020 52 89 333 SGR ANVR Calamiteitenfonds
Voorstel aanvragen

Familiereis Singapore

Je gunt je kind toch de wereld!

Singapore als familiereis, de belangrijkste springplank van het Verre Oosten

Het moderne zakencentrum met indrukwekkende wolkenkrabbers, brede boulevards en enorme winkelcentra zorgen voor een vertrouwde, westerse sfeer. De exotische restaurants, oude wijken als Chinatown en Little India en de bonte mengeling van Aziatische nationaliteiten geven op hun beurt de stad een oosters tintje. Tot slot proeft u er ook de sfeer uit lang vervlogen tijden dankzij de overblijfselen uit de Engelse koloniale tijd, zoals het wereldberoemde Raffles Hotel en de Padang, het ‘dorpsplein’ van de koloniale nederzetting. De grootste tegenstellingen tussen oud en nieuw vindt u langs de Singapore rivier. Langs de rivier, waarlangs ooit de eerste immigranten de stad binnenkwamen, staan gerenoveerde Chinese pakhuizen. Zij vormen een schril contrast met de erachter oprijzende gigantische wolkenkrabbers, die van Singapore een moderne metropool maken. Bekijk al onze kindvriendelijke reizen naar Singapore.

Wij geven dit cijfer voor
  • Bruisende stad
  • Shop till you drop
  • Koloniale overblijfselen
  • Modern en schoon
  • Vele goede restaurants
  • Vele kids activiteiten
  • Hoge standaard verblijven
  • Strand op Sentosa Island

Contactverzoek Singapore

Wilt u dit jaar of volgend jaar naar Singapore reizen, maar twijfelt u om nu een reisvoorstel aan te vragen of te boeken vanwege Covid-19? Laat dan uw gegevens achter. Wanneer veilig reizen weer mogelijk is, nemen wij contact met u op

Gastronomie in Singapore

Singapore wordt ook wel ‘The Food Capital of Asia’ genoemd. Nergens anders in Azië heeft u zoveel keuze uit diverse keukens.

Singaporezen zijn echte lekkerbekken! Hun keuken is beïnvloed door de Chinese, Arabische, Maleisische en Indiase eetgewoonten, maar heeft doorheen de jaren wel steeds haar eigen, pittige stijl bewaard. Het moderne Singapore wordt stilletjes aan veroverd door de vele fastfoodketens, genre westerse Starbucks en Delifrances. Wie van de plaatselijke lekkernijen wil proeven, zoekt best één van de vele verzamelplaatsen van eetstalletjes of ‘hawker centres’ op.

Tegenover Chinatown heeft u het populaire Maxwell Court waar u kunt smullen van de lekkerste Hainan chicken rice. Het is een graag gesmaakt gerecht van in bouillon gesudderde kip met rijst, chilisaus, gember en sojasaus. Het wordt vaak geserveerd met kippensoep en een flinke portie pikante sambal! Wat frietjes voor Belgen zijn, is kip met rijst voor de Singaporezen: noem het gerust het nationale gerecht. Het perfecte kopje thee zetten, dat leert u in Teachapter in Neal Street, tegenover Maxwell Court. Dit is het grootste theehuis van Singapore dat sinds 1989 ook workshops verzorgt in het maken van Chinese, Japanse en Koreaanse thee. De grootste overdekte Aziatische markt bevindt zich aan het begin van Little India. Tekka Market verkoopt vis, vlees, groenten en fruit. Hier kunt u kennismaken met de nationale vrucht Durian, een grote ronde vrucht met stekeltjes. Het stinkende luchtje is niet te harden, maar eenmaal de vrucht opengesneden, ontdekt u haar heerlijke zoete en zachte smaak. Durian wordt vaak verwerkt in gebak of taarten. Ze is ook erg gezond.

Bekijk alle reizen

Onze familiereizen naar Singapore

Bekijk alle reizen

Blijf op de hoogte van de mooiste familiereizen

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al ons reisnieuws.

Terug | Naar boven
Scroll verder

Bel mij terug

Plan een vrijblijvend en informatief gesprek in met onze reisspecialisten. Wij adviseren u graag over onze familiereizen, de flexibele voorwaarden en veilig reizen.