020 52 89 333 SGR ANVR Calamiteitenfonds
Voorstel aanvragen

Familiereis Cambodja

Je gunt je kind toch de wereld!

Cambodja als familiereis, een bestemming vol historie

Cambodja, een bijzonder authentieke land in Azië bomvol historie. In Siem Reap waant u zich met de kids in een Indiana Jones-film, tijdens het verkennen van het wereldwonder Angkor Wat. Verken ook de rijstvelden per fiets en maak een boottocht over het Tonle Sap meer.
In Battambang kunt u een kijkje nemen in het dagelijks leven van de locals. Daarna volgt hoofdstad Phnom Penh met haar rijke historie. Sluit een indrukwekkende reis af aan Cambodja’s mooie zuidwestkust. Vlakbij het strand van Sihanoukville ligt het tropische eiland Koh Rong. Met weelderige natuur, stranden die popelen om ontdekt te worden en te midden van al dat moois treft u slechts een handvol hotels. Bekijk al onze kindvriendelijke reizen naar Cambodja.

Wij geven dit cijfer voor
  • Authentiek
  • Vriendelijke bevolking
  • Prachtige natuur
  • Geweldige historie
  • Het diverse eten
  • Strandmogelijkheden
  • Voor de meer ervaren reizigers
Meer ervaringen

Klantervaringen

Contactverzoek Cambodja

Wilt u dit jaar of volgend jaar naar Cambodja reizen, maar twijfelt u om nu een reisvoorstel aan te vragen of te boeken vanwege Covid-19? Laat dan uw gegevens achter. Wanneer veilig reizen weer mogelijk is, nemen wij contact met u op.

Wat u niet mag missen tijdens uw rondreis door Cambodja

De twee belangrijkste steden van Cambodja

Siem Reap
Siem Reap is vooral bekend vanwege het legendarische Angkor Wat met de grootste en misschien wel mooiste tempels ter wereld. Ook het Tonlé Sap meer, het grootste meer van Cambodja en een leuke plek om een boottocht langs drijvende dorpen te maken, is een belangrijke bezienswaardigheid. Beide highlights vindt u op slechts enkele kilometers afstand van Siem Reap. De stad zelf ademt een prettige sfeer maar zit ook vol contrasten. Het heeft een opkomend toeristisch karakter met veel keuze aan hotels in allerlei classificaties, maar tegelijkertijd zijn nieuwe luxere hotels gebouwd langs modderige wegen en naast bouwvallige arme huisjes. Een gekke mengelmoes.

Het meest toeristische deel is zonder twijfel ‘Pub Street’, waar u veel bedrijvigheid vindt in de vorm van bars, live muziek een oude markt en vele restaurantjes. Houdt u van de drukte dan kunt u één van de eettentjes aan deze straat aandoen. Een iets rustiger sfeertje treft u aan in de restaurantjes om en nabij de oude markt. Voor goede deals op souvenirs is een bezoekje aan de ‘night market’ een aanrader.

Phnom Penh
Phnom Penh is de hoofdstad van Cambodja en telt circa 1,5 miljoen inwoners. Het straatbeeld is in eerste instantie typisch Aziatisch en wordt beheerst door grote auto’s, bromfietsen en tuk tuks. Maar al gauw merkt u een andere sfeer dan in veel andere Aziatische steden. U zult snel oog krijgen voor de vele Franse invloeden, zoals de boulevard, het Franse huis bij het Koninklijk Paleis, het postkantoor en de architectuur van diverse grote gebouwen. De hoogtepunten zijn onder meer het Koninklijk Paleis met de Zilveren Pagode, het Nationaal Museum en Wat Phnom Hill. ’s Avonds is het leuk om over de boulevard (Preah Sisovath Quay) te slenteren. De jeugd staat hier en daar te dansen op moderne muziek en u vindt er marktjes, tientallen terrasjes en vele restaurants.

Phnom Penh is de sfeervolle hoofdstad van Cambodja en ligt in het zuidoosten van het land. De Mekong, Tonle Sap en Bassac rivier komen hier samen. Phnom Penh is vooral bekend om de donkere periode rondom Pol Pot. De stad biedt vele culturele en historische attracties zoals het Victory-monument, het Nationale museum, de Zilveren Pagode (een van de best bewaard gebleven relikwieën van de Khmer), het koninklijke paleis en de Phnom-tempel die op de heuvel ligt en aan de stad haar naam gaf. Op ruim een uur rijden van Phnom Penh ligt Udong, de voormalige hoofdstad van de Khmer dynastie tussen 1618 en 1866. Hier zijn nog vele boeddhistische tempels en relikwieën.

Bekijk alle reizen

Onze familiereizen naar Cambodja

Bekijk alle reizen

Blijf op de hoogte van de mooiste familiereizen

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al ons reisnieuws.

Terug | Naar boven
Scroll verder

Bel mij terug

Plan een vrijblijvend en informatief gesprek in met onze reisspecialisten. Wij adviseren u graag over onze familiereizen, de flexibele voorwaarden en veilig reizen.