020 52 89 333 SGR ANVR Calamiteitenfonds
Voorstel aanvragen

Familiereis Kaapverdië

Je gunt je kind toch de wereld!

Ontdek het onbekende en groene Kaapverdië met kids

De groene valleien en ruige bergen op het eiland Sao Antão, de swingende stad Mindelo op het eiland Sao Vicente, en de witte zandstranden van Sal. Tijdens deze reis ontdekt u drie Kaapverdische eilanden in een rustig tempo. Op Sao Vicente maakt u kennis met de muziek die Kaapverdië zo typeert. Op het eiland Sao Antão verblijft u in de groene Paul Vallei, waar in de zomer volop mango’s in de bomen hangen. De reis wordt afgesloten op het eiland Sal, waar u samen met de kinderen kunt genieten van zon, zee en witte stranden. U verblijft in kleinschalige hotels, zodat u het echte Kaapverdië leert kennen en kennis maakt met ‘morabeza’. Dit laat zich moeilijk vertalen, maar ‘morabeza’ is een gevoel van warmte, gezelligheid en openheid die u enkel in Kaapverdië ervaart. Bekijk al onze kindvriendelijke reizen naar Kaapverdië.

Wij geven dit cijfer voor
  • Schildpadden
  • Zwemmen in een zoutmeer
  • Groene valleien
  • Kleurrijke stadjes
  • Witte stranden
  • Caribische sferen
  • Altijd lekker weer
  • Weinig tijdsverschil

 

 

 

 

Contactverzoek Kaapverdië

Wilt u dit jaar of volgend jaar naar Kaapverdië reizen, maar twijfelt u om nu een reisvoorstel aan te vragen of te boeken vanwege Covid-19? Laat dan uw gegevens achter. Wanneer veilig reizen weer mogelijk is, nemen wij contact met u op.

'Als we bovenop de krater staan zien we de groene Paul vallei onder ons liggen'

Gezinsreizenexpert Ilona over haar wandelavontuur op het eiland Santo Antao;

Wat heb ik genoten van Kaapverdië. Niet alleen de witte stranden hebben indruk op mij gemaakt. Maar ook de groene valleien, de spectaculaire kliffen, het eenvoudige leven, de relaxte houding en de vriendelijke inwoners hebben mijn hart gestolen. Mijn favoriete eiland is Santo Antao. Het is alleen bereikbaar per boot en hier geen witte stranden, maar vruchtbare groene plantages, diepe dalen en hoge kliffen.

De mooiste wandeling op Santo Antao? Dat is zonder twijfel die van de Cova krater naar de Paul Vallei. Vanuit het hotel hadden we een taxi geboekt naar het startpunt van de wandeling. Alleen al tijdens deze rit keken we onze ogen uit, wat is het eiland hier groen! We maakten een stop bovenop een bergkam waar links en rechts van de weg een steile afgrond is. Wow, wat een plaatje zeg en dan moest de wandeling nog beginnen. We reden de Cova krater in en zagen het vee vredig grazen op deze uitgedoofde vulkaan. We werden afgezet bij het startpunt en klimmen het eerste stuk naar boven. En daar sta je dan aan de rand van de krater met een magnifiek uitzicht op de Paul vallei. U ziet plantages, boerderijen en als die wolk is weggetrokken zien we de Atlantische Oceaan. Onder ons zien we het wandelpad kronkelen dat we naar beneden gaan lopen.  Hier zou ik de hele dag wel kunnen zitten, maar voor ons lonken 750 daalmeters waar we rustig de tijd voor willen nemen. Op ons gemak lopen we naar beneden en wij blijven maar foto’s maken. Onderweg kruisen we gezinnen met kinderen die de route naar boven lopen en langzaamaan komen we in het gebied waar ook boerderijen staan. Bij een van de eerste boerderijen worden we begroet door een vriendelijke Kaapverdiaanse oma die ons maar al te graag haar zelfgemaakte rum wil laten proeven en verkopen. Niet lang daarna komen we twee dames tegen die vers fruit aan de man willen brengen en dat is na zo’n afdaling erg welkom. En dan staan we beneden aan het begin (of einde) van de Paul vallei, we drinken een ijskoud drankje bij een cafeetje en besluiten om voor het laatste stuk een lift te regelen. Dit gaat erg makkelijk op het eiland, de bewoners nemen u graag mee achter in de pick up truck. Bij onze eco lodge aangekomen ploffen we moe maar voldaan in onze hangmat en nemen we een duik in het zwembad. Dit was echt de mooiste wandeling ever!

 

Bekijk alle reizen

Onze familiereizen naar Kaapverdië

Bekijk alle reizen

Blijf op de hoogte van de mooiste familiereizen

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al ons reisnieuws

Terug | Naar boven
Scroll verder

Bel mij terug

Plan een vrijblijvend en informatief gesprek in met onze reisspecialisten. Wij adviseren u graag over onze familiereizen, de flexibele voorwaarden en veilig reizen.