Waar wilt u heen?
Vertrek datum tussen

Amerika

West-Amerika; De leukste highlights voor het hele gezin

Wilt u alle highlights van West-Amerika combineren in één onvergetelijke vakantie? Dat kan tijdens deze vierweekse rondreis langs de leukste steden, meest bekende natuurparken èn de iets minder bekende ‘sights’ die zeker ook een bezoekje waard zijn! U bezoekt de steden San Francisco, Las Vegas, San Diego en Los Angeles. Daarnaast heeft u uitgebreid de tijd om de meest beroemde parken als Yosemite, de Grand Canyon, Bryce Canyon en Monument Valley te bekijken. Maar ook de ‘iets minder bekende’ pronkstukjes der natuur, zoals Canyon de Chelly en Moab -waar u jeepsafari’s en wildwater raft excursies kunt boeken, staan op uw programma. Een prachtige rondreis waarbij natuur & steden en avontuur & pretparkvertier goed met elkaar worden afgewisseld. Deze reis is geschikt voor gezinnen met kinderen van alle leeftijden en op alle locaties verblijft u in hotels met zwembad.  Deze route is slechts een voorbeeld; extra overnachtingen om het schema op uw wensen aan te passen of juist een inkorting van het programma indien u wat minder tijd heeft, behoren tot de mogelijkheden. Wij stellen uw ideale rondreis graag op maat voor u samen.

Reviews

Amerika Familie van Driel in West-Amerika en Hawaii Beste Jessica, Ingrid, Sorry voor de late reactie….. maar we hebben het echt super gaaf gehad....
 • Disney Land
 • Alcatraz
 • Grand Canyon
 • Las Vegas
 • Yosemite
 • Bryce Canyon
 • Cable Cars
 • Dolfijnen trainen
 • Stranden

Overzicht van dag tot dag

Dag 1 Amsterdam – San Francisco
Dag 2 San Francisco
Dag 3 San Francisco
Dag 4 San Francisco – Yosemite National Park (Reisafstand: 250 km, circa 3 uur)
Dag 5 Yosemite National Park
Dag 6 Yosemite National Park – Mammoth Lakes (Reisafstand: 160 km, circa 2 uur)
Dag 7 Mammoth Lakes – Death Valley (Reisafstand: 330 km, circa 3,75 uur)
Dag 8 Death Valley – Las Vegas (Reisafstand: 190 km, circa 2,5 uur)
Dag 9 Las Vegas
Dag 10 Las Vegas – Bryce Canyon (Reisafstand: 400 km, circa 4,5 uur)
Dag 11 Bryce Canyon
Dag 12 Bryce Canyon – Capitol Reef National Park (Reisafstand: 215 km, circa 3 uur)
Dag 13 Capitol Reef National Park – Moab/Arches National Park (Reisafstand: 250 km, circa 3 uur)
Dag 14 Moab
Dag 15 Moab – Monument Valley (Reisafstand: 270 km, circa 3,25 uur)
Dag 16 Monument Valley
Dag 17 Monument Valley – Canyon de Chelly (Reisafstand: 175 km, circa 3,25 uur)
Dag 18 Canyon de Chelly – Grand Canyon/South Rim (Reisafstand: 450 km, circa 5,5 uur)
Dag 19 Grand Canyon
Dag 20 Grand Canyon – Palm Springs/Joshua Tree National Park (Reisafstand: 665 km, circa 7 uur)
Dag 21 Palm Springs/Joshua Tree National Park
Dag 22 Palm Springs – San Diego (Reisafstand: 200 km, circa 2,5 uur)
Dag 23 en dag 24 San Diego
Dag 25 San Diego – Los Angeles (Reisafstand: 200 km, circa 2 uur)
Dag 26 en dag 27 Los Angeles
Dag 28 Los Angeles – Amsterdam
Dag 29 Aankomst in Amsterdam

Amerika

Programma

Dag 1
Amsterdam – San Francisco
Verblijf: Holiday Inn Golden Gateway

Na aankomst in San Francisco gaat u op eigen gelegenheid (per taxi of subway) naar uw hotel.

U kunt de huurauto bij aankomst ook direct ophalen op de luchthaven maar we raden u dit niet aan, u heeft in San Francisco namelijk nog geen auto nodig. Het is leuker en handiger om de stad per Cable Cars te ontdekken. U hoeft dan ook geen parkeerkosten te betalen. En het is natuurlijk al een attractie op zich om met deze leuke Cable Cars mee te gaan!
De taxikosten bedragen ca. $ 60,- totaal, per openbaar vervoer zijn de kosten ca. $ 6,- per persoon (onder voorbehoud van wijzigingen). Er is een goed openbaar vervoerssysteem.

Welkom in San Francisco!
Fishermans Wharf, Cable Cars, de Golden Gate Bridge… u heeft er allemaal wel eens van gehoord en waarschijnlijk beelden van gezien op televisie. San Francisco telt vele bekende highlights en vormt een prima startpunt voor uw rondreis door West-Amerika. Het is een fascinerende stad met een Europees karakter en veel charme. Bij de haven wordt het geluid van de meeuwen overstemd door misthoorns en de bellen van de cable cars. Terwijl u de zeehonden op de pier bekijkt wordt uw aandacht afgeleid door de heerlijke geuren die uit de keukens van de vele internationale restaurants naar buiten komen. En de Amerikaanse straten worden afgewisseld met smalle kronkelwegen en Victoriaanse huizen. Dat is San Francisco: sfeervol en afwisselend, een Amerikaanse metropool met Europees tintje. Tijdens een stadsrondrit kunt u kennismaken met de vele beroemde bezienswaardigheden. Bezoek de unieke Fisherman’s Wharf, loop over de Golden Gate Bridge en maak een tripje naar Alcatraz, de gevangenis met het mooiste uitzicht ter wereld. Maar ook een excursie buiten de stad naar Muir Woods, Napa Valley of Monterey is aan te raden. U zult zich absoluut niet vervelen in ‘the Golden Gate City’.

Holiday Inn Golden Gateway
Het Holiday Inn San Francisco Golden Gateway Hotel is gelegen in het centrum van de stad, in de bekende wijk Nob Hill. Alle attracties zijn vanuit deze uitvalsbasis goed bereikbaar en vlakbij het hotel bevindt zich een cable car stop. Op het terrein van het hotel vindt u café Marlette, waar dagelijks een ontbijtbuffet en diverse lunchgerechten worden geserveerd. Ook de Interlude Bar & Grill ligt op het terrein en biedt klassieke cafégerechten voor het diner. Alle kamers beschikken over een flatscreen televisie en draadloos internet. Daarnaast is een 24-uurs fitnesscentrum aanwezig en kunt u gebruik maken van het buitenzwembad. Het Holiday Inn Golden Gateway is één van de weinige centrale stadshotels in de middenklasse categorie dat over een zwembad beschikt, ideaal voor uw kinderen!

Dag 2
San Francisco
Verblijf: Holiday Inn Golden Gateway

San Francisco staat bol van de attracties en activiteiten die u kunt ondernemen. Wat dacht u van de volgende ideeën:

* Breng een bezoek aan Fisherman’s Wharf. Door de overweldigende verzameling van kleuren en reclameborden heeft deze pier een grote aantrekkingskracht op toeristen en dagjes mensen. Tussen de slenterende bezoekers staan veel straatmuzikanten en artiesten. Als u een visliefhebber bent dan is dit de plek waar u heen moet. Er wordt verse krab, kreeft, garnalen, mosselen of vis aangeboden en klaargemaakt waar u bij staat. Vanaf deze plek vertrekt ook de boot naar de voormalige gevangenis Alcatraz, waarvoor het zeker de moeite waard is om een plekje op te reserveren. Naast Fisherman’s Wharf ligt Pier 39, waar u veel toeristische winkeltjes, attracties voor kids en restaurants kunt vinden. Bewonder hier de pelikanen en zeeleeuwen, die lekker liggen te zonnen. Verder zijn er veel straatartiesten en vindt u hier het Aquarium of the Bay.

* Maak een rit met de uiterst beroemde cable car. Tevens is het ideaal om op deze wijze een goed overzicht te krijgen van het gezellige San Francisco.

* Een bezoekje aan de San Francisco Zoo mag bij een meerdaags bezoek aan de stad niet ontbreken!

* Bezoek het Aquarium of the Bay. Dit aquarium telt meer dan 20.000 dieren en bestaat uit gefilterd zeewater. Een leuk en educatief uitstapje voor de kinderen.

* Wanneer u de Painted Ladies bezoekt, zou u bijna gaan denken dat ze een bouwpakket zijn. Zo ogen deze zeven perfecte Victoriaanse huizen op een rij bij Alamo Square. Met de Painted Ladies op de voorgrond en een geweldig uitzicht over San Francisco op de achtergrond, alleen een fotostop de moeite al waard.

* Loop over de beroemde Lombard Street, de ‘meest bochtige straat ter wereld’. In de lente en zomer wordt de straat opgevrolijkt met perkjes vol met in bloei staande bloemen, waar auto’s van toeristen en bezoekers van San Francisco zich een weg tussen banen. Het prachtige uitzicht over Russian Hill & Coit Tower is verrassend.

