Nieuws

Je gunt je kind toch de wereld!

Top 4: Toffe wereldsteden voor de jaarwisseling

Het staat bij vele reizigers hoog op het verlanglijstje, een jaarwisseling in het buitenland. En dan natuurlijk niet zomaar een stad, maar een wereldstad. Wij hebben 4 toffe steden voor u op een rij gezet waar de jaarwisseling groots gevierd wordt.

1. Sydney

Sydney, de hoofdstad van de staat New South Wales, is met ruim 4 miljoen inwoners de grootste en oudste stad van Australië. Bekende attracties zijn het wereldberoemde Sydney Opera House en The Rocks; de wijk van de eerste Europese nederzetting met vele gerestaureerde Victoriaanse gebouwen. Door de prachtige natuurlijke haven die wordt overspannen door de Harbour Bridge kunt u tal van cruises maken. In Darling Harbour en Darling Quarter kunt u lekker rondstruinen, een terrasje pikken of ’s avonds heerlijk dineren in een van de vele restaurants. De bekendste uitgaanswijken zijn Kings Cross en Paddington. Vanuit Circular Quay gaan er veerboten naar stranden in de buurt, zoals Manly en Bondi Beach.

Bekijk ons aanbod voor reizen naar Australië.

2. Hong Kong

Hongkong, waar oost en west samenkomen, is sinds 1997 een ‘Special Administrative Region’ van de Volksrepubliek China. Een bruisende wereldstad, waar het leven 24 uur per dag doorgaat. Ultramoderne wolkenkrabbers in Kowloon en op Hongkong Island gaan hand in hand met traditionele dorpjes waar de vissers in hun typisch Chinese jonken uitvaren. Liefhebbers van winkelen wanen zich zeven dagen per week tot ‘s avonds laat in het paradijs. Cultuur minnende reizigers kunnen hun hart ophalen in een van de vele interessante musea en tempels. Wie de rust zoekt kan een heerlijke boottocht naar een van de vele eilanden maken, met goede stranden en uitstekende wandelmogelijkheden. Het enige dat aan Hongkong ontbreekt, is de mogelijkheid om u een minuut te vervelen.

Bekijk ons citytrip aanbod naar Hong Kong. Uiteraard ook goed te combineren met een familiereis naar China, Vietnam, Australië of Nieuw-Zeeland.

3. Dubai

Van de zeven emiraten heeft het emiraat Dubai (met de grootste) zich ontwikkeld tot een van de meest geliefde vakantiebestemmingen in Arabië. Het is een moderne, kosmopolitische stad met een smeltkroes aan culturen, westerse invloeden, gehuld in een jasje van traditionele Arabische normen en waarden. Het biedt de reiziger een oase aan luxe, veiligheid en een zeer goed ontwikkelde infrastructuur. Het Arabische verleden komt in de oude wijk Bastakiya naar voren, waar de traditioneel gebouwde huisjes met hun windtorens een indrukwekkende bezienswaardigheid vormen. De natuurlijke haven bij Dubai Creek werd eeuwen geleden al aangedaan tijdens handelsreizen. De traditionele ‘dhows’ varen hier nog steeds. Maar Dubai is ook vooral bekend als winkelstad: kleurrijke, geurige en goud marktplaatsen (souks) worden afgewisseld door supermoderne winkelcentra.

Maar Dubai heeft ook een heel andere kant: de stad staat bekend als fantastische strandbestemming, als winkelparadijs met kleurrijke marktplaatsen en hypermoderne winkelcentra, als golfbestemming, met volop waterspektakel in het Wild Wadi Waterpark, uitgebreide wintersportmogelijkheden in het overdekte Snow Park en met talloze mogelijkheden voor boottochten, stadstours en jeepsafari’s door de woestijn. En dat alles op slechts zes á zeven uur vliegen vanaf Amsterdam, Düsseldorf en Brussel!

Bekijk ons kindvriendelijke aanbod in Dubai.

4. New York

Kijk uw ogen uit op Times Square, bezoek het Vrijheidsbeeld, ga shoppen op Fifth Avenue en probeer op de valreep nog gauw een beroemdheid te spotten in Central Park voordat uw Broadway musical begint; zo ziet een dag in New York er ongeveer voor u uit! Een trip naar de ‘The Big Apple’ staat garant voor cultuur, spanning en avontuur. Maak een stadsrondrit langs de vele bezienswaardigheden van deze metropool. Bezoek unieke musea als Guggenheim en het Museum of Modern Art. Eet in een van de vele restaurants in The Village of in Soho. Volop gelegenheid om te winkelen is er bij de grote winkelketens in Manhattan, in de vele boetieks in Upper East Side of in de galeries in het hippe Soho. Hoe lang u ook in deze stad verblijft; u komt tijd te kort om alles te zien. New York is zonder twijfel een van de aantrekkelijkste steden ter wereld.

Bekijk ons citytrip aanbod voor New York. Of onze familiereizen naar Amerika.