020 52 89 333 SGR ANVR Calamiteitenfonds
Voorstel aanvragen

Familiereis Belize

Je gunt je kind toch de wereld!

Belize als familiereis, de ultieme bestemming voor duiken & cultuur

Belize wordt voor 45% bedekt door tropisch oerwoud, een kustlijn van 280 km met meer dan 200 fantastische eilandjes. Hierdoor is het een walhalla voor onderwater liefhebbers. Het westen en zuiden van Belize is bergachtig en naast een grote diversiteit aan vogels, kun je hier de oude Maya cultuur ontdekken. Belize biedt echter nog veel meer. De vele rivieren, grotten en onderaardse gangen die zijn te bezoeken. Kortom, Belize is de ultieme bestemming voor mensen die actief en avontuurlijk zijn en vooral willen genieten van dit bijzonder groene land. Bekijk al onze kindvriendelijke reizen naar Belize.

Wij geven dit cijfer voor
  • Prachtige natuur
  • Oude Maya tempels
  • Exotische dieren
  • 230 km aan rif
  • Indrukwekkende onderwaterwereld
  • Fijne strandverblijven
  • Ideale combinatie met Guatemala

Contactverzoek Belize

Wilt u dit jaar of volgend jaar naar Belize reizen, maar twijfelt u om nu een reisvoorstel aan te vragen of te boeken vanwege Covid-19? Laat dan uw gegevens achter. Wanneer veilig reizen weer mogelijk is, nemen wij contact met u op.

Wat u niet mag missen tijdens uw rondreis door Belize

De eilanden en riffen van Belize
Belize heeft, na het Great Barrier Reef, het langste rif ter wereld. Ruim 230km aan rif langs de  oostkust, met al haar eilanden. Daarnaast zijn er nog zes erkende riffen. Onder water ziet u dan ook van alles: walvishaaien, schilpadden, rifhaaien, de mooiste en fijnste koralen, schildpadden, dolfijnen en soms walvissen. En dat allemaal bij een water temperatuur van gemiddeld 27 graden.

Placencia
Het schiereiland Placencia is weelderig begroeid met palmbomen en andere tropische vegetatie. Op dit eiland vindt u de mooiste stranden van Belize. De combinatie van de vele paradijselijke stranden‚ de goede ligging en het aangename klimaat‚ maken dit een ideale plek om heerlijk te ontspannen of juist actief te gaan duiken‚ snorkelen‚ vissen‚ zeilen‚ kanoën of kajakken. Maar u kunt bijvoorbeeld ook een boottocht maken naar de dichtbijgelegen eilandjes of landinwaarts over de Monkey River trekken om brulapen te spotten.

Silk Caye
Vanuit Placencia kunt u verschillende boottochtjes maken naar het rif. De Silk Cayes zijn onbewoonde eilandjes met veelal enkele palmbomen een strand en omgeven door prachtige riffen. U vaart een uur uit de kust en komt dan terecht in open zee met enkele kleine eilandjes. Tijdens een snorkeltocht heeft u de kans om zeeschildpadden, roggen, haaien en allerlei soorten vissen te zien. De eilanden zijn erg rustig en de sfeer is erg Caribisch. Een onvergetelijke ervaring tijdens een rondreis door Belize.

Laughing Bird Caye National Park
Laughing Bird Cave is een prachtig eiland op Belize en is onderdeel van de Belize Barrier Reef, welke een plek heeft gekregen op het Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het eiland heeft haar naam te danken aan de lachende meeuw die op het eiland broedt, de Larus atricilla. Helaas is de meeuw verhuist naar een ander eiland, waar geen mensen komen. Het eiland is omringd met palmbomen, parelwitte zandstranden en omgeven door ondiep koraal. Snorkelen en/of duiken zijn hierdoor activiteiten die vaak ondernomen worden. Bereik het eiland met een kayak en geniet van een heerlijke ontspannen dag op het prachtige eiland.

Caye Caulker
In het noorden van Belize ligt een spectaculair rif. Dit stukje rif is een van ’s werelds meest rijke ecosystemen en een paradijs voor duikers en snorkelaars. In de buurt hiervan liggen verschillende droomeilandjes die ‘cayes’ worden genoemd. Vanaf een houten zeilboot kunt u de schitterende zonsondergang bewonderen tijdens een van de verscheidene excursies in dit gebied. Snorkelen en duiken mogen natuurlijk niet ontbreken.

 

Bekijk alle reizen

Onze familiereizen naar Belize

Bekijk alle reizen

Blijf op de hoogte van de mooiste familiereizen

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al ons reisnieuws.

Terug | Naar boven
Scroll verder

Bel mij terug

Plan een vrijblijvend en informatief gesprek in met onze reisspecialisten. Wij adviseren u graag over onze familiereizen, de flexibele voorwaarden en veilig reizen.