* Verder mogen een wandeling/fietstocht over de Golden Gate Bridge en een bezoekje aan Ocean Beach niet op uw lijstje ontbreken!

Dag 3
San Francisco
Verblijf: Holiday Inn Golden Gateway

Nog enkele tips voor u uitgelicht:

* Golden Gate Bridge
Dit is één van de meest bekende ‘landmarks’ ter wereld, laat staan van San Francisco. De indrukwekkende roodgekleurde hangbrug werd in 1937 opgeleverd na 4 jaren van bouwwerkzaamheden. Het is een technisch meesterstuk van 2,7 kilometer lang en tot de dag van vandaag zijn de hoge Art-deco torens een attractie op zich. Een fiets- en voetpad aan beide kanten van de weg geeft voetgangers en fietsers de gelegenheid om de brug over te steken. Hierbij kunt u genieten van een prachtig uitzicht over de baai en de schepen. Houdt u er wel rekening mee dat het door de harde wind behoorlijk koud kan zijn op de brug. Met de auto kan de brug overgestoken worden om naar Saulsalito of Tiberon te gaan. Wanneer u na het passeren van de brug (vanuit de stad) direct rechts afslaat, kunt u naar een prachtig uitzichtpunt rijden. Er is voldoende parkeergelegenheid, dus neemt u vooral uw camera mee en laat u vereeuwigen met de Golden Gate brug op de achtergrond.

* Bezoek gevangeniseiland Alcatraz
Alcatraz is een eiland in de baai van San Francisco. Een bezoek aan de wereldberoemde gevangenis die op het eiland staat mag zeker niet overgeslagen worden. Er vertrekt dagelijks om het half uur een veerboot vanaf Pier 41 naar het bajeseiland. De overtocht duurt ongeveer 15 tot 20 minuten. Eenmaal daar aangekomen, kunt u zelf rondlopen, maar u kunt er ook voor kiezen om een audiotour te doen. U loopt dan met een koptelefoon op langs een aangegeven route, terwijl u uitleg krijgt over de gevangenis. Bijzonder is dat deze uitleg ingesproken is door de ex-gevangenen en bewakers zelf. Naast de gevangenis bevat Alcatraz ook de oudste vuurtoren van de westkust van de Verenigde Staten. Verder lopen er op het eiland mensen rond die korte rondleidingen organiseren door bepaalde delen van Alcatraz en indrukwekkende anekdotes vertellen. U kunt hiernaar informeren zodra u op het eiland aankomt. Tip: in het zomerseizoen loopt u grote kans dat de ferry naar Alcatraz al weken van tevoren volgeboekt is. Reserveer daarom vooraf uw kaartjes via www.alcatrazcruises.com

* GoCar Tours: Audiorondleiding in miniwagen
Maak een audio-rondleiding in een miniwagen van GoCar Tours! “Fold up your map… put away the guide book… and prepare yourself for a city adventure you won’t soon forget!” De meest originele manier om de stad te zien! Met GoCar Tours kunt u een rit maken in miniwagentjes met drie wielen en een open dak, die speciaal voor sightseeing in San Francisco zijn ontworpen. De wagentjes worden bestuurd door een satelliet en de stem op uw koptelefoon vertelt u hoe u moet rijden en welke beroemde bezienswaardigheden zich langs de route bevinden. Fantastisch voor ouders én kinderen!

Uiteraard hebben wij nog meer tips voor u!

Dag 4
San Francisco – Yosemite National Park (Reisafstand: 250 km, circa 3 uur)
Verblijf: Yosemite View Lodge

Vandaag haalt u de huurauto op in de stad en rijdt u naar het Yosemite National Park waar u twee nachten verblijft. In het midden van de Sierra Nevada, zo’n 250 kilometer ten oosten van San Francisco, strekt dit National Park zich uit. Yosemite staat bekend om zijn hoge watervallen, mammoetbomen, alpenweiden en wilde rivieren. In het Yosemite NP is er een grote kans dat u en uw kinderen verschillende dieren gaan tegenkomen zoals bijvoorbeeld beren! Om deze te kunnen zien kunt u verschillende wandelingen maken. De wandelroutes worden met bordjes aangegeven. Yosemite is overigens een zeer familievriendelijk park. U kunt diverse activiteiten ondernemen als geplande wandeltochten, fietsen huren, paardrijtochten maken of ga naar Sentinel Beach, een meertje waar het ondiepe water perfect is om een frisse duik te nemen.

Yosemite View Lodge
Deze op families ingestelde accommodatie bevindt zich net buiten de poort van het park aan de Merced rivier. Vanuit deze mooi gelegen lodge is het slechts een korte rit naar het park. De faciliteiten zijn onder andere een binnenzwembad, buitenzwembad, spabad, restaurant, bar/lounge en een picknickplaats. Elke kamer is voorzien van een openhaard, balkon, telefoon, koelkast en magnetron. Vooral de prachtige ligging op korte afstand van Yosemite maakt deze lodge tot een echte aanrader. U kunt bovendien kiezen voor kamers met of zonder uitzicht op de rivier.

Dag 5
Yosemite National Park
Verblijf: Yosemite View Lodge

Een volle dag om Yosemite te verkennen! Hieronder de diverse delen van het park en hun hoogtepunten voor u op een rijtje:

Yosemite Valley:
Yosemite Valley is circa 2 km bij 1 km lang en vormt het hart van het nationale park. In Yosemite Village vindt u het Valley Visitor Center. Hier kunt u kaarten van het park halen, zeer aan te raden. Ook vindt u hier het Yosemite museum. In Yosemite Valley mag u vooral niet missen:

* Bridalveil Falls: deze prachtige waterval ziet u al liggen voordat u de vallei binnenrijdt. In droge zomers ligt deze ‘bruidsluier’ (bridal veil) gewoonlijk droog.

* El Capitan: Aan de linkerkant voorbij de Bridalveil Falls ligt El Capitan, het grootste blok graniet ter wereld. Als u goed kijkt, kunt u vast wel een paar klimmers ontdekken!

* Yosemite Falls: de grootste waterval van Noord-Amerika. Wandel op uw gemak naar de Lower Yosemite Falls: daar heeft u vanaf de brug een schitterend uitzicht op deze enorme waterval.

* Half Dome: als u in de vallei staat en naar het noordoosten kijkt, ziet u Half Dome. Dit is een gigantische rots van 87 miljoen jaar oud.

* Glacier Point: het is een eindje rijden (circa 50 km en alleen te doen in de zomer) naar Glacier Point, maar het biedt de mooiste panorama’s van het hele park. Van hieruit kunt u alle hoogtepunten van Yosemite Valley goed zien. De zonsopgang vanaf Glacier Point is zeer spectaculair!

Wawona – South Yosemite:
In dit gedeelte van het park bevindt zich Mariposa Grove. U rijdt naar een iets rustiger deel van het park, een afstand van circa 55 km (75 minuten) vanuit het centrale deel. Hier vindt u de enorme sequoia bomen. Deze bomen hebben een omtrek van soms wel dertig meter, en ze kunnen tot 3000 jaar oud worden. De oudste boom heet Grizzly Giant en is één van de grootste sequoia’s in de wereld.

The High Country
In The High Country vindt u het mooie Tuolumne Meadows. In de zomer staan hier de wilde bloemen volop in bloei. Het ligt op een hoogte van ongeveer 2800 meter en daardoor blijft de sneeuw tot juni liggen. De rit via Tioga Road naar Tuolumne Meadows duurt ongeveer anderhalf uur, maar is zo mooi dat het zeker de moeite waard is als u iets meer tijd heeft in Yosemite.

Dag 6
Yosemite National Park – Mammoth Lakes (Reisafstand: 160 km, circa 2 uur)
Verblijf: Juniper Springs Lodge

Vandaag verlaat u de hitte en rijdt naar het hoger gelegen Mammoth Lakes. Een stop in Mammoth Lakes raden wij aan onderweg naar Death Valley om de afstand te overbruggen. U kunt een bezoek brengen aan de Rainbow Falls, een spectaculaire waterval. Het water van de San Joaquin River valt over een afstand van dertig meter omlaag, vanaf een uit vulkanisch materiaal bestaande rots. Wanneer dit gebeurt en de zon hoog staat, ziet u een prachtige regenboog in het water. Verder kunt u met uw kinderen een boot huren en over het meer varen. Wanneer u iets fanatieker bezig wilt zijn, behoort een avontuurlijke mountainbike tour tot de mogelijkheden.

Juniper Springs Lodge
De Juniper Springs Lodge is een middenklasse hotel met appartementen waarbij u 1 of 2 aparte slaapkamers heeft. Perfect voor families met kinderen. Het hotel beschikt over een knusse huiskamer voor alle gasten, zwembad, jacuzzi, fitnessruimte en restaurant.

Dag 7
Mammoth Lakes – Death Valley (Reisafstand: 330 km, circa 3,75 uur)
Verblijf: Furnace Creek Ranch

U rijdt verder naar Death Valley! Dit National Park in het zuidoosten van Californië doet haar naam alle eer aan: het is het laagst gelegen, heetste en droogste gebied van de Verenigde Staten. In de zomermaanden worden regelmatig temperaturen van wel 49 ºC bereikt. Death Valley is de op één na heetste plek op aarde en de droogste plek van Noord-Amerika.

