020 52 89 333 SGR ANVR Calamiteitenfonds
Voorstel aanvragen

Familiereis Laos

Je gunt je kind toch de wereld!

Laos als familiereis, één van de meest authentieke landen van Azië

De bevolking is enorm gastvrij en het rondreizen is een ervaring op zich. U treft er geen hordes toeristen, maar ruimte voor een unieke kennismaking met Azië en een stapje terug in de tijd.

De reis start vaak in Luang Prabang, Laos’ meest idyllische stad vol koloniale invloeden. De Mekong rivier, het platteland, rijst planten, wandelen, zwemmen en goud zoeken zijn hier de unieke ervaringen met het gezin! Vervolgens kunt u door reizen naar Laos’ theegebied, de jungle en natuurlijk de pittoreske 4000 Islands, met hun rotsformaties en watervallen. Bekijk al onze kindvriendelijke reizen naar Laos.

Wij geven dit cijfer voor
  • Authentiek
  • Vriendelijke bevolking
  • Prachtige natuur
  • Geweldige historie
  • Het diverse eten
  • Vele activiteiten
  • Voor de meer ervaren reizigers

Contactverzoek Laos

Wilt u dit jaar of volgend jaar naar Laos reizen, maar twijfelt u om nu een reisvoorstel aan te vragen of te boeken vanwege Covid-19? Laat dan uw gegevens achter. Wanneer veilig reizen weer mogelijk is, nemen wij contact met u op.

Wat u niet mag missen tijdens uw rondreis door Laos

Luang Prabang
Luang Prabang is één van de best bewaarde steden van Azië en het hoogtepunt van een reis door Laos. Deze gezellige stad staat in zijn geheel op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De stad kent veel Franse invloeden, uit de tijd dat de Franse kolonisten Indochina stichtten. De prachtige authentieke gebouwen zijn allemaal nog in zeer goede staat en zorgen voor een sfeervol tafereel. Ook veel oude tempels zijn goed bewaard gebleven. Luang Prabang huisvest mede daarom veel bijzonder veel monniken die hier leven en studeren.

Aalmoes ceremonie
Een bijzondere aangelegenheid is de ‘alms ceremonie’ (aalmoes ceremonie). Om zes uur trekt een stoet monniken door de straten om hun eten voor die dag bijeen te verzamelen. De lokale bevolking geeft hen rijst en ander voedsel om de dag door te komen. Wilt u de ceremonie gadeslaan dan zult u vroeg moeten opstaan, maar dat is het zeker waard. Wel willen we u erop attenderen dat er bepaalde gedragscodes gewenst zijn tijdens de ceremonie, die erg belangrijk is voor de lokale bevolking.

Mooie plekjes in en om de stad
Met een gids kunt u het Royal Palace museum en de zestiende-eeuwse tempel Van Xieng Thong bezoeken. Vervolgens naar de sprookjesachtige Kung Si waterval. Hier kunt u van een picknick genieten en met de kinderen een duik in het turquoise water nemen. Neem ook een kijkje bij de beren opvang, vlakbij de waterval gelegen.
Op de terugweg naar Luang Prabang kunt u onderweg nog een stop maken bij een vlindertuin waar talloze kleurrijke vlinders te bewonderen zijn. Ook een bezoek aan Phousi Hill is een aanrader voor een panoramisch uitzicht over Luang Prabang en de Mekong rivier.

Bekijk alle reizen

Onze familiereizen naar Laos

Bekijk alle reizen

Blijf op de hoogte van de mooiste familiereizen

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al ons reisnieuws.

Terug | Naar boven
Scroll verder

Bel mij terug

Plan een vrijblijvend en informatief gesprek in met onze reisspecialisten. Wij adviseren u graag over onze familiereizen, de flexibele voorwaarden en veilig reizen.