020 52 89 333 SGR ANVR Calamiteitenfonds
Voorstel aanvragen

Familiereis Aruba

Je gunt je kind toch de wereld!

Aruba als familiereis, een bijzonder geliefd vakantieoord

Aruba staat bekend als een levendig, vriendelijk eiland waar van alles te doen is en te beleven valt. En dat ondanks het feit dat Aruba de kleinste is van de drie ABC eilanden. Vooral op Amerikanen oefent Aruba een grote aantrekkingskracht uit en het mag dan ook geen wonder heten dat alles in het werk gesteld wordt om te voldoen aan juist de wensen van juist deze doelgroep. Dat betekent veel entertainment, (luxe) hotels, winkels en casino’s. Opmerkelijk is ook dat er, ondanks het massatoerisme, nog veel ongerepte natuur te vinden is. Het landschap is behoorlijk gevarieerd en allesbehalve saai: grillige, hoog opgaande rotsformaties, imposante cactussen en de vele door de wind gevormde Divi divi bomen geven het Arubaanse landschap een geheel eigen, indrukwekkend karakter. Aruba is rijk aan mooie stranden: in totaal maar liefst meer dan 11 km fantastisch wit zandstrand, prachtige koraalriffen en eersteklas duiklocaties met veel wrakken. Deze rijkdom, plus een zeer aangename temperatuur met een jaargemiddelde van ca. 28 à 29 graden Celsius, maken van Aruba een bijzonder geliefd vakantieoord. Bekijk al onze kindvriendelijke reizen naar Aruba.

Wij geven dit cijfer voor
  • Nederlandssprekende bewoners
  • Zonnige bestemming hele jaar door
  • Mooie baaien
  • Familiekamers
  • Kindvriendelijke verblijven
  • Heerlijke stranden
  • Rechtstreekse vluchten
Meer ervaringen

Klantervaringen

Drie stranden van Aruba die behoren tot de mooiste ter wereld

Baby Beach (ook om te snorkelen!)
Baby Beach ligt in het zuidoosten van Aruba. Voor gezinnen met kinderen is dit strand ideaal omdat het water vrij ondiep en kalm is. Wanneer u wilt snorkelen, kunt u dit het beste doen links tussen de rotsen. Hier treft u een prachtig koraalrif en vele kleurige vissen aan.
Naast deze stranden leent de zee aan de westkust zich uitstekend om te zwemmen, snorkelen of duiken. Het rustige water in combinatie met een constant stevige bries maakt dat het in deze wateren ook veel watersporten beoefend worden zoals (kite)surfen, zeilen, waterskiën, jetskiën, parasailing, diepzeevissen, en nog veel meer

Playa Hadikurari
Playa Hadikurari (Fisherman’s Huts) ligt ten zuiden van de vuurtoren, aan de noordwestelijke kust van Aruba. Op Playa Hadikurari ziet u activiteiten van Arubaanse vissers. Het strand is zeer geliefd bij snorkelaars en windsurfers. Playa Hadikurari heeft wit zand met op enkele plekken kiezelstenen. Snorkelaars vinden hier zeer ondiep water. Jaarlijks wordt hier het Hi-Winds Pro Am Windsurfing gehouden. Surfscholen en surfverhuur zitten ten noorden van het strand lang de straat.

Palm Island
Wilt u er een dagje op uit met de kids, dan kunt u naar het kleine eilandje Palm Island op slechts vijf minuten van de kust. Het biedt onder andere hangmatten, restaurantjes en verschillende (water)sportfaciliteiten. Zo kunt u er perfect snorkelen. Voor de kleintjes in uw gezin is er het Blue Parrotfish Water Park met geweldige glijbanen!

Bekijk alle reizen

Onze familiereizen naar Aruba

Bekijk alle reizen

Blijf op de hoogte van de mooiste verre familiereizen

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al ons reisnieuws.

Terug | Naar boven
Scroll verder

Bel mij terug

Plan een vrijblijvend en informatief gesprek in met onze reisspecialisten. Wij adviseren u graag over onze familiereizen, de flexibele voorwaarden en veilig reizen.