Het gebied is zo droog omdat er een aantal bergruggen ligt tussen de vallei en de Stille Oceaan. Wolken regenen leeg op deze bergruggen, waardoor er in Death Valley vrijwel nooit regen valt, minder dan 50 mm per jaar. Bovendien ligt het gebied zeer laag, in Death Valley bevindt zich het laagste punt van de Verenigde Staten. Dit laagste punt bestaat uit een zoutmeer, ‘Badwater’ genoemd, en ligt 86 meter onder de zeespiegel. Ook al valt er weinig regen, er kunnen in de canyons onderaan de bergen toch overstromingen optreden. De bodem kan, onder meer door het vrijwel ontbreken van plantengroei, vrijwel geen water opnemen. Een bijzondere plek om te bezoeken. In Death Valley kunt u genieten van een prachtig uitzicht bij de vallei bij Dante’s View en Zabriskie Point. In Death Valley National Park zijn naast woestijn ook zoutvlakten, rotsformaties, canyons, zandduinen en bergen te bezoeken.

Furnace Creek Ranch
De Furnace Creek Ranch is een gezellige toeristenklasse familieaccommodatie, centraal gelegen in een oase midden in de adembenemende woestijn van de illustere Death Valley. Het Death Valley National Park is een desolate, maar vooral mooie en imponerende woestijnvallei. Kleurrijke rotspartijen worden afgewisseld door enkele afgelegen groene oases, terwijl de lucht in de zomermaanden trilt van de hitte. Midden in de vallei ligt de Furnace Creek Ranch. De kamers hier zijn comfortabel ingericht en beschikken over airconditioning en een badkamer met bad/douche. De accommodatie beschikt over diverse faciliteiten, waaronder een zwembad, tennisbaan, een speeltuin, enkele restaurants en een 18-holes golfcourse. Vanuit de Furnace Creek Ranch kunt u (tegen betaling) paardrijden of een tocht per paard en wagen maken.

NB. Wij kunnen u ook een alternatieve route aanbieden vanuit Yosemite National Park. U bezoekt dan niet Mammoth Lakes en Death Valley, maar overnacht bij Sequoia National Park en Kings Canyon alvorens u naar Las Vegas rijdt. Geeft u dergelijke wensen gerust door bij uw offerteaanvraag.

Dag 8
Death Valley – Las Vegas (Reisafstand: 190 km, circa 2,5 uur)
Verblijf: Luxor Hotel & Casino

U heeft vandaag een vrij korte rit voor de boeg, want u gaat op weg naar ‘Sin City’. Ruim 100 jaar geleden was Las Vegas niets meer dan een verlaten stuk land in het midden van de woestijn, met hier en daar een kleine boerderij. In 1931 besloot de staat Nevada echter dat het gokken moest worden gelegaliseerd om zo een belangrijke inkomstenbron te creëren. De beroemde Bugsy Siegel was één van de eerste pioniers die hier een hotel bouwde, het toenmalige Flamingo Hotel, tegenwoordig in eigendom van de Hilton-groep. De ontwikkeling ging daarna bijzonder snel en momenteel heeft Las Vegas veel van de grootste hotels ter wereld binnen haar stadsgrenzen!

U zult al snel zien dat Las Vegas u meer te bieden heeft dan gokken alleen. Las Vegas heeft ook uw kinderen voldoende te bieden. Maak een rit op de 62 meter hoge achtbaan de ‘Manhattan Express’. Deze achtbaan ligt in het hotel ‘New York, New York’ te midden op de bekende Las Vegas Strip! De achtbaan kan een snelheid bereiken van 105 km per uur, dus u en uw kinderen mogen dit beslist niet missen. En wat dacht u van M&M’s World: 4 verdiepingen alleen maar M&M’s? Hier kunt u alles kopen wat met M&M’s te maken heeft.

Luxor Hotel & Casino
Het Luxor hotel & Casino is een eerste klasse hotel en is gebouwd in de vorm van een piramide. In het hotel waant u zich met recht in het oude Egypte. Het Luxor is namelijk gebouwd in de vorm van een zwarte piramide, verwijzend naar de piramides van Gizeh bij Caïro, met daarvoor een enorme sfynx. Het hotel bevindt zich aan het einde van The Strip en ligt tussen de hotels Mandalay Bay en Excalibur in. Binnen in het hotel zult u prachtige beelden aantreffen, allen in het thema van Egypte. Verder vindt u in de piramide diverse restaurants, verschillende bars, een nachtclub, casino en winkelpromenade ‘The Giza Galleria’. Voor de ontspanning zijn er een buitenzwembad, een whirlpool en een sauna aanwezig. De kamers zijn comfortabel ingericht en van alle moderne gemakken voorzien. Parkeren is hier gratis.

Dag 9
Las Vegas
Verblijf: Luxor Hotel & Casino

U heeft een hele dag om te genieten van alle attracties die Las Vegas u te bieden heeft. In het Silverton Hotel zit ‘The Aquarium’. The Aquarium heeft een inhoud van 445.000 liter zoutwater. Er zwemmen meer dan 5000 exotische vissen tussen prachtig koraal. In het ‘Dolphin Habitat’ kunnen uw kinderen voor één dag dolfijnentrainer zijn! Zij krijgen een duikpak aan, ze voeden de dolfijnen, ontmoeten en spelen met de dolfijnen en gaan ook nog op de foto met ze. In het Mirage Hotel kunt u een bezoek brengen aan Secret Garden, waar de witte tijgers van de bekende broers Siegfried & Roy wonen. En bij het Treasure Island Hotel vindt elke avond meerdere malen een piratenshow plaats op en om het enorme houten schip dat bij de ingang van het hotel is gebouwd. Kortom: eindeloos vertier voor u en uw gezin!

Enkele tips tijdens uw verblijf in Las Vegas:

* The Mirage Hotel: dolfijnen, tijgers & Cirque du Soleil
In The Mirage Hotel is veel te doen, zo vindt u er het Dolphin Habitat, waar uw kinderen voor één dag dolfijnentrainer kunt zijn. Ook ligt hier de Secret Garden, waar de witte tijgers van de bekende broers Siegfried & Roy wonen. En Cirque du Soleil geeft hier avond aan avond een permanente wervelende show.

* M&M’s World
Kunt u zich dit voorstellen; 4 verdiepingen alleen maar M&M’s? Hier kunt u alles kopen wat met M&M’s te maken heeft. In de tentoonstelling, ‘de Showcase Mall’, komt u vrijwel alle artikelen tegen die ooit gemaakt zijn met de afbeeldingen van dit heerlijke chocolaatje. Van T-shirts tot golfclub’s, van rekenmachines tot Martini glazen. Als u denkt alles gezien te hebben, ga dan helemaal naar de bovenste verdieping want daar heeft u namelijk een 3-D bioscoop. Verder is er nog de M&M Racing Team ruimte: een expositie van replica’s van M&M’s raceauto’s. Echt een belevenis op zich

* Las Vegas Premium Outlets
Heeft u zin om te shoppen? Ga dan naar Las Vegas Premium Outlets. U komt hier alle bekende merken tegen zoals Gap, Banana Republic, Ralph Lauren, Calvin Klein, Guess, Nike, Crocs, Billabong, Quicksilver en ga zo maar door. En het leukste is dat u hier alles voor een spotprijs kunt kopen. U kunt er makkelijk komen vanaf de ‘The Strip’; de Las Vegas Strip Trolley brengt u er in 10 minuten naar toe.

* Hoover Dam
Op iets minder dan 50 km van Las Vegas vindt u de Hoover Dam, een reusachtige betonnen dam die hier begin jaren ’30 werd aangelegd over de Colorado River. De dam is vernoemd naar Herbert Hoover, die in die tijd president was. Voordat de imposante dam werd aangelegd, waren er regelmatig overstromingen. De Hoover Dam zorgt voor de water- en elektriciteitstoevoer aan de staten Nevada, Arizona en California.

Dag 10
Las Vegas – Bryce Canyon (Reisafstand: 400 km, circa 4,5 uur)
Verblijf: Best Western Ruby’s Inn

Op weg naar Bryce Canyon  rijdt u via het Zion National Park. Zion, dat al een National Park is sinds 1919, bestaat uit bijna 600 km² rotsen en ravijnen. De naam komt van de Mormonen, de eerste blanken die het park ontdekten. ‘Zion’ refereert aan een veilige plaats en bestaat uit een diep ravijn, uitgesleten door de Virgin rivier. Als het regent tijdens uw verblijf, kunt u mee maken hoe de omgeving verandert van een rustig Nationaal Park in een groot waterspektakel. De regen is hier geen spelbreker maar juist een fijne bijkomstigheid. U kunt er prachtige wandelingen maken, bijvoorbeeld door de nauwe canyon van de Virgin River.

