020 52 89 333 SGR ANVR Calamiteitenfonds
Voorstel aanvragen

Familiereis Curaçao

Je gunt je kind toch de wereld!

Welkom op Curaçao, een eiland voor de hele familie!

Het spreekwoordelijke ‘Holland in de tropen’ zegt het eigenlijk al: op Curaçao voelt de gemiddelde Nederlander zich uitstekend thuis. Het grote verschil en tevens voordeel is dat de zon er nagenoeg altijd schijnt en de gemiddelde temperatuur er een stuk hoger ligt dan in de Lage Landen. De strandgebieden, meestal bestaande uit kleinere, beschutte stranden en baaien, liggen verspreid over het eiland, alsook de historische landhuizen en natuurgebieden; het huren van een auto is dan ook de juiste manier om een goede indruk van het eiland te krijgen. De infrastructuur is goed en de wegen worden duidelijk aangegeven. Bekijk al onze kindvriendelijke reizen naar Curaçao.

Wij geven dit cijfer voor
  • Nederlandssprekende bewoners
  • Zonnige bestemming hele jaar door
  • Mooie baaien
  • Familiekamers
  • Kindvriendelijke verblijven
  • Heerlijke stranden
  • Rechtstreekse vluchten
Meer ervaringen

Klantervaringen

Contactverzoek Curaçao

Wilt u dit jaar of volgend jaar naar Curaçao reizen, maar twijfelt u om nu een reisvoorstel aan te vragen of te boeken vanwege Covid-19? Laat dan uw gegevens achter. Wanneer veilig reizen weer mogelijk is, nemen wij contact met u op.

Top 4 bijzonderheden met kinderen op Curaçao

Het spreekwoordelijke ‘Holland in de tropen’ zegt het eigenlijk al: op Curaçao voelt de gemiddelde Nederlander zich uitstekend thuis. De stranden, meestal bestaande uit kleinere beschutte strandjes en baaien, liggen verspreid over het eiland, evenals de historische landhuizen en bijzondere natuurgebieden. Wij hebben een aantal bijzonderheden van Curaçao op een rijtje gezet:

1. Paradijselijk Klein Curaçao
Klein Curaçao; een ‘must-do’ wanneer u een bezoek brengt aan Curaçao. U zult nergens op Curaçao zo een tropisch vakantiegevoel ervaren als op dit kleine, tropisch en onbewoond eiland. Onderweg op de boot naar Klein Curaçao komt u misschien dolfijnen tegen en op het eiland zelf kunt u heerlijk zwemmen in het azuur blauwe water en genieten van de parelwitte stranden. U kunt hier snorkelen met schildpadden en de meest tropische vissen of bekijk de aangespoelde schepen.

2. De stranden en onderwaterwereld
Curaçao staat onder andere bekend om de prachtige stranden en onderwaterwereld. Om die reden is het eiland ook een populaire bestemming voor duikers en snorkelaars. De riffen liggen dichtbij de kust en zorgen voor een enorm grote diversiteit en hoeveelheid aan leven onderwater. Aan de kust is veel te vinden; van schildpadden tot prachtige koralen en vissen.
Verder zijn er op het eiland ook veel paradijselijke stranden te vinden. Of uw voorkeur nu het uitgaat naar een groot breed zandstrand of naar een klein beschut baaitje, op Curaçao is voor iedere strandliefhebber een perfect strand te vinden.

3. Christoffel National Park en het Shete Boka National Park
Klim letterlijk naar het volgende hoogtepunt van Curaçao; de Christoffelberg! De Christoffelberg is de hoogste berg van Curaçao en bevindt zich in het gelijknamige Christoffel National Park. Er zijn verschillende wandelroutes in dit park te vinden die u meenemen naar uitkijkpunten met prachtige vergezichten en langs de ruigere noordkant van het eiland.
In het Shete Boka National Park bevindt zich een aantal grotten waar indianentekeningen te vinden zijn. De naam Sheta Boka staat voor 7 inhammen. Verschillende plekken in het park geven een spectaculair schouwspel, waar de golven op de rotskust breken. De stranden en inhammen van het park vormen de broedplaats voor verschillende soorten zeeschildpadden.

4. Willemstad
Wanneer u een bezoek brengt aan Curaçao, bezoek dan vooral ook Willemstad! De kleurrijke huisjes en de bijzondere binnenstad maken Willemstad een populaire attractie. Willemstad bestaat uit de historische wijk Punda en het nieuwe Otrobanda. Deze twee delen zijn door middel van de Pontjesbrug met elkaar verbonden. Punda wordt gezien als het centrum van de stad; hier vindt u veel bezienswaardigheden zoals de drijvende markt, de handelskade en het waterfort.

Bekijk alle reizen

Onze familiereizen naar Curaçao

Bekijk alle reizen

Blijf op de hoogte van de mooiste verre familiereizen

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al ons reisnieuws.

Terug | Naar boven
Scroll verder

Bel mij terug

Plan een vrijblijvend en informatief gesprek in met onze reisspecialisten. Wij adviseren u graag over onze familiereizen, de flexibele voorwaarden en veilig reizen.