020 52 89 333 SGR ANVR Calamiteitenfonds
Voorstel aanvragen

Familiereis Taiwan

Je gunt je kind toch de wereld!

Familiereis naar Taiwan, oftewel 'Ilha Formosa' zoals de Portugezen Taiwan in de 16e eeuw noemden

Zelden is een treffender naam voor een land bedacht. Geologische activiteiten hebben voor een enorme variëteit in landschappen gezorgd, waardoor ware topattracties zijn ontstaan. Ten zuiden van de moderne hoofdstad Taipei splitsen imposante bergketens het land in tweeën. De westkust is het meest ontwikkeld en biedt grote steden, talrijke boeddhistische tempels en zelfs een stukje Nederlandse geschiedenis. De oostkust is een aaneenschakeling van ongerept natuurschoon, met als bekendste hoogtepunt de indrukwekkende Taroko Gorge. U kunt gemakkelijk kennismaken met alle hoogtepunten van Taiwan in één vakantie. Bekijk al onze kindvriendelijke reizen naar Taiwan.

Wij geven dit cijfer voor
  • Prachtige natuur
  • Indrukwekkende steden
  • Mooie baaien
  • Korte afstanden
  • Goed ontwikkeld land
  • Goede infrastructuur
  • Bijzondere accommodaties
  • Rechtstreekse vluchten
Meer ervaringen

Klantervaringen

Contactverzoek Taiwan

Wilt u dit jaar of volgend jaar naar Taiwan reizen, maar twijfelt u om nu een reisvoorstel aan te vragen of te boeken vanwege Covid-19? Laat dan uw gegevens achter. Wanneer veilig reizen weer mogelijk is, nemen wij contact met u op.

Gezinsreizen expert Suus vertelt over Taiwan

In Taiwan kunt u een mooie ontspannen reis maken vol mooie plaatsen en kleurrijke ontmoetingen.

Ik vertel u graag wat meer over de populairste attractie van Taiwan, de Taroko Gorge in het Taroko National Park.
De indrukwekkende marmeren kloof rijst op uit een rivierbedding. Taroko betekent: beeldschoon. Ook de Ching Shue klif aan de kust is echter meer dan de moeite waard. Verwacht een behoorlijke drukte. Maar wanneer u één van de wandelpaden inslaat, heeft u het natuurschoon helemaal voor u zelf.  Ook de Hsiangte Tempel mag u niet overslaan. Deze tempel is gebouwd op een klif. De tempel is vernoemd naar een boeddhistische monnik. De monnik kwam hier om te bidden voor de bouwvakkers die de Central Cross Island Highway bouwden. Deze snelweg verbindt de oostkust met de westkust van Taiwan.

Opvallend is de diversiteit van het park. Hoge bergen en diepe valleien begroeid met tropisch regenwoud. Veel bergen zijn hoger dan 3.000 meter. Van de honderd hoogste bergen van Taiwan liggen er 28 in Taroko. Eén van de mooiste wandeltochten is de Shakadang Trail. Vernoemd naar de rivier die dit pad volgt. Oorspronkelijk stond het bekend als het Geheime Vallei Pad.

Een ander hoogtepunt van een reis door Taiwan is Sun Moon Lake.
Dit heldere meer dankt haar naam aan de vorm, het noordelijke deel lijkt op een zon en het zuidelijke deel op een halve maan. Het meer wordt omgeven door bergen en de weg die langs de oevers slingert biedt op sommige stukken een prachtig uitzicht.

Tip: ga fietsen rond Sun Moon Lake.
De afgelopen jaren is fietsen rond Sun Moon Lake erg populair geworden en met kinderen een hele leuke activiteit. Wist u dat de fietstocht rond het meer door CNN genomineerd is als mooiste fietsroute?  De route is ongeveer 30 kilometer, maar u kunt zo vaak stoppen en genieten van het uitzicht als u zelf wilt.

Bekijk alle reizen

Onze familiereizen naar Taiwan

Bekijk alle reizen

Blijf op de hoogte van de mooiste familiereizen

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al ons reisnieuws.

Terug | Naar boven
Scroll verder

Bel mij terug

Plan een vrijblijvend en informatief gesprek in met onze reisspecialisten. Wij adviseren u graag over onze familiereizen, de flexibele voorwaarden en veilig reizen.