Zion National Park
Het meest bezochte deel van Zion National Park is Zion Canyon. Dat is een ravijn, 24 kilometer lang en 800 meter diep, met hoog oprijzende wanden en hellingen. Het ravijn is uitgeslepen door de Virgin River, en dankzij die rivier heeft Zion Canyon nu rijk gevarieerde flora en fauna. Het is heerlijk om hier te wandelen en te genieten van de prachtige natuur. Er zijn speciale routes uitgezet voor families met (jongere) kinderen zoals de Weeping Rock Trail (waarbij de tocht eindigt bij een rots waar water uit sijpelt) en de verschillende Emerald Pools trails waar u naar kleine plassen wordt geleid en daar kikkers kunt vinden. Ook leuk voor kinderen is het Junior Ranger/Ontdekker (voor kinderen onder 11 jaar) programma waarbij allerlei activiteiten uitgevoerd moeten worden om certificaten en speldjes te verdienen.

Vervolgens rijdt u door de Zion-tunnel naar Bryce Canyon, uw eindbestemming van vandaag.

Bryce Canyon
Het in 1928 gecreëerde Bryce Canyon National Park ligt in het zuidwesten van de staat Utah. Het dankt zijn naam aan de Mormoonse familie Bryce, die er tussen 1875 en 1880 woonden. Bryce Canyon bestaat niet uit slechts één ravijn, maar uit een grote reeks van vreemdsoortige, natuurlijk gevormde rotsachtige amfitheaters die over een periode van miljoenen jaren door het water zijn uitgeslepen. Het roze-rode gesteente van Bryce Canyon is in de loop der jaren uitgesleten tot een schouwspel van enorme, smalle torens, ‘hoodoo’s’ genaamd. In het park rijdt een gratis shuttlebus van het ene uitzichtpunt naar het andere. Dit zijn punten waarvandaan u een mooi uitzicht heeft op de hele vallei, vooral bij zonsopgang en zonsondergang, zoals Sunrise Point, Sunset Point, Inspiration Point, Bryce Point en Fairyland Point. Wellicht prettig indien u de auto een dagje wilt laten staan. Er kan verder gewandeld worden met een gids of u kunt een tocht maken op een muilezel. Veel van de rotsen hebben namen, zoals ‘the submarine’ en ‘the naked woman’. Voor informatie over leuke wandelroutes, kunt u terecht in het bezoekerscentrum. De mogelijkheden zijn uitgebreid, maak bijvoorbeeld een wandeling door de canyon via de Navajo Loop en de Queen’s Garden Trail.

Best Western Ruby’s Inn
Best Western Ruby’s Inn is een goede middenklasse accommodatie op een steenworp afstand gelegen van de ingang naar het Bryce Canyon National Park. Al sinds 1916 biedt de Best Western Ruby’s Inn een perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan Bryce Canyon en het zuidelijke deel van Utah. Vanuit hier worden vele excursies georganiseerd, zoals paardrijtochten, helikoptervluchten, mountainbike excursies en in de zomermaanden (van woensdag t/m zaterdag) rodeo’s. Ook worden er mountainbikes verhuurd zodat u zelf op pad kunt gaan om de schitterende omgeving te verkennen. De ruime en comfortabele kamers zijn onder meer voorzien van airconditioning en het hotel beschikt over een binnenzwembad en een spa.

Dag 11
Bryce Canyon
Verblijf: Best Western Ruby’s Inn

U heeft vandaag de gehele dag de tijd om de omgeving te ontdekken! Ga paardrijden, mountainbiken, wandelen of bezoek een heuse rodeo. Uiteraard mag u niet vergeten om uzelf en uw kinderen te laten vereeuwigen voor enkele beroemde rotsformaties in Bryce Canyon, zoals de ‘arc’ (lijkend op de Parijse ‘Arc de Triomph’); u herkent deze ongetwijfeld wanneer u hem passeert.

Dag 12
Bryce Canyon – Capitol Reef National Park (Reisafstand: 215 km, circa 3 uur)
Verblijf: Best Western Capitol Reef

Een vrij korte rit vandaag naar het Capitol Reef National Park.

Capitol Reef National Park: een park vol kinderactiviteiten
Het langgerekte Capitol Reef National Park bestaat uit twee delen. In het noorden ligt Cathedral Valley en in het zuiden vindt u de Waterpocket Fold; een rechte, 160 kilometer lange plooi in de aardkorst. Door de krachten van de aarde zijn in dit park dunne platen gesteente op elkaar gestapeld. Ook hier kunt u vele activiteiten ondernemen zoals klimmen, paardrijden en vissen maar gewoon genieten van de natuur is al een belevenis. Kinderen kunnen meedoen aan het Junior Ranger Programma en een badge en certificaat verdienen als de opdrachten goed uitgevoerd zijn. Bij het bezoekerscentrum vindt u hierover alle benodigde informatie. Een aanrader voor families is een bezoek aan het Ripple Rock Nature Center, ten zuiden van het bezoekerscentrum. Kinderen kunnen hier wol spinnen, een koe melken, fossielen identificeren en zelf maïsmeel maken.

Best Western Capitol Reef
Kleinschalig middenklasse hotel, gelegen op 1,5 mijl afstand van Capitol Reef National Park. Het hotel wordt omringd door prachtige natuur, dus alleen vanwege de ligging is dit al een aanrader. Het hotel beschikt over een zwembad, restaurant, jacuzzi en tennisbaan. Op korte rijafstand vindt u daarnaast een nog grotere keuze aan restaurants.

Dag 13
Capitol Reef National Park – Moab/Arches National Park
(Reisafstand: 250 km, circa 3 uur)
Verblijf: River Canyon Lodge

De autorit brengt u vandaag in Moab, een verzamelplaats voor liefhebbers van natuur en spanning. Uiteraard bezoekt u vlakbij Moab het Arches National Park.

Waan u in een Western film in Moab
Moab in de staat Utah is een geweldige verblijfsplaats voor natuurliefhebbers en actieve vakantiegangers. De plaats ligt op minder dan tien kilometer afstand van het Arches National Park en op een half uur rijden van het Canyonlands National Park. Ware adrenaline injecties zijn de mogelijkheden tot raften over de Colorado River en ‘wilderness adventures’ vanuit Moab. Vanwege de pittoreske rotsformaties en het majestueuze landschap in de omgeving van Moab zijn hier veel bekende Hollywood films opgenomen, vooral Western films. De eerste was Wagonmaster van John Ford (1949). Enkele andere voorbeelden: Once upon a time in the West (1968), Indiana Jones and the Last Crusade (1988), Thelma and Louise (1990) en Mission: Impossible II (2000).

River Canyon Lodge
De River Canyon Lodge is ideaal gelegen in het centrum van de stad Moab. Vanuit dit hotel kunt u vele recreatieve activiteiten ondernemen, zoals fietsen, jeepsafari’s maken of wandelen. Of bezoek het nationaal park Canyonlands, de Colorado rivier en de beroemde mountainbike route Slick Rock Trail. Restaurants, winkels en galeries zijn goed bereikbaar vanuit de lodge.

Dag 14
Moab
Verblijf: River Canyon Lodge

Vandaag kunt u zich volop uitleven in het Arches National Park.

Tip: sta vroeg op om de zonsopgang te bewonderen. Deze is geweldig in dit gebied vol rood gesteente, mis dit vooral niet!

Arches National Park
Nergens ter wereld komen zoveel natuurlijke rotsbogen voor als binnen de grenzen van Arches National Park. Naast de 2000 bogen treft u in het park ook allerlei andere grillig gevormde rotsformaties aan. Kinderen kunnen hier heel goed de effecten van water en wind op de vorm van het land zien. Een groot deel van het park is eenvoudig bereikbaar via een lange weg en diverse wandelpaden. De Sand Dune Arch Hike is zo’n wandeling die zeer geschikt is voor families met kleinere kinderen (slechts 0,5 km). De grootste boog in het park, Landscape Arch, heeft een overspanning van 93 meter. Ook hier zult u weer genieten van de overweldigende natuur. Kinderen van 6 tot 12 jaar oud kunnen, net als in Capitol Reef,  meedoen aan het Junior Ranger Programma en een badge en certificaat verdienen als de opdrachten goed uitgevoerd zijn. Bij het bezoekerscentrum vindt u hierover meer informatie.

Dag 15
Moab – Monument Valley
(Reisafstand: 270 km, circa 3,25 uur)
Verblijf: Kayenta Monument Valley Inn

Vandaag bereikt u Monument Valley, bekend door de torenhoge mesa’s (rotsen en heuvels) die recht uit de grond lijken te groeien. In dit gebied wonen nog altijd de Navajo Indianen. Vanuit het bezoekerscentrum moet u zeker een tocht maken door de vallei. Monument Valley is wellicht één van de bekendste ‘filmdecors’ ter wereld. De unieke rotsformaties van Monument Valley langs de grens met Utah behoren tot de meest gefotografeerde rotsen van heel Amerika. De vallei heeft zijn karakteristieke rode kleur te danken aan de in de bodem aanwezige ijzeroxide. Door de erosie van de bodem hebben zich bijzondere zandsteenformaties gevormd die soms wel 300 meter hoog zijn.

