020 52 89 333 SGR ANVR Calamiteitenfonds
Voorstel aanvragen

Familiereizen Ierland

Je gunt je kind toch de wereld!

Ierland - waar de smalle wegen u op de mooiste plekken brengen

Kastelen, landhuizen, eeuwenoude legendes, maar ook duizelingwekkende kliffen, groene heuvels en meren. Tijdens deze autorondreis ontdekt u in een rustig reistempo de hoogtepunten van Ierland. Net als u denkt dat het niet mooier kan, wordt het mooier. Bruisende steden als Dublin en Belfast worden afgewisseld met charmante dorpjes waar inwoners altijd klaar staan voor een praatje. Ook voor de dierenliefhebber is er genoeg te vinden van kolonies papegaaiduikers en zeehonden tot het spotten van walvissen en dolfijnen. Altijd al willen weten hoe die grote kuddes schapen bijeen worden gehouden? Dat kunnen jullie zien op een van de vele schapenboerderijen. Tijdens de reis zijn er genoeg momenten om mooie wandelingen te maken. Maar er zijn ook vele fietsroutes of andere activiteiten zoals ziplinen, touwparcoursen of paardrijden.  Aan mooie autoroutes geen gebrek, tijdens deze reis rijdt u over de Wild Atlantic Way en de Causeway Coast. De kleine plattelandswegen brengen u op onverwachte mooie plekken. Bekijk al onze kindvriendelijke reizen naar Ierland.

 

Wij geven dit cijfer voor
  • Kastelen
  • Zeehonden, walvissen en dolfijnen
  • Prachtige uitzichten
  • Duizelingwekkende kliffen
  • Verborgen strandjes
  • Charmante dorpjes
  • Weinig tijdsverschil
  • Korte reisafstanden

 

Contactverzoek Ierland

Wilt u dit jaar of volgend jaar naar Ierland reizen, maar twijfelt u om nu een reisvoorstel aan te vragen of te boeken vanwege Covid-19? Laat dan uw gegevens achter. Wanneer veilig reizen weer mogelijk is, nemen wij contact met u op.

Prachtige kliffen en uitzichten, en dat net buiten de stad!

Gezinsreizenexpert Ilona over haar eerste indruk van Ierland:

Na een dag Dublin hadden we zin om weer even de stad uit te gaan. Naar het groen waar Ierland zo bekend om staat. Dat werd Howth, een dorpje aan de kust dat in een half uur met de trein vanuit hartje Dublin te bereiken is. Howth is een klein en kleurrijk vissersdorpje en erg populair in het weekend bij de Ieren. Vanuit het station liepen we langs de haven waar we drie Italiaanse dames ‘look its a delphino!’ hoorde roepen. Dolfijn? Hier in de haven? Het zou toch niet….? We spoedden ons naar het water en kijken of we iets zien. En al snel zien we de schattige kraaloogjes van een zeehond! Wow, wat gaaf gewoon een zeehond in de haven. De Italiaanse dames hebben wij maar even in de dolfijnwaan gelaten.

We vinden de eerste groene markeringen van de klifwandeling en langzaam komen we buiten het stadje en zien we de eerste kliffen opdoemen. Nog niet zo spectaculair als we later in Ierland zullen tegenkomen, maar het is een heel goed begin. Door het heldere weer kunnen we kilometers ver kijken en krijgen we de mooiste vergezichten en natuurlijk foto’s. De route is redelijk vlak en wat moet dit toch fantastisch zijn als je dit elk weekend met je gezin kan doen. De route van ongeveer 6 kilometer is goed voor vandaag. De haven van Howth is weer in zicht en de fish&chips roept ons al.

Howth is populair omdat het dicht bij de stad ligt en u toch even het gevoel hebt buiten te zijn. Niet zo gek ook dat veel Ierse gezinnen hier in het weekend te vinden zijn. Struinen door het stadje en de haven met haar leuke winkels, een mooie wandeling maken langs de klif en voordat u naar huis gaat nog zo’n heerlijke fish&chips halen.Voor ons was het een goede start voor een rondreis door Ierland.

Bekijk alle reizen

Onze familiereizen naar Ierland

Bekijk alle reizen

Blijf op de hoogte van de mooiste familiereizen

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al ons reisnieuws.

Terug | Naar boven
Scroll verder

Bel mij terug

Plan een vrijblijvend en informatief gesprek in met onze reisspecialisten. Wij adviseren u graag over onze familiereizen, de flexibele voorwaarden en veilig reizen.