020 52 89 333 SGR ANVR Calamiteitenfonds
Voorstel aanvragen

Familiereizen Georgië

Je gunt je kind toch de wereld!

Ontdek onvergetelijk Georgië met kids

Ga op avontuur in dit prachtige land midden in het Kausasus gebergte. Een avontuur waarbij u de rijke cultuur van Georgië gaat ontdekken, sportieve buitenactiviteiten kunt ondernemen en heerlijk kunt rondstruinen in de pittoreske dorpen en steden. Georgië ligt op slechts 4,5 uur vliegen van Nederland, maar u komt toch in een totaal andere wereld terecht, waar Azië, het Midden Oosten en Europa samenkomen. Na een bezoek aan dit indrukwekkende land komt u gegarandeerd thuis met avontuurlijke verhalen. Bekijk onze kindvriendelijke reizen naar Georgië.

Wij geven dit cijfer voor
  • Avontuurlijke en onontdekte bestemming
  • Geen massatoerisme
  • Vriendelijke en gastvrije bevolking
  • Veel activiteiten
  • Korte vluchtduur
  • Klein tijdsverschil

Contactverzoek Georgië

Wilt u dit jaar of volgend jaar naar Georgië reizen, maar twijfelt u om nu een reisvoorstel aan te vragen of te boeken vanwege Covid-19? Laat dan uw gegevens achter. Wanneer veilig reizen weer mogelijk is, nemen wij contact met u op.

Gezinsreizen expert Bart vertelt over Georgië

Omdat Georgië misschien niet het imago van een gezellige, zonnige en sfeervolle vakantiebestemming heeft, zullen we hieronder enkele tips geven waarom het een fantastische ervaring is voor avontuurlijke gezinnen. Product manager Bart over Georgië: ‘Ik wist dat Georgië de beschikking had over een indrukwekkend natuurlandschap met besneeuwde bergtoppen, ruige rivieren en kneuterige dorpen. Maar het zijn de volgende redenen die mijn beeld van het land hebben overtroffen;’

Gastvrije bevolking en veiligheid
Georgië is al vele jaren onafhankelijk en ondanks dat het land regelmatig negatief in het nieuws is geweest, vanwege de spanningen met Rusland, is het land ontzettend veilig. Er is geen land waar zoveel Europese Unie vlaggen hangen als in Georgië. Ze hebben hun blik volledig gericht op het westen en doen alles om het land verder te ontwikkelen en het behouden van vrede en stabiliteit. De Georgiërs hebben sinds jaren de vrijheid terug en ontvangen u met open armen. Ze zijn trots op het land en blij met de sprongen die gemaakt worden. Zijn jullie het volgende gezin dat ze kunnen verwelkomen?

Veel outdoor activiteiten
Voor diegene die het Wie is de Mol seizoen van Georgië niet hebben gezien, is het eenvoudig actieve gezinnen te overtuigen van Georgië. Raften op verschillende rivieren, ziplinen door de bergen, skiën in de winter, bezoeken van gletsjers, mountainbiken in de Kaukasus, suppen in de Zwarte Zee, fietsen over de Boulevard in Batumi en bijkomen in een van de vele warmwaterbronnen. Bent u een iets minder actief gezin? De stranden van de Zwarte Zee, prachtige autoroutes door de Kaukasus, rondstruinen in de hoofdstad Tbilisi en eten bij een lokaal gezin behoren ook absoluut tot de mogelijkheden.

Modern, authentiek en traditioneel
Het eerste waar ik aan dacht toen ik naar Georgië zou gaan zijn de Sovjet flats in de steden, grauwe plaatsen, slecht infrastructuur en weinig terrasjes en gezellige dorpen. Nu moet ik zeggen dat dit alles deels klopt. Georgië is niet vergelijkbaar met Nederland qua terrasjes, historische binnensteden en moderne winkelcentra. Georgië is in opkomst wat betekent dat sommige plaatsen, zoals Batumi aan de kust juist wel beschikken over veel restaurants, een boulevard met levendigheid en uitgestrekte stranden. Hier is alles te vinden wat er ook in West-Europa te vinden is. Bezoekt u de regio Svaneti in het noorden dan krijgt u een totaal andere indruk van het land. Oude stenen huisjes gelegen in de prachtige natuur. Veelal onverharde wegen, huizen beschikken soms niet over stroom en gezellige terrasjes zijn er allerminst te vinden. Wel lopen de varkentjes door het dorp en kun u genieten van een diner bij een gezin in huis. Doordat het land in opkomst is, zijn bepaalde gebieden al erg ontwikkeld, terwijl de tijd in andere gebieden lijkt stil te staan. Dit contrast zorgt voor afwisseling en zo is er voor ieder gezinslid wat wils.

Afwisselend landschap, maar ook een afwisselend klimaat
Het landschap is afwisselend. Bergen van meer dan 5.000 meter hoog die tot de hoogste van Europa behoren. Dit alles ligt op een uur rijden van het Mediterrane klimaat van Batumi met de stranden aan de Zwarte Zee. Hier glinsteren de palmbomen in de zon en liggen de temperaturen in de zomer rond de 30 graden. De binnenlanden in het oosten, waar ook de hoofdstad Tbilisi gelegen is, waar het ontzettend warm kan worden. Temperaturen van 40 graden in de zomer zijn niet ongewoon. Nog iets verder oostwaarts begeeft u zich in een woestijnlandschap, terwijl naar het noorden de besneeuwde bergtoppen weer oprijzen. Waar ter wereld kun je in enkele dagen woestijnlandschappen, besneeuwde bergtoppen en een mediterrane kustlijn vinden? In Georgië is het allemaal mogelijk.

Bekijk alle reizen

Onze familiereizen naar Georgië

Bekijk alle reizen

Blijf op de hoogte van de mooiste familiereizen

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al ons reisnieuws

Terug | Naar boven
Scroll verder

Bel mij terug

Plan een vrijblijvend en informatief gesprek in met onze reisspecialisten. Wij adviseren u graag over onze familiereizen, de flexibele voorwaarden en veilig reizen.