Tip: Maak een rit per stoomtrein vanuit Durango
U kunt vandaag ook een omweg maken via het oostelijk gelegen stadje Durango (een extra overnachting is ook mogelijk). Vanuit Durango kunt u een rit maken naar Silverton met de ‘Durango & Silverton Narrow Gauge Railroad Company’. Tijdens deze reis volgt u het dal van de Animas rivier waar u adembenemende panorama’s te zien krijgt. Doordat het spoor zo dicht langs de rivier loopt lijkt het alsof de trein elk moment de rivier inrijdt. Indien u Durango slechts als tussenstop aandoet, is uw tijd beperkt. Bij een extra overnachting heeft u volop de tijd voor deze stoomtreinervaring.

Kayenta Monument Valley Inn
Dit hotel ligt 23 mijl ten zuiden van Monument Valley; het meest gebruikte landschap in het westen van de Verenigde Staten als decor voor reclamespots en films. Vanuit hier kunt u eveneens Mexican Hat bezoeken. Het hotel ligt in het grootste indianenreservaat van de Verenigde Staten. Het beschikt onder meer over een fitnessruimte, cadeauwinkel, restaurant en een buitenzwembad. De openingstijden van het zwembad zijn seizoensgebonden.

Dag 16
Monument Valley
Verblijf: Kayenta Monument Valley Inn

Een volle dag om dit prachtige park te verkennen. Naast het maken van wandelingen, kunt u Monument Valley ook verkennen tijdens een avontuurlijke jeepsafari. Maar wellicht nog leuker is een georganiseerde tour met een Navajo gids. Uw gids behoort dan tot de Navajo Indianenstam die dit gebied bewoont en kan u niet alleen alles vertellen over de omgeving, maar ook over de leefgewoonten, tradities en legenden van de stam zelf. Met een bevolkingsaantal van 3000 en het meest uitgestrekte reservaat, vormen de Navajo Indianen het grootste Indianenvolk van Noord-Amerika.

Dag 17
Monument Valley – Canyon de Chelly
(Reisafstand: 175 km, circa 3,25 uur)
Verblijf: Holiday Inn

U gaat vandaag verder oostwaarts, naar Canyon de Chelly.

Canyon de Chelly; maak kennis met de Navajo Indianenlegendes
De naam ‘Canyon de Chelly’ is de Spaanse vertaling van het Navajo woord Tséyi, dat ‘binnen in de rots’ betekent. Dit nationale monument bestaat uit vier grote canyons en diverse kleine zij-canyons. Canyon de Chelly wordt nog steeds bewoond door de Navajo Indianen. U kunt de autoroutes South Rim Drive of de North Rim Drive volgen.

Holiday Inn Canyon de Chelly
Het hotel ligt nabij Canyon de Chelly National Park en is een zeer goede uitvalsbasis om deze omgeving te bezoeken. Het hotel beschikt over een restaurant, een verwarmd buitenzwembad en een fitnessruimte. Alle kamers zijn voorzien van airconditioning, televisie en koffie/theezetfaciliteiten.

Dag 18
Canyon de Chelly – Grand Canyon/South Rim
(Reisafstand: 450 km, circa 5,5 uur)
Verblijf: Holiday Inn Williams

De Grand Canyon is veruit de bekendste attractie in deze regio.

Grand Canyon
De Grand Canyon is een zeer brede en diepe kloof in het noorden van de staat Arizona. In de loop van miljoenen jaren heeft het water van de Colorado River deze kloof in de bodem ingeslepen. De canyon is ongeveer 435 kilometer lang, meer dan 1600 meter diep en heeft een breedte die varieert tussen 15 en 29 kilometer. De wanden van de Grand Canyon zijn roodachtig gestreept. Het gesteente is volgens metingen circa 2 miljard jaar oud. Ondanks de grote breedte is de overkant van de Canyon vanaf vrijwel elk punt goed te zien. Dit komt door de lage luchtvochtigheid in het woestijnachtige gebied waardoor de lichtabsorptie hier uitermate gering is. De Grand Canyon was één van de eerste nationale parken in de Verenigde Staten. President Roosevelt was een groot voorvechter voor het behoud van het gebied en kwam er vele malen om er op poema’s te jagen en te genieten van het overweldigende uitzicht. Sinds 1979 staat het park op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De South Rim is de meest populaire zijde om de Grand Canyon te bezoeken, het aantal uitzichtpunten en accommodaties is aan deze zijde een stukje groter dan aan de noordelijke kant, de North Rim.

Dit gedeelte van Arizona heeft echter nog veel meer te bieden. Sedona, Oak Creek Canyon, Prescott en Flagstaff zijn eveneens allemaal een bezoek waard. Daarnaast vindt u prehistorische grotwoningen in Walnut Canyon, verschillende type vulkanen in Sunset Crater Volcano en ook het meest authentieke stuk van de bekende Route 66 kunt u hier bewonderen.

Holiday Inn Williams
Op 55 mijl (circa 1 uur rijden) van het Grand Canyon National Park ligt dit gemoedelijke hotel.

Faciliteiten zijn onder meer een restaurant, roomservice, cocktaillounge, winkeltje, kluisverhuur aan de receptie, wasfaciliteiten, binnenzwembad, jacuzzi en fitnessruimte. De kamers zijn voorzien van airconditioning, telefoon, WiFi, televisie, wekkerradio, strijkfaciliteiten en koffiezetapparaat.

Wij kunnen ook een accommodatie aanbieden die dichter bij het Grand Canyon Park ligt, of een verblijf in een luxe tent op een camping. Informeert u hier gerust naar bij uw offerteaanvraag.

Dag 19
Grand Canyon
Verblijf: Holiday Inn Williams

Een volle dag voor de Grand Canyon! U kunt de canyon op vele verschillende manieren bekijken: maak een wandeling door de canyon (onder leiding van een gids), ga raften in de rivier door het dal, bekijk de natuurpracht vanaf de rug van een ezeltje of boek een helikoptervlucht en ervaar de schoonheid van de canyon vanuit vogelperspectief! Heeft u iets korter de tijd, dan kunt u zich beperken tot een bezoekje vanuit de ingang aan de zuidzijde van het park.

Tip: wandel over de Skywalk
Sinds maart 2007 kunt u de Grand Canyon on nog een heel bijzondere manier bekijken; vanaf een glazen loopbrug die een stukje over de Grand Canyon uitsteekt. De brug hangt 1200 meter boven de grond en treft u aan bij Grand Canyon West, het gebied van de Hualapai Indianen die ook de exploitatie in handen hebben. Een bijzondere ervaring en een echte uitdaging voor mensen met hoogtevrees! De Skywalk ligt in het westelijke deel van de Grand Canyon, dus u moet wel rekening houden met extra kilometers om deze te bezoeken.

In dit gebied is nog meer te beleven en te bekijken dan ‘alleen’ de Grand Canyon!

Wat dacht u van onze volgende tips:

Bezoek het IMAX theater en leer alles over de Grand Canyon
Erg interessant voor families is het IMAX theater in het Visitor Centre waar kinderen meer kunnen leren over de geheimen van de Grand Canyon. Ook leuk voor het hele gezin: een afdaling op de rug van een ezel over de Bright Angel Trail (minimale lengte hiervoor is 1,22 meter) of op de rug van een paard (minimum leeftijd is 8 jaar) langs de pijnbomen naar de South Rim.

Breng een bezoekje aan Sunset Crater Volcano
Het nationaal monument Sunset Crater Volcano is gelegen in het noorden van de staat Arizona, op korte rijafstand van de Grand Canyon. De vulkaan dankt haar naam aan een rand van rode en gele puinsteen die doet denken aan de kleuren van de zonsondergang. De vulkaan is ontstaan door een serie uitbarstingen tussen 1040 en 1100. Hierbij ontstond een kegelvormige krater, deze is het meest recent uitgebarsten en het minst geërodeerd van de 600 vulkanen van het San Francisco Vulkaanveld. Het gebied is gedeeltelijk gebroeid met bomen waaronder dennen en populieren. In de scheuren van de lava leven insecten, spinnen, hagedissen en knaagdieren. Verder vindt u hier onder meer vleermuizen, gaaien, kolibries, boomklevers, steenarenden, haviken, herten, gaffelbokken, lynxen en stekelvarkens. U kunt Sunset Crater Volcano het best bekijken vanaf een pad dat langs de voet van de krater loopt. De krater zelf mag sinds 1974 niet meer beklommen worden, omdat wandelaars te veel erosie veroorzaakten.

‘Get your kicks on Route 66’
Wie heeft er niet van gehoord… de beroemde en historische U.S. Route 66, of kortweg Route 66 die een groot deel van de Verenigde Staten horizontal doorkruiste. De autoweg begon in Chicago en eindigde helemaal in Santa Monica (Los Angeles) aan de Stille Oceaan. De 3940 kilometer lange ‘highway’ doorkruiste op die manier de staten Illinois, Missouri, Kansas, Oklahoma, Texas, New Mexico, Arizona en Californië. In 1985 werd de Route 66 officieel opgeheven, nadat het Interstate Highway System het langeafstandsverkeer overnam. Veel toeristen volgen echter nog steeds graag een stukje van het oude traject van Route 66. De plaatsjes Williams (waar u verblijft) Kingman en San Bernardino (op de route naar het westen) vallen allen onder voormalige Route 66.

