020 5 2 89 333

Nicaragua, het grootste land van Centraal-Amerika

Nicaragua is het grootste land van Centraal-Amerika, tegelijkertijd een van de minst bekende landen wat het toerisme betreft. Dit land staat in de toeristische kinderschoenen en is wellicht daarom juist een enorm interessant reisdoel. Laat u verrassen door onbekend Nicaragua: wonderschone meren, imposante vulkanen, romantische steden én een bijzonder gastvrije bevolking staan u te wachten. Nicaragua staat in de toeristische kinderschoenen en is wellicht daarom juist een enorm interessant reisdoel. Laat u meevoeren over de nog onbegane wegen tijdens een spectaculaire reis door Nicaragua. Ervaar de geweldige combinatie tussen cultuur en natuur die deze bestemming zo bijzonder maakt. De charmante koloniale steden met haar bijzondere karakter, omringt door een fantastische natuurrijke omgeving zullen ongetwijfeld een diepe indruk op u achter laten.

Wij geven dit cijfer voor
  • Sprookjesachtige natuur
  • Allerlei soorten plantages
  • Cultuurrijke steden
  • Gastvrije bevolking
  • Veel avontuur
  • Prachtige excursies
  • Bijzondere verblijven
  • Strandmogelijkheden
  • Voor de meer ervaren reiziger

 

Meer ervaringen

Klantervaringen

De drie steden van Nicaragua

Managua
Managua is van oorsprong een indiaanse nederzetting, welke is uitgegroeid tot de hoofdstad van Nicaragua. Maar liefst één derde van de gehele bevolking woont in deze stad. Managua heeft een roerig verleden gekend en vandaag de dag ziet u nog steeds de stille getuigen van deze onstuimige geschiedenis. Zo is de stad in 1972 door een aardbeving ernstig beschadigd geraakt. Breng tijdens uw verblijf in de stad een bezoek aan het historische centrum met haar vele ruïnes. Een bezoek aan de oude kathedraal is zeker de moeite waard. Tevens vindt u in het stadscentrum aandenken ter nagedachtenis van de koloniale tijd die de stad getekend heeft. U zult versteld staan van de prachtige gebouwen die u doen herinneren aan de schoonheid die de stad gekend heeft in de koloniale periode.

León
León heeft weliswaar zijn titel ‘hoofdstad’ enkele eeuwen geleden naast zich neer moeten leggen, vandaag de dag is het dé culturele stad van Nicaragua. Imposante Spaans-koloniale kerken in overvloed, waarvan de Kathedraal van León verreweg de meest indrukwekkende is. León is niet alleen een soort openluchtmuseum met historie op elke straathoek maar ook een educatieve stad. De meeste universiteiten van het land zijn hier gevestigd.

Granada
Het in 1524 door de Spanjaarden gestichte Granada is een koloniaal juweeltje. Het historische centrum waar de belangrijkste monumenten zich bevinden is zeker een wandeling waard. Bij Granada liggen ook de zogenaamde ‘Isletas’, een archipel van 350 eilandjes die door vulkanische activiteit zijn ontstaan. Een boottochtje laat u dit gebied van nabij zien. Eén van de bezienswaardigheden die u kunt bezoeken is de Convento de San Francisco met oude beeldhouwwerken uit Zapatera eiland. Of breng een bezoek aan de La Merced kerk, met haar prachtige uitzicht over de stad. Ook kunt u voor een leuke prijs, lokale producten en  souvenirs kopen tijdens een bezoek aan de levendige en kleurrijke lokale markt.

Bekijk alle reizen

Onze reizen naar Nicaragua

Bekijk alle reizen
Terug | Naar boven
Scroll verder