier te komen…

Per minivan wordt u meegenomen naar een lokale Thaise markt, waar u een kijkje kunt nemen en u zich even helemaal tussen de ‘locals’ bevindt. Vervolgens zet u koers richting de Ratchaprapa Dam: een indrukwekkende dam op het Cheow Larn meer waar u een korte fotostop maakt voor het indrukwekkende uitzicht. Tien minuten later komt u aan bij de pier van het meer, waar longtail boats klaarstaan om u mee te nemen naar het drijvende tentenkamp.

Dag 10
Elephant Hills – Krabi
Verblijf: Centara Grand Resort & Villas

Na uw nacht in de luxe drijvende tent, wacht u een lekker ontbijt in het centrale restaurant van het kamp. Vervolgens heeft u de mogelijkheid om met een gids op pad te gaan; maak een wandeltocht door het regenwoud en ga op zoek naar exotische planten, tropische hardhouten bomen, orchideeën, palmen, varens en bamboebomen. Met een beetje geluk spot u wellicht ook een neushoornvogel of makaak- en bladapen!

Na de lunch wordt u opgehaald door de longtail boot en vaart u in een half uur terug naar het vaste land. Hier wacht een minibus van Elephant Hills u op om u naar Krabi te brengen.

Krabi
Krabi is gelegen op het vasteland en kenmerkt zich door de oude lijmsteenformaties, de mooie stranden en kalksteen kliffen. In de prachtige natuur vindt u watervallen, warmwaterbronnen, grotten, lagunes, ongerept oerwoud op berghellingen en tropische bounty-eilandjes. De schilderachtige eilandjes rondom Krabi rijzen steil omhoog uit zee. Men gelooft dat Krabi de woonplaats is geweest van de eerste Homo Sapiens. De vele gevonden voorwerpen in dit gebied, zoals stenen gereedschap, aardewerk en overblijfselen van menselijke skeletten vormen hiervoor het bewijs.

Centara Grand Beach Resort & Villas
In dit luxe hotel kunt u nagenieten van uw droomvakantie. Het beschikt over een privé-strand gelegen in een afgeschermde baai, een beachfront zwembad, een kinderzwembad, vier restaurants en een luxe spa. Er is een ruime keuze aan (water)sporten. Voor de kinderen is er een gezellige kidsclub.

Dag 10 – dag 16
Krabi
Verblijf: Centara Grand Resort & Villas

U kunt deze dagen heerlijk bijkomen op het strand en er op uit trekken in de omgeving.

Activiteiten: zwemmen en snorkelen, Railay Beach, Krabi’s Tijgergrot, mountainbiken, bounty-eilanden in de omgeving, kajakken en kanoën.

Dag 16
Krabi – Amsterdam

U wordt naar de luchthaven van Krabi gebracht. Van hieruit vliegt u via Bangkok terug naar Amsterdam. Hier komt u dezelfde dag aan.

Thailand

Prijzen

De prijzen voor de arrangementen zijn afhankelijk van vertrekdatum, duur van uw verblijf, hotelkeuze, gezinssamenstelling en verzorging. Vraagt u gerust een vrijblijvend reisvoorstel aan voor een gedetailleerd kostenoverzicht. Ter indicatie: € 1.895,- per volwassene in het meest voordelige seizoen tot € 2395,- in het hoogseizoen. Kinderen krijgen 25% korting op de vliegtickets en baby’s (tot 2 jaar) krijgen tot 90% korting op de vliegtickets.

Inclusief:
– Intercontinentale retourvlucht, inclusief luchthavenbelasting
– Binnenlandse vlucht, inclusief luchthavenbelasting
– Slaapcoupé van Bangkok naar Surat Thani (voorkeur 1e klasse)
– Privé vervoer van en naar de luchthavens
– Alle overnachting in de aangegeven hotels
– Maaltijden zoals aangegeven
– River Kwai arrangement inclusief maaltijden (3 dagen/2 nachten)
– Olifantensafari inclusief maaltijden (3 dagen/2 nachten)
– Inclusief vervoer van uw hotel naar Elephant Hills en v.v.

– Verrassing voor uw kinderen!

Exclusief:
– Fooien
– Persoonlijke uitgaven
– Aangegeven, optionele excursies
– Overige maaltijden
– Reis- en annuleringsverzekering

Thailand

Praktisch

Terug naar reviews

Thailand

Familie van Dijk in Thailand

Na 10 uur vliegen met de blauwe zwaan, komen we in wereldstad Bangkok aan.

De eerste dag gaan we met Co van Kessel fietsen en varen kriskras door de stad, we krijgen een heerlijke lunch en proeven van alles wat. De schoolmeisjes vinden onze grote blonde Rinus interessant wanneer hij voorbij fietst, en giechelen zij in hun hand.

River Kwai Jungle Rafts is de volgende plek waar we zijn, romantisch bij de olielamp genietend met een glaasje wijn. Overdag met een zwemvest aan in de snelstromende rivier, hebben de van Dijkkies enorm veel plezier!

Brug, museum, begraafplaats, Hellfire pass van Birma spoor, dat maakt wel een onuitwisbare indruk hoor.

Bij de Erawan watervallen kan iedereen lekker afkoelen, maar als je niet beweegt dan zul je wat voelen. De visjes kriebelen en knabbelen langs je heen, de dode huidcelletjes zijn weg meteen.

De laatste dag in Thailand breekt aan, het wordt tijd om naar Kuching in Sarawak te gaan. In het National park hebben we orang oetans gespot, s’avonds tussen locals vis gegeten op plein topspot.

Met auto en boot naar Bako national park de volgende dag, als Tarzan aan een liaan geslingerd gewoon omdat het mag. Cobrarots in zee, neusapen gezien en een wild zwijn, wat een avontuur om in de jungle te zijn.

Na het ontbijt staat een volgend avontuur te wachten, de van Dijkkies gaan in Batang ai bij de Iban stam overnachten. Kip klaargemaakt in bamboe wordt gegeten op de grond, extra lekker met zelfgemaakte rijstwhisky in de mond.

Pijltjes blazen met stamhoofd zoals vroeger op een dier, muziek maken met de kindjes en zwemmen in de rivier.

De dag erna bijkomen in een resort en dan vlug, door de toppen van de jungle wandelen via een hangbrug.

Vliegen naar Kuala Lumpur is wat de familie gaat doen, op de KL toren geeft mama Petronas een dikke zoen.

Shoppen, eten, nationaal paleis en KL Bird Park bezocht, in Chinatown “echte” merkkleding gekocht.

Na 2 nachtjes KL met een vlucht naar Kota Baru van een uur, komen we terecht in de rust van de Maleisische natuur.

Vanuit Pasir Belanda fietsen door de dorpjes heen, er wordt naar ons gezwaaid door iedereen.

Eten doen we bij de buurvrouw want zij kookt lekker, gaat de volgende dag alweer vroeg de wekker.

De laatste vijf dagen is het bijkomen van alle belevenissen, in de Chinese Zuidzee ontspannen snorkelen tussen vissen. Op Gemia Island is het rustig, kalm en bijkomen, met een uitzicht waarvan je alleen kunt dromen.

Snorkelend in de zee wordt Teun enthousiast, we worden met bezoekjes van Nemo en rifhaai verrast. De turtles komen onze laatste nacht uit het ei, ze lopen via strand de zee in, en zijn helemaal vrij.

Na 23 dagen is het avontuur in Zuidoost Azië gedaan, met een berg aan herinneringen naar huis, en zeer voldaan.