Mocht u een stukje van deze bekende autoweg willen rijden, dan is de ervaring pas echt compleet met de juiste achtergrondmuziek in uw auto. In 1946 schreef jazzcomponist Bobby Troup het bekende liedje ‘Get your kicks on Route 66’. Later is het nummer gezongen door vele beroemdheden, waaronder Nat King Cole, Chuck Berry, de Rollings Stones en Depeche Mode. Wat uw muzieksmaak ook is; er is altijd wel een versie van het nummer te vinden dat u voldoende aanspreekt om u tijdens deze autorit te begeleiden. Leuk weetje voor de kinderen: het verhaal van de tekenfilm ‘Cars’ speelt zich af in het fictieve stadje ‘Radiator Springs’ langs Route 66.

Dag 20
Grand Canyon – Palm Springs/Joshua Tree National Park (Reisafstand: 665 km, circa 7 uur)
Verblijf: Renaissance Palm Springs Hotel

Een korte reisdag vandaag… met als einddoel het mondaine Palm Springs. Maar niet voordat u onderweg een bezoek heeft gebracht aan Joshua Tree National park. Een minder bekend park op uw route naar Palms Springs.

Wij raden u aan om via Sedona naar het zuiden te rijden. Hier vindt u het bijzonder fraaie landschap van Red Rock Country, rotsachtige bergen met diep oranje en rode schakeringen bij het opkomen en ondergaan van de zon. Niet alleen de rotsen zijn erg fotogeniek, hier treft u een heus ‘cowboylandschap’ met woestijn en cactussen! Een paar mijl na Sedona, rijdt u door de Oak Creek Canyon, een prachtige route. Houdt u bij deze ‘detour’ rekening met een reisafstand van bijna 800 kilometer en circa 8,5 uur rijden.

Palm Springs
Palm Springs, zo’n 150 kilometer ten oosten van Los Angeles, is een mondain woestijnresort, dat vanwege het zonnige klimaat veel toeristen trekt. In feite is Palm Springs een lint van negen kleinere plaatsjes die achter elkaar zijn gelegen. Vooral de vele uitstekende golfbanen genieten hier grote bekendheid. Doordat het luxe woestijnstadje niet ver bij los Angeles vandaan ligt, is het een populaire stek voor de rijkere Amerikanen uit de stad die een weekendje willen golfen. Enkele sterren hebben hier zelfs een eigen optrekje. Beroemde oud-inwoners zijn onder meer de pianist Liberace en zanger/acteur Frank Sinatra.

Renaissance Hotel Palm Springs
Palm Springs, Californië, is een glamoureus stadje in de woestijn en een van de favoriete getaways van de ‘rich & famous’ uit Hollywood en Beverly Hills. Het sfeervolle Renaissance Palm Springs is hier een sprekend voorbeeld van! Dit resorthotel is een perfecte retraite voor een of meerdere dagen in de omgeving van Palm Springs en het Joshua Tree National Park. Het bevindt zich op slechts drie blokken van de modieuze Palm Canyon Drive, met al haar winkeltjes, restaurants en gezellige terrasjes. De warm ingerichte kamers bieden u een fantastisch panoramisch uitzicht op de majestueuze San Jacinto Mountains. Geniet van het comfort en gemak, alle moderne voorzieningen zijn voorhanden. De eigentijdse keuken van het befaamde Café Terraza serveert de meest heerlijke gerechten en uiteraard kunt u een verfrissende duik nemen in het prachtige oasezwembad. Diverse activiteiten zijn binnen handbereik, waaronder een nabijgelegen kuuroord, golf, wandelen en paardrijden. Of wat dacht u van een ballonvaart over de serene woestijn? Uw hotel is daarnaast een fijne uitvalsbasis waar u heerlijk kunt relaxen.

Dag 21
Palm Springs/Joshua Tree National Park
Verblijf: Renaissance Palm Springs Hotel

Bezoek vandaag het prachtige Joshua Tree National Park!

Joshua Tree National Park
Het Joshua Tree National Park is circa 100 bij 50 kilometer groot en wordt gekenmerkt door twee totaal verschillende woestijnlandschappen: de lage en vrij dorre Colorado Desert in het zuidoosten (hier groeien natuurlijke tuinen met onder andere Opuntia en struikgewassen) en de hoger gelegen, vochtigere en iets koelere Mojave Desert. Dit is het gebied waar ‘Joshua trees’ (Yucca brevifolia) groeien, een plantensoort uit het geslacht Yucca, waar het park zijn naam aan dankt. Weinig gebieden illustreren duidelijker het contrast tussen hoog en laag gelegen woestijn. Het park kent echter nog een derde ecosysteem, dat wordt gevormd door de vijf oases van waaierpalmen die in het park verspreid liggen. Dit zijn de weinige plaatsen waar water dicht aan de oppervlakte kan komen.

Het park werd ingesteld ter bescherming van de Joshua Tree. Dat is, anders dan de naam doet vermoeden, geen boom maar een grote plant, die behoort tot de familie van de Yucca’s. De grillig gevormde Joshua Tree is een van de meest karakteristieke planten in de Mohave Desert. De grootste exemplaren zijn ongeveer 12 meter hoog en zijn naar schatting circa 900 jaar oud. De Joshua Tree vormt een erg belangrijke schakel in het ecosysteem van de woestijn, de plant biedt onderdak aan talrijke vogels, zoogdieren, insecten en hagedissen. In dit park zijn lange wandelingen niet aan te raden vanwege de warmte, korte wandelingen in de wildernis zijn daarentegen wel populair. Ook voor fietsen en het beklimmen van rotsen kunt u hier terecht. Neem echter altijd meer dan voldoende water mee als u het park wilt verkennen.

Naast de Joshua Trees is het park ook bekend om zijn vreemde landvormen. De heuvels en rotsen bestaan uit massief gesteente, dat is verbrokkeld in losse stukken (boulders). Deze heuvels zijn een waar paradijs voor iedereen die houdt van rotsklimmen en boulderen (klimmen over lagere rotsen waarbij meestal geen touw nodig is). De vlaktes tussen de heuvels zijn schaars begroeid met Joshua Trees, samen met de boulders zorgt dit voor een karakteristiek landschap. De Mojave Desert ligt op ongeveer 1000 meter boven zeeniveau, de Colorado Desert ligt veel lager, en is daardoor aanmerkelijk warmer. Voordat het in 1994 een nationaal park werd, was het een nationaal monument. Vroeger zijn in het park ongeveer 300 verschillende mijnen operationeel geweest. Op diverse plaatsen kunt u de soms goed bewaarde overblijfselen hiervan zien. U kunt het Joshua Tree National Park dagelijks bezoeken, via de noordelijke of de zuidelijke ingang. De zogenoemde Hidden Valley trail is het meest populair als wandelroute.

Dag 22
Palm Springs – San Diego (Reisafstand: 200 km, circa 2,5 uur)
Verblijf: Four Points by Sheraton

Vandaag vertrekt u naar San Diego.

San Diego: Amerikaans met een Spaans tintje
De thuishaven voor de Amerikaanse marine, bol van de historie, een heerlijk klimaat, prachtige stranden en ook nog eens een gezinsbestemming bij uitstek vanwege de vele kindvriendelijke attracties: dat is San Diego. Deze moderne stad ligt bijna op de grens bij Mexico en heeft door haar ligging in een beschutte baai met veel bergen in het achterland en de invloed van de zee een zacht klimaat. De vele Spaanse invloeden verwijzen terug naar de Portugese en Spaanse ontdekkingsreizigers en missionarissen die Californie ontdekten en als eerste in handen kregen. Na de overdracht van Californie aan Amerika, was het niet moeilijk om de Spaanse invloeden in stad te houden door de vele Mexicaanse invloeden, vanwege de ligging bij de grens van Mexico. San Diego kent vele leuke wijken die het bezoeken meer dan waard zijn en heeft daarnaast ook de strandaanbidder het een en ander te bieden.

Four Points by Sheraton Hotel
Op slechts 10 minuten lopen van Seaworld en de San Diego Zoo, in het hart van San Diego, vindt u het uitstekende hotel Four Points Sheraton. Het hotel biedt een fitness centrum, jacuzzi, buitenzwembad en verschillende restaurants. Een zeer geschikte locatie tijdens uw verblijf in San Diego.

Tip: bezoek de leukste wijken en stranden in San Diego:

 Old Town: het oude gedeelte van San Diego wordt gekermerkt door diverse koloniale huizen die dateren uit de periode 1820-1870. Ze dragen statige Spaanse namen zoals Casa de Lopez, Casa de Estudillo en Casa de Bandin. Sommige huizen doen tegenwoordig dienst als restaurant of winkel, anderen kunt u bezichtigen. In old Town vindt u ook de Bazaar del Mundo; een mix van restaurants in Zuid-Amerikaanse stijl gecombineerd met winkels. Regelmatig treden hier Mexicaanse zang en dansgroepen op. Erg leuk om de sfeer hier te proeven en meteen een hapje te eten.

