Reisverslag familie op reis naar Orlando

Je gunt je kind toch de wereld!

met kinderen van 18 en 14 jaar

Aankomst 27 April

Om 12 uur in de middag zijn we vertrokken vanuit Schiphol richting Washington voor een overstap naar Orlando in Florida. Rond 15.00 uur Amerikaanse tijd zijn we aangekomen in Washington waar we tot 17.35 uur moesten wachten voordat er richting Orlando gevlogen kon worden.

Aangekomen op het vliegveld van Orlando rond 20.00 uur zijn we eerst de huurauto , een Ford SUV op wezen halen alvorens we richting Orlando konden vertrekken..

Eerst hadden we natuurlijk meteen onze dochter Denise opgehaald bij haar appartement, hier logeert ze tijdens haar stage in Disney, aangekomen op locatie hadden we zoals verwacht een emotioneel weerzien.

Hierna zijn we met zijn vieren richting ons aparthotel Lake Buena Vista Resort Village en Spa gereden, waar we met zijn vieren de komende 9 nachten zouden verblijven. Het Hotel was prachtig, ruim opgezet met 2 aparte slaapkamers, twee badkamers, een compleet ingerichte keuken en een woongedeelte.

Er is deze avond/nacht nog lang nagepraat, met onder andere een schema voor de komende week welke parken we allemaal aandeden en wanneer we wat gingen doen, daarna zijn we moe maar voldaan van deze enerverende dag gaan slapen.

Dag 1. 28 April Family Reunion.

Al weer vroeg opgestaan om de spullen van Denise bij haar appartement op te halen, ze bleef immers de komende vakantie dagen bij ons in het appartement . Daarna zijn we gaan lunchen om 11.00 uur in het Walt Disney hotel waar we een ontmoeting hadden met de Disney figuren. Denise had dit voor ons als zijnde verassing besproken en geregeld.

Na de lunch hebben we een rondleiding in het Hotel en de tuin gehad waarna we met de Monorail een rondje gemaakt hebben langs diverse Disney hotels.

Hierna zijn we richting Down Town Disney gegaan om wat te winkelen en voor het diner naar het Rainbow Forrest café om onze eerste dag af te sluiten.

Dag 2. 29 April Walt Disney World Magic Kingdom.

Deze dag stond geheel in het teken van Walt Disney World. Al vroeg opgestaan, want om 08.45 uur was er de dagelijkse show die elke keer voor het van openen van het park gehouden werd. Hier moesten we natuurlijk bij zijn!

Om 09.00 uur ging het park open. De ochtend hebben we ons vermaakt met het bezoeken van de Disneyfiguren. Hierna zijn we rond 13.00 uur gaan lunchen in het Be Our Guest restaurant in het park.

In de middag de parade bijgewoond en wat grote attracties gedaan. Afgesloten hebben we deze dag met de Main Street Electric parade, een lichtshow met als slot een gigantische vuurwerk spektakel.

Dag 3. 30 April Animal Kingdom park.

Bezoek aan Animal Kingdom, Park met attracties en levende dieren. Hier hadden ze het symbool the tree of life nagemaakt. Dit park zag er weer veel anders uit en stond natuurlijk in het teken van de dieren. Natuurlijk hebben we de safari ride gedaan en de nieuwste attractie in dit park the expeditie Everest.

Dag 4. 01 mei Universal studio’s .

De Universal studio’s stond vandaag op het programma, dit is geen Disney park maar het park is een mix tussen filmdecors van b.v. Jurassic park en fantasiewerelden. In dit park stonden ook veel achtbanen en water attracties. Wij hadden deze dag onze zinnen gezet om naar de Harry Potter wereld te gaan. Wat hadden ze dit fantastische en realistisch neer gezet. Het was net of je opeens in een set van een film aanwezig was. Je kwam ogen en oren tekort om alles in en op je te nemen. Denise en Eveline hadden zich gekleed als Hermelien Griffel. Er was zoveel te zien dat we bijna de gehele dag in deze wereld geweest waren.

Dag 5. 02 mei Disney zwemparadijs Tyfoon Lagoon.

