020 52 89 333 SGR ANVR Calamiteitenfonds
Voorstel aanvragen

Familiereis Marokko

Je gunt je kind toch de wereld!

Marokko als familiereis, een magische bestemming

Marokko is een land dat op slechts 3 uur vliegen gelegen is, maar een totaal andere ervaring is met het gezin. Het land staat bekend om de vele koningssteden met sfeervolle souks, kleine steegjes, levendigheid en heerlijk eten. Daarnaast is er in Marokko veel natuur te vinden. De machtige Sahara woestijn bedekt een groot gedeelte van het land, waarbij het mogelijk is om hier te overnachten en de prachtige sterrenhemel te aanschouwen. De kust van Marokko wordt dan weer gedomineerd door de woeste golven van de Atlantische oceaan, waardoor dit een ideale plek is voor gezinnen die willen leren surfen. De korte afstand, heerlijke klimaat en de grote afwisseling maken Marokko tot een ideale gezinsvakantie, welke het hele jaar door goed te bezoeken is. Bekijk al onze kindvriendelijke reizen naar Marokko.

Wij geven dit cijfer voor
  • Gastvrije bevolking
  • Majestueuze landschappen
  • Prachtige moskeeën
  • Oude koningssteden
  • Bijzondere verblijven in de woestijn
  • Korte vliegduur
  • Rechtstreekse vluchten

Contactverzoek Marokko

Wilt u dit jaar of volgend jaar naar Marokko reizen, maar twijfelt u om nu een reisvoorstel aan te vragen of te boeken vanwege Covid-19? Laat dan uw gegevens achter. Wanneer veilig reizen weer mogelijk is, nemen wij contact met u op.

Gezinsreizen expert Bart geeft u tips voor leukste kids activiteiten in Marokko

Na aankomst in de meest ‘westerse’ stad van Marokko, Marrakech ziet u scooters door de kleine straten rijden, marktjes waar u ook kijkt en ruikt u de geur van vers bereid eten. Na deze kennismaking is het tijd om het ‘andere’ Marokko te ontdekken.

Fietstour met gids door Marrakech
De leukste manier om Marrakech te ontdekken is natuurlijk met de fiets. Samen met een Nederlandssprekende gids maakt u samen met uw kinderen een fietstour van 3 uur door de smalle straatjes en steegjes van de oude binnenstad van deze prachtige stad. De gids neemt u mee naar de mooiste bezienswaardigheden van Marrakech, waar u genoeg tijd en mogelijkheden heeft om prachtige foto’s te maken. De fietstocht brengt u naar het Djema el Fna plein, de bekende souks van de stad en de Kasbah.
Fietsen met kinderen in Marrakech is veilig. Met is mogelijk om op aanvraag kinderfietsen te reserveren voor kinderen vanaf 10 jaar. Het is belangrijk dat uw kind(eren) overweg kunnen met een handrem en goed om kunnen gaan met wat ongewone fietssituaties. Als uw kinderen jonger zijn, kunt u ook kiezen voor een kinderzitje bij u op de fiets.

Met een koets langs de Menara tuinen
In een koets door paarden getrokken worden verkent u de Menara tuinen en de Marjorelle. U geniet samen met uw kinderen van de prachtige Menara tuinen. De vele exotische bloemen, fonteinen en de blauwe art deco versieringen. Maar ook de olijfgaarden en het uitzicht op het Atlasgebergte. Als uw kinderen gek zijn op paarden, is dit een perfecte aanvulling op uw reis, maar ook om op een andere manier de stad te bekijken dan vanuit een taxi, de auto of te voet.

Filmstudio’s in Ouarzazate
De stad Ouarzazate wordt ook wel het Hollywood van Marokko genoemd. In de stad zijn verschillende filmstudio’s te vinden, waarvan de Atlas Studios de grootste studio ter wereld is qua oppervlakte. Het is mogelijk om een bezoek te brengen aan de studio’s die niet meer in gebruik zijn. Doordat de studio’s zo groot zijn zijn er decorstukken te vinden van verschillende films. Zo zijn er vele bekende films opgenomen, waaronder the Gladiator, Asterix & Obelix, Sex and the City 2 en Prince of Persia.

Activiteiten in de woestijn Erg Chebbi
Een woestijn gelegen in het oosten Marokko. Erg Chebbi is een van de twee duingebieden die Marokko heeft. De woestijn van Erg Chebbi is bekend vanwege de hoge duinen en donkergele zand. De duinen zorgen voor een prachtig landschap en u krijgt echt het gevoel aan het einde van de wereld te zijn. Er zijn uiteraard verschillende activiteiten met de kinderen te ondernemen in de woestijn, zoals een kameelsafari, een quad tour of dune bashing.

 

Bekijk alle reizen

Onze familiereizen naar Marokko

Bekijk alle reizen

Blijf op de hoogte van de mooiste familiereizen

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al ons reisnieuws.

Terug | Naar boven
Scroll verder

Bel mij terug

Plan een vrijblijvend en informatief gesprek in met onze reisspecialisten. Wij adviseren u graag over onze familiereizen, de flexibele voorwaarden en veilig reizen.