– Stadscentrum: het huidige, nieuwe centrum van San Diego ligt aan de baai,  ten zuiden van Old Town. De laatste jaren is het aantal nieuwe wolkenkrabbers hier uitgebreid en u vindt hier enkele luxere hotels met uitzicht op de baai.

– Seaport Village: Seaport Village bestaat voornamelijk uit een promenade langs de waterkant met vele winkeltjes, cafés en restaurants. Tussen de meer dan 50 winkels zit er vast wel een winkel bij die u aanspreekt! Van kleding tot souvenirs, van kunst tot speelgoed, het is er allemaal te vinden. Seaport Village biedt ook diverse restaurants en een jachthaven. Muzikaal entertainment is er genoeg. Blues, jazz en country zult u er vaak horen, in barretjes of gewoon op straat. Ook schilders, beeldhouwers en straatartiesten zoeken deze ‘village’ vaak op. Een knusse buurt waar u heerlijk kunt wandelen voordat u neerstrijkt in één van de goede (vis)restauarants.

– Mission Bay: deze wijk is vooral bekend vanwege de grote pubiektrekker Sea World die hier is gelegen. Omdat dit vaak een populair gezinsuitje is tijdens een bezoek aan San Diego, vindt u in deze wijk ook veel hotels.

– Mission Beach: dit strand is gelegen in het noordwesten van de stad en populair bij zowel de ‘locals’ als toeristen. Vanaf het strand kunt u de boardwalk gadeslaan, waar joggers, skateboarders, skaters, fietsers en wandelaars hun sportieve prestaties graag tentoonstellen.

– La Jolla: ten noorden van San Diego vindt u de leuke badplaats La Jolla (u spreekt uit: ‘la hoja’).La Jolla is een exclusieve badplaats en is mooi gelegen op heuvels. Een aantal chique kleine winkelstraatjes, het Birch Aquarium en mooie golfbanen geven de wijk een luxueuze indruk. Combineer een dagje shoppen en terrasjes pakken met zeeleeuwen kijken op het strand, leuk voor uw kinderen! Bij La Jolla Cove is het prima snorkelen en duiken, terwijl La Jolla shores een mooi strand heeft.

Dag 23 en dag 24
San Diego
Verblijf: Four Points by Sheraton

Enkele tips voor activiteiten tijdens uw verblijf in San Diego:

 * Bezoek Sea World
Sea World is bijna een ‘must see’ wanneer u met uw kinderen in San Diego bent. We raden aan om voor dit bezoek een hele dag uit te trekken, vanwege de grootte van het park. De hoofdattractie van Sea World zijn de orka’s. Verder wordt u vermaakt met de schitterende shows die gedurende de gehele dag plaats vinden. U en uw kids maken kennis met dolfijnen, ijsberen, haaien, pinguïns, tropische vissen, zeeleeuwen, walrussen en zeeschildpadden. Voor een mooi uitzicht over Mission Bay en de stranden kunt u omhoog in de Seaworld Sky Tower. Een echte aanrader in het park is de te gekke wildwaterbaan!

* Marineschepen bekijken!
U kunt een marineschip bezoeken op Naval Station San Diego. Op deze marinebasis is een aantal schepen opengesteld voor rondleidingen. Het type schip dat u kunt bezoeken, zal afhangen van de dag en tijd van uw bezoek. Om er zeker van te zijn dat u mee kunt met een rondleiding, wordt het aangeraden van te voren contact op te nemen met het Naval Surface Forces Public Affairs kantoor. Ter plaatse loont een bezoekje echter ook al de moeite wanneer u deze enorme schepen aan de kade ziet liggen.

 * Legoland (Carlsbad, ten noorden van San Diego)
Dit pretpark is een zusje van Legoland in Denemarken en uiteraard helemaal gericht op het speelgoed lego. Midden in het park ligt Miniland USA, met de skyline van New York, het Capitool, de Hollywood Bowl en de Golden Gate Bridge; allemaal nagebouwd met Legosteentjes. In het nieuwe Land of Adventure vindt u het spannende Lost Kingdom Adventure, waar gasten een tochtje in jeeps kunnen maken door een Egyptische tempelruïne. Een aanrader!

* Heerlijk eten in het Gaslamp Quarter
In de 19de eeuw was Gaslamp Quarter het centrum van San Diego. Het was een bloeiende rosse buurt en is lang verwaarloosd maar men heeft geprobeerd de wijk in haar oorspronkelijke staat te herstellen. Het wijkdeel is slechts 2 straten breed maar de schitterende architectuur maakt het een interessante stop. U vindt hier vele winkeltjes, antiekzaken en restaurantjes. Tip: bezoek Gaslamp Quarter tegen de avond, zodat u nog even tijd heeft om enkele winkeltjes te bekijken voor sluitingstijd en vervolgens een knus terras kunt zoeken bij één van de vele restaurants voordat de beste tafeltjes bezet zijn.

* Walvissen spotten!
Het seizoen om walvissen te spotten in San Diego loopt van december tot maart. Bezoekt u de stad in deze periode, dan moet u zeker een walvisexcursie boeken. In de herfst en winter verlaten de grijze walvissen hun voedingsgebied voor de warme lagunes langs de Pacifische kust, waar ze paren en bevallen. Het walvis spotten is vooral leuk wanneer de walvis moeders reizen met hun baby’s. Meerdere excursiebureaus ter plaatse bieden de tripjes aan.

Dag 25
San Diego – Los Angeles (Reisafstand: 200 km, circa 2 uur)
Verblijf: Crowne Plaza Redondo Beach

Vandaag gaat u op weg naar uw laatste verblijf in Los Angeles.

Los Angeles
Los Angeles, oftewel de City of Angels, is qua oppervlakte de grootste stad van de Verenigde Staten en telt net zoveel inwoners als in heel Nederland. De leukste wijken om te bezoeken zijn Beverly Hills, Hollywood en het strand van Santa Monica. Loop in Hollywood over de Walk of Fame en kijk of uw favoriete filmsterren hier hun eigen ster hebben. In de voortuin van het Grauman’s Chinese Theatre kunt u ook hand- en voetafdrukken van de sterren bekijken. Wilt u zien hoe en waar de ‘rich and famous’ wonen, maak dan een tour door Beverly Hills! Een leuke (en betaalbare manier) om dat te doen is gewoon op te stappen op de Beverly Hills Trolley. U hoort dan leuke anekdotes over (vroegere) bewoners… En waar winkelen de sterren? Juist, Rodeo Drive. Misschien vindt u het leuk om hier even met open mond naar de vele geparkeerde dure auto’s en bekende acteurs en actrices (en toeristen) te kijken? Het strand van Santa Monica is prachtig maar vooral de pier maakt dit een bijzondere plek voor jong en oud. Op de pier kunt u de achtbaan in of het reuzenrad, de draaimolen is uit 1939 en er is zelfs een aquarium.Wanneer u vooral het Disneyland Park wilt bezoeken, is een hotel in Anaheim aan te raden. Rondom ‘downtown’ Los Angeles zijn ook tal van gezellige strandgebieden, ideaal voor een ontspannen verblijf aan het einde van een reis door het westen van de Verenigde Staten. Wij noemen Huntington Beach, Laguna Beach, Newport Beach en Venice Beach.

Crowne Plaza Redondo Beach
Een meer dan uitstekend middenklasse hotel, gelegen direct tegenover de King Harbor Marina en de Seaside Lagoon. Hier vindt u 27 mijl aan wandel-, jog- en fietspaden. Het hotel heeft een zwembad, tennisbaan, jacuzzi en spa. De Redondo pier ligt op loopafstand, net als het strand en de vele restaurants. Er is een gratis shuttle service naar diverse malls. Dit hotel in de buurt van het strand is gelegen vlak bij het strand, in de buurt van Redondo Beach Pier. De kamers zijn van alle gemakken voorzien, t.v., koelkastje, airconditioning en compleet ingerichte badkamer. De parkeerkosten bedragen ca. $ 15,- per dag.

 1. Wij kunnen u tijdens uw verblijf in Los Angeles een hotel aanbieden op diverse locaties. Zo is Anaheim de uitvalsbasis voor Disneyland, Hollywood de beste plek wanneer u ’s avonds graag over de Walk of Fame wandelt en Santa Monica de beste plek voor een verblijf aan het strand. Daarnaast zijn er echter talloze andere locaties vanwaar de attracties op rijafstand liggen. Geeft u gerust aan wat uw favoriete verblijfslocatie is.

Dag 26 en dag 27
Los Angeles
Verblijf: Crowne Plaza Redondo Beach

Bezoek deze dagen avontuurlijk Disneyland of de Universal Studio’s! Wanneer u de stadstour maakt wordt u voorgesteld aan onder andere Beverly Hills, Sunset Boulevard en Hollywood. In Hollywood kunnen uw kinderen de huizen zien van hun idolen! De Hollywood Boulevard mag u tijdens deze tour natuurlijk niet missen! U stapt letterlijk in de voetsporen van de beroemdheden van deze planeet op de ‘Walk of fame’.