Op deze dag hadden we een vrije dag gekregen van onze dochter, de eerste 4 dagen met de reis naar Amerika heeft er flink ingehakt. Deze dag stond dan ook in het teken van een dagje naar het Disney zwemparadijs de Tyfoon Lagoon.

Dag 6. 03 mei Disney Epcot Center

Na een dagje rust stond deze dag geheel in het teken van het Epcot Center. Hier loopt Denise het gehele stage traject door. De eerste 3 maanden van haar traject heeft ze Merchandising gedaan. De laatste 3 maanden zullen in het teken staan van de Food and Beverage. Toen wij er waren had ze net de eerste 3 maanden afgerond. Onder staande locaties geeft weer waar ze onder andere gewerkt heeft.

Nadat we de stageplekken bezocht hadden zijn we verder het park in gegaan. Dit park is verdeeld in 2 verschillende sferen en straalt hierbij de betoverende internationale paviljoens uit met 11 verschillende landen die hier present geven, daarbij hebben ze de Future World en natuurlijk het bekroonde vuurwerk die elke dag bij het sluiten van het park plaatsvind.

Op deze dag hadden we de 11 landen bezocht met elk haar of zijn eigen specialiteiten, Mexico, Noorwegen, China, Duitsland, Italië, de Verenigde staten, Japan, Marokko, Frankrijk, Verenigd koninkrijk en Canada gaven aan hun cultuur een eigen inbreng met shows, attracties en eetgelegenheden.

Dag 7. 04 mei Hollywood studio’s

Ook dit is natuurlijk een Disney Park, vroeger heette dit de MGM studio’s In dit park is veel te zien op het gebied van film en televisie. Je kan zien hoe films gemaakt werden, dit vonden wij wel een van de interessante thema’s , ook naar de show van The Raider of the lost ark zijn we geweest voor een kijkje achter de schermen, een filmopname bijwonen. Ook the art of Disney museum en de hoofd attracties hebben we natuurlijk gehad, de Disney figuren spotten en met ze op de foto gaan was ook weer een flinke, gezellige en langdurige bezigheid deze dag.

Dag 8. 05 mei Kennedy Space Center.

Na alle Disney parken bezocht te hebben kozen we voor de laatste dag van de vakantie om naar het Kennedy Space center te gaan.

Dit park ligt ongeveer 80 km van Orlando af en is gemakkelijk te doen met onze huurauto. We wilde als ouders toch een stukje jeugdgeschiedenis laten zien.

Immers in onze jeugdjaren waren de Apollo vluchten en maanlandingen volop in het nieuws en was voor onze tijd dan ook iets aparts dat dit allemaal kon en we dit mee konden maken via onze toentertijd zwart wit TV.

Ook natuurlijk de vluchten van de spaceshuttles in de jaren 1980 tot 2010 had een mooie geschiedenis met natuurlijk een dieptepunt, het ongeluk met de Columbia in 2003 maar ook zeker veel hoogtepunten met onze eigen Wubbo Ockels en Andre Kuipers om hier op terug te kijken.

Het park bestaat verder uit een bezoekerscentrum waarin op diverse tentoonstellingen uitgebreid werd ingegaan op het verleden, het heden en de toekomst van de ruimtevaart. Er waren 3D films te zien over de lanceringen en de Hubble ruimte telescoop en we konden de Atlantis space shuttle bekijken. Ook hebben we in een simulator gezeten waarin werd nagebootst dat we de ruimte ingingen net de space shuttle.

Een 2 uur lang durende rondrit stond ook op het programma om mee te gaan naar de belangrijkste locatie van het complex zoals de lanceerplatforms , het astronaut training facility centrum en het Mission control.

Dag 9. 06 mei Naar huis.

Helaas, onze vakantie en stage bezoek was weer ten einde. Genoten hebben we van dag tot dag, ook natuurlijk van het weerzien met onze dochter na 3 maanden. Afscheid viel ons net als bij aankomst wederom zwaar, maar wisten nu dat ze het ontzettend naar haar zin had en na 3 maanden weer naar huis komt.

We hadden deze vakantie in ieder geval voor geen goud willen missen.

Bekijk al onze kindvriendelijke reizen naar Amerika.