020 52 89 333 SGR ANVR Calamiteitenfonds
Voorstel aanvragen

Familiereis Myanmar

Je gunt je kind toch de wereld!

Myanmar, met haar bijnaam het ‘Gouden Land’

Wanneer u denkt aan Myanmar denkt u ongetwijfeld aan het land dat lang afgesloten is geweest van de buitenwereld en wat iets mysterieus heeft. De oppervlakte van Myanmar is 657.500 km2 en Myanmar is daarmee het grootste land op het vasteland van Zuidoost-Azië. Het land heet sinds 1989 officieel Unie van Myanmar, daarvoor heette het Birma. Doordat Myanmar slechts een paar jaar open is voor buitenlandse bezoekers staat het toerisme nog in de kinderschoenen. Tijdens deze rondreis ziet u vele kleurrijke bergstammen, komt door kleine dorpjes en ziet u prachtige tempels waardoor u echt het gevoel heeft dat u teruggaat in de tijd. Myanmar heeft haar bijnaam het ‘Gouden Land’ natuurlijk te danken vanwege aan haar duizenden pagodes en tempels. Culturele hoogtepunten als het sprookjesachtige Bagan, de oude koningssteden bij Mandalay en de vele gouden pagodes in het hele land zijn een must. Bekijk al onze kindvriendelijke reizen naar Myanmar.

Wij geven dit cijfer voor
  • Afwisselend land
  • Vriendelijke bevolking
  • Prachtige natuur
  • Betoverende pagodes
  • Veel avontuur
  • Strandmogelijkheden
  • Voor de meer ervaren reizigers

Contactverzoek Myanmar

Wilt u dit jaar of volgend jaar naar Myanmar reizen, maar twijfelt u om nu een reisvoorstel aan te vragen of te boeken vanwege Covid-19? Laat dan uw gegevens achter. Wanneer veilig reizen weer mogelijk is, nemen wij contact met u op.

Wat u niet mag missen tijdens uw rondreis door Myanmar met kinderen

Wij zetten voor u de meest indrukwekkende culturele hoogtepunten van dit land op een rijtje.

1. Het sprookjesachtige Bagan
Bagan is gelegen aan de belangrijkste rivier van Myanmar: de Ayeyarwady en is, zonder enige twijfel, een van de belangrijkste en indrukwekkendste cultuurmonumenten van heel Azië. Hier vindt u bijna 2300 paleizen, tempels en pagodes op een oppervlakte van slechts 40 m2. Bagan staat dan ook niet voor niets op de lijst van nominaties tot toevoeging aan de Werelderfgoedlijst. U kunt deze plaats ontdekken per fiets, per voet of uiteraard met de bekende luchtballon boven de stad; een bijzondere ervaring! Ook is het mogelijk dit gebied te ontdekken per paard en wagen.

2. Mandalay
De centraal gelegen plaats Madalay ligt aan de Irrawaddy rivier en is een van de meest bekende steden van Myanmar. De stad is gebouwd rond het Koninklijke Paleis en de Atumashi-pagode. In de straten wemelt het van de monniken; de helft van alle Birmese monniken woont in Mandalay en omgeving. In de stad zijn dan ook tal van boeddhistische heiligdommen te vinden, zoals de Mahamuni-pagode met zijn 4 meter hoge gouden Boeddhabeeld, ‘s werelds grootste boek, gemaakt van 729 marmeren platen, waarop de gehele Theravada boeddhistische Pali Canon is ingeschreven en de Sandamuni-pagode aan de voet van Mandalay Hill met het grootste ijzeren boeddhabeeld ter wereld.
Of ontdekt u de U Bein Bridge; de houten brug van meer dan 1 kilometer lang en daarmee de meest bekende brug van het land. Aanrader; bezoek deze brug aan het einde van de middag voor een magische zonsondergang!

3. Yangon
Yangon is een stad met veel bezienswaardigheden en mag dus absoluut niet ontbreken in het lijstje culturele hoogtepunten. Zo kunt u een aantal indrukwekkende tempels bezoeken, waaronder de Shwedagon Pagode. Dit is de belangrijkste en grootste boeddhistische tempel van Myanmar en met een hoogte van ruim 100 meter en met ruim 50.000 kilo bladgoud waarschijnlijk ook het mooiste en meest fascinerende boeddhistische heiligdom ter wereld. Daarnaast vindt u in Yangon ook de Botataung Pagode en de Ngahtatgyi Pagode. U kunt in deze stad verschillende activiteiten ondernemen, waaronder een bezoek brengen aan de drijvende markt van Yangon, kooklessen volgen of een indrukwekkende stadswandeling maken.

4. Inle Lake
Inle Lake staat bekend vanwege de vissers met hun traditionele vissersboten, een leuk en bijzonder gezicht om in het echt te zien! Naast de traditionele vissers biedt deze plaats veel meer! Er wonen namelijk rondom het 22 kilometer lange meer tal van minderheden en er zijn hier dagelijks vele, kleurrijke markten te vinden. Op deze markten vindt u van alles, van levensmiddelen tot gereedschap en van kookgerei tot kleding. Een bezoek is dus echt de moeite waard, vooral omdat de lokale traditioneel en zeer fotogenieke, geklede bevolking uit de omliggende bergen ook zijn dagelijkse inkopen op deze markten doet.De omliggende dorpen kunt u het beste met een boot bezoeken. Het maken van een boottocht op dit meer is een absoluut hoogtepunt van een bezoek aan Myanmar! U vaart langs tal van drijvende tuinen en dorpen en maakt kennis met de wel heel bijzondere ‘beenroei-techniek’ van de lokale vissers, die niet met de armen, maar staand in de boot met hun benen roeien.

Bekijk alle reizen

Onze familiereizen naar Myanmar

Bekijk alle reizen

Blijf op de hoogte van de mooiste familiereizen

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al ons reisnieuws.

Terug | Naar boven
Scroll verder

Bel mij terug

Plan een vrijblijvend en informatief gesprek in met onze reisspecialisten. Wij adviseren u graag over onze familiereizen, de flexibele voorwaarden en veilig reizen.