020 52 89 333 SGR ANVR Calamiteitenfonds
Voorstel aanvragen

Familiereis Bonaire

Je gunt je kind toch de wereld!

Bonaire als familiereis, een speciale uitstraling

Een uitstraling die zich moeilijk in woorden laat uitdrukken. Sommige mensen gaan nog een stapje verder en bekennen dat ze verliefd zijn geworden op Bonaire. Waar dat gevoel precies vandaan komt weet niemand te vertellen, maar wel dat het te maken heeft met de ontspannen sfeer, het heerlijke klimaat, de goedlachse, vriendelijke bevolking en natuurlijk al het moois dat Bonaire te bieden heeft. Bonaire staat wereldwijd bekend om haar uitstekende mogelijkheden tot het bedrijven van onderwatersporten, vooral duiken, onderwater fotograferen en snorkelen. Langs de kusten treft u ware onderwaterparken met koraalriffen en exotische tropische vissen. De beschutte Baai van Kralendijk leent zich uitstekend voor zeilen. Bonaire is de grootste broedplaats ter wereld van de felroze flamingo’s. Naar schatting wonen er wel 15.000 van deze schitterende vogels op het eiland. Bekijk al onze kindvriendelijke reizen naar Bonaire.

Wij geven dit cijfer voor
  • Nederlandssprekende bewoners
  • Zonnige bestemming hele jaar door
  • Felroze flamingo’s spotten
  • Familiekamers
  • Kindvriendelijke verblijven
  • Heerlijke stranden
  • Rechtstreekse vluchten
Meer ervaringen

Klantervaringen

Contactverzoek Bonaire

Wilt u dit jaar of volgend jaar naar Bonaire reizen, maar twijfelt u om nu een reisvoorstel aan te vragen of te boeken vanwege Covid-19? Laat dan uw gegevens achter. Wanneer veilig reizen weer mogelijk is, nemen wij contact met u op.

'Om maar meteen met de deur in huis te vallen; Bonaire is hartstikke leuk! Vervelen is echt onmogelijk'

Gezinsreizen expert Ilona vertelt over Bonaire:

Met een vers opgehaalde huurauto reden wij naar de Donkey Sanctuary. Hier worden op dit moment zo’n 700 ezels liefdevol opgevangen en verzorgd. Het leukste van de opvang is dat je met de auto over het terrein kunt; op safari in Bonaire! Wie had dat gedacht. Heb je een pick up truck dan kun je een baal verse hooi achterin gooien. Mocht je dit niet hebben; bij de entree zijn verse wortels te koop. En de ezels weten maar al te goed dat een auto ‘eten’ betekent. Zo zat onze schone huurauto binnen de kortste keren onder het ezelslijm. Sla vooral de uitkijktoren niet over; wat een prachtig zicht over de omgeving!

Wie het tv programma ‘Boer zoekt vrouw Internationaal’ heeft gezien, herinnert zich ongetwijfeld boerin Aletta nog. Zij runt in de middle of nowhere een geitenboerderij op Bonaire. Een aantal keer in de week stelt zij haar boerderij (of kunuku, zoals men dat op Bonaire noemt) open voor publiek. Wij waren nog niet binnen of we kregen al een schattig baby geitje in onze armen gedrukt. Of ik hem even wilde vasthouden, want hij liep in de weg. Zeg dan maar eens nee…. We kregen een korte introductie tot het melken van geiten en hielpen bij het loslaten van de geiten van de stal naar de wei. Aletta vertelde over zichzelf en haar passie; de boerderij. Erg indrukwekkend om te zien wat zij allemaal voor elkaar heeft gekregen op dit stuk land. Als afsluiter was daar het proeverijtje van geitenmelk, kaas, yoghurt en zelfgemaakte ijsthee onder de grote boom.

Bonaire staat bekend als ‘Divers Paradise’, maar wat nou als je niet duikt? Geloof mij maar, ook als je alleen snorkelt is de onderwaterwereld prachtig! Van tevoren hebben we wat research gedaan op internet naar de beste, mooiste, prachtigste, geweldigste, adembenemendste snorkelplekken. Maar eerlijk gezegd zijn deze wel een beetje tegengevallen. Het was er vaak druk en we zagen ook helemaal niet zoveel vissen. Op pad met de duik/snorkelkaart van het toeristenkantoor reden wij rond over Bonaire en zijn wij willekeurig gestopt op snorkellocaties. Zo kwamen wij aan bij snorkelspot ‘Andrea II’. Waren wij hier goed? Er staan hier helemaal geen auto’s? Nou en of wij hier goed waren. Vanaf de kant zagen wij al grote papegaaivissen zwemmen en binnen 20 minuten zagen we drie zeeschildpadden! Drie! Hoe gaaf was dat. Daarom mijn snorkeltip voor Bonaire; lekker rondrijden en niet de ‘best of’ lijstjes volgen.

Bonaire is zeker niet saai. Zo is daar nog het nationale park Washington Slagbaai waar je uren kunt rondrijden door een landschap van cactussen en ruige kustlijnen. Of het eiland Klein Bonaire waar je met de watertaxi heen kunt en een heerlijk dagje kunt zwemmen en snorkelen. Maar je kunt ook kajakken en snorkelen in de mangrove. Of ga naar het mooie Lac Cai op een zondag en geniet van een vers gebakken vis een middagje met de locals. Nee, op Bonaire hoef je je echt niet te vervelen.”

Bekijk alle reizen

Onze familiereizen naar Bonaire

Bekijk alle reizen

Blijf op de hoogte van de mooiste verre familiereizen

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al ons reisnieuws.

Terug | Naar boven
Scroll verder

Bel mij terug

Plan een vrijblijvend en informatief gesprek in met onze reisspecialisten. Wij adviseren u graag over onze familiereizen, de flexibele voorwaarden en veilig reizen.