Enkele tips tijdens uw verblijf in Redondo Beach:

* Bezoek één van de themaparken!
Wie zegt dat Disney alleen voor kinderen is? Zowel jong als oud zal zich hier vermaken! Vanuit elke locatie in Los Angeles rijdt u gemakkelijk naar Disneyland voor een dag achtbanen, Disney-verhalen herleven en Knabbel & Babbel spotten! Of bezoek de beroemde Universal studio’s! Alle attracties zijn op films gebaseerd en het hoogtepunt van de dag is een rit per treintje langs wereldberoemde film- en televisiesets als Pirates of the Caribbean, Jaws, Desperate Housewives, speciale special effects sets (waar branden, crashes en overstromingen worden nagebootst) en vele andere hoogtepunten!

* Huizen van filmsterren spotten!
Bent u ook altijd al nieuwsgierig geweest naar het huis van Tom Cruise, Madonna, Ozzie Osbourne en het voormalige optrekje van Elvis Presley? Maak dan een tour langs de vele ‘mansions’ van Amerika’s grootste beroemdheden! U kunt een georganiseerde bustour maken, bijvoorbeeld met maatschappij Starline, te boeken op vrijwel elke straathoek in Hollywood. Een iets goedkopere optie is ter plaatse een routebeschrijving aan te schaffen of de route uit een boekje halen (bijvoorbeeld de Lonely Planet).

* Sterren kijken in Hollywood
Een absolute aanrader tijdens uw verblijf in Los Angeles is natuurlijk een bezoekje aan Hollywood! Zoek de ster van uw favoriete acteur op de Walk of Fame, bekijk het beroemde Mann’s Theatre waar de bekende filmpremières worden gehouden en waar u handafdrukken in cement vindt van vele grootheden. Vergeet niet om op de foto te gaan met Jack Sparrow, Shrek of Elvis, die zingend en dansend de voorbijgangers entertainen.

* Bijwonen van een tv-show opname
Wat is er nu meer ‘Hollywood’ dan het bijwonen van een opname van een echte tv-show! Dit is een grote kans om u favoriete televisie sterren live te zien! En het is ook nog eens gratis. De meeste productiestudio’s zijn wel een stuk kleiner dan dat ze er op televisie uitzien, maar het publiek staat niet verder dan 20 tot 30 meter van de acteurs wat het bijwonen van een show tot een intieme ervaring maakt. U kunt tv-shows bijwonen in Burbank, Studio City of Culver City, maar de meeste studio’s bevinden zich nog steeds midden in Hollywood. Als u deze ervaring wilt meemaken, moet u wel vooraf plaatsen reserveren bij één van de online audience services. Wij voorzien u van de juiste contacten.

* Mexicaanse markt
Ontdek de Mexicaanse markt bij het historisch monument van Pueblo de Los Angeles in Olvera Street. Op deze plek vindt u verschillende Mexicaanse snuisterijen, maar het is tevens een plek om vele historische gebouwen te bewonderen. U waant zich op deze plek even in een wereld met de sfeer van de zuidelijke Mexicaanse cultuur vol kleuren en geuren. U kunt ervoor kiezen zelf een wandeling te maken op deze bijzondere plek, maar er is ook gelegenheid om een self-guide tour te doen aan de hand van een brochure. Deze brochure is te verkrijgen bij de informatie desks of bij het El Pueblo Visitors Centre.

* Beverly Hills
Beverly Hills staat synoniem voor luxe, rijkdom en beroemdheden. In deze buurt in het hartje van Hollywood hebben talrijke sterren een ‘stulpje’ gevonden. Het acteurskoppel Douglas Fairbanks en May Pickford kocht als eerste een huis en landgoed in Beverly Hills, andere beroemdheden zouden al snel volgen. Een wandeling door Beverly Hills is zeker een aanrader. U kunt er de huizen van uw favoriete sterren bekijken en wegdromen bij al die weelde. Er zijn zelfs kaartjes te koop waar ze op staan aangeduid. Het winkelgebied van Beverly Hills, waar u vanzelfsprekend heel veel luxewinkels vindt, situeert zich rond Rodeo Drive. Het is een van de duurste winkelgebieden ter wereld.

Uiteraard hebben we nog veel meer tips voor u!

Dag 28
Los Angeles – Amsterdam

U rijdt vandaag naar de luchthaven van Los Angeles, waar u de huurauto weer inlevert.
Vervolgens maakt u zich klaar voor de retourvlucht naar Amsterdam.

Dag 29

Aankomst in Amsterdam en einde van een geweldige vakantie.

Amerika

Prijzen

Prijzen zijn afhankelijk van uw reisperiode en gezinssamenstelling. Vraagt u gerust een vrijblijvende offerte aan voor een gedetailleerd kostenoverzicht.

Inclusief:
–          Tickets inclusief luchthavenbelasting
–          Alle overnachtingen in de aangegeven hotels op basis van logies
–          Autohuur All Inclusive voor 24 dagen, inclusief alle verzekeringen
–          Fly-drive pakket bij aankomst met kaarten, routebeschrijving informatie en tips voor onderweg!

Exclusief:
–          Fooien
–          Benzine
–          Entreegelden nationale parken & attracties
–          Parkeerkosten hotels ($ 8,- tot $ 25,- per dag, onder voorbehoud)
–          Persoonlijke uitgaven

Wij voorzien u graag van tips m.b.t. de benodigde passen tot de nationale parken, huur van kinderstoeltjes, gebruik van GPS en andere belangrijke zaken om uw reisgemak te vergroten.

Amerika

Praktisch

Terug naar reviews

Amerika

Familie van Driel in West-Amerika en Hawaii

Beste Jessica, Ingrid,

Sorry voor de late reactie….. maar we hebben het echt super gaaf gehad.

Highlights voor ons waren:

 1. Los Angelos : Fietsen van Venice Beach via strand naar Santa Monica Pier en terug via straat achter boulevard waar alle Graffities zijn.
 2. Joshua tree national park: De Joshua trees staan ten opzichte van Palm springs aan de andere kant van het park (80 km) wij hebben route aangepast was wel heel gaaf om door de woestijn ten noorden van dit park naar Grand Canyon te rijden.
 3. Grand Canyon : indrukwekkend!!!
 4. Lower Antilope canyon echt schitterend, veel mooier dan upper antilope canyon
 5. Quad rijden en Duinskien in Coral Sand National park : super stoer om te doen, leuke gids
 6. Bryce canyon : erg gaaf om de route door deze canyon te lopen maar is heel zwaar in deze hitte (eerst stijl naar beneden en dan ook stijl omhoog)
 7. Zion Park : waren wij niet van onder de indruk. Kon er niet met auto in, moest via shuttle, erg druk. En de sights zijn niet zo indrukwekkend (weeping rock was enige wat wel ok was)
 8. Las Vegas : Wat een poppenkast 😉 overdag is het matig maar ‘savonds is het wel erg leuk en indrukwekkend om te zien old las vegas (golden Nugget) is wel leuk om overdag naar toe te gaan. (1 dag en nacht is meer dan voldoende)
 9. Death Valley : 52 graden celcius. Hotel was gaaf vooral het zwembad met die hitte (Was best koel omdat het water uit een ondergrondse spring komt). Wij hebben aan een local gevraagd waar naar toe te gaan hij wees ons naar Dantes View 40 km van hotel de Bergen in. Wij hebben dit savonds/snachts gedaan (best wel eng : geen verlichting,  geen GPS, geen mobile, slinger weg omhoog Bergen in …maar dan ….)
 10. Mammoth Lake : tocht naar waterval is wel heel mooi (herten lopen met je mee, en Waterval is schitterend)
 11. Yosimeti : Wat een mooi park, ik adviseer niet naar Yosimeti Village te gaan tenzij je lange wandelingen wil maken maar echt naar Glacier Point te rijden. Wat een uitzicht! Mariposa park met seqoia bomen echt moeite waard.
 12. San Fransisco : Echt een leuk gezellige stad : Fietsen over Golden gate naar Sausilito en met veerdienst terug, Fishersmen’s wharf, winkelen in stad, Alcatraz was leuk maar niet echt super
 13. Maui : Mooie plek : Strand, palmbomen, Golfsurfen, Zwemmen met schildpadden, Duiken bij Molokini, Hana Highway (daar zijn wij zelf van de weg gegaan in het regenwoud (kruip door, sluip door en klimmen) wij zijn op een plek terrecht gekomen … paradijs op aarde : twee watervallen, helder blauw water  echt super.

 

Hotels :

Meeste hotels waren goed vooral : Maui, Palm Springs, Los Angelos, Lake Powell, San Fransisco, Mammoth Lake, Zion Park

Matige : Luxor in las vegas gedateerd en ruikt naar bejaarde huis😉, Bryce Canyon ( maar daar is niet zoveel anders), Grand Canyon beetje ouwe zooi maar locatie super!!!

Tent in Yosimeti was wel erg leuk . kamp vuur, BBQen tussen de slangen …. Maar erg ver weg van het park.

Nogmaals bedankt voor het organiseren van deze fantastische reis en ervaring. Wij zullen weer Travelnauts positief binnen onze vriendengroep promoten!!

Tot over 2 jaar, dan is hopelijk onze middelste dochter geslaagd en dan willen wij naar Azie (Malysie, Thailand, Cambodja ….)

Kind regards,

Bas van Driel